Įkraunama...
Įkraunama...

Verbenos-gėlės gražuolės

tai kaip padauginti jas- niekas nezino, kaip matau g.gif o gal yra ju seklu pirkti, kurias sejame ziema, o daigelius ispikiuojame jau pavasari? g.gif
Papildyta:
pati klausiu-pati atsakau lotuliukas.gif
Kada sėti verbenas?

"Kada sėti verbenas?" - klausia p. Vilija.

Lietuvoje dažniausiai augainamos darželinės, kanadinės, paprastosios ir švelniosios verbenos. Sėklos sėjamos kovo mėn. į dėžutes šiltnamyje arba ant palangės. Pirmieji daigai pasirodo po 2 savaičių. Kai užauga pirmoji tikrų lapų pora, išpikuojama kas 3 cm į dėžutes arba po vieną į puodelius. Paaugę daigai persodinami į 9-12 cm vazonėlius.

© rojaussodai.lt , 2005-01-17
Atsakyti
šią vasarą auginau dvi verbenas thumbup.gif šviesiai ir tamsiai rožines,susodinau į geldą,tai išsišakojo nerealiai biggrin.gif toks kūgis žiedų buvo.dabar senokai tręšiau tai daugiau peržydejusių,bet subrandintų seklų kaip ir nerandu unsure.gif
Atsakyti
Dauginasi šakelėm smile.gif
Atsakyti
Gal kas jau šiemet sėjot verenas? Pas mane jau paaugusios, turi jau po tris tikrųjų lapelių poras. Ar jas reikia skabyti, kad šakotųsi? Kada tai geriausia daryti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilja: 22 balandžio 2008 - 08:46
QUOTE(ilja @ 2008 04 22, 08:45)
Gal kas jau šiemet sėjot verenas? Pas mane jau paaugusios, turi jau po tris tikrųjų lapelių poras. Ar jas reikia skabyti, kad šakotųsi? Kada tai geriausia daryti?

As irgi siemet sejau verbenas, tai dariau pirma karta, tiesa pas mane smulkiaziedes berods, ir man butu labai idomu suzinoti apie skabima g.gif
Atsakyti
Oar tinka verbenas sodint labai saulėtoj vietoj?Nes pvz.begonijoms pernai nepatiko,net lapeliai parudo nuo saulės. g.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2008 04 22, 14:36)
Oar tinka verbenas sodint labai saulėtoj vietoj?Nes pvz.begonijoms pernai nepatiko,net lapeliai parudo nuo saulės. g.gif

Iš savo patirties labai saulėtoj vietoj patarčiau auginti pelargonijas. Verbenos man balkone prastai augo, nors pelargonijos laikėsi kuo puikiausiai. Bet gal čia tik mano tokia prasta patirtis ax.gif
Atsakyti
Psisėjau ir aš verbenų kartu su visom kitom gelytėm dar balandžio pradžioj į šiltnamį. Labai ilgai nedygo, ir sudygo labai mažai. Visi kiti daigeliai jau gerokai ūgtelėję. O kodėl neauga verbenos ir nežinau. Stovi vietoj ir turi tik po du, kai kurios po keturis mažučius lapukus. Kažin kas joms netinka g.gif
Atsakyti
Na žiūriu ne aš viena su verbenom vargstu.. Esu pradedanti "balkoninė" gėlininkė, tai pasisodinau pelargonijų ir verbenų, nes kažkur skaičiau, kad jos mažaiu lepios nei kitos gėlės. Mano balkonas į vakarinę pusę, nestiklintas ir gan vėjuota. Bet pelargonijos auga kaip ant mielių, o va verbenos tai iš vis , kaip buvo kelios šakelės, tai taip ir liko.
Atsakyti
As irgi saindien apejau apziurejau ir pagalvojau gal jos silumyte megsta, o jos nekazin kiek:tai atsyla, tai atsala. vakare agroplevele apdengsiu, ziuresiu, gal kiek ugtels.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo --rita: 19 gegužės 2008 - 14:54
mano irgi prastai auga g.gif koks 10 cm daigas stovi ir viskas, nei šakojasi, nei auga g.gif
Atsakyti
Pas mane dar ir gelsti lapukai pradejo, tai tikriausiai šiemet jau nebepavyks pasidžiaugti ražuolėm.
Atsakyti