Įkraunama...
Įkraunama...

Planuojam įsivaikinti

Sveikos mamos 4u.gif
as kaip ir daugelis sioje temoje galvoju isivaikinti vaikeli..gal dar ne siais metais-dar ne taip greit,bet informacija jau renku,taip pat noriu susirasti gerai apmokama darba ir tada be baimes ieskoti savo angelelio wub.gif
norejau tik pasiteirauti..kiek skaiciau forume beveik neimanoma isivaikinti jaunesnio nei 6men vaikelio..ar tai tiesa?o gal kaip sakant reikia i visas duris belstis su vokeliais ir leliuka surasti pavyks?ar yra mamyciu kurios gavo visai mazuti kudyki? g.gif
Atsakyti
Sveikutės, norėjau paklausti patarimo tokiu atveju kaip mūsų su MV... ax.gif esame apsisprendę dėl įvaikinimo, tačiau yra keletas bet... esame lietuviai, tačiau gyvename ne LT, sakysite, reikia kreiptis į užsienio tarnybas, bet... mes gyvename čia laikinai, nesame registruoti, tik MV darbas kol kas yra čia. Grįšime į LT keliems mėnesiams vasarą, tačiau tiek laiko neužtenka, kad lankytume kursus... o be to, neaišku, ar užtektų tiek laiko VTAT'ui, kad įvertintų mus pagal savo nustatytus kriterijus... taigi, esame pakibę... labai norėtųsi pradėti visą tą procesą kuo greičiau... planavome jau grįžę per kalėdas nunešti prašymus, tik įsigilinę į įvaikinimo tvarką sutrikome... dėl tų kursų...
Gal kas nors buvote susidūrę su tokia situacija? O gal žinote, kokių kitų tokios situacijos sprendimo būdų? Būtume labai dėkingi už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linlei @ 2008 11 10, 10:19)
Ir čia nieko naujo, kad taip kalba VTAT-as, mes jau gavom patvirtinimą, kad nuo spalio 30 esam įtraukti į įvaikinimo sąrašus ir tik dabar pradedam laukti kokių nors pasiūlymų, o apie kažkokius "nelegalius" vaikučio patekimo į namus būdus tai niekas nė nekalba ir netgi draudžia doh.gif apie tai galvoti.... Man susidaro toks vaizdas, kad čia gal biški anksčiau buvo įmonama tą vaikutį lankyti vaikų namuose ir išsirinkus patikusį jau tvarkytis dokumentus...
Esmė tame, kad noriu tau pasakyti, kad čia niekas taip greitai nesidaro, asmeniškai mano šeimai, tai nuo prašymo pateikimo VTAT-ui iki įtraukimo į įvaikintojų sąrašus užtruko 5 mėnesiai, na kaip sakoma, "nėštumas" įpusėjo lotuliukas.gif , būtų laimė, kad tik jo nereiktų "pernešiot" mirksiukas.gif 
TAD KANTRYBĖS rolleyes.gif

Linlei, galiu "paguosti", kad mūsų "nėštumas" trunka jau >12 mėn. (mes į įvaikintojų sąrašus patekome š.m. birželio mėn.), bet iki šiol dar nesulaukėme nė vieno pasiūlymo apie galimus įvaikinti vaikus (pageidavome iki 6 mėn. amžiaus). Taip, kad siūlau apsišarvuoti su labai daug kanrybės ir laukti, laukti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rutadudo @ 2008 11 27, 11:44)
Linlei, galiu "paguosti", kad mūsų "nėštumas" trunka jau >12 mėn. (mes į įvaikintojų sąrašus patekome š.m. birželio mėn.), bet iki šiol dar nesulaukėme nė vieno pasiūlymo apie galimus įvaikinti vaikus (pageidavome iki 6 mėn. amžiaus). Taip, kad siūlau apsišarvuoti su labai daug kanrybės ir laukti, laukti... verysad.gif

Mes nuo patekimo i sarasus laukem pirmu atveju 3, antru- 5 menesius. Abi mergytes gavom 3 savaiciu, tiesa, ju dokumentai dar nebuvo iki galo sutvarkyti, tai teko atkenteti gana ilga teismu maratona, bet buvo verta biggrin.gif
Atsakyti
Ko jūs ant tų kūdikių taip užsiciklinote? (čia aš nepiktai, nepuolu, tik nesuprantu 4u.gif biggrin.gif). Iki 6 mėnesių - jūs nustatėte labai siaurus rėmus. Labai nedaug kūdikių iki pusės metų yra galimi įvaikinti. Jei esate įtraukti į būsimų įtėvių sąrašus (t.y. ne į globėjų), jums siūlys kūdikėlius tik su "tvarkingais popieriais", o tokių labai mažai; dar atmeskite ligoniukus, berniukus (jei pageidaujate mergaitės), pamestinukus, nes kažkokį tai nustatytą laiką turi dar tėvų ieškoti, todėl jų neduoda įvaikinimui, tai vaikų praktiškai kaip ir nebelieka. O jei kūdikėlis 7 mėnesių - negi jis jums būtų per senas? Bet jums jo nesiūlys, nes jūs užrašėte "iki 6 mėnesių". Gal jūs pergalvokite vaiko amžiaus ribą?

Prieš kelias savaites teko vertėjauti vienai užsieniečių porai, kuri vaikinosi 4 metų berniuką. Berniukas - superinis, absoliučiai sveikas, protingas, guvus, o jau koks "patiešnas" - nors prie žaizdos dėk. Tačiau čia jis buvo niekam nereikalingas, nes "senas", o ta užsieniečių pora verkė iš laimės, kad jį gavo.
Atsakyti
pippi,net sirdele suvirpejo,tave paskaicius 4u.gif is tikro,tai ir rasiau pra6yme,kad noriu kudikio,bet gal as daugiau is tokios praktines puses.Kad galeciau kartu su savo mazium i darza veziot,paskui i mokykla,nes gyvensim kaip ir uzmiestyje.Bet tikrai zinau,kad galiu ir dvieju metu vaika parsivezti,kas zino,kaip sirdis suvirpes blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2008 11 27, 15:49)
Ko jūs ant tų kūdikių taip užsiciklinote? (čia aš nepiktai, nepuolu, tik nesuprantu  4u.gif  biggrin.gif). Iki 6 mėnesių - jūs nustatėte labai siaurus rėmus. Labai nedaug kūdikių iki pusės metų yra galimi įvaikinti. Jei esate įtraukti į būsimų įtėvių sąrašus (t.y. ne į globėjų), jums siūlys kūdikėlius tik su "tvarkingais popieriais", o tokių labai mažai; dar atmeskite ligoniukus, berniukus (jei pageidaujate mergaitės), pamestinukus, nes kažkokį tai nustatytą laiką turi dar tėvų ieškoti, todėl jų neduoda įvaikinimui, tai vaikų praktiškai kaip ir nebelieka. O jei kūdikėlis 7 mėnesių - negi jis jums būtų per senas? Bet jums jo nesiūlys, nes jūs užrašėte "iki 6 mėnesių". Gal jūs pergalvokite vaiko amžiaus ribą?

Prieš kelias savaites teko vertėjauti vienai užsieniečių porai, kuri vaikinosi 4 metų berniuką. Berniukas - superinis, absoliučiai sveikas, protingas, guvus, o jau koks "patiešnas" - nors prie žaizdos dėk. Tačiau čia jis buvo niekam nereikalingas, nes "senas", o ta užsieniečių pora verkė iš laimės, kad jį gavo.

drinks_cheers.gif
O aš kaip tik nenorėjau mažiuko, dėl daug priežasčių, viena iš jų, kad tokiems mažiukams dar sunkiai nustatomi įvairūs sutrikimai sveikatos, kalbu apie rimtus, neišgydomus, kaip ir beje jie būdami dar tokie maži jau turi diagnozes, kurios vėliau visai nepasitvirtina. Aš jei imčiau dabar tai tik nuo 1-2 m. ir ne mažesnį. Kadangi dabar, kad ir kaip skaudu tai pripažinti vaikai gimsta labai ligoti, nes tėvai tokį gyvenimo būda gyvena, tai ne anksčiau, kaip ir studentės atsisakydavo, ir dar kažkaip susiklostydavo nelaimingai sveikų tėvų gyvenimas ir jie būdavo priversti palikti vaiką.
Atsakyti
Aš nenorėjau labai mažo. Nenorėjau būti vėl 'pririšta' schmoll.gif . Rašiau, kad mane reikia nuo 4 metų mergytes. O gavau 2.5 metų mergytę. biggrin.gif Ir nemigų naktų apturėjau ir pampersus keičiau... Jaučiaus kaip su kūdikiu, man to pakako. Mano draugė sakė, kad man tas vargas doh.gif Bet aš džiaugiausi... geresnio vaiko ir nesurasiu. Šiuo metu sergam, vaistukus geria skanius ir neskanius ir nesivaipo, neverkšlena, nezyzia. Tiesiog ji tokia yra.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 11 27, 18:06)
vaistukus geria skanius ir neskanius ir nesivaipo, neverkšlena, nezyzia. Tiesiog ji tokia yra.

šiaip tai teko girdėti, kad nesipriešinimas nemaloniems dalykams - nesaugumo jausmo išraiška. g.gif ta prasme "iškęsiu viską, tik nepalik".
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2008 11 27, 15:49)
Ko jūs ant tų kūdikių taip užsiciklinote? (čia aš nepiktai, nepuolu, tik nesuprantu  4u.gif  biggrin.gif). Iki 6 mėnesių - jūs nustatėte labai siaurus rėmus. Labai nedaug kūdikių iki pusės metų yra galimi įvaikinti. Jei esate įtraukti į būsimų įtėvių sąrašus (t.y. ne į globėjų), jums siūlys kūdikėlius tik su "tvarkingais popieriais", o tokių labai mažai; dar atmeskite ligoniukus, berniukus (jei pageidaujate mergaitės), pamestinukus, nes kažkokį tai nustatytą laiką turi dar tėvų ieškoti, todėl jų neduoda įvaikinimui, tai vaikų praktiškai kaip ir nebelieka. O jei kūdikėlis 7 mėnesių - negi jis jums būtų per senas? Bet jums jo nesiūlys, nes jūs užrašėte "iki 6 mėnesių". Gal jūs pergalvokite vaiko amžiaus ribą?

lotuliukas.gif
negraudink musu pippi...
nevartojau tokiu zodziu kaip "senas" ar "nereikalingas".kodel noriu isivaikinti kuo mazesni kudyki,tai yra mano asmeninis reikalas ir supratimas,kitu mamu argumentu nezinau.
jeigu man pasiulys 7menesiu vaika-neatsisakysiu,jeigu 8-pagalvosiu,jei 9 tai jau matyt ne lotuliukas.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2008 11 27, 17:06)
Aš nenorėjau labai mažo. Nenorėjau būti vėl 'pririšta'  schmoll.gif . Rašiau, kad mane reikia nuo 4 metų mergytes. O gavau 2.5 metų mergytę.  biggrin.gif Ir nemigų naktų apturėjau ir pampersus keičiau... Jaučiaus kaip su kūdikiu, man to pakako. Mano draugė sakė, kad man tas vargas  doh.gif Bet aš džiaugiausi... geresnio vaiko ir nesurasiu. Šiuo metu sergam, vaistukus geria skanius ir neskanius ir nesivaipo, neverkšlena, nezyzia. Tiesiog ji tokia yra.

linkiu kuo greiciau pasveikti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dar @ 2008 11 27, 16:04)
drinks_cheers.gif
O aš kaip tik nenorėjau mažiuko, dėl daug priežasčių, viena iš jų, kad tokiems mažiukams dar sunkiai nustatomi įvairūs sutrikimai sveikatos, kalbu apie rimtus, neišgydomus, kaip ir beje jie būdami dar tokie maži jau turi diagnozes, kurios vėliau visai nepasitvirtina. Aš jei imčiau dabar tai tik nuo 1-2 m. ir ne mažesnį. Kadangi dabar, kad ir kaip skaudu tai pripažinti vaikai gimsta labai ligoti, nes tėvai tokį gyvenimo būda gyvena, tai ne anksčiau, kaip ir studentės atsisakydavo, ir dar kažkaip susiklostydavo nelaimingai sveikų tėvų gyvenimas ir jie būdavo priversti palikti vaiką.

cia kaip maximoj-ziuri,kad skardine nuo zirneliu butu nesulamdyta?renkies kuo geresni? rolleyes.gif o jeigu ne-grazinsi vaika atgal ir ieskosi naujo?nepagadinto?
mano supratimas apie isivaikinima yra kitoks.
Atsakyti
Jwi nori vaiko su dokumentais tai jaunesnio nei6-7 mėnewsiai negausi nes maišjkė turėjo atsisakymą ir motina teisme atsisakė o teismų maratonai 8-9 mėnesius tęsėsi kitas reikalas jei imsite kūdikį su nebaigtais dokumentais. Tai išeitis jei turite stiprę nervų sistemą ir galite be valerijankės lauktio teismo sprendimų priešingu atveju nelabai yra šansų klad dokumentai bus sutvarkyti.
į
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 11 27, 20:06)
Jwi nori vaiko su dokumentais tai jaunesnio nei6-7 mėnewsiai negausi nes maišjkė turėjo atsisakymą ir motina teisme atsisakė o teismų maratonai 8-9 mėnesius tęsėsi kitas reikalas jei imsite kūdikį su nebaigtais dokumentais. Tai išeitis jei turite stiprę nervų sistemą ir galite be valerijankės lauktio teismo sprendimų priešingu atveju nelabai yra šansų klad dokumentai bus sutvarkyti.
į

ar cia nebus tas atvejis-jei turi pinigu ir beldies i duris su vokeliais,tai vaika gausi maza ir be teismu?
skaiciau kaip vyksta ivaikinimo procesas,bet nerasytu istatymu nzn,kai pradesiu tvarkyti dokumentus tada pamatysiu kokia reali situacija,nors man atrodo keista,kad reklamos graudena,kokie vargsai vaikai be teveliu,o kai nori isivaikint turi vos ne pragaro kelius praeit,kad gautum vaika blink.gif
Atsakyti