QUOTE(_Liepa_ @ 2011 03 21, 13:50)
nemanau, kad siais laikais dar yra merginu su rutu vainikeliu.ir neturetu buti

Rūtų vainikėlis tai tik papuošimas yra, kurį panorėjusios gali dėvėt tiek mergos tiek ir bobelos - niekas nedraudė ir nedraudžia. Ir kiek man teko girdėt iš pasakojimų tikrų, tai dėvėdavo anuos per ceremonijas ir permiegojusios ir nėščios moterielos, dabar irgi taip pat. Kad tokį vainikėlį galėtum užsidėt, prieš gamtą eiti tikrai nėra reikalo.
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 04 13, 02:36)
Aš manau, kad tokių merginų vis dar yra, tik jų vienetai ir visiems jos neatsiskaitinėja, kodėl tai daro...
Šiuo klausimu turiu savo nuomonę, bet manau, kad tokie dalykai yra labai intymūs ir asmeniški, todėl tik pats žmogus gali nuspręsti, ko jam individualiai reikia ir kaip elgtis yra teisinga. Aš vestuvių jau nebesulauksiu

Bet nelaikau anomalija ir tų merginų, kurios dėl įvairių priežasčių ir įsitikinimų nusprendžia laukti. Vieną tokią bičiulę turiu - ji nuoširdžiai labai religingas žmogus, dabar jai 25 metai ir žinau, jog vis dar laukia savo žmogaus, su kuriuo norėtų praleisti visą likusį gyvenimą, o pasimylėti po vestuvių. Tačiau viena yra dabar, kai tas žmogus neatsiradęs dar. Kitaip bus - kai atsiras. Nėra garantijų, kad įsitikinimai paims viršų ir savo darbo nepadarys gamta.
Todėl man atrodo, kad tokios diskusijos turi mažai prasmės, nes čia nėra vieno teisingo ar neteisingo pasirinkimo. Mano pasirinkimas man tinka, kita mergina gal norės laukti, ir ji jausis laiminga bei pilnavertė laukdama. Ir lai tada sau laukia.
Aš galvoju, ką gamta priskyrė - to žmogui ir reikia. O su savo asmeniškais apsisprendimais, kurie yra prieš gamtą, žmonės tik griauna visą tą darnią sistemą. Tas mandrumas, kai paprasti berneliai netinka, o būtinai nori kaži kokio ypatingo, yra labai didelė blogybė. Šliūbas - tuo labiau tik išmyslas tėra. Gamta žmogui neskyrė tokių dalykų. Labai negerai, kai dėl bažnyčios, religijos ir kitų civilizacijos išmyslų žmonės maištauja prieš gamtą ir nenori jos priskirtų pareigų atlikti. Ar praleisi su žmogum visą gyvenimą likusį, juk negali iš anksto numatyt. O ta draugė, galvoju, labai gali būt kad ir meluoja iš mandrumo. Tik kol vaikelio dar neturi, tai ir nesimato kaip iš tikrųjų yra.
Ir aš nemanau, kad žmogaus valioj yra rinktis tokius dalykus. Gamtinės pareigos turėtų būt šventas dalykas žmogui, nes tik jų atlikimas gali užtikrinti darnią sistemą gamtoj ir visuomenėj.
QUOTE(barbarisa @ 2011 04 13, 11:59)
Gal labai gerai paieškojus ir atsirastų tokių, kurios nekaltybę saugo iki vestuvių, bet būtų tik vienetai

O kas ta nekaltybė yra jūs man paaiškinkit

. Kaip galima nekaltais vadint žmones, kurie maištauja prieš gamtą ir nenori atlikt net pačių paprasčiausių gamtinių pareigų?

O pareigingi žmonės, atliepiantys į gamtos šauksmą ir sukuriantys darnias šeimas, pagimdantys vaikus kiek gamta skyrė, tai turi kalti jaustis?

Nu atsiprašau, bet man čia niekaip galai nesueina... Toks iškreiptas suvokimas tiesiogiai prieštarauja sveikam protui.