Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija: kurortai, viešbučiai ir kt., IX dalis

gerai-Taman
blogai- bozuk
atsiprasau-afetdersinyz
kas-kim
stop-dur
kada-ne zaman
as-ben
tu-sen
mes-biz
aciu-tešeriur ler
aš jusu nesuprantu-sizi anlamyjorum
nuolaida-indirim
skanaus-afijiet olsun

siaip jie puikiai kalba rusiskai mirksiukas.gif moka kelis zodzius lietuviskai smile.gif
Atsakyti
Kas žino, kaip toli jūra nuo viešbučio Wassermam. rašo 500, kitur 350, o gali būti kad visi 850 m smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luandra @ 2007 07 17, 13:58)
Kas žino, kaip toli jūra nuo viešbučio Wassermam. rašo 500, kitur 350, o gali būti kad visi 850 m smile.gif

Maksimum puskilometris. Tikrai nespėsi pavargt, kol nueisi pėstute. Neskubėdama per kokį 10 minučių.
Atsakyti
QUOTE(Letticija @ 2007 07 17, 09:30)
Smurka arba kas dar žino,
parašykit prašau pagrindines frazes turkiškai:

labas rytas
laba diena
labas vakaras
viso arba iki
prašom
nu ką čia dar... g.gif

Kai kurias frazes žinau, bet tarimas nuo rašymo labai skiriasi smile.gif Nenoriu, kad tapatintų su nachalais russo turisto, tai bent jau mandagumo frazėm bandysim palenkti savo pusėn mielus turkus biggrin.gif

na dar lygtais niekas neminejo:
ačiū - tešekiur ederim arba sao
prašom - ridža ederim
alus - bir ( 2 alaus - iki bira)
vanduo - su
vynas - sarap
labas - meraba
iki pasimatymo - goriušiuriuz
kiek kainuoja- neikadar

na dar kelis žodelius, skaičius ir frazes galima rasti čia

Atsakyti
Atleiskit, bet 11x50x12=6600 pranešimų neturiu kada skaityt smile.gif Taigi, gal kas neseniai buvo Turkijoje ir galėtų patarti, parekomenduoti kokį gerą viešbutį. (ne mažiau kaip 3 žvaigžd.). Šiaip gerai būtų, kad kaina būtų iki 1800 Lt).
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(slaptas13 @ 2007 07 17, 16:00)
Atleiskit, bet 11x50x12=6600 pranešimų neturiu kada skaityt smile.gif Taigi, gal kas neseniai buvo Turkijoje ir galėtų patarti, parekomenduoti kokį gerą viešbutį. (ne mažiau kaip 3 žvaigžd.). Šiaip gerai būtų, kad kaina būtų iki 1800 Lt).
Ačiū

Ananas**** tikrai geras viesbutis mirksiukas.gif pati gryzau is jo 13 diena, jura uz 50 metru... aptarnavimas liuks, maistas gerimai super mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guosste: 17 liepos 2007 - 15:14
Sveikutės visos. Na, štai ir mes pagaliau šeštadienį plasnosim į Turkiją thumbup.gif
Beje, pirmą kartą. Atrodo, kad visa Lietuva tenpat traukia biggrin.gif Laukėm paskutinės minutės,o pasirodo artimiausiu laiku lėktuvuose vietų nėr, viešbučiuose normaliuose (išskyrus 5* aišku) taip pat nėr.Jau maniau, kad neteks mums šiemet niekur važiuoti, bet šiaip ne taip gavau atrodo neblogą variantą thumbup.gif
Tai apšvieskit mane tamsuolę dabar kaip ten su tuo nardymu būna? Sako kad Viduržiemio jūroj nelabai gražu? Kas bandėt? Kaip ar ausų paskui neskauda? Ir dar, ar 11m vaikui leis nardyt ar tik paviršiumi? Ir kiek galima realiai nusidėrėti? Ir iš vis kaip ten viskas vyksta, papasakokit,būkit gerutės, nes mano svajonė panardyt... wub.gif
P.S Ar baisiai ten karšta? Kaip gyvos tos,kurios atostogavo prie 35- 40 c
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meggem: 17 liepos 2007 - 15:48
Ir as girdejau, kad Turkijoje gali nusivilti nardymu, tai manau, kad apseisim ir be sios pramogos. Geriau Egipte nardyma isbandyti thumbup.gif

Sakykit, o galima pries kelione apsidrausti kur oro uoste? Mat mes kai ne LT, tai mums sutarti Tezai atsiunte ir pasake, kad apsidrausti pries kelione galesime. Tai dabar galvoju, ar tikrai pries pat kelione, ar cia tiesiog reikes i agentura nueiti kelios d pries g.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktorijavz @ 2007 07 17, 16:55)
Ir as girdejau, kad Turkijoje gali nusivilti nardymu, tai manau, kad apseisim ir be sios pramogos. Geriau Egipte nardyma isbandyti  thumbup.gif
Sakykit, o galima pries kelione apsidrausti kur oro uoste? Mat mes kai ne LT, tai mums sutarti Tezai atsiunte ir pasake, kad apsidrausti pries kelione galesime. Tai dabar galvoju, ar tikrai pries pat kelione, ar cia tiesiog reikes i agentura nueiti kelios d pries  g.gif

Mes tai apsidraudėm, dieną prieš kelionę. Vaikščiojom megoj, ir prisiminėm kad dar nedrausti, tai nuėjom pas savo agentą ir jis išrašė draudimo polisą.

Ir dar, būtinai pasiimkit vaistų nuo ausų skausmo, jeigu ausys nors kiek jautrios. MB ausys jautrios, ir sakiau pasiimsiu, bet pamiršau. ir ką jūs manot, prieš paskutinę dieną atsikėlė su baisuliniu uždegimu ir skausmu verysad.gif pas daktarus nuvesti neišėjo, tai visą laimė kad turėjau ketanovo, tai ryjo po dvi kas kelias valandas.
Tai gerai kad prieš pat galą atostogų pradėjo skaudėt, o jeigu taip iš pat pradžių??? Juk kad ir gydai ilgai dar skauda.
Atsakyti
QUOTE(meggem @ 2007 07 17, 16:46)
Tai apšvieskit mane tamsuolę dabar kaip ten su tuo nardymu būna? Sako kad Viduržiemio jūroj nelabai gražu? Kas bandėt? Kaip ar ausų paskui neskauda? Ir dar, ar 11m vaikui leis nardyt ar tik paviršiumi? Ir kiek galima realiai nusidėrėti? Ir iš vis kaip ten viskas vyksta, papasakokit,būkit gerutės, nes mano svajonė panardyt...  wub.gif

man nardyti patiko ir visai nenusivyliau, nes niekada prieš tai nebuvau nardžiusi, o nusivilia tie, kurie egipte nardė. Aišku nelabai ten ka yra daug žiūrėti, tik uolos ir žuvys, bet pats jausmas tai nerealus wub.gif .

QUOTE(Smurka @ 2007 07 17, 17:29)
Klaidų yra

smurkele pataisyk, pasimokysiu iš klaidų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(meggem @ 2007 07 17, 15:46)
Tai apšvieskit mane tamsuolę dabar kaip ten su tuo nardymu būna? Sako kad Viduržiemio jūroj nelabai gražu? Kas bandėt? Kaip ar ausų paskui neskauda? Ir dar, ar 11m vaikui leis nardyt ar tik paviršiumi? Ir kiek galima realiai nusidėrėti? Ir iš vis kaip ten viskas vyksta, papasakokit,būkit gerutės, nes mano svajonė panardyt...  wub.gif

Man nardyt labai patiko, ypač atviroje jūroje - ten daugiau galima pamatyt, tik ko tai trumpokai nardėm ( man taip atrodo ). Gal po Egipto būtų ne kas, bet 1-am sykiui tai super thumbup.gif . Kai kam ausis skauda, kai kam ne, aš jokių blogumų nejaučiau. Už nardymą mokėjom daugiausiai - po 30 dolerių. Lyg tai girdėjau, kad pigiau būtų ieškoti agentūrų nardymui krantinėje, bet mes nebandėm. Su mumis nardė rusų berniukas, gal kokių 10 metų.
O kaip ten viskas būna, pamatysi, kai nuvyksi mirksiukas.gif . Tavo problemos tik babkių turėt, dėl kitko bus pasirūpinta biggrin.gif .
P.S. Kiek kainavo kelionė? ax.gif
Atsakyti
smile.gif+2007 07 17, 22:25-->
QUOTE(As smile.gif @ 2007 07 17, 22:25)
Man nardyt labai patiko, ypač atviroje jūroje - ten daugiau galima pamatyt, tik ko tai trumpokai nardėm ( man taip atrodo ). Gal po Egipto būtų ne kas, bet 1-am sykiui tai super  thumbup.gif . Kai kam ausis skauda, kai kam ne, aš jokių blogumų nejaučiau. Už nardymą mokėjom daugiausiai - po 30 dolerių. Lyg tai girdėjau, kad pigiau būtų ieškoti agentūrų nardymui krantinėje, bet mes nebandėm. Su mumis nardė rusų berniukas, gal kokių 10 metų.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
o kad ausų neskaudėtų mums turkai agentūroje rekomendavo nardymą imti kelionės vidury, kad po skrydžio lėktuvu būtų praėję bent 3d ir iki skrydžio atgal irgi 3 d. Mes taip ir padarėm, tai su ausimis irgi problemų nebuvo. Mes mokėjom po 27$, nardėm tipo su profesionaliais instruktoriais, ant jachtos buvo lygtais PADI ženklas (turkai bent mums taip sakė kad jei PADI, tai profai), bet su kitais tipo neprofesionalais būtų buvę 8$ pigiau g.gif g.gif
Atsakyti