Įkraunama...
Įkraunama...

Kai į vestuves reikia kviesti tuos, kurių nenori

tai va pati parasei- jusu rupestis smile.gif
as tai sakyciau,kad turi tvirtai laikytis savo- juk tai tavo svente ir elgies kaip nori. o mamai pabandyk graziai ir ramiai pasakyti, kad jau viska suplanavai kaip kad svajojai ir pabandyk pati mamos paklausti o kada paskutini kart buvot su ta puske susiejusios? g.gif
as tai nepritariu sveciu sarasams is reikalo schmoll.gif va del sito dalyko nepasiduodu jokiems spaudimams ir nors pradzioj buvo visokius nori ir is vienos puses ir is kitos apie privalomus svecius pasakiau aiskiai ir garsiai NE! ir jau parimo visi.
(kaip pvz pasakysiu kad mano jaunikio mociute kaip pasakem kad tuokiames iskart pradejo skaiciuoti ka kviesti- priskaiciavo savo (t.y. mociutes) pusbrolius, tetas, ir dar visokius kitokius diedukus- " nes jie juk dar gyvi". tai as pasakiau- jokiu, tipo vos kruta tai jau ir prie stalo pasedes doh.gif Arba dar vienas atveji- nors vestuves finasuojames visiskai patys- jo mama sako- o as tai noriu pasikviesti ... Nu cia tai visai blink.gif Tipo kaip pas save i baliu! Mano tevai ir pradzioj bande paklaust kodel nepakvieciu dedes, bet kai paklausiau kada jie ji paskutini karta mate, tai nurimo.)
Gal as cia kam ir negraziai pasirodysiu, bet juk jau ne tie laikai kai kvieciam po 100 zmoniu ir visai nesvarbu kad kai kuriu net nemate esam.
O del pamergiu tai as isvis grieztai- taip arti manes noriu kad buti tik mums artimi zmones! ir jokiu cia "giminiu del akiu"
Manau jei graziai su mama pakelbesi ji supras, o jei ne- nu sorry, bet tai mano svente. mama vis tiek supras. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryziuke: 02 birželio 2005 - 08:55
Čia ko gero daugumos mamos taip daro. Aš su savo mama galima sakyt geriausios draugės, bet kai pradėjom planuot vestuves irgi kažkas atsitiko, tai tas jai nepatinka, tai anas. Pradėjom pyktis, tada aš sakau, kad aš ir tip nervinuos ir taip daug rūpesčių, o dar ji su savo kabinėjimaisis prisideda, sakau, jei jau taip tada aš tau iš vis nieko nepasakosiu. Tada lyg ir apsiramino.
O dėl pusseserės, kad ji sėdės su savuoju kamputy, tai tegu sėdi, tą dieną jos net nepastebėsi, ne tas galvoj bus. Manau visų pirma paklausk ar ji norėtų būti pamerge. Jei nori, tada griežtai išsakyk reikalavimus, kad suknelė turi būti būtinai tokios spalvos ir ne kitokios, puokštė tokia ir pan. Tegu pati apsisprendžia nori ar ne.
Atsakyti
Pasiulyk savo mamai,kad pussesere butu ne pamerge,o svecias.paziurek kaip ji i tai reaguos
Atsakyti
Ka tik "užsidegė lemputė"! biggrin.gif Mano brangusis davė mintį - pakviest pamerge ją, bet sakyt, kad bus su pabroliu iš jo pusės, žodžiu - pabaidyt truputį, išsigąstų tai ne ji (o gal ir ji)- o jos bachūras, nes gi baisiausias pavyduolis doh.gif , kaip sakiau, arba jai lieka kitas variantas - būt svečiu, žodžiu gražiai paaiškint, kad jei būsi svečiu - tai tau ir niekas nekainuos ir rūpintis nereikės ir bachūras bus tavo.... thumbup.gif taip ir pati kalta neliksiu ir visi bus patenkinti... išskyrus jos bachūra.. tongue.gif nes tas tai apskritai nežinau ar kada patenkintas būna..
Atsakyti
QUOTE(lineba @ 2005 06 02, 09:59)
Pasiulyk savo mamai,kad pussesere butu ne pamerge,o svecias.paziurek kaip ji i tai reaguos

Kaip sakiau, mama į tai pasakė - tada geriau iš vis nekviesk! schmoll.gif
Atsakyti
Čia ne tau vienai taip tikrai.Mums tai visi patarinėja,siūlo.Ir kas svarbiausia- žmonės visiškai nesupranta,kad negali visos giminės susikviesti.Nesvarbu,kad su jais visiškai nebendrauji.blink.gif Ten jau devintas vanduo nuo kisieliaus.Galiu pasakyti, niekada taip nebus,kad visi bus patenkinti.Čia jau ne tavo mamos vestuvės,o tavo.Laikykis savo nuomonės. blink.gif
Atsakyti
Na mano atweju tai nusileidau dėl poros swečių, bet kai būsima uošwienė norėjo pakwiesti į poras wieną šešiolikmetę tai sakiau kad to tikrai nebus, mat ji kartais bendrauja su jos tėwais, tiesa jie dar giminės mano brangiausiojo, bet juk nei jis nei aš dabar su jais nebedraujam, o mano supratimu į pora turi eiti tik patys artimiausi.
Atsakyti
Dėl tų svečių tai matyt daugumai problemėles kyla... verysad.gif Aš su savais tėvais tai gerai sutariu, pas mus ir taip giminė nedidelė, tai nelabai ir yra tokių kaip devintas vanduo nuo kisieliaus smile.gif Bet jau pas jaunąjį... g.gif cry.gif Šakės...
Jei visus kviest, tai nežinau kokių patalpų reikėtų doh.gif Tai pakvietėm aišku artimiausius... ax.gif Bet brangiausiojo mamytė užprotestavo, kad reikia ir dėdžių, tetų ten visokių, kurių mes net vardų nežinom...Jau apie matymą ir bendravimą išvis kalbos negali būti blink.gif Niu mes griežtai pasakėm, kad tai MŪSŲ šventė!!! Priedo, kad patys ir mokam už viską, o ne tėvai... rolleyes.gif Tai patarčiau priešintis visom keturiom 4u.gif

Beje, labai aktuali tema ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo me2za: 02 birželio 2005 - 10:15
Geras! situacija kaip pas mane! blink.gif Tik dabar supratau kodėl taip yra. Kažkaip pas vyresnius žmones jų laikais buvo didelė garbė ir pagerbimas iš jaunųjų pusės kviesti į poras. Todėl buvo kviečiami visi nevedę/netekėję giminaičiai. Ir vestuvės anksčiau būdavo tokios, kad nereikėjo skaičiuoti nei žmonių, nei porų, nei pinigėlių. Vestuvės būdavo 3 dienų giminės šventė biggrin.gif .
Todėl dabar man irgi buvo pareikšta (kai į poras nepakviečiau savo pusbrolio), kad aš įžeidžiau visą jų šeimą, kad nemyliu pusbrolio, kad tada neapsimoka visai eiti į vestuves blink.gif , todėl jie ir nedalyvaus. Buvo palinkėta geros naujos giminės ir pan. cry.gif O aš tiesiog neturiu tam pusbroliui mergaitės. O jis neturi savo. Net nebūčiau pagalvojusi, kad būti porose kažkam gali būti taip svarbu. Tiesiog gyvybės ir mirties reikalas. Svarbiau už pačius jaunuosius cry.gif
Atsakyti
Aš irgi noriu pasiguosti sad.gif Nenoriu kviesti mamos brolio, tai mama įsižeidus ant manęs, kad nekviečiu, o daugiau iš jos pusės nėra ką kviesti, tai jinai išvis kalba, kad ką aš ten viena veiksiu ir t.t.... Sako pakviesk, bent pliusiuką sau užsidėsi kad pakvietei ir mažiau kalbų po to bus... bet jeigu aš nebendrauju ir visai nenoriu... cry.gif Nusprendžiau kad nekviesiu, ir mamai pasakiau, tuo labiau kad ir viską darom iš savo kišenės... Bet mama vis tiek liks įskaudinta... doh.gif
Atsakyti
Pas mane, gal jei kas kitas man padėtu organizuoti tai tikrai leisčiau pakviesti daugiau, bet kadangi organizuoju pati, moka tai jaunasis ir truputi močiutė. Tėvai dar nedavė nei lito, nei vieni nei kiti. Pas jaunajį yra du broliai vienas vedes kitas ne, tas kur nevedes as jo nekviečiu į poras, nes nenoriu ir man tegu tik pabando kas nurodinėti, net ir pats jaunasis daro taip kaip noriu aš(čia tik dėl svečių kvietimo), kitur tariamės bet ne per daug. taigi jaunojo broliai bus tik svečiai. tai pat nekviečiu tėčio brolio, nes taippat nenoriu aš su juo beveik nebendrauju, susitinkam tik pas močiute. Pas mus pulke bus tik iš mano pusės draugės pamergės ir mamos pusbrolis su žmoma piršliai. Atrodo gal savanaudiškai, bet yra taip noriu aš. tongue.gif
Atsakyti
Vat dėl tokių dalykėliu apskritai kartais prabėga tokia mintis - niekam nežinant nubėgt į zaksą į bažnyčią ir ramu būtų, vakare susikviestum draugus ir pabaliavotum kur sodyboj, viskas išeitų čiki drinks_cheers.gif bet... ne, reikia visų tų rūpesčių ir iškilmių doh.gif , po to pagalvoji - kad galbūt čia iš pykčio taip elgtumeis(jei slaptai viską), po to apskritai liktum nesuprasta ir nieko nelieka daugiau - tik vėl galvot - kviest ar nekviest? schmoll.gif
Atsakyti