O man kolo tokia mintis, gal kuri patars, kaip galima pasisiūti dienibes užuolaidas kaip nors įdomiau?
QUOTE(Ramasta @ 2008 10 29, 14:14)
sveikos mamytės, turiu prašymą, gal žinote kur Kaune galima nusipirkti lininės meždiagos užuolaidoms, naktinėms, ir gal žinote kiek maždaug kainuoja metras?
ačiū
ačiū

Lino namai turi ne maza pasirinima dieniniu ir naktiniu uzuolaidu, Ju parduotuves adresas kaune Kaunas, Laisves aleja 88,tel./fax + 370 37 209711 Open: Mon-Fri: 10.00-19.00 Sat: 10.00-16.00
Sundays closed
QUOTE(rimulia12 @ 2008 10 29, 19:59)
Lino namai turi ne maza pasirinima dieniniu ir naktiniu uzuolaidu, Ju parduotuves adresas kaune Kaunas, Laisves aleja 88,tel./fax + 370 37 209711 Open: Mon-Fri: 10.00-19.00 Sat: 10.00-16.00
Sundays closed
Sundays closed

QUOTE(Lolute @ 2008 10 28, 14:54)
Kiek aš suprantu dieninių užuolaidų plotis (t.y. kiek kartų daugiau medžiagos reikia) priklauso nuo to ar medžiaga raštuota ar vienspalvė. Tarkim aš pirkau sau dienines (na kaip matėt su juostele) - 2,5 karto daugiau (langas 3,6 m. - juostelė sutraukia 2,5 karto - tai medžiagos pirkau 9 m.) Tai man ir siuvėja panašiai sakė, kad jei dieninė iš vienspalvės organzos be rašto - reiktų 2,5-3 kartų daugiau, o kai raštuota reikia mažiau.
Dėl juostelių pločio - tai mano galva ir dieninei užuolaidai gali būt plati juostelė (pas mane taip ir buvo) svarbiausia, kad ji būtų permatoma, o ne balta
O dėl juostelės sutraukimo "rašto" tai čia jau kaip patinka, man patiko tas raštas kuris gavosi
Ir dar (na čia tarp kitko) - man asmeniškai ir su pakankamai gera siuvimo mašina nepavyksta idealiai apsiūt dieninės užuolaidos kraštų, nes jie man vis vien banguojasi
, nežinau , gal dėl to, kad siuvau su tokiu permatomu siūlų (kaip žilka), o gal ta organza per plona mašinėlei buvo
Tai kitą sykį dar pasvarstyčiau ar pačiai siūt, ar nunešt į tą "audinių imperiją" prie Kalvarijų turgaus, kur gan nebrangiai apsiuva. o ir darbelio man buvo nemenkai kai reikėjo atmatuot ir palenkt 9 m medžiagos (nes pradžioj buvau viską rankom supeltakiavus
)
Dėl juostelių pločio - tai mano galva ir dieninei užuolaidai gali būt plati juostelė (pas mane taip ir buvo) svarbiausia, kad ji būtų permatoma, o ne balta

O dėl juostelės sutraukimo "rašto" tai čia jau kaip patinka, man patiko tas raštas kuris gavosi

Ir dar (na čia tarp kitko) - man asmeniškai ir su pakankamai gera siuvimo mašina nepavyksta idealiai apsiūt dieninės užuolaidos kraštų, nes jie man vis vien banguojasi

Tai kitą sykį dar pasvarstyčiau ar pačiai siūt, ar nunešt į tą "audinių imperiją" prie Kalvarijų turgaus, kur gan nebrangiai apsiuva. o ir darbelio man buvo nemenkai kai reikėjo atmatuot ir palenkt 9 m medžiagos (nes pradžioj buvau viską rankom supeltakiavus

Ačiū už patarimus. Aš dar kartą pamąstysiu prieš išdrįsdama, bet šiaip labai mėgstu retkarčiais ką nors pasiūti

Sveikos. Turiu problemele - kazkada pasisiuvau uzuolaidas ir jos man po skalbimo sutrumpejo
o nauju kazkodel nesiryztu pirkti nes nemazai kainuoja ir bejau kad neperilgiausiai gyvensim tuose namuciuose o kituose gal net niekur ir netiks. Tai va ...gal jus galit pasiulyti ideju kaip jas pasiilginti ??? apacioje yra isiuta svinine juostele ir nenoreciau jos nukirpti, nes isiuti tai manau nera lengva. O virsuje prisiuvau juostele kad graziai susirauktu, bet aisku galiu ja ir nuardyti, uzuolaidos yra tiesiog baltos organzos.

QUOTE(dinkute @ 2008 10 31, 15:57)
Sveikos. Turiu problemele - kazkada pasisiuvau uzuolaidas ir jos man po skalbimo sutrumpejo
o nauju kazkodel nesiryztu pirkti nes nemazai kainuoja ir bejau kad neperilgiausiai gyvensim tuose namuciuose o kituose gal net niekur ir netiks. Tai va ...gal jus galit pasiulyti ideju kaip jas pasiilginti ??? apacioje yra isiuta svinine juostele ir nenoreciau jos nukirpti, nes isiuti tai manau nera lengva. O virsuje prisiuvau juostele kad graziai susirauktu, bet aisku galiu ja ir nuardyti, uzuolaidos yra tiesiog baltos organzos. 

Sveika zinoma lengviau butu ka patarti matant vaizda...
gal dar yra uzsilike naktiniu uzuolaidu audinio butu galima ir prisiuti visuje dienines.
Arba dar galbut kantuoti ir naktines o dienines virsuje siuti juostele tokios pacios spalvos kaip kantavimo tik platesne... na isties sunku ka patarti nematant padeties.

Labas visoms
Saunuoles visos, jei ne sita tema, nebuciau saviskiu pasisiuvus turbut
Kai nusprendziau siuti uzuolaidas, maniau pinigeliu utaupysiu+bus smagu. Na , nusipirkau medziaga ir vargai prasidejo..Kone soka gavau pamaciusi visas juosteliu-ziedeliu ir t.t. kainas...zodziu uzuolaidu bandymo siuti procesas uztruko kone du menesius
vis siuvant ir ardant. Turiu klausimeli. Kaip graziai uzsiuvate kampus apacioje? T.y. kur yra troselis apacioje uzuolaidos, kaip ji sutvarkyti, kad gautusi tvarkingas kampas su sonu uzuolaidos?as ji bandziau ir ardyti ir palikti, vistiek nepatinka
organza ardosi, skysta ji, neina man idealaus kampo padaryt...

Ir dar. Maciau kelios pirko, ieskojo knygu apie uzuolaidu siuvima, tai va.Dauguma knygu yra bibliotekose. Bent jau klaipedoj, janonio g tikrai yra. emiau kelias ir kas buvo naudinga atsisvieciau, super

QUOTE(busimablondine @ 2008 11 05, 23:37)
Labas visoms
Saunuoles visos, jei ne sita tema, nebuciau saviskiu pasisiuvus turbut
Kai nusprendziau siuti uzuolaidas, maniau pinigeliu utaupysiu+bus smagu. Na , nusipirkau medziaga ir vargai prasidejo..Kone soka gavau pamaciusi visas juosteliu-ziedeliu ir t.t. kainas...zodziu uzuolaidu bandymo siuti procesas uztruko kone du menesius
vis siuvant ir ardant. Turiu klausimeli. Kaip graziai uzsiuvate kampus apacioje? T.y. kur yra troselis apacioje uzuolaidos, kaip ji sutvarkyti, kad gautusi tvarkingas kampas su sonu uzuolaidos?as ji bandziau ir ardyti ir palikti, vistiek nepatinka
organza ardosi, skysta ji, neina man idealaus kampo padaryt...

As sita plienine juostele truputeli istraukiau(kiek reikia uzlenkimui+1cm,kad uzsiuti butu patogiau), nukirpau,istiesinau medziaga ir tada graziai uzsilenkia.Plienine juostele reikia istraukti neisardzius jos apmetomo siulo.Nezinau ar aiskiai pasakiau.

Kad plono audinio krastelis graziai pasilenktu ir tam truksta patirties - pirma palenkit ir sudaigstukit, o paskui islyginkit. Kai siusit siuvimo masina pasirinkit plona adata pvz.: 65nr. Siunant audini viena ranka siek tiek tempkit , o kita - prilaikykit. tikiuosi aiskiai parasiau, jei ne prasau kritikuoti

Aciu
as ir padariau klaida, kad isardziau...susiuvau rankomis paskui...kitiem langam panaudosiu patarimus