Įkraunama...
Įkraunama...

Užuolaidos

paskaiciau jusu nurodymus ir patarimus ir mano uzuolaidos jau kabo rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
Dariau ir as su ziedais, na ir ka gavosi super. thumbup.gif Aciu visoms uz patarimus, aisku dar ir knyga spec. pirkausi ax.gif
Atsakyti
Perskaiciau visa tema, pasimokinau, ir siusiu sau naktines su ikalamais ziedais, o dienines su virsuj prisiuta suraukiancia justele, o uzuolaida kabinsiu ant mazu ziedeliu su "krokodiliukais". Jau nupirkau berods viska, ko reikia, tik karnizo laikiklius matyt reiks pakeist parduotuvej, nes tikriausiai mano variantui reiks ne prie sienos tvirtinamo laikiklio, o prie lubu blush2.gif

Ir siaip mane siek tiek neramina 1 klausimas: ar islaikys naktines uzuolaidas karnizas su 3 laikikliais (2 sonuose ir 1 per viduri), kai lango plotis 3,6 m. ? Kaip manote?

QUOTE(sygyta @ 2008 05 05, 19:20)
... uzuolaidos su pamusalu geras sprendimas ne tik tada, kai norima apsaugoti audini nuo izblukimo, bet ir estetinis vaizdas. daug tvakingiau atrodo namas ar butas, kai is isores visi langu rubeliai neutralios spalvos thumbup.gif

as tai pirma karta isgirdau apie uzuolaidas su pamusalu, bet pasirode tikrai nebloga ideja bigsmile.gif Siaip gal ir visai neblogai, jei is isores is viso namo langu butu vienoda spalva, butu kazkoks vientisumas ax.gif Bet kai kabini ne tik naktines, bet ir dienines, tai is isorines puses visvien matysis dienines - kurios buna skirtingos ir skirtingu spalvu...

Atsakyti
Pats karnizas tai atlaikys, o ar atlaikys tvirtinimas, tai priklauso nuo to kokios lubos ar siena. kadangi pas mus lubos is gipso kartono, tai mes tvirtinom i siena, kuri yra monolitine ir daug tvirtesne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilgele @ 2008 07 25, 11:47)
Nu audinio kiekis (į plotį) priklauso ir nuo norų. Pas mus buvo ne dvigubas, o 1,8 m vienam metrui lango, tai gavosi tokios retom bangom užuolaidos. O norint dsaug bangu padaryt reik netgi ne dvigubo, o trigubo pločio.
jei užuolaidų ilgis tinkamas ir nereik kirpt viršaus, tai nereik niekaip ypatingai apdirbt. Tik viršuje reik prisiųt, tiksliau apsiųt apie 10 cm pločio standžią (flizelino berods) juostą, kad iškirpus žiedams skylės standžiai "stovėtų ta vieta". O užluolaidų apačia visada juk lieka tokia, kokią gamintojas padaręs-ji gi būna apsiūta gražiai, kartais apačioj įsiūta tokia virvelė, kuri  suteikia kažkiek svorio užuolaidom, kad gražiai kabėtų. O šiaip tai žiedus tikrai ensudėtinga įsidėt patiems, o apsiūt kraštus, viršų ar įsiūt tą juostą viršuje juk galima ir siuvykloj. Aš už 7 metrų medžiagos padalijimą pusiau, apsiuvimą ir tos juostos prisiuvimą sumokėjau 83 Lt-atsiėmiau ant pakabo gražiai išlygintas užuolaidas-jokio vargo, o ir kaina manau tikrai prieinama ax.gif

Dilgele, o kurioj butent siuvykloj siuvai? Jei ne paslaptis? mirksiukas.gif Nes kaina tikrai normali, o ir padare kiek suprantu kokybiskai.
O tau jie flizelina prisiuvo virsuj, o paskui tu pati ziedus isidejai, ar darei uzuolaidas ant suraukiamos juostos? ax.gif
Atsakyti
Ar galėtumėte trumpai aprašyti eiliškumą, siuvant užuolaidas su žiedais?
Kada apsiuvami kraštai, viršus, kaip tvirtinamas flizelinas, kaip prisiuvamas, kaip paslėpti atbrizgusius viršutinius kraštus, kaip paskirstyti skyles, ar nurodomas atstumas yra tarp skyliu centrų (16-20) ar artimiausių kraštų? Gal dar kokių patarimų yra? Ačiū labai.
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2008 07 11, 20:32)
norinčios pačios siūti užuolaidas,yra pirkti knygų,gana neblogai aprašyta viskas su visais siuvimo paaiškinimais."STILINGI LANGAI","Užuolaidos" Linda Neubauer ir "VIRŠLANGIŲ PUOŠIMAS"Linda Neubauer.Jei ruošiatės ne vienas užuolaidas siūti,tai visai apsimoka nusipirkti. mirksiukas.gif

Turiu STILINGI LANGAI","Užuolaidos", tikrai naudingos knygos, nors ir pavyzdziai kiek "nesviezi" bet technine informacija issami...jau kurpiu dukrai i kambari dienines uzuolaidas su sutraukiamaja juostele...
Atsakyti
QUOTE(sygyta @ 2008 05 09, 20:51)
visa kita eina su pamusalu,su pamusalu ir pasiltinimu,arba blackout liningu, ty pamusalu duodanciu absoliucia tamsa uztraukus uzuolaidas

Man irgi butent tokiu reikia, kad nepersišviestų. Gal gali truputį daugiau papasakoti apie jų siuvimą, ir koks pamusalas yra tinkamas.
Esu siuvus dienines užuolaidas iš organzos, su sutraukiama juostele - tai buvo gan paprasta, bet naktinių dar nebandžiau.

Atsakyti
Sveikos merginos,
iskilo toks klausimukas, tuos ziedus uzuolaidoms jus pacios uzsidedat ar neast i uzuolaidy salona?
Atsakyti
QUOTE(rimulia12 @ 2008 09 29, 00:47)
Sveikos merginos,
iskilo toks klausimukas, tuos ziedus uzuolaidoms jus pacios uzsidedat ar neast i uzuolaidy salona?

Daug kas daro pacios. Ir as pameginau - visai nesudetinga ax.gif Tik butina pasiklijuoti pakietinancia juosta. Tik kiek zinau pacioms galima "isideti" tik plastmasinius ziedus, o metalinius - tik spec. irenginuku galima ikalti. O tos plastmasines - jos normaliai susispaudzia ax.gif
Tai as jau savo pirma blyna padariau. Siaip butu viskas ciki - tik medziaga mano naktiniu uzuolaidu, manau, buvo netinkama tokiam variantui (ikalamiems ziedams), nes medziaga is ivairiu teksturu juostu, ir man nepatiko kaip tos klostes paskui gulejo... o ziedams idealiausia kai medziaga vienos teksturos (ar fakturos, nezinau kaip tiksliai). O jei medziaga rastuota, tai dar reiktu ir rasta paderinti... Zodziu yra savu subtilybiu. Ir dar svarbu nepamirst kad reikia, jog ziedu skaicius butu porinis kiekvienoj uzuolaidoj, o atstumas tarp ziedu centru, jei neklystu, turetu buti 16-20 cm.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lolute: 29 rugsėjo 2008 - 11:08
QUOTE(Lolute @ 2008 09 29, 13:06)
Daug kas daro pacios. Ir as pameginau - visai nesudetinga  ax.gif  Tik butina pasiklijuoti pakietinancia juosta. Tik kiek zinau pacioms galima "isideti" tik plastmasinius ziedus, o metalinius - tik spec. irenginuku galima ikalti. O tos plastmasines - jos normaliai susispaudzia  ax.gif
Tai as jau savo pirma blyna padariau. Siaip butu viskas ciki - tik medziaga mano naktiniu uzuolaidu, manau, buvo netinkama tokiam variantui (ikalamiems ziedams), nes medziaga is ivairiu teksturu juostu, ir man nepatiko kaip tos klostes paskui gulejo... o ziedams idealiausia kai medziaga vienos teksturos (ar fakturos, nezinau kaip tiksliai). O jei medziaga rastuota, tai dar reiktu ir rasta paderinti... Zodziu yra savu subtilybiu.  Ir dar svarbu nepamirst kad reikia, jog ziedu skaicius butu porinis kiekvienoj uzuolaidoj, o atstumas tarp ziedu centru, jei neklystu, turetu buti 16-20 cm.
4u.gif

oho tikrai kiek reikia zinoti, galvojau kas cia tokio ikali ir psio
Atsakyti
Ir siaip mane siek tiek neramina 1 klausimas: ar islaikys naktines uzuolaidas karnizas su 3 laikikliais (2 sonuose ir 1 per viduri), kai lango plotis 3,6 m. ? Kaip manote?
Kadangi teko is arciau susidurt su uzuolaidomis, tai galiu siuo klausimeliu patart... 4u.gif
Kai karnizo plotis 3 m. ir daugiau dedami 3 laikikliai, 4 laikikliu tikrai nereikia smile.gif
Ir kaip jau minejo, problemu butu su gipso siena, nes nepatvariai laikos visas karnizas, o visokiom kitom sienom viskas tvarkoj thumbup.gif

Atsakyti