Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo ir "naujas" vaikas

QUOTE(Acacia @ 2005 09 06, 14:59)
Na manau, kad jokio skirtumo nebūtų smile.gif
Kažkaip prisiminiau seną istoriją su čiau -čiau, meiliaisiais šuniukais, kai kūdikį prieš porą metų gal sužalojo, ai tiesą sakant net neprisimenu, kaip ten baigėsi, bet ta istorija garsiai skambėjo per visur.
O juk čiau čiau - ne kovinis šuo  g.gif

Ta istorija as zinau tiksliai, nepatikesi, bet tas suo, nuzudes vaika (ciau-ciau) po siai dienai Kaune gyvena su mylinciais seimininkais ir dar vaikus veda. Pazistam seima turincia tos kales vaika. O buvo taip: ciau-ciau kale turejo pati savo vaiku ir buvo gana jautri, o seimininkai turejo kudiki ir kaip tik isleidinejo kudiki ziureti atvykusius svecius, o kadangi namas didelis, nuosavas, tai uzsikalbejo prie varteliu ir negirdejo kaip vaikas rekia, o ta kale tiesiog ji paeme uz galvos i dantis ir nusinese prie savo suniuku. Kadangi kale nemaza, o kudikis buvo poros menesiu ar dar mazesnis, jinai tiesiog ji per smarkiai sukando, pridusino ar pan. Pareje tevai jo jau nebeatgaivino, bet kaip minejau kale turi iki siol ir kaltina tik save ir savo aplaiduma, o suo, kuris norejo gelbeti rekianti vaika - nekaltas.
Atsakyti
QUOTE(erika9 @ 2005 09 06, 12:52)
Tiek to, nebenervuosiu jūsų, nuotraukos nebėr  cool.gif Įdomu kokie atsiliepimai būtų, jei šunį bučiau pavadinus dalmantinu  g.gif

Atsiprašau, bet stafus ir pitbulius nuo dalmantinų dar atskiriu tongue.gif
Aš irgi kažkada tikėjau pasakomis, kad koviniai šunys yra geri, tik jų šeimininkai blogi. Aš irgi maniau, kad čia tik iškreiptas visuomenės požiūris ir buvau pasirengusi ginti šias veisles iki tol, kol... vienas toks pažįstamas (būtent pažįstamas, o ne iš gatvės) normalių (būtent normalių, o ne nepilnavertiškumo kamuojamų treninguotų) šeimininkų šuo vos neperkando man rankos. Tuo metu jau buvau nemažai mačius šunų ir pakankamai susipažinus su jų elgesio ir dresūros ypatumais, todėl nelaimė baigėsi tik mėnesiu negalėjimo pajudinti rankos. Šuns poelgio negalėjo paaiškinti niekas, o didžiausias "siurprizas" buvo jo šeimininkams. Tai va, nuo to laiko mano nuomonė apie kovinius šunis pasikeitė tongue.gif
Atsakyti
Kasiopeja, bet kaip jau rasiau, zmones sukandzioja ir kitu veisliu sunys - koliai, vokieciai ir pan, ka apie juos manai?
Atsakyti
Jei kitų veislių šunys yra agresyvūs jie agresyvūs nuo pradžių, o pitbuliai yra draudžiama veislė todėl, kad yra toks niuansėlis šuo 4 metus gali būti meilus kaip katinas, bet yra 60 procentų tikimybė jog po tiek laiko gerų santykių pasikeis mėnulio fazė ir jis pasigriebs kurį šeimos narį už gerklės, o jei tas liks gyvas tai kitą dieną vėl su juo draugaus, niekada nežinai kada bus ta akimirka, ji gali niekada neateiti, o gali būti jog ji bus po 5 minučių. Tai neprognozuojamo agresyvumo veislė, šiaip sau eilė išsivysčiusių šalių patyrusių kinologų veislės neuždraudžia. Dar pavojingesni jų mišrūnai nes šis bruožas yra labai gajus ir labai pralenda.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2005 09 06, 17:27)
Jei kitų veislių šunys yra agresyvūs jie agresyvūs nuo pradžių, o pitbuliai yra draudžiama veislė todėl, kad yra toks niuansėlis šuo 4 metus gali būti meilus kaip katinas, bet yra 60 procentų tikimybė jog po tiek laiko gerų santykių pasikeis mėnulio fazė ir jis pasigriebs kurį šeimos narį už gerklės, o jei tas liks gyvas tai kitą dieną vėl su juo draugaus, niekada nežinai kada bus ta akimirka, ji gali niekada neateiti, o gali būti jog ji bus po 5 minučių. Tai neprognozuojamo agresyvumo veislė, šiaip sau eilė išsivysčiusių šalių patyrusių kinologų veislės neuždraudžia. Dar pavojingesni jų mišrūnai nes šis bruožas yra labai gajus ir labai pralenda.

Mano bendradarbis augina pitbuli be dokumentu blink.gif Gerai kad manes prie koviniu sunu netraukia...O mano numyletas suniukas labai serga, veterinarai bejegiai, liko jai labai mazai cry.gif Kad ir kaip be proto sunku, bet mintys apie nauja suniuka po jos kirba galvoj (nors kartais atrodo, kad apie nauja suni galvoti isdavyste verysad.gif ).Kadangi zinau, kad mano issvajoto kaukazo niekas nenori, isskyrus mane, tai metausi tarp rotveilerio, vokieciu aviganio ir dobermano.

Atsiprasau, nelabai i tema blush2.gif
Atsakyti
Kaukazas labai jau sudėtinga veislė, čia reikia kartas "kietų" šunų užauginti, turėti "sunkią" ranką kad galėtum be pavojų auginti tokį šunį, mano labai artima draugė laikė kaukazą, kad išsiaiškint kas tai per veislė, ir ar ne pletkai apie ją viskas, taigi kaip ir aš neakivaizdžiai dalyvavau tame auginime, be to maloniai bendrauju su kaukazų veislyno "Akmenų gėlė" savininku Derusu, kurį laiką prižiūrėjau pora kalių šios veislės-ojojoi, po koli tai nežinau ar tas varijantas.
Kiek teko domėtis dabartinių kaukazų psichika jau tolokai nuo jų protėvių vaikščiojusių po Kaukazo kalnus.
Rotveileris, vokietis ir dobermanas labai skirtingo charakterio šunys, čia nereikia mėtytis, o visų pirma nuspręsti ko tu nori iš savo šunio, ko iš jo tikiesi ir tada pagal tai rinktis šunį. Renkantis didelių veislių šunis jo išvaizda turėtų būti antroje vietoje, svarbiausia charakteris.
Atsakyti
Zinau, kad charakteris svarbiausia, bet vat esme tame, kad vis dar gyvenu su tevais.Mano tevo svajoniu suo visada buvo vokietis, mama nieko pries doberi, pries kaukaza visi pries kategoriskai, tai tada sau gal rotveileri priskirciau.Mano bendradarbe ir vienas draugas ji augino, daznai matyti teko, na patiko man jie.Noriu truputi "grieztesnes" veisle nei labradorai ar bernai, nors jie irgi patinka. Kad saugotu namus, kartais vasara tevai gyvena sode ir suni ten palieka, ne karta jau buvo vagys ilinde, tai kad suo ir ten susitvarkytu su pareigom, kad galeciau drasiai su juo vakarais vaikscioti smile.gif Na kad butu ir super draugas, ir apsaugai, gal taip pasakyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 06 rugsėjo 2005 - 18:01
Kaukazas ne taip dažnai būna super draugas, tai būdinga tarnybinėms veislėms, kaukazai itin dažnai savo agresiją nukreipia į šeimininką. Labai retas kuris kaukazo šeimininkas gali pats suleisti vaistus, paimti iš šuns maistą. Labai dažnai šeimininkai neįeina į namus, nes gauruotas draugas saugo šiukšlių dėžę, itin pavojinga tokį šunį turėti, jei turite draugus, kurie pasilinksminimų metu neranda toleto ar išeina pasivaikščioti vieni, jei aplink laksto daug vaikų, kurie gali įkišti ranką į voljerą. Tai yra sarginė veislė, kur šuniukas nuo mėnesio griebia šeimininkui už rankos jei jis bando paimti kauliuką iš jo. Labai dažnai kaukazai paklūsta tik pastebėję šeimininko rankose kažką panašaus į beisbolo lazdą, reiktų neturėti iliuzijų jog šį šunį pavyks paveikti geruoju, turi bent kartą per pora mėnesių fiziškai įrodyti jog dar gali būti vadas, o patinas sveria 70-80 kg.
Buvo kažkada kaukazų banga, tiek jų prisižiūrėjau, dalį jų užmigdė. Vokietijoje jie yra tarp pavojingų veislių su kovinėmis veislėmis, nes kai šitų gražuolių meškiukų prisivežė vakarų šalys nuo įgimtos agresijos nepagelbėjo joki šunų psichologai biggrin.gif
Jiems yra įgimti itin stiprūs saugojimo instinktai, jie pjauna kitus šunis, o dažniausiai visus kuriuos pamato savo chorizonte, ir šeimininkas turi būti nusiteikęs jog tą žvėrį reik išlaikyti ant pavadėlio, juo lab jūsų sutiktas žmogus turi tuo tikėti, o aš nepasitikiu tomis lokio akimis. Nors jie labai gražūs.
Atsakyti
Oi, Zay, na nekalbek taip baisiai, juk nera jie beviltiski cry.gif Juk nuo auklejimo irgi priklauso, zinau,kad sudetingi sunys, na bet mano svajone nuo pat vaikystes cry.gif
O apie kitus tris ka manai? blush2.gif Ir gal atsimeni, kazkada sakiau, kad draugas pirko vokietuka be dokumentu is Gelezinio vilko?Jei nori, galiu to suns nuotrauka ideti smile.gif
Atsakyti
Visada prisimenu, aš netgi kartais pagalvoju gal jis kalbėjo apie policijos veislyną "Geležinis vilkas", nes logikos jokios apie tuos bedokumenčius "Geležinius vilkiukus".
O išauklėti galima visus šunis mano pažįstama buvo ir tą kaukazą išdresavus, bet reikia pamatyti kokiomis priemonėmis, siaubas kažkoks.
Atsakyti
Perskaičiau visus jūsų postus ir negaliu atsidžiaugt, kad pasirinkau erdelį, nes dukra mano labai aktyvi, tampo, stumdo, išdykauja su šuniu, bet mūsų mažius nebent paloja ar paurzgia ant jos, o jei ji galutinai jį užkamuoja tai bėga slėptis...
Tiesa, esant šeimoje mažesniam nei kokių 3 metų vaikui tikrai nepirkčiau šuns, nes 0labai sunku būtų juos vieną nuo kito apsaugot schmoll.gif . Na o dėl kovinių , tai aš bijočiau su mažu lialium laikyt g.gif , nors kita vertus ir netinkamai auklėjamas karališkas pudelis gali smarkiaia sužalot blink.gif
Atsakyti
Na, aš irgi apie tą pačią 'Akmenų gėlę' priduriu, irgi tenka kartais pabendrauti su savininku. Ir jis man kažkada, kai turėjau dar tik vieną šunį ir norėjau "persimesti" ant kitos veislės, siūlė imti azijatą. Jis pats veisia ir kaukazus, ir azijatus, tikrai pažįsta jų abiejų charakterius, todėl kaukazo tikrai nerekomendavo, nei bute, nei sode turėti. Plius kaukazui reikia tikrai griezto auklėjimo ir vyriškos fizinės jėgos. Kaip zay jau sakė - jo dešrytėm nepapirksi schmoll.gif tongue.gif

http://www.akmenugele.com/

QUOTE(Shalimar @ 2005 09 06, 14:12)
Kasiopeja, bet kaip jau rasiau, zmones sukandzioja ir kitu veisliu sunys - koliai, vokieciai ir pan, ka apie juos manai?

Zay jau viską puikiai ir išsamiai parašė. Aš tik vieną dalyką galėčiau pridurti. Kovinėms veislėms genuose yra užkoduotas puolimas be įspėjimo, t.y. kai kitos veislės šuniui kažkas nepatinka, jis pradeda urgzti, pašiaušia keterą ar pan. Tada žmpgus jau gali orientuotis ir atitinkamai keisti savo elgesį. O "koviniai" puola be įspėjimo ir žaibiškai, todėl žmogus niekada nežino, koks jo judesys gali sukelti neigiamą reakciją blink.gif

Atsakyti