Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo ir "naujas" vaikas

O man sita foto nereali, o jau zvilgsnis koks wub.gif Atsiprasau, nuotrauka ne mano... blush2.gif
user posted image

Beje kelios forumietes augina kaukazus, tik nelabai atsimenu niku verysad.gif Ir dar truputi nuo temos nukrypom, nuo vaiku iki kaukazu doh.gif Vis per mane blush2.gif
Atsakyti
Iš visų išvardintų,pirkčiau rotveilerį,kalytę,piktumo ir švelnumo jai užtenka,patinai labiau mėgsta "užvaldyti"šeimininką,su jais būna bėdų.Dobermaną turėjo draugė,tai šuo, kuris pastoviai bėga,namuose sienom eina smile.gif O vokietuką su azikos aviganiu manau reikia laikyti lauke ax.gif
Atsakyti
Dobermaną turėjo draugė,tai šuo, kuris pastoviai bėga,namuose sienom eina 

Na nepasakyciau, kad suo liptu sienom. As laikau doberi, tai esu labai patenkinta jo kompaktiskumu. Atrodo suns visai nera namie. O ir vaikui geras draugas, nors labai didelis bet su vaiku labai svelnus ir atsargus. wub.gif Labai myliu savo suni uz meile mano vaikui, jis kaip aukle pas mane. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Anka @ 2005 09 06, 22:26)
Perskaičiau visus jūsų postus ir negaliu atsidžiaugt, kad pasirinkau erdelį, nes dukra mano labai aktyvi, tampo, stumdo, išdykauja su šuniu, bet mūsų mažius nebent paloja ar paurzgia ant jos, o jei ji galutinai jį užkamuoja tai bėga slėptis...
Tiesa, esant šeimoje mažesniam nei kokių 3 metų vaikui tikrai nepirkčiau šuns, nes 0labai sunku būtų juos vieną nuo kito apsaugot schmoll.gif . Na o dėl kovinių , tai aš bijočiau su mažu lialium laikyt g.gif , nors kita vertus ir netinkamai auklėjamas karališkas pudelis gali smarkiaia sužalot blink.gif

Dar viena sunu kankintoja blink.gif
Atsakyti
Na nepasakyčiau, kad kankintoja, gal per baisiai čia aprašiau ax.gif , šuo į dukrą reaguoja panašiai kaip į kitą šuniuką, nelabai pripažysta kaip šeimininkės, bet žino, kad jei įkas, gaus velnių, tai ir reikia karts nuo karto pakontroliuot abu mažvaikius, kad viens kito nenuskriaustų tongue.gif ir čia jau rašau apie ugtelėjusią mergaitę, o ką kalbėti apie leliukus doh.gif
Atsakyti
Mūsų 8 mėn. dukrytė labai puikiai sutaria su šuniu. Labai džiaugiamės, kad vaikas auga nuo kūdikystės su šuniu.
Atsakyti
smagu, kad sutaria thumbup.gif ,o kokios veislės šunelis?
Atsakyti
Dėl kovinių šunu tai dar kaip išsiauklėsi ir kokios psichikos šuo.Turėjom stafordšyrę tai buvo nerealiai Tt miela,gera ir draugiška kalyte per visa savo gyvenima m.um neparodžiusi jokios agresijos.Su kate,kitais šunim iš vieno bliūdo galėjo paėst,nepjovė jokių tuo metu pas mus lakomų gyvūnų kačių,vištų,dekoratyv triušiuko,nors jie atsirado jai esant jau suaugusiai.PUikiai sutarė su vaiku,kai turėjo šuniuku galėjom drąsiai juos imt.Kalbant apie sunų auginimą ir "koviniu'' šunų agresyvumą dažnai kaltinama veislė ,o dažnai problema šeimininkuose.Pateiksiu tikra pvz iš mano pažįstamos šeimos.Turėjo stafordšyro terjerę,yra 1m ir 3m vaikai.Kalytė ėda tuo metu jai buvo apie 6mėn o vyras daužo,gnaibo jai užpakalį šnypšdamas tavo tavo.Kas butu buvę kai prie užaugusio ėdančio šuns prisiliestų vaikas????Arba vedasi laukia ant ko nors suloja :kaščia kaščia ai gera.Ar toks šuo užaugęs nepultų visko kas juda?Taigi ,auklėkim,mylėkim ir būkim protingi smile.gif
Atsakyti
sveiki,

as taip pat turiu klausima. gal kas galetu pasidalinti patirtimi ax.gif

mano mamos namuose auga 7 metu pekinuke. kol ten gyvenau, ji buvo mano lepunele. po to sukuriau seima ir gyvename atskirai. susilaukeme dukrytes, dabar jai 3 men. labai noriu pasiimti pas save auginti pekinuke, bet bijau kaip ji reaguos i vaika, kai sis prades ropoti, vaikscioti.
zinau, kad pekinai labai nemegsta vaiku. ta pastebedavau kalyte vedziodama lauke. ji visada stengdavosi uzpulti einati, beganti ar krykstaujanti vaika. todel dabar abejoju, kaip pasielgti. negaliu gyventi be suns, nes visuomet mano gyvenime jis budavo, bet ir bijau del dukrytes. beje, kai nuvykome pas mano mama su dukryte suo labai norejo susipazinti, leidau pauostyti ir dabar kaip nuvaziuojam tai jau nebekreipia i dukryte demesio. gal vadinasi jau pripazino kaip seimos nari g.gif kartais vis dar duodu pauostyti, bet bijau kad negriebtu uz rankytes ar kojytes del staigiu leliuko judesiu, o ji ta megsta datyti. g.gif
Atsakyti
Šuo gi pas mamą-paimkit savaitei, palikykit, pažiūrėkit kaip eisis. Jei negalės sugyventi, be jokių traumų šuo grįš pas mamą, o jūs galėtumėte pasiieškoti kokios nors tinkamesnės veislės ir nuo mažiuko kartu su vaiku užauginti. Jūsiškė gal prie vaiko ir priprato, bet manau nekentės, kai dukrytė ją patampys už plaukų ar nosies, o vaikai tą daro. Maniškiai šunys kentėdavo, dukra patiną sveriatį 50kg paimdavo už žando ir traukdavo tas vargšas spiegdavo ir eidavo iš paskos, tuo tarpu kalė-kai ją pabandė patampyti skaudžiai-pagavo už rankos, nekando, bet palaikė, su ja vaikai iš kart žaidimus pabaigė biggrin.gif Visgi jei šuo nuo mažens nemėgsta vaikų, didelė tikimybė, kad už tokius žaidimus kandžiosis. Aš siūlyčiau ją palikti tėvams, o sau įsigyti naują.
Atsakyti
QUOTE(aiwa @ 2004 12 08, 14:08)
Sveiki, as taip pat pries vaiko gimima jau turejau suni- prancuzu buldoga, geras ir paklusnus buvo musu penkiu metu suo..........As net neisivaizdavau, kad jis gali pasikeisti atsiradus naujam seimos nariui. O pasirodo ir taip buna. Parsivezus pypli i namus, suo eme keistis. Mums nematant savo smalsuma patenkinti vis prasmukdavo i miegamaji. Paliktas vienas namie eme tersti buta:( O virsune buvo, kai grize radom apslapintas vyro tapkes:((( Siaubas, is tokio nekalto sunelio virto maistininku..........o finale, isleistas i kiema reikalu atlikti per puga pabego is namu:( Ir dabar negaliu atsigauti ir jam atleisti......Juk taip mylejom visus 5 metus, tiek demesio skyrem, del mazo pypliuko ir mazesnio demesio spjove i akis:( Turesim suni vel kai vaikas kiek paaugs, bet tik jau nebe prancuzu buldoga. Tos veisles as nebekenciu. Gal pyktis praeis, bet dabar mano jausmai yra sioje stadijoje. Sorry:(

Kažkaip keista girdėti, kad dėl to, jog nesupratote šuns poreikių, galima pykti ant visos veislės g.gif
Na, gal man taip atrodo, tik todėl, kad dievinu šią veislę, turiu 4 jos atstovus ir visai nesijaudinu, kas bus, kai atsiras lelius (kada nors). Bijau tik vieno, kad paskutiniais mėnesiais nestuke.gif bus sunku visus 4 vienu metu pavedžioti lotuliukas.gif

QUOTE(Alexandra.R. @ 2004 12 14, 14:18)
Perkaityk. Suprasi. Tavo istorija ne visai tokia, bet panasi.

"Kaip Tu galėjai?"

Tegul kiekvienas tavo gyvenime rodo tau tokį atsidavimą

Kaip tik norėjau šį apsakymą įdėti thumbup.gif

QUOTE(fausra @ 2005 01 19, 21:13)
turim seimoje toki svarstyma...
gyvename vieno kambario bute, auginame viena seimos nari - auksaspalvi retriveri ir laukiam ateinant leliuko.
baiminames del dulkiu, alergiju, kurias kelia suniukas ir pan. Gal kas esate panasioje situacijoje? ka patartumete daryti? keisti buta? keletui pirmuju leliuko menesiu atiduoti suniuka paauginti tevams? labai jau nesinori kad ir trumpam suns atsisakyti  schmoll.gif ir labai jau nesinori leliuko sveikata rizkuoti  sad.gif
butu labai smagu jei kas pasidalintu mintimis...

O kodėl apie tai nebuvo galvojama prieš įsigyjant šunį? Kažkaip keista, kad kai perkamas šuo, nepagalvojama, jog jis gyvens 10-12 ar daugiau metų ir kaip tas gyvenimas per tiek metų gali keistis g.gif

O temos autoriui - nematau reikalo atsisakyti šuns. Kaip mano vyras sako: "Nereikia iš anksto galvoti, kas būtų, jeigu būtų..." mirksiukas.gif
Sėkmės auginant šuniuką ir leliuką kartu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rida_R: 03 sausio 2006 - 21:19
Sveiki,

Mūsų namuose šuo jau 10 metų ax.gif Atsitiko taip, kad draugė pasiūlė paimti iš jos 2-3 mėnesių bokserių kalytę (buvo gavusi dovanų, bet laikyti ir prižiūrėti ją ten nebuvo sąlygų). Ir turbūt po nepilno mėnesio sužinojau, kad laukiuosi 2.gif Tiesa sakant, buvo sunku su tokiu judriu šunim susitvarkyt kai ant nosies lipo pilvas unsure.gif Išvažiavau gimdyt paryčiais, o kalytė prabuvo mašinoj visą laiką, nes nebuvo kur jos padėt taip greitai ax.gif Parsivežusi namo 2.gif supažindinau su bokseriuke, davėm pauostyt ir pan. Niekad nedrausdavom įeiti į kambarį, ant lovų ir taip nelipdavo ir dabar nelipa, ypač kai paklota balta patalynė rolleyes.gif Nuo pat pirmos dienos kalė budėdavo prie vežimo kai dukrytė miegodavo, staugdavo - kai verkdavo, o vėliau iškęsdavo visus patampymus, pastumdymus ir t.t Žiemą tempdavo rogutes, vasarą kartu eidavo maudytis, viskas buvo čiki . Gimus mažąjai dukrytei, kalei jau buvo 9 metai, tai matau visiškai kitokį vaizdelį unsure.gif Kalė kaip ir anksčiau nieko vaikui nedaro, bet ir nesileidžia į žaidimus schmoll.gif Eina savo guolin ir ten guli, o jei mažoji įsiropščia pas ją - tada urzgia. Bet vyresniąją dukrą tai ir dabar labai saugo nuo visų - suaugusių ir vaikų, todėl kai ateina į svečius vaikų dabar tenka uždaryt unsure.gif

Manau nereikia atsisakyt nei šuns, nei katės schmoll.gif Dėl pekino tai net nežinočiau ką patart ar pasakyt, nes pati jų nesu turėjus, o draugų pekinę man atrodo prie vaikų negalima leist, kažkokia neprognozuojama g.gif Bet gal su šeimos nariais elgtųsi kitaip g.gif
Atsakyti