perskaiciau visa temuke, papasakosiu ir as

negaliu pasakyti tiksliai, ar pati tuo tikiu, bet zinau kelis atvejus is gyvenimo, kur zmones tikrai nebutu sugalvoje.
pirmas ivyko mano tevu namuose, kai dar maza buvau. pasakysiu is karto, kad mano tevai labai realus ir blaivus zmones, patys niekad tokiais dalykais netikejo. bet kai man buvo 8 metai, mire mano senelis - tevo tevas. pries paskutine misiu diena, kadangi paminklas dar nebuvo uzsakytas, nakti tetis su mama virtuveje ant tokios metalines lentos braize mirusio duomenis. tuo metu mes turejome suni, kuris dazniausiai tokiu metu jau miegojo. ir stai tevai pasakoja - naktis, jie sau ramiausiai braizo, ruosiasi kitai sunkiai dienai. staiga suo atsiklaupusi ant visu letenu isliauzia i virtuve ir apvaliom akim su isverstu lezuviu vis ziuri i kita kambari pries virutuve. na, rimtai matesi, kad suo issigandes. kita diena per laiduotuvese gimines mociutes pasake, kad tai tevas buvo atejes su sunum atsisveikinti. norit tikekit, norit ne - o gyvunai jaucia tokius dalykus ir cia jau nieko neisgalvosi.
arba kitas atvejis. man tada buvo gal kokie 5-6. buvo puseseres vestuves, ten seima visa rusakalbe, todel ir vestuves svente didziausia kompanija. atejo vakaras, vaikus visus isgabeno pas mano teta nakvoti. tas balius buvo netoli tetos namu, todel as biski uzsibuvau su tevais, o veliau pati nuciopsejau pas kompanija. ateinu, visi vaikai ziuri vieni i kitus, lyg issigande, lyg kazkas butu nutike. nieko man tada nepasake. suzinojau tik po keliu savaiciu. pasirodo kita pussesere su kitais paaugliais nutare smekla iskvesti, su piesiniu, adatom, viskas kaip reikiant. dar sake nubraize ten to baubo paveiksla baisu. ir zinok pavyko jiems tai padaryti, nes tas baubas jiems i klausimus atsakinejo. o kai paprase jo irodyti, ar is tikro yra, pusseres suo su garsiu staigimu isbego is kambario ir apie dvi savaites ten neeidavo. stai tokia mistika.
arba man paciai yra toks dalykas, nezinau ar laikyti tai mistika. prasidejo nuo gal kokiu 13 m. - "ismokau" atspeti zmoniu vardus. tikrai nemeluoju, esu atspejusiu beveik visu naujais pazistamu zmoniu vardus po keliu pirmu minuciu bendravimo. tiesiog pats vardas ateina i mintis, o paskui pasirodo, kad toks ir yra.
o siaip turiu pasakyti toms, kas biju visokiu smeklu, vaiduokliu ir naminuku. jei labai bijot, geriausia namuose katina tureti, nes net geriau jaucia nei sunys. as tai turiu ir man su juo ramu, nes matau jo reakcija i aplinka.
kai pradejau rasyt, zadejau daugiau istoriju papasakot, bet isgaravo

jei atsiminsiu, parasysiu.