Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinukai ir MP

Apklausa: Kuo maitinote savo mažylius? (372 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(premium @ 2008 08 05, 00:07)
tokiais atvejais juk nusitraukti galima mirksiukas.gif nors as to nedarau, mes einam shopintis kartu, ir tai darom daznai. kol buvo visai maza, aisku valge kas valanda, bet juk visur yra maitinimui skirtos vietos, nueini ir pamaitini (nezinau, kaip situacija su tuo lietuvoje, bet manau, kad taip pat yra), o veliau juk reciau jau valgo, tai is viso ne beda, istaikyti laika galima. juk tai neamzina. nezinau, cia tai man ne problema g.gif
Papildyta:

tai cia vienas is tu atveju, kai geriausia iseitis - misinukas. nesigrauzk taip, visos norim duoti vaikui kas geriausia. jei tavo atveju geriau misinukas, tai ir duok ji.

Visuose didžiuosiuose prekybcentriuose yra vaikų kambariai- tai tikrai nebėda šopintis thumbup.gif
Atsakyti
As gal ir neteisi busiu, bet man iskart kyla tokia mintis, kam tada gimdyti vaikus, jei jauciates priristos sededamos namuose ir matindamos is krutines? Manau, gimus vaikui jau susitaikai su mintim, kad visas pasaulelis suksis apie mazyli, o ne apie mama... Man reikdavo eiti egzaminus laikyti, tai iseidama pamaitindavau, ir siek tiek nusitraukdavau pieno, bet dazniausiai gryzus ji ispildavau, nes gryzdavau anksciau nei mazasis valgyt nori, t.y. kas 3 valandos ir vel galedavau pati maitinti... Tai sopintis jums neuztenka 2-3 valandu? Maniskiui greit jau 2 metai, nesu jo palikusi net parai ir ne todel, kad pati dar maitinu, tiesiog manau, kad per mazas kitiems palikineti...sopintis ir megautis visais kitais malonumais galiu ir su mazuoju, kai noriu viska suspeju...
todel niekaip nesuprantu, kodel kitos dusauja...juk praeis keli metai, vaikai bus savarankiski, tada galesit sau laiko skirti be perstojo, o kol maziukai bukime su jais, nors ir pavargstam...bet pavargstam tik tam , kad vel ir vel galetume sypsotis! smile.gif
Atsakyti
smile.gif valgėm tik MP
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2008 08 03, 16:07)
patariu paskaityti dar viena nauja straipsniuka .  ten ir del krutines grozio raso  mirksiukas.gif gincytis ir izeidinet viena kita nereikia, bet maciau, kad yra mananciu, kad misinukai geriau. gali pagristi tai?

man asmeniskai misinuku zymiai manau ir patogiau maitinti,ir nereikia galvoti kad vaikas rekia gal pieno neuztenka,gal kazka ne to suvalgiau.kad mp apsaugo nuo ligu tai yra visiska nesamone.kazkaip pliusu as nematau mp nors mane nusaukit.neagituoju kad am maitinkit.bet nesureiksminu ir mp.
Atsakyti
QUOTE(LISTUKE @ 2008 08 14, 15:00)
man asmeniskai misinuku zymiai manau ir patogiau maitinti,ir nereikia galvoti kad vaikas rekia gal pieno neuztenka,gal kazka ne to suvalgiau.kad mp apsaugo nuo ligu tai yra visiska nesamone.kazkaip pliusu as nematau mp nors mane nusaukit.neagituoju kad am maitinkit.bet nesureiksminu ir mp.

jei nematai, daugiau literaturos skaityk mirksiukas.gif o as tai ziuriu daugiau kas vaikui geriau, o ne man patogiau ax.gif
nesakau, kad nemaitint mp yra labai blogai - kiekvienos pasirinkimas, bet teigti tokias nesamones kaip tu rasai, atsiprasau, absurdas. pirma pasidomek, po to rasyk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2008 08 14, 17:08)
jei nematai, daugiau literaturos skaityk mirksiukas.gif o as tai ziuriu daugiau kas vaikui geriau, o ne man patogiau ax.gif
nesakau, kad nemaitint mp yra labai blogai - kiekvienos pasirinkimas, bet teigti tokias nesamones kaip tu rasai, atsiprasau, absurdas. pirma pasidomek, po to rasyk mirksiukas.gif

literatura dar neviskas.pasakyk bent viena pliusa del ko yra labai gerai mp?del ko cia reikia draskyt akis ir plesytis maikes kad jau mp yra auksas .tarkim kad ir nelieciant patogu ar nepatogu.jei nepastebejai dabar literatura priestarauja viena kitai.o ka as parasiau tai yra mano asmenine nuomone .kuria reikia moketi toleruoti. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(LISTUKE @ 2008 08 14, 18:06)
literatura dar neviskas.pasakyk bent viena pliusa del ko yra labai gerai mp?del ko cia reikia draskyt akis ir plesytis maikes kad jau mp yra auksas .tarkim kad ir nelieciant patogu ar nepatogu.jei nepastebejai dabar literatura priestarauja viena kitai.o ka as parasiau tai yra mano asmenine nuomone .kuria reikia moketi toleruoti. tongue.gif

4u.gif as akiu nedraskau ir maikiu neplesau biggrin.gif g.gif esu taikus zmogus. ir tolerantiskas, jau sakiau, kad motinos pacios sprendzia, kas vaikui geriau... labai normaliai sakau, kaip manau. gerbiu bet kokia protinga nuomone, o ne nemotyvuota pasakyma mirksiukas.gif galeciau cia prikelti galybe straipsniu apie mp nauda daugeliu poziuriu, bet manau, tau neidomu tai, nes turi savo nuomone biggrin.gif . as tai savo nuomone formuoju remdamasi mokslininku, mediku tyrimais, o ne is lempos ar taip, kaip man patogiau rolleyes.gif
vis tik motyvu kodel misinys geriau uz mp nepateikei, nes ju ir nera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2008 08 14, 19:19)

Pasakysiu viena. As maitinu misinukais ir savo pienu. Pienu maitinti matau tik keleta pliusu. Pliusas tai kad pigu ir nereikia nutraukynet. Duodi zyst ir papukai tusti.

Misinuku maitinant yra gerai tai kad jame yra vitaminu kuriu nusilpes motinos organizmas negali duot. Vitaminai ir mineralai puikiai stiprina imuniteta.

Mano manymu siaip geriausiai yra maitinti vaika MP ir misinukais paivairint. Vaikas is motinos gauna antikuniu, rysi su mama, naturalu maista. O is misinuku vaikas gerai pasisavina, buna ramesni ir gauna vitaminu ir mineralu ko motinos piene gali trukti.

Motinos pienas yra pilnavertis tik tada kai gimdymas lengvas, mama racionaliai ir naturaliai maitinasi. Yra stipri ir neserganti.
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2008 08 14, 20:19)
4u.gif as akiu nedraskau ir maikiu neplesau biggrin.gif  g.gif esu taikus zmogus. ir tolerantiskas, jau sakiau, kad motinos pacios sprendzia, kas vaikui geriau... labai normaliai sakau, kaip manau. gerbiu bet kokia protinga nuomone, o ne nemotyvuota pasakyma mirksiukas.gif galeciau cia prikelti galybe straipsniu apie mp nauda daugeliu poziuriu, bet manau, tau neidomu tai, nes turi savo nuomone biggrin.gif . as tai savo nuomone formuoju remdamasi mokslininku, mediku tyrimais, o ne is lempos ar taip, kaip man patogiau rolleyes.gif

as visada vadovaujuosi gyvenimiska patirtimi kitu ir savo o ne tai kas rasoma knygose.kadangi nenoriu prasisneketi pasakysiu taip aplinkiniu draugu pazystamu vaikai uzaugo misinukais maitinami nesirgo ,o kurios maitino mp nusivyle mp nes vaikai sirgo.tai man gali paaiskint kodel mp neapsaugo nuo ligu geriau nei am?be to man pigiau buvo maitinti am nei mp.kazkada buvau nuomones kad maitinsiu pati ir maitinau nekreipdama demesio kai visi burbedavo kad as pieno neturiu.bet atsitiko kaip atsitiko ir del to nei kiek nesigrauziu.
Atsakyti
Natūralaus maitinimo privalumai
Motinos pienas yra geriausias natūralus kūdikio maistas. Jis patenkina visus kūdikio maitinimo poreikius pirmąjį gyvenimo pusmetį. Motinos piene yra visų kūdikiui reikalingų medžiagų. Jis tinkamas kūdikio virškinamajam traktui, todėl gerai pasisavinamas. Visa tai skatina gerą vaiko augimą ir fizinį vystymąsi.

Motinos pienas yra pirmoji kūdikio imunizacija. Jame veikia biologiškai aktyvūs imuninės (apsauginės) sistemos elementai: baltieji kraujo kūneliai ir kitos ląstelės, antikūnai, stabdantys bakterijų ir virusų dauginimąsi, ir kt. Kiekvieną kartą, maitinamas krūtimi kūdikis, gauna organizmo atsparumą didinančių medžiagų, kurios apsaugo mažylį nuo daugelio ligų sukėlėjų, toksinų bei alergenų. Motinos pienu maitinami kūdikiai yra atsparesni, rečiau serga, o susirgę lengviau ir greičiau pasveiksta. Pusę metų natūraliai maitintas vaikas būna sveikesnis ne tik kūdikystėje, bet ir vyresnio amžiaus.

Maitinimas krūtimi yra motinos ir vaiko bendravimo pagrindas. Dažnas bei artimas motinos ir vaiko kontaktas maitinant raminamai veikia abu, atsiranda glaudus tarpusavio ryšys. Maitinimas krūtimi turi įtakos vaiko ugdymui, o motinai padeda geriau suprasti savo kūdikį, pajusti jo poreikius.

Maitinimas krūtimi svarbus ir motinos sveikatai. Maitinant gimdos sienelių raumenys smarkiai traukiasi, dėl to ji greičiau grįžta į normalią padėtį. Maitinusios krūtimi moterys rečiau serga krūties, kiaušidžių ir gimdos vėžiu.

Krūtimi maitinanti motina išvengia ankstyvo nėštumo.

Maitinti krūtimi patogu, praktiška ir ekonomiška.

Motinos pienas visada tinkamas, švarus ir šiltas. Jo nereikia specialiai ruošti, todėl motina sutaupo laiko ir jėgų. Pirmuosius 4 - 6 mėnesius jo visiškai pakanka kūdikiui, tad šeimai nereikia pirkti brangiai kainuojančių pieno mišinių.
Pasaulinės sveikatos organizacijos pateikti mokslinių tyrimų rezultatai apie motinos pieno reikšmę kūdikiui ir motinai
Nauda kūdikio sveikatai:
Vėžiniai susirgimai Vaikai, iki 6 mėn. maitinti motinos pienu, du kartus rečiau serga vėžiu vaikystėje.
Viduriavimas Kūdikiai, negavę motinos pieno, 14.2 karto dažniau miršta nuo viduriavimo.
Diabetas (cukraligė) Vaikai, kurie iki 2 mėn. maitinami tik mišiniais, du kartus dažniau serga diabetu.
Staigi kūdikių mirtis Nemaitintus motinos pienu kūdikius tris kartus dažniau ištinka staigi mirtis.
Šlapimtakių infekcija Iki 6 mėn. maitinti motinos pienu kūdikiai penkis kartus rečiau serga šlapimo takų infekcijomis.
Netaisyklinga sankanda Kuo ilgiau kūdikiai maitinami krūtimi, tuo rečiau būna netaisyklinga sankanda.
Akių sausmė (kseroftalmija) Nemaitinti motinos pienu vaikai tris kartus dažniau serga akių sausme.
Hipotrofija Pasaulyje apie 80% 3 mėn. amžiaus krūtimi maitinamų kūdikių yra normalaus svorio ir tik 43% mišiniais maitinamų kūdikių.
Ūmios kvėpavimo takų infekcijos Krūtimi maitinami kūdikiai 3.6 karto rečiau miršta nuo ūmios kvėpavimo takų infekcijos.
Ausų uždegimai Krūtimi maitintiems kūdikiams retai atsiranda dantų ėduonis.
Gera rega Krūtimi maitintų vaikų geresnė rega.
Aukštesnis intelektinis išsivystymas Ilgiau žindytų vaikų dažniau būna aukštesnis intelektas.

Nauda motinos sveikatai:
Krūties vėžys Nors 3 mėn. žindžiusios motinos du kartus rečiau serga krūties vėžiu.
Osteoporozė Vyresnėms nei 65 metų amžiaus moterims, maitinusioms krūtimi, du kartus rečiau išretėja kaulai, jei maitino iki 9 mėn., kaulų išretėjimo tikimybė sumažėja net 75%.
Natūralus šeimos planavimas Jei mama maitina tik krūtimi, neatsinaujina jos menstruacijos, tai pirmus 6 mėn. ji 98% apsaugota nuo nėštumo.
Kiaušidžių vėžys Maitinimas krūtimi nors 2 mėnesius sumažina tikimybę sirgti kiaušidžių vėžiu 25%. 4u.gif
Atsakyti
[quote=premium,2008 08 14, 21:36]
Natūralaus maitinimo privalumai

Saunuole premium smile.gif Mergaites, neturincios pakankamai MP - baikit kompleksuot kad jo truksta ir aiskinti, kad misinukai geriau nei MP. Misinukai - alternatyva, kai nera pieno ir tai ne nusikaltimas gi smile.gif. Joks medikas niekad nepasakytu, kad misinukai turi daugiau privalumu, patys misinuku gamintojai tai pripazista atvirai. Jei nera MP - nieko baisaus, bet kam ta demagogija?
Atsakyti
Jei tik yra galimybė-tai mamos pienukas smile.gif
Atsakyti