QUOTE(brashke77 @ 2008 01 09, 18:38)
asmokejau 7000 litu uz cezario operacija bet cia privaciai, gimdziau BAK'e, ir i ta kaina ieina ne tik operacija, bet ir visas pooperacinis laikas, prieziura, maitinimas ir tt.
Labas, man daryti du cezariai. Ju metu, nieko nejutau, nei kai pjauna, nei kad isvis ten ka daro, tiesiog girdejau ir siek tiek maciau. Dejo man deguonies kauke, nes labai spaudoimas krito, ir siaip yra labai mazas. Komplikacijupo nebuvo, pjuvis antras darytas ant pirmojo, jauciausi gerai, jokiu pasekmiu nebuvo. Aisku gerai, kai gerai gavosi

QUOTE(dixi @ 2008 01 09, 15:16)
man cezari dare su epidurine nejautra, man taip pat gimdymo metu buvo padaryta epidurine nejautra, bet kadangi kaklelis atsidarinejo per letai, o vandenys buvo nubege, teko daryti neplanuota cezari ir man niekas pilnos narkozes net negalvojo duot...tik vaistu per ta kateteri daleido tiek, kad nuo pusiaujo nieko nejauciau, negalejau koju judint ir viskas,, as viska atsimenu nes buvau taip sakant savam prote... ir pirma savo leliuko verksma girdejau 

QUOTE(ramyra @ 2008 01 09, 15:23)
mano lygiai tokia pati istorija
gimdymo metu buvo padaryta epidurine nejautra, o kai prireike ekstra operuoti, tai tik padidino doze ir viskas. Nieko nejauciau -nei kaip pjove, nei kaip siuvo, buvau samoninga, maciau ir gidejau maziuka.

a mat kaip.. nes man epidureine buvo padare, tik man paskutini pusvalandi priesh nusprendzhiant daryti cezari ji nebepadeja, alpoinejau nuo skausmo, o anesteziologe su gydytoja skeschiojo rankom ir nebezhinojo ka daryt, anesteziologe sake, kad max doze sulashinta ir vis klausinejo ar vis dar jauchiu skausma, ir koks tas skausmas.
turbut organizmas nebeprieme nuskausminamuju, kad griebesi narkozes (vaiko toniukai eme silpneti, konsiliumas nutare daryti cezari)

Papildyta:
QUOTE(pandorita @ 2008 01 09, 19:54)
man darė spinalinę, nugi tikrai jaučiau, kaip pilve svetimos rankos darbuojasi. skausmo tik nebuvo... be to, jie gi įspėja prieš trūktelėdami skrandį žemyn, kad gali būt diskomfortas, vadinasi, šis tas visgi jaučiasi. pataisykit jei ne taip...
ne, man anesteziologe tik pasake vezhant i operacine, kad "bishki pakentet turesit kol suveiks narkoze". paskaudejo tiek, kad visa gerkle klykiau, o paskui trukau - uzhmigau

galiu tik tiek pasakyt, kad pilna narkoze gimdyt nepatariu niekam. nu shudinas jausmas. miegi - pabudina, sako kazhkas gime, ir vel truksti.
kazhkoks apsvaigusios narkomanes sapnas, o ne gimdymas. tikrai rinkites nejautra su blaiviu protu..
Sveikutės!
Turiu du mažylius: pirmąjį gimdžiau pati be jokių nuskausminamųjų, bet užtat dar ir su skatinamaisiais.
Antrajam darė cezario pjūvio operaciją dėl sėdmeninės pirmeigos. Operacija buvo planinė.
Dabar laukiuosi trečiojo vaikelio...
Mamos, daug kur minimas tas gimdos plyšimas ties randu. O kada tai gali įvykti: prieš pat gimdymą, ka prasideda gimdymo veikla ar dar tebesilaukiant?
Paprieštarausiu. Ir smarkiai!
Dėl diržo. Aš turėjau jį, bet kaip užsimauti, jei per pjūvį labai skauda, didelė trintis gaunasi, o movinėtis n kartų per dieną reikia!
Dėl pratimų. Kokie pratimai, kai vos atsikeli ir vos nueini į WC? Man visos, kad ir menkos, žaizdelės gyja sunkiai, užpūliuoja, o CP nerealiai skaudėjo ir ilgai, buvo pradėjęs pūliuoti. Nebuvo net kalbos apie kokius nors pratimus. Tik praėjus 2,5 mėn. po CPO pradėjau lankyti manštą baseine.
Dėl "karališko gimimo".
Nekomentuosiu.
Turiu du mažylius: pirmąjį gimdžiau pati be jokių nuskausminamųjų, bet užtat dar ir su skatinamaisiais.

Dabar laukiuosi trečiojo vaikelio...
QUOTE(taburete @ 2007 07 01, 22:44)
aš turiu 3 cezariukus
bent jau mano gydytojas sakė, kad nėra ribų.
Aišku, padidėja rizika - gali plyšti gimda, svarbu kur prisitvirtina placenta.
Todėl patariamos didesnės pertraukos tarp nėštumų.

bent jau mano gydytojas sakė, kad nėra ribų.
Aišku, padidėja rizika - gali plyšti gimda, svarbu kur prisitvirtina placenta.
Todėl patariamos didesnės pertraukos tarp nėštumų.
Mamos, daug kur minimas tas gimdos plyšimas ties randu. O kada tai gali įvykti: prieš pat gimdymą, ka prasideda gimdymo veikla ar dar tebesilaukiant?

QUOTE(Akva @ 2007 08 28, 10:52)
- turek nestukiska dirza, kuris pilva prilaiko arba gorsetines kelnes (cia jau kaip kam patogiau) ir butinai ligoninej reikalauk, kad atsiustu kinezeterapeute (berods taip jos vadinasi, cia tos, kur mankstas ligoniams praveda) Ji tau parodys keleta pratimuku, kaip greiciau po Cezario atsigauti ir sutvirtinti pilvuko raumenis. Man labai padejo.
Jeigu ka, tai senais laikais, Cezario operacija vadindavo karalisku gimimu.
Kaip sakant, ir taip musu vaikeliai gvenime daug ka iskest tures, tai bent jau tegul gimsta lengvai ir su minimaliomis pastangomis.

Jeigu ka, tai senais laikais, Cezario operacija vadindavo karalisku gimimu.

Paprieštarausiu. Ir smarkiai!
Dėl diržo. Aš turėjau jį, bet kaip užsimauti, jei per pjūvį labai skauda, didelė trintis gaunasi, o movinėtis n kartų per dieną reikia!

Dėl pratimų. Kokie pratimai, kai vos atsikeli ir vos nueini į WC? Man visos, kad ir menkos, žaizdelės gyja sunkiai, užpūliuoja, o CP nerealiai skaudėjo ir ilgai, buvo pradėjęs pūliuoti. Nebuvo net kalbos apie kokius nors pratimus. Tik praėjus 2,5 mėn. po CPO pradėjau lankyti manštą baseine.
Dėl "karališko gimimo".

QUOTE(mrs.ieva @ 2008 01 09, 14:37)
na jei pazeistas stuburas tai nezinau tada, gal ziurint kurioje vietoje pazeistas
epidiuras nuo spinalines skiriasi tuo, kad jei nuskausminama epidiuriniu tai ne taip giliai vaistukai suleidziami ir tu viska jauti isskyrus skausma, jauti kaip tave pjauna, kaip ima leliuka, kaip siuna ir pan, sitas nuskausminimas greiciau praeina, beje, ji suleidus kateteri palieka nugaroj, kad galetu dar vaistuku ileisti jei jau pradedi daugiau jausti negu reikia
o spinaline- giliau suleisti vaistukai, veikia kazkur po 2-3 min porai valandu, apatines dalies visai nejauti. tai va toks ir skirtumas. man pries operacija atejes anestiziologas viska isaiskino 

epidiuras nuo spinalines skiriasi tuo, kad jei nuskausminama epidiuriniu tai ne taip giliai vaistukai suleidziami ir tu viska jauti isskyrus skausma, jauti kaip tave pjauna, kaip ima leliuka, kaip siuna ir pan, sitas nuskausminimas greiciau praeina, beje, ji suleidus kateteri palieka nugaroj, kad galetu dar vaistuku ileisti jei jau pradedi daugiau jausti negu reikia

Man darė spinalinę nejautrą. Nejaučiau tik skausmo, bet jaučiau ir kaip pjauna, ir kaip vaikelį išima, ir kaip siūna. Viską!
QUOTE(brashke77 @ 2008 01 09, 19:38)
na as 7 para kaippo cezario.. gimdymas prasidejo netiketai, nakti, tai nuvaziavau i Siauliu GN ir po poros valandu turejau vaikiuka.. Nekainavo nieko- puikus medikai, tiek ginekologai, tiek vauiku skyriaus, akuseres, malonus personalas. Nesusiduriau su jokiu nemandagumu, chamizmu, neprieziura ir pan.
Nu zodziu 3 kartus valio Šiaulių gimdymo namams..
QUOTE(kice @ 2008 01 11, 10:43)
na as 7 para kaippo cezario..
kice, sveikinu tapus mama

QUOTE(*Niki* @ 2008 01 11, 02:03)

siaip i nestumo pabaiga atidziau stebi ta randa. Ultragarsu ziuri, koks audiniu stovis. Jei gimdymo metu atsiranda skausmas, tempimas ar kt, tai man sake jau neleidzia gimdyt, operuoja...Man jau 4m po operacijos, jau finisuojam, kartais ta randa pamaudzia kazkaip, o gal ten lelius atsiremia tada ar su rankytem pakrapsto

QUOTE(*Niki* @ 2008 01 11, 02:03)
daug kur minimas tas gimdos plyšimas ties randu. O kada tai gali įvykti: prieš pat gimdymą, ka prasideda gimdymo veikla ar dar tebesilaukiant?

Man gimdos randas prasivėrė paskutinę dieną, kai sąrėmiai atsirado.

O diržą aš turėjau juosiamą, ne kelnaičių tipo, tai buvo gana patogu.
QUOTE(kice @ 2008 01 11, 10:43)
na as 7 para kaippo cezario.. gimdymas prasidejo netiketai, nakti, tai nuvaziavau i Siauliu GN ir po poros valandu turejau vaikiuka.. Nekainavo nieko- puikus medikai, tiek ginekologai, tiek vauiku skyriaus, akuseres, malonus personalas. Nesusiduriau su jokiu nemandagumu, chamizmu, neprieziura ir pan.
Kice, sveikinimai sulaukus lėliuko!

Kaip jautiesi dabar? Kaip pjūvis - dar skauda?
QUOTE(ramyra @ 2008 01 11, 15:31)
siaip i nestumo pabaiga atidziau stebi ta randa. Ultragarsu ziuri, koks audiniu stovis. Jei gimdymo metu atsiranda skausmas, tempimas ar kt, tai man sake jau neleidzia gimdyt, operuoja...Man jau 4m po operacijos, jau finisuojam, kartais ta randa pamaudzia kazkaip, o gal ten lelius atsiremia tada ar su rankytem pakrapsto 

Ačiū labai už atsakymą!

Ar kol kas tau sako, kad galėsi pati gimdyti? Leis?
QUOTE(*Niki* @ 2008 01 11, 03:03)

QUOTE(vaivos juosta @ 2008 01 11, 16:36)
Man gimdos randas prasivėrė paskutinę dieną, kai sąrėmiai atsirado.

Aš turėjau juosiamą diržą iš Kauno ortopedijos įmonės, bet jo nešioti negalėjau, nes spaudė pjūvį, paskui jis viename taškelyje supūliavo, tai iš viso negalėjau dėtis to diržo, nes trukdė gyjimui. Nežinau, gal gimdžius ne Cezario būdu tas diržas būtų ir neblogas.