Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario pjūvis

QUOTE(*Niki* @ 2008 04 27, 20:35)
Mamos, nesekit pasakų!  mirksiukas.gif Man po cezario buvo pienuko iškart! T.y. priešpienio. O pienukas atsirado jau po dienos, ir jo buvo nemažai, pakako tiek, kad jau namo grįžus tekdavo net nusitraukti pradžioje, kiek pritvinkdavo....  doh.gif

Kas vienai vienaip, tas kitai - kitaip.  ax.gif Ir dėl pienuko, ir dėl atsigavimo po operacijos.

Man buvo taip, pienas veliau atsirado, nors gimdziau 15 valandu iki tol kol prireike skubaus cezario. Taip kad jokia cia ne pasaka smile.gif Zinoma visoms skirtingai buna, nesakau, kad kiekvienai taip bus, kaip man. O priespienio pas mane irgi is karto buvo. O normaliai krutys pritvinko daug veliau. Tiesa, dar reikia atsizvelgti i kitus faktorius, pvz man buvo darytas skatinimas, ir sakoma, kad tai irgi itakoja velesni pieno atsiradima.
Atsakyti
Nu kad ne pasakos, man irgi vėliau pienas atsirado, nors priešpienio buvo iškart. Papų sprogimą pajutau tik po 7 dienų, grįžus namo. Teisybė, reik labai daug kantrybės, kol normaliai pienas gamintis pradeda. Spenelių vietoj beveik žaizdos buvo. Bet viskas baigėsi sėkmingai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytutė @ 2008 04 28, 18:35)
Nu kad ne pasakos, man irgi vėliau pienas atsirado, nors priešpienio buvo iškart. Papų sprogimą pajutau tik po 7 dienų, grįžus namo. Teisybė, reik labai daug kantrybės, kol normaliai pienas gamintis pradeda. Spenelių vietoj beveik žaizdos buvo. Bet viskas baigėsi sėkmingai thumbup.gif

trecia para, siandien jau seseriai atsirado pienas, jauciasi gerai ir atrodo gan neblogai, aciu dar karta visoms uz pasisakymus ir patarimus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristegri @ 2008 04 28, 20:36)
trecia para, siandien jau seseriai atsirado pienas, jauciasi gerai ir atrodo gan neblogai, aciu dar karta visoms uz pasisakymus ir patarimus thumbup.gif

Puiku thumbup.gif
Atsakyti
O aš praktiškai pramiegojau operacijos metu. Nelabai, ką pamenu, tik išgirdau žodžius, kad va, tavo vaikutis, pabučiuok :-) Atmerkiu akis, o jis guli man ant krūtines :-)
Atsakyti
QUOTE(Nerre @ 2008 04 29, 10:45)
O aš praktiškai pramiegojau operacijos metu. Nelabai, ką pamenu, tik išgirdau žodžius, kad va, tavo vaikutis, pabučiuok :-) Atmerkiu akis, o jis guli man ant krūtines :-)

oi, kai faina. tai tau pilna nejautra dare? kur gimdei?
Atsakyti
Mergytes, gal kuri nors daret cezari Mazylio gimdymo namuose Kaune? Gal galit pasidalinti ispudziais?
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2008 04 28, 09:40)
Man buvo taip, pienas veliau atsirado, nors gimdziau 15 valandu iki tol kol prireike skubaus cezario. Taip kad jokia cia ne pasaka  smile.gif  Zinoma visoms skirtingai buna, nesakau, kad kiekvienai taip bus, kaip man. O priespienio pas mane irgi is karto buvo. O normaliai krutys pritvinko daug veliau. Tiesa, dar reikia atsizvelgti i kitus faktorius, pvz man buvo darytas skatinimas, ir sakoma, kad tai irgi itakoja velesni pieno atsiradima.

QUOTE(Gytutė @ 2008 04 28, 17:35)

Cituoju iš http://www.vsv.lt/mo...inimas/576.html

CEZARIO PJŪVIS
Maitinti krūtimi įmanoma ir po cezario pjūvio operacijos. Tačiau gali atsirasti sunkumų. Mama kartais būna mieguista, mažiau judri, jai gali skaudėti. Be to, pienas gali pasirodyti vėliau nei po įprasto gimdymo. Po Cezario pjūvio reikia pridėti kūdikį prie krūties, kai tik jis ima ieškoti, net tada jei mama vis dar mieguista. Mamai reikia rasti patogią maitinimo padėtį. Jai gali būti sunku pačiai pakelti ir laikyti kūdikį, todėl medicinos darbuotojai turi padėti žindančiai motinai.

Taigi, kaip čia rašo, pienukas GALI atsirasti vėliau, bet juk nebūtinai VISOMS jis vėliau ir atsiranda. Matyt, pati esu iš tų laimingųjų, kurioms jis atsirado laiku, t.y. anksčiau, o aukščiau pacituotų žinučių autorėms atsirado vėliau. Visgi laikausi savo nuomonės, kad kiekvienai gali būti individualiai, nereikia savęs užprogramuoti, kad bus taip, kaip GALI BŪTI, mąstykim optimistiškiau! mirksiukas.gif
* * *
Beje, savo pirmągimį gimdžiau pati, teko ir skatinamųjų "paragauti", ir, neatsidalinus placentai, patirti bendrąją nejautrą, bet irgi pienukas po visko atsirado gana greitai, po dienos ar dviejų. Pamenu, kaip gydytojas atėjęs paklausė, ar turiu priešpienio, o krūtys jau buvo pienuko pritvinkusios. thumbup.gif

Pakartosiu dar tą patį, kad jei vienai kitai kas nutinka, tai nebūtinai taip bus visoms!

Čia panašiai, kaip kažkuri aiškinot, kaip paprasta pagimdyti operacijos būdu, kaip po dienos kitos jau lakstote kaip gazelė, o iš tiesų ne kiekvienai taip pasiseka!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Niki*: 29 balandžio 2008 - 22:58
Sutinku, kad nebuna dvieju vienodu moteru ir dvieju vienodu gimdymu. Niekas ir nesako, kad visoms taip buna, bet BUNA. Ir nemazai yra straipsniu (bent jau anglu kalba) kur rasoma apie tai kad po cezario pienas GALI atsirasti veliau ir nurodomos priezastys kodel. Dalinames savo patirtimi ir tiek, kam taip kitu patirti uzbraukti?

QUOTE(*Niki* @ 2008 04 29, 21:42)
Pakartosiu dar tą patį, kad jei vienai kitai kas nutinka, tai nebūtinai  taip bus visoms!

Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2008 04 29, 22:57)
Sutinku, kad nebuna dvieju vienodu moteru ir dvieju vienodu gimdymu. Niekas ir nesako, kad visoms taip buna, bet BUNA. Ir nemazai yra straipsniu (bent jau anglu kalba) kur rasoma apie tai kad po cezario pienas GALI atsirasti veliau ir nurodomos priezastys kodel. Dalinames savo patirtimi ir tiek, kam taip kitu patirti uzbraukti?

Sicily, pacitavau auksčiau straipsnelį ir aš. Niekas tamstos ir kitos mamytės patirties neužbraukia, - parašiau, jog sekate pasakas, nes pamaniau, jog galite taip suklaidinti kitas mamas, kurios dar tik ruošiasi CPO. Jei pati rašai apie save, tai irgi rašyk, kad tavo patirtis yra tokia ir tokia, o ne numesk kaip faktą, kad BŪNA TAIP IR VISKAS. Na, kad visoms taip būna. Pasigedau žodelio "gali" ankstesnėse tavo žinutėse. mastau.gif

Aukščiau esančioje žinutėje jau išsamiai viską paaiškinai, tai manau, nebeverta toliau ginčytis - abi tą patį rašome ir cituojame. drinks_cheers.gif

Žodžiu, kad GALI BŪTI. Bet tikėkimės ir linkiu, kad visoms po cezario operacijos būtų ir pienuko kuo greičiau, ir kad pačios kuo greičiau jėgas atgautute! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Niki*: 29 balandžio 2008 - 23:14
Aš tai nesuprantu, ko čia ginčytis g.gif
Mamos savo patirtimi pasidalijo, o tu, *Niki*, labai jau sureagavai. Iškart - "pasakos". Juo labiau, kad kai kuriose mūsų gimdymo įstaigose sudaromos tokios sąlygos, kad pienas vėluoja. Gal kaip tik geriau nusiteikti ir nepanikuoti, jeigu vaikelis nepavalgo ir gali tekti primaitinti. Tiesiog, reikia žinoti, kad taip gali atsitikti. Man pvz tai buvo šokas, cezariui nesiruošiau ir net nenutuokiau, kad taip būna.
Atsakyti
Man pienas atsirado 3 para po cezario, o priespienio buvo is karto po operacijos...
Atsakyti