Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario pjūvis

QUOTE(Gytutė @ 2008 04 30, 17:05)
Aš tai nesuprantu, ko čia ginčytis g.gif
Mamos savo patirtimi pasidalijo, o tu, *Niki*, labai jau sureagavai. Iškart - "pasakos". Juo labiau, kad kai kuriose mūsų gimdymo įstaigose sudaromos tokios sąlygos, kad pienas vėluoja. Gal kaip tik geriau nusiteikti ir nepanikuoti, jeigu vaikelis nepavalgo ir gali tekti primaitinti. Tiesiog, reikia žinoti, kad taip gali atsitikti. Man pvz tai buvo šokas, cezariui nesiruošiau ir net nenutuokiau, kad taip būna.

Nu jo, tuščiai mes čia pasiginčijom, sutinku, kad per greit sureagavau. Nereikėjo. irnesakyk.gif Vis tiek ta operacija - menkas malonumas, tiksliau, jokio, doh.gif išskyrus pagrindinį rezultatą - lėliuką, wub.gif taigi visaip gali būti ir visko gali pasitaikyti. mastau.gif Ir dar pritariu, kad reikia operacijai pasiruošti, tiek morališkai nusiteikti, tiek žinių iš anksto pasisemti. g.gif
Atsakyti
tikrasis pienas bet kokiu atveju pradeda gamintis tik 3 parą po gimdymo, o cezaris tą gamybą atitolina iki 5-6 paros. Iki to laiko būna priešpienis.Vienos jo turi gana daug, kitos, kaip aš, turėjau po kelis lašus. smile.gif Pirmą vaikutį gimdžiau pati ir pienas atsirado 3 parą. Pradžioj buvo lyg ir nieko, bet maitinau tik 2,5 mėn. O dar 2 savaites nusitrakinėdavau ir duodavau tuos kelis lašus savo pieno. Šitaip pradėjom valgyti mišinuką. Kodėl dingo pienas nežinau, nes dariau viską , kas įmanoma ir neįmanoma, kad jo būtų daugiau. Po antrojo, kuris gimė po cezario, pieno teturėjau mėnesį. Tiesiog dingo ir viskas. Ir nežinau ar čia kaltas cezaris ar dar kas. Beje po trečiojo (irgi cezaris) pieno buvo tik savaitę ar dvi.... schmoll.gif
Atsakyti
Sicily, mano vienas mažius gimė 2006m.06mėn po cezario, o po kelių mėn. vėl pastojau (netikėtai) ir trečioji gimė 2007m. 06 mėn. irgi po cezario. Labai bijojau kaip praeis visas nėštumas, nes juk organizmas neatsistatęs dar po antrojo gimdymo. Nors randas buvo sugijęs idealiai, bet vistiek buvo neramu. Bet ...viskas praėjo gerai, nėštumas buvo lengvas, tik svorio nerealiai daug priaugau (20 kg), deja, kad gimdyčiau pati, niekas net neleido pagalvoti. Per daug rizikos. Po pirmojo cezario atsigavau labai greitai, ir nors išleidžia tik 5 parą namo, aš išvažiavau po 3 parų. Nes jaučiausi puikiai thumbup.gif Deja, po antro cezario, labai buvo sunku. Ilgai gijo randas (pjauna toj pačioj vietoj), didelis krūvis (vienas mažas, kitas dar mažesnis smile.gif ) ir visiems reikia mamos dėmesio... Žodžiu cezaris po cezario , nieko gero. Reikia organizmui duoti atsigauti. Prie visų skausmų, kurie tęsėsi nerealiai ilgai (apie tris mėn. gėriau nuskausminamus), dar ir mažakraujystė prisidėjo (hemoglobinas nukrito iki 70 kai norma apie 120-130). Tai va. Geriau pailsėk bent jau metus ar du,bus pačiai lengviau .
Atsakyti
Indre, aciu uz patarimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Indre @ 2008 05 01, 10:48)
Nors randas buvo sugijęs idealiai, bet vistiek buvo neramu.

Is ko sprendziama ar randas gerai sugijes? Pas mane jis kol kas dar raudonas.
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2008 05 01, 12:54)
Indre, aciu uz patarimus  4u.gif
Papildyta:

Is ko sprendziama ar randas gerai sugijes? Pas mane jis kol kas dar raudonas.

raudonas bus dar ilgai, ir tempimą jausi gana ilgai. Pas mane dabar kai mažylei jau beveik metukai, randas nuo kraštų pradeda balti, kai pačiupinėji nebe toks "storas". Siūlų skylučių nebesimatė kažkur po pusmečio. smile.gif Bet kartais dar patempia, nestipriai, bet jaučiu. O šiaip kai po 2 ar 3 mėn. nuvažiuoji pasitikrinti dar ir ultragarsu pasižiūri,kaip sugijo vidinė siūlė.
Atsakyti
mergaites, o kada po CP nuima ta maiseli su kateteriu ir sysiuku? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 05 01, 16:22)
mergaites, o kada po CP nuima ta maiseli su kateteriu ir sysiukublush2.gif

Kita diena, kai leidzia keltis...Bet jei atsikelus paciai neiseina pasisioti, tai sesute vel deda kateteri blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rhetta @ 2008 05 01, 19:02)
Kita diena, kai leidzia keltis...Bet jei atsikelus paciai neiseina pasisioti, tai sesute vel deda kateteri  blush2.gif

aciu uz atsakyma. planuoju rinktis cezari, tai rupi kiekviena smulkmena rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 05 01, 19:43)
aciu uz atsakyma. planuoju rinktis cezari, tai rupi kiekviena smulkmena  rolleyes.gif  ax.gif

A kur čia taip pačiai galima rinktis cezari? blink.gif Man tai daktare rekomendavo cezari...
Atsakyti
QUOTE(Rhetta @ 2008 05 01, 22:06)
A kur čia taip pačiai galima rinktis cezari?  blink.gif Man tai daktare rekomendavo cezari...

siaip tai jau seniai nebe naujiena, kad jei tik gali susimoketi, gali ir cezario prasyti del kokiu nors priezasciu, net jei nerekomenduoja gydytojai. na, uz pinigus viskas galima.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 05 02, 16:04)
siaip tai jau seniai nebe naujiena, kad jei tik gali susimoketi, gali ir cezario prasyti del kokiu nors priezasciu, net jei nerekomenduoja gydytojai. na, uz pinigus viskas galima....  ax.gif

O tau gydytojai rekomenduoja cezari? Ar bijai gimdyti? biggrin.gif Jei tik buciau galejusi to cezario isvengti... Niekada nesirinkciau pati, jei nera poreikio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2008 05 03, 01:27)
O tau gydytojai rekomenduoja cezari? Ar bijai gimdyti?  biggrin.gif Jei tik buciau galejusi to cezario isvengti... Niekada nesirinkciau pati, jei nera poreikio g.gif

na, nerekomenduoja, bet pirmas labai sunkus buvo gimdymas, tai nebenoriu bandyti laime dar syki blush2.gif Ai, tiek to, palikim sia temele nuosaly, dar nezinau kaip cia bus, minciu visokiu... ax.gif
Atsakyti