Įkraunama...
Įkraunama...

vyras skolina pinigus žmonai

QUOTE(kretaa @ 2007 07 03, 12:21)
Gerbiami komentatoriai Aš gražinu pasiskolintus iš savo sutuoktinio pinigus, ir
sutinku, kad skolas gražinti reikia, bet ne apie tai kalba - sau jokiu brangenybių juk neperku, perku tai kas būtina higieninė kosmetika, maistas, ir kartasi koki pakankamai pigu rūbą, vyras daug išleidžia žvejybai, pasisėdėjimams su draugais kavinėse. Mes abu ne iš tų, kurie valgo tik bulves ar kruopas.

Tik štai keista man, kad gyvendami po vienu stogu lyg ir atskirus biudžetus turime - jeigu man nereikėtų mokėti už komunalines ar atiduoti dalį bankui tai ir pinigų MANO reikmėms nepritrūktų. Beje, priekaištai, kad esu išlaidi iš vyro, kuris irgi savo malonumams negaili - lyg ir negražiai skamba.

Man kyla klausimas -vyra namie jokiu buities darbu netalieka....? Tai, kad butu lygybe tegu samdo seimininke arba jums sumoka uz atliktus darbus...Nebereikes sklintis. Bus kaip atlygis uz atlikta darba. Nebet jis isivaizduoja, kad moteris turi pareiga rupintis namais ir vaikais, ir uzdirbti pinigus, o jis tik uzdirbti pinigus -tiek kiek gaunasi ir turi teise su draugais kavineje sedeti ir isigyti gera meskerykoti.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kopytė @ 2008 03 05, 10:00)
Man kyla klausimas -vyra namie jokiu buities darbu netalieka....? Tai, kad butu lygybe tegu samdo seimininke arba jums sumoka uz atliktus darbus...Nebereikes sklintis. Bus kaip atlygis uz atlikta darba. Nebet jis isivaizduoja, kad moteris turi pareiga rupintis namais ir vaikais, ir uzdirbti pinigus, o jis tik uzdirbti pinigus -tiek kiek gaunasi ir turi teise su draugais kavineje sedeti ir isigyti gera meskerykoti.... doh.gif

Tai, kad cia ne vyras.. Cia berniukas su meskere rankose ax.gif

Atsakyti
QUOTE(JVana @ 2008 03 05, 15:23)
Tai, kad cia ne vyras.. Cia berniukas su meskere rankose  ax.gif

drinks_cheers.gif , bet cia ne vienetinis atvejis, todel kraupu darosi...

Is tiesu tai pazystu seima, kur moteris islaiko vyra ir du vaikus, maistas ,komunalines paslaugos, pirkiniai is jos kisenes. O jos vyras teisinasi "tavo alga didesne-o dabar lyciu lygybe, ko jus dar bobos nepatenkintos schmoll.gif (ale medinis su blondinu bigsmile.gif )" ir duoda jai tik paskolai puse sumos ir tai nuolat reikia priminti. O valgo, rengiasi is jos kisenes....nes jo algos nebelieka.... doh.gif . O ji nedrista skirtis -nes turtas tai bendras, nepaisant to, kad jo indelis gerokai mazesnis ir kai reikes dalintis -vyras ispejo, kad nenusileis.....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kopytė: 05 kovo 2008 - 14:42
[quote=Kopytė,2008 03 05, 13:41]

Is tiesu tai pazystu seima, kur moteris islaiko vyra ir du vaikus, maistas ,komunalines paslaugos, pirkiniai is jos kisenes. O jos vyras teisinasi "tavo alga didesne-o dabar lyciu lygybe, ko jus dar bobos nepatenkintos schmoll.gif

Truksta zodziu.. Kodel moterys tokiu (sorry) trumpakiausiu nepalieka?? Tokiuose santykiuose matau ne pinigu problema, bet problema vyro poziuryje i seima, bendra turta, vaikus. Jei vyras sugeba isnaudoti zmona, tai apie kokius santykius cia galima kalbeti?? Ir apskritai ta lyciu lygybiu tema galima su svetimais, bet ne su seima prie savo stalo. Kai esi su tikra seima, tai savaime visi lygus ir kiekvienas ziuri kaip prisideti gali ir padeti vienas kitam, pasirupinti kitu.
Atsakyti
[quote=JVana,2008 03 05, 15:59]
[quote=Kopytė,2008 03 05, 13:41]

Is tiesu tai pazystu seima, kur moteris islaiko vyra ir du vaikus, maistas ,komunalines paslaugos, pirkiniai is jos kisenes. O jos vyras teisinasi "tavo alga didesne-o dabar lyciu lygybe, ko jus dar bobos nepatenkintos schmoll.gif
Truksta zodziu.. Kodel moterys tokiu (sorry) trumpakiausiu nepalieka?? Tokiuose santykiuose matau ne pinigu problema, bet problema vyro poziuryje i seima, bendra turta, vaikus. Jei vyras sugeba isnaudoti zmona, tai apie kokius santykius cia galima kalbeti?? Ir apskritai ta lyciu lygybiu tema galima su svetimais, bet ne su seima prie savo stalo. Kai esi su tikra seima, tai savaime visi lygus ir kiekvienas ziuri kaip prisideti gali ir padeti vienas kitam, pasirupinti kitu.
[/quote]
drinks_cheers.gif , bet deja, (gal ir klystu), toki dalyka "Kai esi su tikra seima, tai savaime visi lygus ir kiekvienas ziuri kaip prisideti gali ir padeti vienas kitam, pasirupinti kitu" - didele dalis vyru supranta labai savotiskai "as leidziu tau manimi pasirupinti ir mane mylet"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kopytė: 05 kovo 2008 - 15:36
Kaip kiekviena tauta verta savo valdžios...taip kiekviena moteris verta savo vyro...ir nėr ko verkt,jei rinkimuose nedalyvavai...
Atsakyti
QUOTE(Kopytė @ 2008 03 05, 14:35)
drinks_cheers.gif , bet deja, (gal ir klystu), toki dalyka "Kai esi su tikra seima, tai savaime visi lygus ir kiekvienas ziuri kaip prisideti gali ir padeti vienas kitam, pasirupinti kitu" - didele dalis vyru supranta labai savotiskai "as leidziu tau manimi pasirupinti ir mane mylet"

Nuo zmogaus priklauso kaip kiti su juo elgiaisi. Jei moteris leidziasi isnaudojama ir tokia situacija jos netenkina, vadinasi laikas KEISTI ir KEISTIS.
Asmeniskai gyvenime esu susidurus su situacijomis kur moteris isnaudoja vyra VISAPUSISKAI ir vaikai yra kaip manipuliacijos irankis vyrui pakankinti ir pinigus isciulpti.
Taip pat esu susidurus su situacija, kur vaikinas net centais visus pirkinius apskaiciuodavo ir dalindavo 50 / 50..
Gal kam ir tinka tas dalinimasis ar pinigu ciulpimas ir yra tokiu, kurie su tuo susigyvena. Tai yra zmoniu pasirinkimas.
As asmeniskai negaleciau su egoistu gyventi, tad negyvenu. Gyvenu su tokiu zmogumi, kur "mano ir tavo" NERA santykiuose ir mes abu stengiames vienas kita priziureti, o ne isnaudoti.
Atsakyti
[quote=JVana,2008 03 05, 18:49]
Nuo zmogaus priklauso kaip kiti su juo elgiaisi. Jei moteris leidziasi isnaudojama ir tokia situacija jos netenkina, vadinasi laikas KEISTI ir KEISTIS.

Nera taip paprasta ir vien juoda, ar vien balta. Ir nera vien blogu, ar vien geru zmoniu.
Ir sprendimas, ir jo ivykdymas reikalauja laiko. Sunku, kai partneriai ne lygiateisiai, bet as cia nenuvertinciau moters ir nelaikyciau jos mekysta. Ne ji kalta, jei jos mylimas zmogus atsinesa iskreipta supratima apie seimos vertybes, finansini seimos gyvenima. O keisti zmogaus charkateri ir vertybiu sistema po 25...gana sunku g.gif Ir ypac jei tas zmogus galvoja, kad jo vertybiu sistema gera, kad jis nieko blogo nedaro. Be to, buti ir gyventi kartu yra skirtingi dalykai, kasdieniniame gyvenime metai is metu atrandi savo zmogaus savybiu, kuriu lyg siol nematei ar nenorejai pastebeti. O ne kiekvienas megsta, kai pradedama prasyti elgtis kitaip. Moteris gali verstis per galva bandydama "islyginti situacija", o jei vyras tai priima "boba nezino ko noris, viskas cia gerai", belieka iseiti?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kopytė: 06 kovo 2008 - 10:35
[quote=Kopytė,2008 03 06, 09:27]
[quote=JVana,2008 03 05, 18:49]

Nera taip paprasta ir vien juoda, ar vien balta. Ir nera vien blogu, ar vien geru zmoniu.
Ir sprendimas, ir jo ivykdymas reikalauja laiko. Sunku, kai partneriai ne lygiateisiai, bet as cia nenuvertinciau moters ir nelaikyciau jos mekysta. Ne ji kalta, jei jos mylimas zmogus atsinesa iskreipta supratima apie seimos vertybes, finansini seimos gyvenima. O keisti zmogaus charkateri ir vertybiu sistema po 25...gana sunku g.gif Ir ypac jei tas zmogus galvoja, kad jo vertybiu sistema gera, kad jis nieko blogo nedaro. Be to, buti ir gyventi kartu yra skirtingi dalykai, kasdieniniame gyvenime metai is metu atrandi savo zmogaus savybiu, kuriu lyg siol nematei ar nenorejai pastebeti. O ne kiekvienas megsta, kai pradedama prasyti elgtis kitaip. Moteris gali verstis per galva bandydama "islyginti situacija", o jei vyras tai priima "boba nezino ko noris, viskas cia gerai", belieka iseiti?
[/quote]

Sutinku, kad nera vien tik balta ar juoda, bet ir situaciju sprendimai nera galu gale tokie sudetingi, kaip zmones megsta juos padaryti. Zmonems patinka aiskiu sprendimu "interpretacijos" ir "isvedziojimai".
Kai pagalvoji, tai zmogaus sprendimai tik jo galvoje ir elgesyje. Jei gyvenimas netenkina, tai tokioje situacijoje reiktu priimti sprendima problemos esmeje: palikti vyra ar priimti toki, koks jis yra. Bandymas pakeisti zmogu man atrodo kaip laiko ir energijos svaistymas, bet kompromisu ieskoti verta.
Visumoje tai yra tolerancijos ir pasirinkimo klausimas. Kas tinka man, nebutinai gali tikti Jums.
As suprantu, kad zmogui nera lengva issikirti po daugelio pragyventu metu, bet savo atzvilgiu as visuomet prisiverciu galvoti, ka turiu siandien ir kokia bus mano ateitis, nes tai yra viskas, ka turiu. Praeiti palieku prisiminimams ir neprasidedu su "isvedziojimais". Jei dabartis netenkina vargu ar tenkins ateitis be pokyciu.
O "isvedziojimai del balto ar juodo ir visu atspalviu tarp ju" bus tik laiko gaisimas neisvengiamam. Reikia grieztumo, atvirumo ir drasos su savimi paziureti is salies i savo gyvenima ir i ateiti.

Atsakyti
Kiekviena seima yra unikali,bet is mano poziciju ziurint,tai seimos pinigai turi buti bendri (bent jau taip yra pas mus) ir skolinimas vyrui ar zmonai pinigu yra absurdas. Taciau kaip sakiau,kiekviena seima yra savaip skirtinga........ rolleyes.gif
Atsakyti
man tai būtų nejauku dalinti pinigus į "tavo" "mano"...šeima juk mes...tiesiog neįsivaizduoju situacijos, kai reikia skolintis vienam iš kito...man ir pačiai niekad nebūtų atėję į galvą skolinti savo vyrui arba skolintis iš jo..jam analogiškai ši situacija būtų nepriimtina....išlaidumas turi savo ribas...juk jeigu lėšos bendros, tai ir gyventi iš jų tenka bendrai..negi suaugusiam žmogui neužtektų proto pasiskaičiuoti kiek jis gali išleisti, kad netektų šeimai spaustis? doh.gif
mes visus didesnius pirkinius aptariam drauge, biudžetas bendras, gyvenam nesiskundžiam smile.gif bendra sąskaita, likutį visad abudu matom ir galim kontroliuoti savo išlaidas, kitaip tai nelabai įsivaizduoju 4u.gif
Atsakyti
Aš namus sutvarkius, valgyt padarius ( dar ir puse savo pinigų idėjus ) , sulaukiu vakare pasakymo, kad esu chalevčikė, nes valgau jo pirktą pyragą ir nedėkoju lotuliukas.gif blink.gif blink.gif Nes, matot, blogai elgiuosi, negerbiu jo. Neinu keliais aplink stalą garbindama jį lotuliukas.gif O jei rimtai tai juokas juokais, bet tokia tiesa.
Tokia situacija kai pykstamės dažniausiai būna, o būna, kad , rodos, viską man galėtų atiduoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laisla: 08 kovo 2008 - 23:53