QUOTE(laisla @ 2008 03 09, 00:51)
Aš namus sutvarkius, valgyt padarius ( dar ir puse savo pinigų idėjus ) , sulaukiu vakare pasakymo, kad esu chalevčikė, nes valgau jo pirktą pyragą ir nedėkoju
Nes, matot, blogai elgiuosi, negerbiu jo. Neinu keliais aplink stalą garbindama jį
O jei rimtai tai juokas juokais, bet tokia tiesa.
Tokia situacija kai pykstamės dažniausiai būna, o būna, kad , rodos, viską man galėtų atiduoti...
Tokia situacija kai pykstamės dažniausiai būna, o būna, kad , rodos, viską man galėtų atiduoti...
Manau, kad vyrai taip elgiasi, kai kažko jiem trūksta, jaučiasi šeimoje nuskriausti - tuomet jie vietoje to, kad paprašytų ar bandytų išspręsti šią problemą, pradeda priekaištauti, kad "jis tipo uždirba beveik visus pinigus, o Tu to nevertini"... Nors dažnai ir moterys mėgsta priekaištauti, vietoje to, kad gražiai paprašytų, bandytų įtikinti, kad vienas ar kitas sprendimai yra teisingi, reikalingi...
Cia yra nesamone skolintis pinigus is vyro ar is zmonos...Pas mus taip nera ir nebuspas mus bendras biudzetas..
QUOTE(kretaa @ 2007 07 03, 10:32)
gerbiamieji, ar normalu jeigu vyras už žmoną uždirba dvigubai daugiau, tačiau skolina pinigus žmonai kuri irgi dirba bet atlyginimas jos mažesnis?
situacija tokia, žmona iš atlyginimo perka maistą šeimai, pampwersus ir viską ko reikia vaikui be to ji duoda vyrui 400-500 litų komunaliniams sumoketi ir paskolai bankui iš dalies padengti. Gyvenam kaip ir visi - ne prabangoje, valgyti esam priversti kavinėse nes į namus iš darbų per toli grįžti. Mėnesio pabaigoje vis tiek pinigu pritrūksta, mano alga 1600, vyro 2500 ir dar po 1000 kartais daugiau uždirba per mėnesį iš savo versliuko, taigi tenka skolintis iki kitos algos, tai daro vyras, nes moteris mieste neturi giminių tėvų - ar artimuju, vyras skolinasi iš savo giminaičių ir vis priekaištauja žmonai, kad ji to nedaro. Išeina taip, kad pinigėlių kiekvienai dienai ji skolinasi iš vyro - jam reikia atiduoti gavus algą. Šeimos biudžetas niekada nebuvo bendras, Kaip jums ši situacija?
Ar normalu, kad pragyvenimui žmona skolinadsi iš vyro?
situacija tokia, žmona iš atlyginimo perka maistą šeimai, pampwersus ir viską ko reikia vaikui be to ji duoda vyrui 400-500 litų komunaliniams sumoketi ir paskolai bankui iš dalies padengti. Gyvenam kaip ir visi - ne prabangoje, valgyti esam priversti kavinėse nes į namus iš darbų per toli grįžti. Mėnesio pabaigoje vis tiek pinigu pritrūksta, mano alga 1600, vyro 2500 ir dar po 1000 kartais daugiau uždirba per mėnesį iš savo versliuko, taigi tenka skolintis iki kitos algos, tai daro vyras, nes moteris mieste neturi giminių tėvų - ar artimuju, vyras skolinasi iš savo giminaičių ir vis priekaištauja žmonai, kad ji to nedaro. Išeina taip, kad pinigėlių kiekvienai dienai ji skolinasi iš vyro - jam reikia atiduoti gavus algą. Šeimos biudžetas niekada nebuvo bendras, Kaip jums ši situacija?
Ar normalu, kad pragyvenimui žmona skolinadsi iš vyro?
Tokius pinigus gaunant galima gyventi super gerai. Tik reikia mokėti...
Baikit su tokiom algom ne ka ten super gyvensi
Žinau ir aš šeimą, kur moteris namams perka viską iš savo kišenės. Vyras sau nusiperka ko jam reik. Ir taip žmonės gyvena visą gyvenimą. Man tai sunkiai suvokiama. O kur dar skolintis
Aš šeimą irgi suvokiu kaip bendrą vienetą, kur abu vienodai lygūs, nesvarbu kiek kuris kada uždirba, juk tai gali būti laikina.
QUOTE(klastune @ 2009 12 05, 17:32)
Aš šeimą irgi suvokiu kaip bendrą vienetą, kur abu vienodai lygūs, nesvarbu kiek kuris kada uždirba, juk tai gali būti laikina.
O aš visai nemau kad turi buti bendras biudžetas.Ir atvirai pasakius net neisivaizduoju koks tas bendras biudžetas
Jus ką pinigus sudidedat i bendrą krūvą ir imat kada kam reikia?
Ar naudojates vienas kito kortelėmis?
Na tokiu atveju manau kad abu žmonės turi būti blaiviai mastantys apie pinigus.Jei nors vienas kuris is šeimos bus be proto išlaidus,tai šeimos biudžetui 'šakės".
Suprantu jei planuojat kokius rimtus pirkinius,tai tada ir gali tas biudžetas "susibendrinti",bet šeip tai aš išvis nematau reikalo bendram biudžetui.Jei kažkuriam pritrūksta pinigų,tai ir taip juk vienas kitam galime duoti(jei žinoma tokia galimybė yra).
O kas liečia skolinimą tai aš jau ilgą laiką,kol auginu vaikus,'skolinuosi' iš vyro pinigus,tik žinoma skola nebus grąžinama
Jus ką pinigus sudidedat i bendrą krūvą ir imat kada kam reikia?
Na tokiu atveju manau kad abu žmonės turi būti blaiviai mastantys apie pinigus.Jei nors vienas kuris is šeimos bus be proto išlaidus,tai šeimos biudžetui 'šakės".
Suprantu jei planuojat kokius rimtus pirkinius,tai tada ir gali tas biudžetas "susibendrinti",bet šeip tai aš išvis nematau reikalo bendram biudžetui.Jei kažkuriam pritrūksta pinigų,tai ir taip juk vienas kitam galime duoti(jei žinoma tokia galimybė yra).
O kas liečia skolinimą tai aš jau ilgą laiką,kol auginu vaikus,'skolinuosi' iš vyro pinigus,tik žinoma skola nebus grąžinama
Žiūrint kokiam tikslui tuos pinigus skolinasi. Jei reikia duonos ar vaikui pampersų, tai iš ties yra kvaila skolintis. O jei žmona užsimano kokio daikto, kuris nėra būtinas, o pati negali jo nusipirkti, tai gali ir pasiskolinti
Pvz. aš pati planuoju pirkti mašiną SAU. Turiu pinigų pigesnei, bet noriu šiek tiek brangsnės. Trūkstamą sumą aš pasiskolinsiu iš vyro. Jis aišku būtų linkęs neimti iš manęs tų pinigų, bet aš tikrai jam gražinsiu, nes brangi mašina yra tik mano užgaida.
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.