Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė

na pas mane tai ši draugė kol kas tik galvoj...
tai aš sakiau pabandysiu iš čia:

http://www.imuniteta...?mgid=3&aid=330
Atsakyti
sveikos, merginos 4u.gif

prieš keletą dienų sužinojau, kodel man nuo paauglystės skauda sąnarius. pasirodo, man psoriatinis artritas doh.gif doh.gif ėjau pas reumatologą tiesiog norėdama vieną kartą išsiaiškinti, ko čia mane ta senatvė taip anksti puola, o išėjau iš kabineto iškart su dviem ligom ir, pasirodo, abiem nepagydomom verysad.gif verysad.gif apturėjau lengvą šoką, švelniai tariant doh.gif o bėrimas man išlindo tik prieš kokį menėsį, ant vieno rankos piršto. o aš į jį net dėmesio rimtai neatkreipiau. su gydytoja nusprendėm, kad turbūt organizmas į gimdymą sureagavo kaip į stresą. aišku, ir aš į jį taip sureagavau tongue.gif
o gydytoja rado židinėlių ir galvoj, o aš maniau, kad čia tiesiog pleiskanojimas. po nėštumo gi ir plaukai slinko, ir ta pleiskanojimą prie laikinų pasekmių prirašiau. nors dabar kai pagalvoju, tokį pleiskanojimą ir anksčiau esu keletą kartų turėjus, vadinas, liga tyliai po plaukais tūnojo ir niekur kitur nelindo g.gif
bet blogiausia, kad pasirodo, ji tūno mano sąnariuose verysad.gif verysad.gif dar nespėjau perskaityt visos temos, su savo mažyte nelabai turiu kada normaliai prisėst, tai galvoju tiesiog paklausiu, ar yra jūsų tarpe taip pat yra su tokia diagnoze? kaip laikotės? kaip gydotės? man viskas įdomu.

iš anksto dėkoju už pasidalinimą patirtim ir žiniom 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
o kaip tau nustate, kad butent psoriatinis artritas?
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2008 03 13, 19:46)
o kaip tau nustate, kad butent psoriatinis artritas?

todel, kad reumatoidinio artrito tyrimai nerodo, be to, yra psoriaziniu berimu

Atsakyti
aaa aisku, galvojau ar kokius specialius tyrimus dare
Atsakyti
tai kaip suprantu aš čia viena su tuo nelaimingu artritu verysad.gif ech, galvojau rasiu likimo draugę blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kler @ 2008 03 15, 08:13)
tai kaip suprantu aš čia viena su tuo nelaimingu artritu verysad.gif  ech, galvojau rasiu likimo draugę blush2.gif

ne viena ne viena ..machiau ir kitu chia tik gal ne taip tankiai chia lankosi...na ir ash turiu tai ..vienam klubo sanary...tik kad truputi gal aprimes
Atsakyti
as irgi kenciu skausmus. Bet man tai pastoviai skauda nugaros apacioj, net pamirsau, kaip buvo, kai neskaudejo, pastoviai skundziuosi vyrui skausmais, dejone tokia tapau smile.gif O kojas tai vasara labai skauda abi ir per visus sanariukus sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kler @ 2008 03 15, 10:13)
tai kaip suprantu aš čia viena su tuo nelaimingu artritu verysad.gif  ech, galvojau rasiu likimo draugę blush2.gif

iras turiu jau nuo senu laiku, bet tfu tfu tfu nezymiai ir neblogeja rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukli @ 2008 03 15, 11:26)
ne viena ne viena ..machiau ir kitu chia tik gal ne taip tankiai chia lankosi...na ir ash turiu tai ..vienam klubo sanary...tik kad truputi gal aprimes

QUOTE(blondynka @ 2008 03 15, 13:01)
as irgi kenciu skausmus. Bet man tai pastoviai skauda nugaros apacioj, net pamirsau, kaip buvo, kai neskaudejo, pastoviai skundziuosi vyrui skausmais, dejone tokia tapau smile.gif O kojas tai vasara labai skauda abi ir per visus sanariukus sad.gif

QUOTE(naca @ 2008 03 15, 17:18)
iras turiu jau nuo senu laiku, bet tfu tfu tfu nezymiai ir neblogeja rolleyes.gif

pagaliau perskaiciau visa tema, tai pamaciau, kad tikrai ne viena. aciu, kad atsiliepet 4u.gif
mano keliai tarsi apkalkeje, jei atsitupiu, tai jau atsistot sunkoka, negaliu sedel ilgai sulenkus kojas. po gimdymo naktim pradejo skaudet pirstu sanarius, skauda lenkiant. ir dar skauda rankas virs alkuniu, irgi labiausiai naktim. ai, dar neseniai viena riesa skaudet pradejo doh.gif zodziu, kaip sakau, paklauskit geriau, ko neskauda doh.gif doh.gif
bet kol kas jokiu rimtu vaistu negeriau ir bijau pradeti. galvoju pradet lankyt baseina, kokia manksta ismokt ir gal nusipirkt tu papildu sanariams.
ka jus vadinat aprimusiu skausmu ir ka paumejimu? ka darot skausmui paumejus ir ko imates kasdienei prevencijai? velnias, kaip bijau tu dienu, kai kiekvienas judesys taps skausmingas verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kler @ 2008 03 15, 20:15)
pagaliau perskaiciau visa tema, tai pamaciau, kad tikrai ne viena. aciu, kad atsiliepet 4u.gif
mano keliai tarsi apkalkeje, jei atsitupiu, tai jau atsistot sunkoka, negaliu sedel ilgai sulenkus kojas. po gimdymo naktim pradejo skaudet pirstu sanarius, skauda lenkiant. ir dar skauda rankas virs alkuniu, irgi labiausiai naktim. ai, dar neseniai viena riesa skaudet pradejo doh.gif  zodziu, kaip sakau, paklauskit geriau, ko neskauda doh.gif  doh.gif
bet kol kas jokiu rimtu vaistu negeriau ir bijau pradeti. galvoju pradet lankyt baseina, kokia manksta ismokt ir gal nusipirkt tu papildu sanariams.
ka jus vadinat aprimusiu skausmu ir ka paumejimu? ka darot skausmui paumejus ir ko imates kasdienei prevencijai? velnias, kaip bijau tu dienu, kai kiekvienas judesys taps skausmingas verysad.gif  verysad.gif

console.gif
negalvok kas bus ateityje nes nuo to geriau tikrai nepasidarys schmoll.gif
aš taip pat nesivarginu galvoti...man kažkada tyrė visus tuos sąnarius irgi nieko nerado, o kad psoriazė tupi pas mane net nepaminėjau... matyt ir man dėl to sąnariukai paskauda, bet aš nelabai noriu eiti pas tuos gydytojus ir iš anksto diagnozuotis visokius artritus blush2.gif
ir pasakyk tu man - ką tau gydytoja prevencijai ir profilaktikai patarė? labai įdomu g.gif

aš iš tikrųjų apsiriboju papildais sąnariams...ir jau metai kaip lankau dailųjį čiuožimą...iš pradžių skausmas labai paūmėjęs buvo, labai liūdėjau kad turėsiu atsisakyti ką tik atrastos aistros...o paskui tas skausmas šast ir dingo bigsmile.gif aišku jis kartais sugrįžta bet aš labiau pastebėjau kad jis grįžta per drėgnus orus kai ir dauguma skundžiasi kad laužo kaulus..t.ai galvoju gal ne taip ir blogai blush2.gif

o dėl to kad pas tave liga visada tarp plaukų tūnojo...pas mane tas pats buvo...
aš pamenu net vaikystėje turėjau įprotį kuistis po galvą ir nukrapštyti "šašus" (aš galvojau kad ten būtent jie...)... o niekas net neįtarė kad kuičiuosi po pso židinius doh.gif ir vieną kartą pamenu kirpėja pasakė - jūsų dukrytei galvoje kažkoks didelis pleiskanų luobas...mama puolė mane gydyti šampūnais nuo pleiskanų .. biggrin.gif tai taip ir gyvenau su ta liga net nežinodama nieko blush2.gif
aišku anksčiau ar vėliau ji išlenda doh.gif

taip kad laikomės drauge ir nenukabinam nosies friends.gif
Atsakyti
man baisiausias dalykas vaziuot ilgai autobusu - tada jau ilgokai kelius maudzia. bet jau senokai vaziavau, tai senokai ir skaudejo.

mano anyta irgi serga ir artrita turi, bet jau seniai jai daugmaz vienodai tie sanariai, neumeja baisiai
Atsakyti