Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė

Po naujuju metu emiau kovot su sia liga is peties, nes hormoninius tepalus pastoviai naudoti bijau, juk dar jauna esu, vaiku noresiu, o ir paciai tie hormonai nieko gero... kiek zinau, sia liga reikia gydyti is vidaus, stiprint imuniteta, o ne is isores. tepaliukais ja tik paslepi, nustumi, kad nesimatytu, taciau vidus vistiek sirgs.
pirmas dalykas kuri padariau, tai meciau rukyti. kaikas gasdino, jog organizmas metant patirs stresa, dar labiau paumes liga, taciau taip nenutiko. meciau rukyti labai svelniai ir be jokiu blogu emociju. turbut jau esate girdeje apie Alano Karo knyga "Lengvas budas mesti rūkyti" , o jei ne, tai labai rekomenduoju perskaityt, nes manau kad siam rasytojui reikia paminkla pastatyti uz tokia knyga.
atsisakiau sokolado, riebaus maisto, karta i savaite stengiuosi darytis iskrovos dietas. niekam neleidziu saves suerzinti, i viska stengiuosi ziureti kurkas paprasciau, daugiau laiko praleidziu su vaiku, grynam ore, o ne prie teliko ir man sekasi thumbup.gif liko tik galvoj zidinukai, aisku, jie nera labai malonus, taciau nepalyginsi su tuo, kas buvo po ziemos svenciu.
sekmes visoms.
merginos, tik nepulkit stacia galva tept hormonais, prie ju oda pripranta, po to nieks kitas nepades
Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2008 03 15, 20:06)
console.gif
negalvok kas bus ateityje nes nuo to geriau tikrai nepasidarys  schmoll.gif
aš taip pat nesivarginu galvoti...man kažkada tyrė visus tuos sąnarius irgi nieko nerado, o kad psoriazė tupi pas mane net nepaminėjau... matyt ir man dėl to sąnariukai paskauda, bet aš nelabai noriu eiti pas tuos gydytojus ir iš anksto diagnozuotis visokius artritus  blush2.gif
ir pasakyk tu man - ką tau gydytoja prevencijai ir profilaktikai patarė? labai įdomu  g.gif

taip kad laikomės drauge ir nenukabinam nosies friends.gif

aciu, `delfine` 4u.gif jau skaitant foruma nuo pat pradzios tu man artima dusia pasirodei, o paaiskejo, kad ir bedos labai panasios 4u.gif

man del keliu sanariu pirmam kurse net angina sugalvojo isoperuot doh.gif aisku, ne velnio nepadejo schmoll.gif o nebutu islindus jinai ant pirsto, tai dar ilgai buciau sukus galva, ko cia as tokia pavepus g.gif paprastai as megstu viska issiaskint, kad galeciau imtis veiksmu. bet va si karta grizau is gydytojos, prisiskaiciau info internete, sedziu, zliumbiu ir sakau vyrui - geriau jau buciau nezinojus, juk vis tiek nieko padaryt negaliu verysad.gif

nepatikesit, suzinojus diagnoze pirmom dienom net kazkaip labai rimtai svarstem persikelt gyvent ten, kur silciau, kokia pietu europa. bet kai gyd Grigaitiene pasake, kad labiausiai tiktu Kalifornijos klimatas doh.gif doh.gif , atsoko fantazija smile.gif be to, mokslus baigus ir juodo darbo dirbt kazkaip nesinori blush2.gif

guodziu save tuo, kad bandysiu ispest is tos ligos kas geriausia ir ko anksciau sau neleisdavau - pirksiu brangia, naturalia kosmetika, kelis kartus per metus vazinesiu pasisildyt, lankysiu baseina, neleisiu saves nervint rolleyes.gif

o gyd reumatologe kol kas dar nieko daug nepasake, nes is pradziu dar dave siuntima i Kairiukscio gatve, kad patvirtintu, ar tikrai psoriaze. tai buvau penktadieni ten pas ginekologe ir pas dermatologe. ginekologe prieme kruva tepineliu, kad atmesti infekcijos galimybe, o dermatologe patvirtino, kad tikrai galvoj psoriaze (ant pirsto jau nebelike). tai va kita savaite, kai turesiu rezultatus tepineliu, tai dar skambinsiu reumatologei. bet siaip tai jinai tik israse Diclaco, sake gert, jei labai skaudes. paziurejo plastaku rentgenograma, sake nieko nesimato, paguode, kad vasarop paprastai buna geriau, ir kad gydyma turbut pradetu, jei sanariukai sutintu.

radau dar rusu forume apie psoriaze tokia knyga, tai dabar skaitau. tokia sakyciau, gana issami. apie jos kilmes teorijas, tradicinius ir netradicinius gydymo budus, vaistus ir ju poveiki. zodziu, jei noretumet, galeciau atsiusti.

ir dar karta aciu uz gerus zodzius 4u.gif

QUOTE(naca @ 2008 03 15, 23:25)
man baisiausias dalykas vaziuot ilgai autobusu - tada jau ilgokai kelius maudzia. bet jau senokai vaziavau, tai senokai ir skaudejo.

mano anyta irgi serga ir artrita turi, bet jau seniai jai daugmaz vienodai tie sanariai, neumeja baisiai

va va, as irgi masina vaziuodama negaliu gale sedet. nu maksimum iki Elektrenu tongue.gif tai arba seduos i prieki, arba keliuos kojas ant pakeleiviu ax.gif

kai jau dabar zinau, kas man yra, tai galvoju, kad su tais visais maudimais ir sanariu nejudrumu dar butu galima gyvent, kad tik neblogetu. vat jeigu jau kiekvienas zingsnis skaudus, kaip cia kazkuriai is musu kad skaiciau yra, tai va tada tai jau eina sau... doh.gif

Atsakyti
Mano mama odos zvyneline issigyde su teplu Flucinar.
Atsakyti
QUOTE(Kler @ 2008 03 16, 16:52)

radau dar rusu forume apie psoriaze tokia knyga, tai dabar skaitau. tokia sakyciau, gana issami. apie jos kilmes teorijas, tradicinius ir netradicinius gydymo budus, vaistus ir ju poveiki. zodziu, jei noretumet, galeciau atsiusti.

Gal galėtum atsiųsti, mano el.p. Giegute@gmail.com

Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giega @ 2008 03 17, 09:07)

Ačiū  4u.gif  4u.gif  4u.gif

issiunciau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kler @ 2008 03 16, 18:52)

nepatikesit, suzinojus diagnoze pirmom dienom net kazkaip labai rimtai svarstem persikelt gyvent ten, kur silciau, kokia pietu europa. bet kai gyd Grigaitiene pasake, kad labiausiai tiktu Kalifornijos klimatas doh.gif  doh.gif , atsoko fantazija  smile.gif  be to, mokslus baigus ir juodo darbo dirbt kazkaip nesinori blush2.gif

o as pazistu zmogu, kuriam persikelus gyventi i portugalija psoriaze visiskai isnyko. matyt ir klimatas turi kazkoki poveiki.
Atsakyti
QUOTE(garbaniukee @ 2008 03 17, 19:58)
o as pazistu zmogu, kuriam persikelus gyventi i portugalija psoriaze visiskai isnyko. matyt ir klimatas turi kazkoki poveiki.

tai as tos minties dar neapleidziu, jei tik pasitaikys koks vertas demesio darbas, labai gali buti, kad ir pajudėsim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kler @ 2008 03 17, 16:11)
issiunciau mirksiukas.gif

Ačiū, gavau smile.gif
4u.gif
Atsakyti
Sergu žvyneline apie keturis metus, prasidėjo paauglystėje.Matyt stresas, įtampą ir kiti veiksniai iššaukė šią ligą.Lengva forma, tai bent tiek džiaugiuosi.Gydausi įvairiais tepalais, bet tas gydymas toks atrodo tuščias reikalas:tepi tepi, nugyja, praeina keletas dienų ir vėl iš naujo gali tepti.Gerai, kad gyvenu prie jūros tai labai padeda vasarą pabūti saulėje,žiemą eisiu karts nuo karto į soliariumą, manau padės šiek tiek, ant kūno esančias dėmeles užgydyti.Planuoju vasarą važiuoti pas viena bioenergetiką, sako padeda.
Atsakyti
QUOTE(mamavaida @ 2008 03 16, 01:44)
meciau rukyti labai svelniai ir be jokiu blogu emociju. turbut jau esate girdeje apie Alano Karo knyga "Lengvas budas mesti rūkyti" , o jei ne, tai labai rekomenduoju perskaityt, nes manau kad siam rasytojui reikia paminkla pastatyti uz tokia knyga.
atsisakiau sokolado, riebaus maisto, karta i savaite stengiuosi darytis iskrovos dietas. niekam neleidziu saves suerzinti, i viska stengiuosi ziureti kurkas paprasciau, daugiau laiko praleidziu su vaiku, grynam ore, o ne prie teliko ir man sekasi  thumbup.gif liko tik galvoj zidinukai, aisku, jie nera labai malonus, taciau nepalyginsi su tuo, kas buvo po ziemos svenciu.
sekmes visoms.
merginos, tik nepulkit stacia galva tept hormonais, prie ju oda pripranta, po to nieks kitas nepades

Aš girdejau apie tą knygą mano vyras skaite, ir jau dvi savaites kaip neruko jis buvo sužavetas biggrin.gif
mano nuomome knygą verta demesio biggrin.gif
To paties autorio yra Lengvas būdas sulieknieti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kler @ 2008 03 15, 09:13)
tai kaip suprantu aš čia viena su tuo nelaimingu artritu verysad.gif  ech, galvojau rasiu likimo draugę blush2.gif

Sveikos undinėlės,

Žinai, kai paskaičiau... Aš galvojau, kad pas mane šiaip kojas, tiksliau - sąnarius skauda, dešinį klubą tai ir nuo pauglystės išmeta.. bet niekad nemaniau, kad tai gali būti šiol ligos dalis, galva ir pilna nuo vaikystės, bet mama nekreipė dėmesio, o aš ir maniau, kad pleiskanos... . Panašu, kad reiks rimčiau pažiūrėt į ligą....
Dabar kol kas ieškau lengvų būdų galvai, nesinori nieko pavojingo, mažylę maitinu ir nesiruošiu traukt...

QUOTE(dovzil @ 2008 03 16, 23:24)
Mano mama odos zvyneline issigyde su teplu Flucinar.

mano mama ir juo tepdavo ir padėdavo, bet tik laikinai... verysad.gif kiek atsimenu, tai ant kojų visada buvo pilna... daugiau ar mažiau....

QUOTE(Giega @ 2008 03 17, 10:07)

Ačiū  4u.gif  4u.gif  4u.gif

ir aš norėčiau tos knygos... (panašu ne tą pacitavau... 4u.gif )
liudamm@gmail.com ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kler @ 2008 03 16, 17:52)
1. aciu, `delfine` 4u.gif  jau skaitant foruma nuo pat pradzios tu man artima dusia pasirodei, o paaiskejo, kad ir bedos labai panasios 4u.gif

2. guodziu save tuo, kad bandysiu ispest is tos ligos kas geriausia ir ko anksciau sau neleisdavau - pirksiu brangia, naturalia kosmetika, kelis kartus per metus vazinesiu pasisildyt, lankysiu baseina, neleisiu saves nervint rolleyes.gif

3. radau dar rusu forume apie psoriaze tokia knyga, tai dabar skaitau. tokia sakyciau, gana issami. apie jos kilmes teorijas, tradicinius ir netradicinius gydymo budus, vaistus ir ju poveiki. zodziu, jei noretumet, galeciau atsiusti.

1. blush2.gif tai kad nera uz ka....o ka mes daugiau turime? tik cia galima issiplepeti ir pasiguosti, mat artimieji supranta palaiko uzjaucia bet argi jie zino ka tai reiskia...jie tik paremia moraliskai bet kartais taip reikia pasiplepeti su likimo draugais 4u.gif

2. Na as issikraustyti gal nesikraustysiu bet daugiau reikia demesio skirti kelionems i siltus krastus. Ta pati Grigaitiene man irgi patare ziema atostogas paplanuoti ten kur saule smile.gif tik kad kiek pamenu po Egipto man nelabai padejo g.gif bet cia matyt irgi individualiai kiekvienam

3. o knyga turbut rusiska doh.gif jei nerusiska o angliska tai imesk i aida@aida.lt aciu 4u.gif

na as sergu 6 metus...ir nuo tu tepaliuku tikrai ilgalaikio poveikio nera deja verysad.gif pagalvojau kad taip pat noreciau kazka netradicinio pabandyti - ar tai dieta ar tai streso mazinimo priemones...rukyti nerukau, geriu labai mazai, vyna, alu...kazkaip su alkoholiu reakcijos nepastebejau ... buvau vegetare 8 metus. Liga pasirode dar vegetarizmo metu, tada pradejau valgyti mesa...niekas nepasikeite
isskyrus tai kad kiekvienais metais berimu skaicius dideja unsure.gif
na kas labiausiai padejo tai fototerapija, po jos demeles ne tokios agresyvios rolleyes.gif

na ko gero vienintelis budas sau pagelbeti - mazinti stresa ir itampa savo gyvenime...kaip viena gydytoja sake - si liga - tinginiu lyga t.y. ji nesipyksta su tinginiais ir labai pykstasi su stresuotais zmonemis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo `delfine`: 20 kovo 2008 - 17:58