Sveikos mamytes!
mano sunus irgi buvo pasigaves sia "nuostabia" liga, kai buvo kokiu 2 metu. Baisi liga - sirgo ilgai ir sunkiai. Gydytoja is pradziu diagnozavo puliuojancia angina ir paskyre antibiotikus - nuo ju vaikui tik dar blogiau pasidare - isbere visa, gerkle uztino galutinai, limfmaziai buvo kastono dydzio, temperatura 39, vienu zodziu linksma.
Tik po 3 dienu tapo aisku, kad liga visai ne ta, nuo kurios gydyta. Labai budingas mononukleozei simptomas - uztine vaiko akys. Tada mes tikrai issigande buvom, nes kraujo tyrimas parode didziuli leukocitu kieki ir labai mazai trombocitu. Gydytoja liepe labai ziureti, kad nebegiotu, nes gali begdamas nukristi ar uzsigauti ir gali pysti bluznis, kuri nuo sios ligos labai padideja ir vaikas gali nukraujuoti. Negalima temperaturos musti ibuprofenu, nes tai irgi gali sukelti vidini kraujavima. Paracetamolis siuo atveju saugesnis. O nuo uztinimo suleido steroidu ir zmogeliui zymiai pagerejo. Siaip vaistu nuo sios ligos nera. Gerai, kad nors imunitetas susidaro visam gyvenimui.
Maniskis irgi,budamas 2m susirgo sia liga
Lygiai vienodai mums nustate gerkles uzdegima,israse antibu,tik tiek,kad maniskiam akys neuztino,bet kraujas is nosie begdavo
Vaziavom ir i santariskes,dare jam ir kaulu ciulpu biopsija,nes kraujo tyrimus kai dare,rado dvi lasteles,kurios mutuot gali vezines,tai turejau strioko,kad net nezinau kokiais kiekiais
Lygiai vienodai mums nustate gerkles uzdegima,israse antibu,tik tiek,kad maniskiam akys neuztino,bet kraujas is nosie begdavo
Vaziavom ir i santariskes,dare jam ir kaulu ciulpu biopsija,nes kraujo tyrimus kai dare,rado dvi lasteles,kurios mutuot gali vezines,tai turejau strioko,kad net nezinau kokiais kiekiais
Mes irgi pasigavom sia zaraza
Tik mum temperatura lakesi viena diena. Gerkle neraudona. Mum tik nosyte nekvepuoja ir kosuliukas ir limfmazgiai padideja. Vaikuikas prastai valgo ir patynes veidukas. O dar va berymas per visa kuna. Prasidejo nuo zanduku, o po 3 dienu apeme visa kuna. Baisu. Net nezinau, vaistu neskyre. Tik vitaminus ir nosyte lasinti, kad kvepuotu. O man taip negera, kad negaliu padeti jam, jis gi dar toks maziukas
O jusu vaiku nebere ?
O jusu vaiku nebere ?
o kaip nustato, kad cia mononukleoze? vaikui padideje pilvo limfazgiai, perdidelis hemoglobinas- musu gydytoja nieko nesusigaudo
(
Sveikos, mamos,
Susirgo mano vyresnėlis šita baisinga mononukleoze
Iš pasigavo, neturim supratimo. Jam 11 metų. Pradžioje simptomai buvo kaip anginos, matėsi baltos apnašos ant tonzulių, po to pakilo temperatūra, patino limfmazgiai vienoje kaklo pusėje (o dar pasimaudė ežere
), skyrė pradžioje antibijotikus, bet nuėjus pas kitą daktarą, padarius kraujo tyrimą, nustatė, kad čia ta baisoklė
Nebuvau apie ją girdėjusi nieko. Gaila vaiko, kad vasaros tiek belikę, o jis turi gulėti lovoje...
Gydymas - lovos režimas, daug daug skysčių, jei pakyla temperatūra - paracetamolis ir viskas. Ir laukti. Bet kiek reiks laukti?
QUOTE(Žibambukas @ 2010 08 13, 14:33)
Sveikos, mamos,
Iš pasigavo, neturim supratimo. Jam 11 metų. Pradžioje simptomai buvo kaip anginos, matėsi baltos apnašos ant tonzulių, po to pakilo temperatūra, patino limfmazgiai vienoje kaklo pusėje (o dar pasimaudė ežere
), skyrė pradžioje antibijotikus, bet nuėjus pas kitą daktarą, padarius kraujo tyrimą, nustatė, kad čia ta baisoklė
Nebuvau apie ją girdėjusi nieko. Gaila vaiko, kad vasaros tiek belikę, o jis turi gulėti lovoje...
Gydymas - lovos režimas, daug daug skysčių, jei pakyla temperatūra - paracetamolis ir viskas. Ir laukti. Bet kiek reiks laukti? 
Kai aiškus ligos sukėlėjas bereikia tik gydytojo nurodymu laikytis. Dažniausiai per savaitę pasveikstama, tik kad vėliau dar ilgai reikia pasisaugoti, pakol imunitetas pilnai atsistato. Ligų ir daug baisesnių yra, o mononukleoze beveik visi esam persirgę.. arba dar susirgsim
Sveikos mamytes
mano sunus persirgo sia liga apie 3 metukus .sirgo siaubingai, serga 2 sav po savaites vel serga ,kol pagulde i infekcine ligonine o tan ir atrado Monunokleoze
gydemes apie savaite , paskui butinai rekomendavo jura kad vaikas sustipretu greiciau , tai zinokit stebuklas kazkoks nuo 3m iki dabar -12 m vaikas praktiskai nesirgo
tik pernai gripavo
Sveikatytes Jusu vaikuciams ir jums istvermes
Papildyta:
P ries pora savaiciu adenoidus pasisalinom tai manau dabar ir slogos nekamuos
liko vienas kaklo limfmazgis padidejes bet matyt taip ir bus .O seip tikrai persirgus viskas buvo gerai .svarbu kad vaiko imunitetas sustipretu o tada jau bus tikrai gerai.
mano sunus persirgo sia liga apie 3 metukus .sirgo siaubingai, serga 2 sav po savaites vel serga ,kol pagulde i infekcine ligonine o tan ir atrado Monunokleoze
Sveikatytes Jusu vaikuciams ir jums istvermes
Papildyta:
P ries pora savaiciu adenoidus pasisalinom tai manau dabar ir slogos nekamuos
Maniškė pernai vasarą sirgo būdama metų su trupučiu, jokių požymių nebuvo, tik baisus išbėrimas tiesiog su kraujosrūvom ir temperatūra
Papuolėm į ligoninę, neiškart nustatė, tikrino visas versijas, gal po kelių dienų ačiū dievui išaiškėjo
Paskyrė antibiotikų kursą ir berods viskas
Sparčiai pagijo manoji, jokių komplikacijų ar pašalinių reiškinių nebuvo
Ir jau metai kai net slogos neturėjo tfu tfu tfu
Tik vėliau atsitiktinai teko kalbėt su kita gydytoja, tai jos nuomone nereikėjo antibiotikų
Ir dar taip nusistebėjo, kad aš leidau duoti antibiotikus
O ką reikėjo daryt kai gydantis gydytojas juos skiria
Lengva kitiems kalbėti kai nematai nei kaip vaikas baisiai atrodo, nei prastų tyrimų nematai
Žodžiu, nesirkit niekas jokiom ligom
Žodžiu, nesirkit niekas jokiom ligom
mano vaikasirgi prasirges sita zaraza,viena diena atsikele ir as nesupratau ka jis sneka,sakau isiziok-ziuriu-visa gerkle,leuzviukas mazasis uztynes. kraujo tyrimas iskarto parode kad mononukleoze.Bet vat daugiau jokiu blogumu lyg nebuvo,apart baisaus istinimo gerkles visu vidiniu organu.
na ir labai pakites kraujas beabejo,kepenis ir bluznis buvo normoje,tai poto kas 3 men tyremes krauja,nes reikejo stebeti ar atsistato visi rodikliai. Infektologas mus ispejo metus nevaziuoti i siltus krastus,nevesti vaiko ant saules,kad gink Die nesidegintu,nes sita liga turi reta,bet baisu pasalini poveiki,gali sukelti kaulu ciulpu pakitimus...kadangi kauliu ciulpai tik formuojasi...todel negalima kaitinti vaika metu begyje...va taip.o vienas kazkoks kitas daktaras pasake" ar zinot,akd mononukleoze-tai ne siaip sloga?" reikia keleta metu tirti nuolat vaiko krauja ar viskas gerai.
na ir labai pakites kraujas beabejo,kepenis ir bluznis buvo normoje,tai poto kas 3 men tyremes krauja,nes reikejo stebeti ar atsistato visi rodikliai. Infektologas mus ispejo metus nevaziuoti i siltus krastus,nevesti vaiko ant saules,kad gink Die nesidegintu,nes sita liga turi reta,bet baisu pasalini poveiki,gali sukelti kaulu ciulpu pakitimus...kadangi kauliu ciulpai tik formuojasi...todel negalima kaitinti vaika metu begyje...va taip.o vienas kazkoks kitas daktaras pasake" ar zinot,akd mononukleoze-tai ne siaip sloga?" reikia keleta metu tirti nuolat vaiko krauja ar viskas gerai.
QUOTE(taupuokle @ 2010 09 11, 18:09)
mano vaikasirgi prasirges sita zaraza,viena diena atsikele ir as nesupratau ka jis sneka,sakau isiziok-ziuriu-visa gerkle,leuzviukas mazasis uztynes. kraujo tyrimas iskarto parode kad mononukleoze.Bet vat daugiau jokiu blogumu lyg nebuvo,apart baisaus istinimo gerkles visu vidiniu organu.
skaitosi virusine vaiku liga ir tiek... o dar paaugliu, nes per bucinius persiduoda
na nezinau, mes kaip sirgome taip ir sergame visokiom ligom, neislipam... bet nemanau kad del mononukleozes
QUOTE(Karvute @ 2010 09 11, 23:47)
skaitosi virusine vaiku liga ir tiek... o dar paaugliu, nes per bucinius persiduoda
na nezinau, mes kaip sirgome taip ir sergame visokiom ligom, neislipam... bet nemanau kad del mononukleozes
pas mus lt kalba labai mazai literaturos apie sita liga,pati mononukleoze nera baisi,bet kaip suprantu blogas tas virusas Epstein Baro ,kuris sukelia sita liga. Daug info radau apie mononukleoze rusu kalba ir patarimus kaip elgtis po ligos,ir LT nevienas protingas tikrai ismanatys daktaras ispejo saugotis. Kadangi tuo metu buvau nescia ir bijojau uzsikresti tai isnarsiau visa interneta ir surenkau visa info apie sia liga.Ji tikrai nera tokia nekalta... Mano vaikui limfocitai atsistate tik po metu!!!
QUOTE(taupuokle @ 2010 09 12, 21:38)
pas mus lt kalba labai mazai literaturos apie sita liga,pati mononukleoze nera baisi,bet kaip suprantu blogas tas virusas Epstein Baro ,kuris sukelia sita liga. Daug info radau apie mononukleoze rusu kalba ir patarimus kaip elgtis po ligos,ir LT nevienas protingas tikrai ismanatys daktaras ispejo saugotis. Kadangi tuo metu buvau nescia ir bijojau uzsikresti tai isnarsiau visa interneta ir surenkau visa info apie sia liga.Ji tikrai nera tokia nekalta... Mano vaikui limfocitai atsistate tik po metu!!!
sutinku, kad norint reikia interento paskaityti, ens is daktaru nelabai ka suzinosi, jie atrenka ka reikai sakyti mamai, ko nereikia