Įkraunama...
Įkraunama...

Mononukleozė

mes is pasilaiciu,tai cia ir daremes,pasilaiciu med.centre,man cia patinka nera susigrudimu,pirmiausiai pora tyrimuku padarem,jei nepasitvitrins darysim ir kitus,bet siandien aciu dievui jam jau geriau,zinot nusipirkau tokio bjauraus purskalo i gerklyte ir nosyte kartu ,yra antgaliai skirtingi,tai patikekit jis tikrai tuos puliukus gerai sutraukia ir per nosi palengvina kvepavima,bet jau kokie bjaurus,tai baisu,nes pati pabandziau sau i gerkle,tai zinokit ir man nesinori ju,bet ka daryti,nors veiksmingi verysad.gif su asarom purskiu,o po to arbatos duodu,nes neuzsigerus neimanoma istvert,o sakykit ar galima i laukuti eiti,jei nekarsciuoja?
Atsakyti
nu va siame skyrelyje ziuriu pasikalbesiu su savim,bet vis delto parasysiu kaip mums sekesi,ogi issityreme ir pasake,kad gryna puliuojanti angina doh.gif tai be galo apsidziaugiau,kad mes neprigriebem vis delto sitos bjaurios ligos 4u.gif
Atsakyti
tikrai geros naujienos pas jus. o gryna angina as noreciau operuot jei kartotus.
i lauka tikrai manau galima , jei nera temperaturos
Atsakyti
mes irgi persirgom epstein baro virusu - mononukleoze sad.gif
penkias dienas karsciavom, skyre antibiotikus iskarto ligoninej, pasveikom, bet va veliau po keliu dienu vel temp ir tada jau bronchitas, veliau obstrukcinis bronchitas. dabar jau daugiau nei pusantro menesio po susirgimo. daktarai gasdina laaaaabaaai saugotis, jokiu viesu vietu, jokiu susiburimu, bent puse metu, nes tada lyg organizmas atsistato.
bijau ir is namu eiti. nezinau, sunku kazkaip.

Atsakyti
Mano sūnui taip pat diagnozuota mononukleozė, bet tik praėjus keliems mėn. nuo ligos pradžios. Vasarį su gerklės skausmu ir paburkimu nuėjom pas gydytoją, tai ji pasakė, kad ne angina, o afta, vaikui visa gerklė užburko. Apsigydėm ir vėl toliau su kosuliais ir ligelėm į mokyklą. DAžnai pavargdavo, irzlus, gulinėdavo, kosėdavo, o apylinkinė nieko nerasdavo (o gal ir nenorėjo). O gegužį taip nusividuriavo, kad papuolėm į infekcinę. Ten ir išaiškino, kad mononukleozė, net hepatitus įtarė, kokios baisios kepenys buvo. Kažkodėl gydytojai patarė vartoti daugiau angliavandenių, o mažiau baltymų. Dar mėn. vartojom papildus kepenims spiprinti. Kad būtų padidėję limfmazgiai, tai taip nebuvo, tik tuo pačiu laiku ir mikoplazma ir traheitas buvo. Vaikui 10 metų, o šis sezonas pirmas toks pilnas ligų, gal kad tokia niekam tikusi žiema imunitetą silpnina ir visokius virusus "nešioja". Skaudžiausia ne tai, kad vaikas serga, o kad gydytojai nenustato ligos ir negali gydymo skirti laiku ir kokybiško ir už tai neatsako.
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2008 06 28, 20:15)
mes irgi persirgom epstein baro virusu - mononukleoze sad.gif
penkias dienas karsciavom, skyre antibiotikus iskarto ligoninej, pasveikom, bet va veliau po keliu dienu vel temp ir tada jau bronchitas, veliau obstrukcinis bronchitas. dabar jau daugiau nei pusantro menesio po susirgimo. daktarai gasdina laaaaabaaai saugotis, jokiu viesu vietu, jokiu susiburimu, bent puse metu, nes tada lyg organizmas atsistato.bijau ir is namu eiti. nezinau, sunku kazkaip.

noriu paguosti ir padrasinti.
sirgome mononukleoze vasario men. mum (3m8men) liepe iki vasaros neleisti i darzeli, tipo sirgs. moterys, ar man pasiseke, ar kaip po 2 sav nuo pasveikimo isleidau i darza su didelem baimem. 4 menesius atlanke kaip kareivelis, kabinosi ligos, bet nepraleidom nei dienos!!!
taip kad perdaug nestresuokite. kaip pasiseks, kazkas serga, kazkas ne. ir dar: jeigu jusu vaikas daznai serguliuoja (kaip mano anksciau!) liepa-rugpjuti butinai skiepykite su Pneumo vaikcina!!! ja mazai pataria pediatrai, nezinau kodel, juk visvien komercine. man patare butinai, nes sinusitai puola (zalia sloga) visa ziema ir pavasari!!! tepineliuose auga ta bjaurybe pneumokokas, todel ir pataria skiepyti!!!

laikykites, auksciau nosytes!!! 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz palaikyma,
norejau dar paklausti kodel negalima po sios ligos eiti prie juros, man taip daktare sake, o as paklausti pamirsau.
rytoj eisim pas gydytoja, pridavem krauja, tai papasakos gal ka naujo.
kaip Jus vaiku imuniteta stiprinat?
as pradejau bioptron lempa naudoti.
masazu mums nepatare daryt ir nepaaiskino kodel.
kadangi mums prasidejo bronchitai prie tos ligos tai lyg drusku kambarius minejo, bet sako jei i sanatorija gali blogiau baigtis.
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2008 06 29, 21:54)
Aciu uz palaikyma,
norejau dar paklausti kodel negalima po sios ligos eiti prie juros, man taip daktare sake, o as paklausti pamirsau.
kadangi mums prasidejo bronchitai prie tos ligos tai lyg drusku kambarius minejo, bet sako jei i sanatorija gali blogiau baigtis.

Gal būt dėl pakitimų kepenyse. Ar darė kepenų echoskopą. Paprašykit, bus pačiai ramiau. Mano vaikui uždraudė bet kokį fizinį krūvį, papildai kepenims, poilsis, jokio pervargimo. Vartoti daugiau angliavandenių. Taip nurodė gydytojas, kuris gydė. Alergologė irgi sakė, kad tai rimta liga ir kurį laiką vengti ir antibiotikų. O apylinkinė, tai sako, nieko čia tokio. Jos toks požiūris, bet aš manau, kad tai liga, kuria geriau vaikas nesirgtų. Bet mūsų vaikai pasveiks. SĖKMĖS
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2008 06 29, 21:54)
Aciu uz palaikyma,

gal todel, kad ten daznai aktyveja Herpes nuo saules ar pan ir dregnas oras. g.gif as tiksliai irgi nezinau.
duodu teddi vitaminus, bet matau reikia mieliu duoti, nes aplink naguciu oda lupasi ir mezys taisosi g.gif

butinai del pneumo vakcinos pasiklauskite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 06 29, 23:14)
gal todel, kad ten daznai aktyveja Herpes nuo saules ar pan ir dregnas oras. g.gif as tiksliai irgi nezinau.
duodu teddi vitaminus, bet matau reikia mieliu duoti, nes aplink naguciu oda lupasi ir mezys taisosi g.gif

apie vakcina niekas nieko nesake, o nuo kokio cia amziaus?

echoskopijos kepenu irgi nedare, bet as jau savo gyd prispausiu kai po atostogu gris

o krauja kas kiek laiko reikia tikrinti ir ka ten ziuri?
mums dar hemoglobinas nukrito iki 113
o antibu gavom jau 2 kartus
ligoninej gyd sake, kad po tos ligos vaikas pasidaro NEPATIKIMAS
kaip suprantu gali bet kas ivykti
neradau niekur, kiek laiko tas virusas gyvena organizme, kiek laiko mes esam pavojingi kitiems?

Aciu
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 06 29, 22:14)

Gal čia ir ne į temą, bet nelabai supratau ką bendro turi mononukleozė ir mielės, miežis. Aš kiek domėjausi šia liga, tai apie tai nieko neradau. O apie vitaminus, tai mums gyd. sakė, kad nereikia jokiu multi vitaminų, o tik kokių vienos grupės atskirai. Tai tiek.
Papildyta:
QUOTE(gabby27 @ 2008 06 29, 22:31)

echoskopijos kepenu irgi nedare, bet as jau savo gyd prispausiu kai po atostogu gris

neradau niekur, kiek laiko tas virusas gyvena organizme, kiek laiko mes esam pavojingi kitiems?

Aciu

Mano vaikui mononukleozę nustatė pirmiausia padarę echoskopą, pakito kepenys, nes nei temp. nebuvo, nei limfmazgiai, nei kita klinika nepasireiškė. O kad nustatyti šią ligą yra atliekami būtent šiai ligai nustatyti skirti kraujo tyrimai. Šia liga suserga vaikai, su nusilpusia imunine sistema. Pasirodo 1 iš 300 potencialių, tai va. Ir kiek pastebėjau kiekvienas gyd. skirtingai vertina šią ligą, tik neaišku kodėl. Gal nėra apie ją daug žinoma.
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2008 06 29, 22:31)

Aciu

vakcina lyg nuo 6 men galima g.gif nepazadu, reikia internete pasidometi, lyg Usonio straipsni buvau radus neperseniausiai.
NEPATIKIMAS vaikas visados, ko gero. kasdiena po naujiena.
hemoglobina keliam su hematogenu ir granatais, nes mesos nemegsta.
po antibu duokite geruju bakteriju, man rekomendavo Hefilus forte. viruso antibiotikai neveikia, jie veikia bakterijas - komplikacijas (sinusitai, bronchitai, kt).

virusas gyvena organizme, kol yra ligos pozymiu (karsciavimas) paskui vaikai nepavojingi! karantino skelbti nereikia.
cia skaitosi pirmo bucinio liga (nuo seiliu) todel dazna susirgimu paauglystei, bet imunitetas islieka visam gyvenimui. taip kad musiskiai gales buciuotis ramiai biggrin.gif
prasom! 4u.gif

QUOTE(zmirzlina @ 2008 06 29, 22:42)
Gal čia ir ne į temą, bet nelabai supratau ką bendro turi mononukleozė ir mielės, miežis. Aš kiek domėjausi šia liga, tai apie tai nieko neradau. O apie vitaminus, tai mums gyd. sakė, kad nereikia jokiu multi vitaminų, o tik kokių vienos grupės atskirai. Tai tiek.
Papildyta:
Mano vaikui mononukleozę nustatė pirmiausia padarę echoskopą,  pakito kepenys, nes nei temp. nebuvo, nei limfmazgiai, nei kita klinika nepasireiškė. O kad nustatyti šią ligą yra atliekami būtent šiai ligai nustatyti skirti kraujo tyrimai. Šia liga suserga vaikai, su nusilpusia imunine sistema. Pasirodo 1 iš 300 potencialių, tai va. Ir kiek pastebėjau kiekvienas gyd. skirtingai vertina šią ligą, tik neaišku kodėl. Gal nėra apie ją daug žinoma.

tik tiek kad gal bendras organizmo nusilpimas. tai gal maniskui butent B grupes ir truksta? g.gif gera mintis aciu!

mes echo nedarem, nes pas mus vietoj nedaro, vaziuoti i ligonine nepanorome. pediatre sake, kad sukieteej kepenukai, bet normos rybose, uz sonkauliu neiseina, todel apsiraminome. tokie organu pakitimai praeina sakyciau po 3-6 men. g.gif
Atsakyti