o kaip jūs pamaloninsit šeimyną penktadienio vakarą?
Šiandien kepsiu vištienos krūtinėlės, kuri liko užvakar išmėsinėjus vištą, kepsniukus - voliosiu į kiaušinių ir krakmolo plakinį (gaila, kad nebeturiu majonezo, o į parduotuvę neisiu), o po to - džiūvėsėlius
valgysim su ryžiais ir mano raugintais agurkėliais
o kaip jūs pamaloninsit šeimyną penktadienio vakarą?
o kaip jūs pamaloninsit šeimyną penktadienio vakarą?
QUOTE(SilRa @ 2007 07 13, 09:18)
Šiandien kepsiu vištienos krūtinėlės, kuri liko užvakar išmėsinėjus vištą, kepsniukus - voliosiu į kiaušinių ir krakmolo plakinį (gaila, kad nebeturiu majonezo, o į parduotuvę neisiu), o po to - džiūvėsėlius
valgysim su ryžiais ir mano raugintais agurkėliais
o kaip jūs pamaloninsit šeimyną penktadienio vakarą?
o kaip jūs pamaloninsit šeimyną penktadienio vakarą?
ir aš tą patį darysiu,nuo ano savaitgalio liko krūtinėlės
o vakar vakare pries gulant,dar padariau varškės tinginį,tai šiandien nieko nedarysiu,nes važiuosim butui kai ką nupirkti,tai nebus laiko tiem desertams
As tai siandien galvoju pica daryt
o kaip darai varskes tingini
?
QUOTE(bjaurybe @ 2007 07 13, 09:21)
ir aš tą patį darysiu,nuo ano savaitgalio liko krūtinėlės
o vakar vakare pries gulant,dar padariau varškės tinginį,tai šiandien nieko nedarysiu,nes važiuosim butui kai ką nupirkti,tai nebus laiko tiem desertams
o vakar vakare pries gulant,dar padariau varškės tinginį,tai šiandien nieko nedarysiu,nes važiuosim butui kai ką nupirkti,tai nebus laiko tiem desertams
o kaip darai varskes tingini
QUOTE(bjaurybe @ 2007 07 13, 09:21)
ir aš tą patį darysiu,nuo ano savaitgalio liko krūtinėlės
o vakar vakare pries gulant,dar padariau varškės tinginį,tai šiandien nieko nedarysiu,nes važiuosim butui kai ką nupirkti,tai nebus laiko tiem desertams
o vakar vakare pries gulant,dar padariau varškės tinginį,tai šiandien nieko nedarysiu,nes važiuosim butui kai ką nupirkti,tai nebus laiko tiem desertams
o tu visada gamini desertą šeimai pati? kažkaip kai mano vaikas dar mažutėlis, negaminu jokių desertų, pamaloninam kartais kokiu šokoladu ar kitu pirktiniu skanėstu vienas kitą
QUOTE(SilRa @ 2007 07 13, 09:18)
Šiandien kepsiu vištienos krūtinėlės, kuri liko užvakar išmėsinėjus vištą, kepsniukus - voliosiu į kiaušinių ir krakmolo plakinį (gaila, kad nebeturiu majonezo, o į parduotuvę neisiu), o po to - džiūvėsėlius
valgysim su ryžiais ir mano raugintais agurkėliais
o kaip jūs pamaloninsit šeimyną penktadienio vakarą?
o kaip jūs pamaloninsit šeimyną penktadienio vakarą?
as irgi gaminsiu vistienos kepsniukus
[quote=rona,2007 07 13, 09:49]
o kaip darai varskes tingini
?
[/quote/]
čia pagal Sonatiną,tik pritaikyta pagal tai ką turėjau
ėmiau 0.5 kg varškės,0.5 paprastų sausainių,razinų,cukraus,ir ten dedasi minkštas sviestas,bet neturėjau tai pyliau grietinėlės,žiūrėjau pagal šlapumą,tada viską sumaišiau ir suformavau,ir į šaldytuvą
Papildyta:
dažniausiai tai pati..retsykiais tik nuperku kažką
o kaip darai varskes tingini
[/quote/]
čia pagal Sonatiną,tik pritaikyta pagal tai ką turėjau
ėmiau 0.5 kg varškės,0.5 paprastų sausainių,razinų,cukraus,ir ten dedasi minkštas sviestas,bet neturėjau tai pyliau grietinėlės,žiūrėjau pagal šlapumą,tada viską sumaišiau ir suformavau,ir į šaldytuvą
Papildyta:
QUOTE(SilRa @ 2007 07 13, 09:49)
o tu visada gamini desertą šeimai pati? kažkaip kai mano vaikas dar mažutėlis, negaminu jokių desertų, pamaloninam kartais kokiu šokoladu ar kitu pirktiniu skanėstu vienas kitą
n9rs kai vaikis paūgės, ko gero teks ir man prisiminti pyragų klepimo įgūdžius 
dažniausiai tai pati..retsykiais tik nuperku kažką
Šiandien dešrelės su bulvėm ir šv. kopūstų sriuba. Kopūstą gavau palikimo, dešrelių atnešė draugė. Nieko neišleisiu
QUOTE(hobo @ 2007 07 12, 16:17)
o kur po to tuos kopūstus sudėt? kibire ir laikyt ar į sloinikus kraut galima ir uzsukt? o kibiras gelezinis ar plastmasinis?
Skaičiau ir nutariau įsikišti.
Oi, nepatarčiau raugti kopūstų, nes tokiu metų laiku būna tik ankstyvieji kopūstai užaugę. Čia kaip ir su agurkais - ne visos rūšys tinka rauginimui ir konservavimui.
O raugiasi kopūstai taip: smulkiai supjaustai (šiaudeliais), pridedi rupiai tarkuotos morkos, kmynų, spanguolių (nebūtinai) ir druskos. Viską pamaigai rankomis, kol susidaro sultys ir pastatai kambario temp. Kiek žinau, raugti reikia emaliuotame inde. Reikia laikas nuo laiko kopūstus su mentele prabadyti, kad išeitų dujos (kambary kvapelis bus nelabai, jei raugiamų kopūstų kiekis - koks kibiras). Ir tik kai kopūstai išrūgsta (reikia paragauti), jie sudedami į stiklainius suspaudžiant ir laikomi šaldytuve. Na, skanūs rauginti kopūstai - tai jau pasiekimas.
Jei raugsit dabar ir pavyks - parašykit. Ką šiais laikais žinai, gal ir vasariniai tinka raugimui, visokių veislių yra dabar.
QUOTE(hobo @ 2007 07 12, 11:18)
lorespa, geriau tu parašyk kaip ją gamini. o paeljos yra atskira tema, ten pilna prašmatnių receptų, vien jūros bjaurybės kiek kainuoja.
šiandien pietums ir vakarienei bus daržovių sriuba, o desertui tinginys










