Įkraunama...
Įkraunama...

Kokias gėles auginate?

smile.gif užklydau ir pabandžiau taip pat paskaičiuoti, kiek gėliukų auginu (tiesą pasakius, net pačiai įdomu):
begonija
citrinmedis
klivija
eševerija
gardenija
raudminas
kinrožė
amariliai (ar meileniai)
litopas
zamia
pūkuotoji kalankė
pasiflora
sanpaulija
spatifilis
stefanotis
kiškiakopūstis (oxalis)
bugenvilija
aeonium (,,skrotelių medis“)
smidrai
kalatėja
storalapiai
fikusai
cikas
ktenantė
viksvuolė
avortija
maranta
monstera
filodendras
sansevjera
šilokassingonis
dracena
stapelija
strelicija
zefirantas

ir dar krūva kaktusų ir sukulentų, kurių net pavadinimų nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Anafora @ 2005 07 13, 18:34)
Elos,

ar cia kambaryje ar tik man taip atrodo  unsure.gif ?

Kambaryje. Todėl prie kambarinių temos ir įdėjau smile.gif
Kažkada auginau įv. sukulentus ir šiaip visokias, paskui pagalvojau, kad jeigu 'gėlė', tai ji turi žydėti biggrin.gif Dabar žydi... ax.gif
Atsakyti
Įdedu dar kartą su pavadinimais (nes senų postų neleidžia man redaguoti).
[attachmentid=25403]
Atsakyti
QUOTE(winterlady @ 2005 07 04, 18:23)
Pas mus katik prazydo
Tik labai didele dulkes sunku nuvalyt blush2.gif

Labai graži spalva wub.gif O su valymu tai vargas. Man vaikystėj tėvai kinrožės lapus valyti liepdavo už bausmę. Ir tikrai, gera bausmė būdavo, kai prie jos pusdienį prastovi su skudurėliu thumbup.gif Jaučiu, savo dukrą aš irgi taip bausiu biggrin.gif
Atsakyti
as auginu krotona, agava, citrinmedi ir kaktusa.tik va beda nezinau kaip krotonas dauginasi.gal kuri susiduret su tuom?
Atsakyti
Sveikutes,
Kazkas atsitiko mano spatifiliui cry.gif Nulinko visi lapai ir ziedukai (ju net 9 buvo). Net nezinau ar perlaisciau ar perdziovinau. Ar imanoma isgelbeti? Labai jau didele uzsiauginusi buvau. Gaila butu jei ismesti reiketu sad.gif
Istraukiau isvazono, tai jis vien tik saknys buvo, gal supyko, kad seniai persodintas buvo. Prie vakarinio lango buvo pastatytas, gal per daug tiesiogines saules gavo?

Padekit verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Axe @ 2005 07 14, 10:48)
as auginu krotona, agava, citrinmedi ir kaktusa.tik va beda nezinau kaip krotonas dauginasi.gal kuri susiduret su tuom?

Krotoną galima dauginti auginiais.
Atsakyti
QUOTE(silvva @ 2005 07 14, 10:54)
Sveikutes,
Kazkas atsitiko mano spatifiliui  cry.gif  Nulinko visi lapai ir ziedukai (ju net 9 buvo). Net nezinau ar perlaisciau ar perdziovinau. Ar imanoma isgelbeti? Labai jau didele uzsiauginusi buvau. Gaila butu jei ismesti reiketu sad.gif
Istraukiau isvazono, tai jis vien tik saknys buvo, gal supyko, kad seniai persodintas buvo. Prie vakarinio lango buvo pastatytas, gal per daug tiesiogines saules gavo?

Padekit  verysad.gif

Kažin, ar neperdžiovinai? Bet gerokai palaisčius turėtų atsigauti, jis nėra labai lepus. Jeigu stovi prie vakarinio lango, tai saulė neturėjo pakenkti.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 07 14, 08:00)
Kažin, ar neperdžiovinai? Bet gerokai palaisčius turėtų atsigauti, jis nėra labai lepus. Jeigu stovi prie vakarinio lango, tai saulė neturėjo pakenkti.

Lapai tai neapdeginti saules, bet jau antra diena pavesyje stovi persodintas i didesni vazona, bet nei vienas lapukas neatsitiese verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(silvva @ 2005 07 14, 11:25)
Lapai tai neapdeginti saules, bet jau antra diena pavesyje stovi persodintas i didesni vazona, bet nei vienas lapukas neatsitiese verysad.gif

Na, man atrodo, kad vistiek po dienos kitos turėtų atsigauti.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 07 14, 10:57)
Krotoną galima dauginti auginiais.

o reikia laukti kol saknis isleis ar is karto i zeme sodinti?
Atsakyti
QUOTE(Axe @ 2005 07 14, 22:13)
o reikia laukti kol saknis isleis ar is karto i zeme sodinti?

Na, aš tai sodinu į drėgną žemę ir uždengiu kokiu nors nedideliu stiklainiuku. Pastatau šiltoje ir šviesioje vietoje, bet ne saulėtoje, ir laukiu, kol išleis šaknis. Kartais reikia stiklainiuką nuimti kelioms minutėms, kad prasivėdintų. Kai jau pamatau, kad pradeda skleistis nauji lapeliai, žinau, kad jau išleido šakneles. Bet dar neskubu stiklainėlio nuimti.
Atsakyti