Na dar sutelpu 3 kambariuose ir virtuvėje, beje ir koridoriuje 2 yra. Neturiu labai didelių gėlių ir dėl baldų esu minimalistė, tai gal ir vietos stokos dar labai nejuntu. O laiko priežiūrai kažkaip atsiranda, kad ir per pietų pertrauką, nes darbovietė šalia namų (tiesa darbe mūsų kabinetas tai pat kaip orandžerija). Žinoma kai gėlės "prausiamos" duše prireikia dviejų savaitgalių. Laiko dar ir sodo gėlynams užtenka. Ir nežinau ar tai dar hobis, ar jau liga
.
QUOTE(grange @ 2006 05 03, 09:24)
Pas mane lygiai tokia pat situacija buvo, tik kad geltonziede buvo. ZYdejo visa vasara, rudeni, kazkur spalio men. nustojo. Po to nei is sio nei is to, vasario mnen vel pradejo leisti ziedus, bet taip ir neisiskleide, nes matyt nebera jegu, ir dabar pradeda vel leisti ziedukus, bet nezinau ar sugebes iki galo, nes lapai iki siol neatsigavo.. Galbut dar tavajai dregmes truksta? ne? reikia ja kasdien lieti. Na gali pabandyti nukirpti kelis ziedus, kad maziau energijos jiems naudotu, nors gaila, grazus ziedai
arba jai dar ko truksta, gal trasu? arba ji jau nuvargo bezydedama....
Na laistau kasdien, pasistačiau ant palangės visai prie pat kriauklės, taigi nesunku ir prisiminti kaskart indus plaunant
Persodinau į kambarinėms gėlėms skirtą žemę, maniau gal to užtenka - juk šitaip žydi
QUOTE(Acacia @ 2006 05 03, 11:17)
Na laistau kasdien, pasistačiau ant palangės visai prie pat kriauklės, taigi nesunku ir prisiminti kaskart indus plaunant
Persodinau į kambarinėms gėlėms skirtą žemę, maniau gal to užtenka - juk šitaip žydi
Gal reik paskui kur nors į tamsią spintą padėt porai mėnesių, ar ką?

Tai gal laistai vandeniu tiesiai iš krano?
QUOTE(laurindre @ 2006 05 03, 11:28)
Tai gal laistai vandeniu tiesiai iš krano?
Toks gėlėm nepatinka,
geriau nusistovėjęs. Ir trąšų nereikėtų pamiršti

Na taip, tiesiai iš krano
Aš name gyvenu, tai pas mus vanduo gal kitoks nei mieste
O trąšas tai tikrai pamiršau... Reiks pabandyt, gal atsigaus truputį
QUOTE(Acacia @ 2006 05 03, 13:40)
Na taip, tiesiai iš krano
Bet tai nepasakyčiau, kad tai gėlei nepatiktų, jei žydi jau devintas mėnuo iš eilės
Kur begyventum, vandeny iš krano yra pakankamai daug kalkių, nebent filtras koks superinis stovi, kur šaltinio vandenį gamina
QUOTE(laurindre @ 2006 05 03, 14:10)
Kur begyventum, vandeny iš krano yra pakankamai daug kalkių, nebent filtras koks superinis stovi, kur šaltinio vandenį gamina

Na filtras yra, cieli du, bet aišku šaltinio vandens tikrai nepagamina
Ačiū už patarimą, pasinaudosiu juo
o gal kuri gali pasakyti kur galima isigyti ta Pinigu medi
QUOTE(Erika_v @ 2006 05 25, 17:44)
o gal kuri gali pasakyti kur galima isigyti ta Pinigu medi
Tai, kad ant kiekvieno kampo: maximose, senukuose, ermitaže, įv.gėlių parduotuvėse ir tt, visur jų yra
Na prisijungsiu ir aš prie Jūsų. Iš tikrųjų meilę gėlėms pajutau ne taip jau ir seniai - prieš kelis mėnesius. Iki šiol stovėjo čia kelios gėlytės, kurias vis pamiršdavau palaistyt, o jos vis tiek įsikibusios toliau žaliavo. Taigi nors ir neturiu vietos, tačiau turiu pilną palangę vazonų:
1. porą amarilių (viena vis dar nė karto nežydėjo);
2. porą sensivierų (vienas su trumpais žaliais, kitais su ilgais lapais);
3. jacintą (baltas);
4. chlorofitą (chlorophytum comosum);
5. šeflerą;
6. ir dar ko tai nepatenkintą ir neaišku ar dar gyvą kaktusėlį.
1. porą amarilių (viena vis dar nė karto nežydėjo);
2. porą sensivierų (vienas su trumpais žaliais, kitais su ilgais lapais);
3. jacintą (baltas);
4. chlorofitą (chlorophytum comosum);
5. šeflerą;
6. ir dar ko tai nepatenkintą ir neaišku ar dar gyvą kaktusėlį.
Sveikutės
Esu gėlių mylėtoja
Esu girdėjusi ,kad geriausia būtų jeigu Pinigų medį padovanotų
Na o po to nežinau nežinau gal ir pinigėlių padaugėtų
niu ką ir aš prisijungsi prie jūsų, auginu:
draceną ( dvi rūšys)
fikusą
skindapą
difenbachiją
pamiršau pavadinimą kokią
pasiflorą
avokadą
citriną
apelsiną
pinigų medį
papartį
dar vieną pamirštu pavadinimu
granatus
bambukai
datulę
dar vieną pamirštu pavadinimu (kažin ar čia ne sklerozė man
)
va tiek, dar daug esu atidavusi, nes jau nebetelpa ant palangių, o deja kitur negaliu padėt nes dukrytei labai rūpi
va keletas nuotraukyčių
kitas tingiu dėti
draceną ( dvi rūšys)

fikusą

skindapą
difenbachiją
pamiršau pavadinimą kokią
pasiflorą

avokadą

citriną
apelsiną
pinigų medį

papartį

dar vieną pamirštu pavadinimu
granatus

bambukai

datulę

dar vieną pamirštu pavadinimu (kažin ar čia ne sklerozė man
va tiek, dar daug esu atidavusi, nes jau nebetelpa ant palangių, o deja kitur negaliu padėt nes dukrytei labai rūpi
va keletas nuotraukyčių
Sveikos, gėlių mylėtojos. Nežinau, kur kreiptis, tai mėginu čia. Nusipirkau mini baobabo sėklų, ir, mano nuostabai, jos sudygo. Gal kas žino, koks tai augalas, kaip jį prižiūrėti, o gal kas nors juos augina?