Įkraunama...
Įkraunama...

Kokias gėles auginate?

Na dar sutelpu 3 kambariuose ir virtuvėje, beje ir koridoriuje 2 yra. Neturiu labai didelių gėlių ir dėl baldų esu minimalistė, tai gal ir vietos stokos dar labai nejuntu. O laiko priežiūrai kažkaip atsiranda, kad ir per pietų pertrauką, nes darbovietė šalia namų (tiesa darbe mūsų kabinetas tai pat kaip orandžerija). Žinoma kai gėlės "prausiamos" duše prireikia dviejų savaitgalių. Laiko dar ir sodo gėlynams užtenka. Ir nežinau ar tai dar hobis, ar jau liga g.gif .
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2006 05 03, 09:24)
Pas mane lygiai tokia pat situacija buvo, tik kad geltonziede buvo. ZYdejo visa vasara, rudeni, kazkur spalio men. nustojo. Po to nei is sio nei is to, vasario mnen vel pradejo leisti ziedus, bet taip ir neisiskleide, nes matyt nebera jegu, ir dabar pradeda vel leisti ziedukus, bet nezinau ar sugebes iki galo, nes lapai iki siol neatsigavo.. Galbut dar tavajai dregmes truksta? ne? reikia ja kasdien lieti. Na gali pabandyti nukirpti kelis ziedus, kad maziau energijos jiems naudotu, nors gaila, grazus ziedai  wub.gif  arba jai dar ko truksta, gal trasu? arba ji jau nuvargo bezydedama....

Na laistau kasdien, pasistačiau ant palangės visai prie pat kriauklės, taigi nesunku ir prisiminti kaskart indus plaunant biggrin.gif
Persodinau į kambarinėms gėlėms skirtą žemę, maniau gal to užtenka - juk šitaip žydi g.gif Gal reik paskui kur nors į tamsią spintą padėt porai mėnesių, ar ką? biggrin.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 05 03, 11:17)
Na laistau kasdien, pasistačiau ant palangės visai prie pat kriauklės, taigi nesunku ir prisiminti kaskart indus plaunant  biggrin.gif
Persodinau į kambarinėms gėlėms skirtą žemę, maniau gal to užtenka - juk šitaip žydi  g.gif  Gal reik paskui kur nors į tamsią spintą padėt porai mėnesių, ar ką?  biggrin.gif  g.gif

Tai gal laistai vandeniu tiesiai iš krano? g.gif Toks gėlėm nepatinka, schmoll.gif geriau nusistovėjęs. Ir trąšų nereikėtų pamiršti ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2006 05 03, 11:28)
Tai gal laistai vandeniu tiesiai iš krano? g.gif Toks gėlėm nepatinka,  schmoll.gif  geriau nusistovėjęs. Ir trąšų nereikėtų pamiršti ax.gif  ax.gif

Na taip, tiesiai iš krano smile.gif Bet tai nepasakyčiau, kad tai gėlei nepatiktų, jei žydi jau devintas mėnuo iš eilės bigsmile.gif
Aš name gyvenu, tai pas mus vanduo gal kitoks nei mieste mirksiukas.gif
O trąšas tai tikrai pamiršau... Reiks pabandyt, gal atsigaus truputį cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 05 03, 13:40)
Na taip, tiesiai iš krano smile.gif Bet tai nepasakyčiau, kad tai gėlei nepatiktų, jei žydi jau devintas mėnuo iš eilės  bigsmile.gif 
Aš name gyvenu, tai pas mus vanduo gal kitoks nei mieste  mirksiukas.gif
O trąšas tai tikrai pamiršau... Reiks pabandyt, gal atsigaus truputį  cool.gif

Kur begyventum, vandeny iš krano yra pakankamai daug kalkių, nebent filtras koks superinis stovi, kur šaltinio vandenį gamina ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2006 05 03, 14:10)
Kur begyventum, vandeny iš krano yra pakankamai daug kalkių, nebent filtras koks superinis stovi, kur šaltinio vandenį gamina ax.gif  ax.gif  ax.gif

Na filtras yra, cieli du, bet aišku šaltinio vandens tikrai nepagamina smile.gif
Ačiū už patarimą, pasinaudosiu juo 4u.gif
Atsakyti
o gal kuri gali pasakyti kur galima isigyti ta Pinigu medi
Atsakyti
QUOTE(Erika_v @ 2006 05 25, 17:44)
o gal kuri gali pasakyti kur galima isigyti ta Pinigu medi

Tai, kad ant kiekvieno kampo: maximose, senukuose, ermitaže, įv.gėlių parduotuvėse ir tt, visur jų yra ax.gif .
Atsakyti
Na prisijungsiu ir aš prie Jūsų. Iš tikrųjų meilę gėlėms pajutau ne taip jau ir seniai - prieš kelis mėnesius. Iki šiol stovėjo čia kelios gėlytės, kurias vis pamiršdavau palaistyt, o jos vis tiek įsikibusios toliau žaliavo. Taigi nors ir neturiu vietos, tačiau turiu pilną palangę vazonų:
1. porą amarilių (viena vis dar nė karto nežydėjo);
2. porą sensivierų (vienas su trumpais žaliais, kitais su ilgais lapais);
3. jacintą (baltas);
4. chlorofitą (chlorophytum comosum);
5. šeflerą;
6. ir dar ko tai nepatenkintą ir neaišku ar dar gyvą kaktusėlį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rebodana: 27 gegužės 2006 - 21:49
Sveikutės 4u.gif Esu gėlių mylėtoja wub.gif Esu girdėjusi ,kad geriausia būtų jeigu Pinigų medį padovanotų g.gif thumbup.gif Na o po to nežinau nežinau gal ir pinigėlių padaugėtų mirksiukas.gif g.gif
Atsakyti
niu ką ir aš prisijungsi prie jūsų, auginu:
draceną ( dvi rūšys) user posted image
fikusą user posted image
skindapą
difenbachiją
pamiršau pavadinimą kokią lotuliukas.gif
pasiflorą user posted image
avokadą user posted image
citriną
apelsiną
pinigų medį user posted image
papartį user posted image
dar vieną pamirštu pavadinimu doh.gif
granatus user posted image
bambukai user posted image
datulę user posted image
dar vieną pamirštu pavadinimu (kažin ar čia ne sklerozė man unsure.gif )

va tiek, dar daug esu atidavusi, nes jau nebetelpa ant palangių, o deja kitur negaliu padėt nes dukrytei labai rūpi doh.gif

va keletas nuotraukyčių blush2.gif kitas tingiu dėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, gėlių mylėtojos. Nežinau, kur kreiptis, tai mėginu čia. Nusipirkau mini baobabo sėklų, ir, mano nuostabai, jos sudygo. Gal kas žino, koks tai augalas, kaip jį prižiūrėti, o gal kas nors juos augina?
Atsakyti