Įkraunama...
Įkraunama...

Kokias gėles auginate?

turiu kinrožę, krotoną, didelį įdomų papartį (šaunuolis, tik auga, auga), anturį, fikusą, fryziją, didelį avokadą ir savaitgalį pasėjau vašingtoniją (palmė tokia) ir eukaliptą, pirkau sėklas turguje. auginau ir daugiau visokio gėrio, turėjau apie 60 pavadinimų, dabar sumažinau. įdomesnis buvo bambukas, kurį Ispanijoj iš lauko išrovė, bet jam ryškiai čia nepatiko, gelbėjau, lepinau, bariau - nieko. ir dar iš Ispanijos visokių kaktusėlių įdomesnių (nors kaktusai ir visokios palergonijos man nepatinka) vežiausi, bet nepatiko jiems čia. mano "sąlygos" be ypatingos saulės, tad ir augalus reikia pasirinkti nereiklius smile.gif
Atsakyti
ojojoj....na jus ir saunios damos!!!!! blink.gif namuos as irgi auginau begales kaktusiuku ir jie bujojo. Tik va, esu toli nuo namu, oj toli, todel turiu viena uzklausele tamstelems.... Labai noriu tureti zalumeles savo nedidukiame kambarely. Todel noriu mieluju zinoviu paklausti: kokioos gelytes ar medeliai gali augti nedideleje erdveje. Girdejau, kad dideliais lapais daug deguonies sugeria. O taip man norisi, taip norisi graziu ziedeliu, daigeliu. Negaliu nueiti ir pasikonsultuoti su niekuo, nes esu Bulgarijoje....tai tik i parduotuve apsipirkt nueit sugebu...Aciu labai labai is anksto. Su didzia pagarba
Atsakyti
Sveikos, mielosios,
Ir aš pasigirsiu savo oranžereija. biggrin.gif Mano namie auga difenbachija, zamiakulkas, keli alijošiai, sanpaulija, kaktusai (kurių vardų nežinau), įvairios euforbijos, ginura, alavijai, krotonas, papartis.. Sunkiai laikosi vienas ciklamenas. Kažko jam mano namuose nepatinka.. Na, bet tikiuosi, kaip nors išssiaiškinsim santykius. biggrin.gif O balkone puikuojasi violetinė surfinija. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(braskiuxx @ 2006 08 11, 15:02)
ojojoj....na jus ir saunios damos!!!!! blink.gif namuos as irgi auginau begales kaktusiuku ir jie bujojo. Tik va, esu toli nuo namu, oj toli, todel turiu viena uzklausele tamstelems.... Labai noriu tureti zalumeles savo nedidukiame kambarely. Todel noriu mieluju zinoviu paklausti: kokioos gelytes ar medeliai gali augti nedideleje erdveje. Girdejau, kad dideliais lapais daug deguonies sugeria. O taip man norisi, taip norisi graziu ziedeliu, daigeliu. Negaliu nueiti ir pasikonsultuoti su niekuo, nes esu Bulgarijoje....tai tik i parduotuve apsipirkt nueit sugebu...Aciu labai labai is anksto. Su didzia pagarba

Pabandyk koki sanpauliją įsigyti. Ji nedidelė, gražiai žydi ir prižiūrėti ypatingai nereikia. biggrin.gif Dar galima kokį paparčiuką ar kaktusiuką užsiveisti. Jiems daug vietos nereikia.
Priedo, kažkada žiūrėjau per TV apie vieną įžymų Lietuvos floristą, kurio miegamasis gėlėmis apaugęs. Jis pats pasakę, svarbiausiai gerai išvėdinti kambarį prieš miegą. ir tada to deguonies užteks ir tau, ir tavo augaliukams. smile.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Na. aš irgi paskaičiavau - turiu lamstą, šeflerą, piniguotį, draceną, ąsotenį, plačiaragį, lithopsiukų, fikusą, krotoną, streliciją, ir tą 'bulvę' - niekaip pavadinimo neįsimenu blush2.gif

QUOTE(Mytis @ 2006 07 22, 21:53)
Sveikos, gėlių mylėtojos. Nežinau, kur kreiptis, tai mėginu čia. Nusipirkau mini baobabo sėklų, ir, mano nuostabai, jos sudygo. Gal kas žino, koks tai augalas, kaip jį prižiūrėti, o gal kas nors juos augina?

Oi , kaip įdomu bigsmile.gif

QUOTE(Kamaniuke @ 2006 07 24, 20:59)
Viskas aisku, Shetelingas vadinasi ta parduotuve.

O Vilniuj kaži galima gaut tų baobabo sėklų? g.gif
Atsakyti
Na jūs mielosios ir auginat gėlynus smile.gif
Pas mane tai kuklu, bet tikiuosi su laiku ir mano gėlynas padidės blush2.gif
Turiu sanpauliją, draceną, kaktusą kuris žydi per kalėdas, todėl vadinu jį kalėduku, laimės medelį, pinigų medelį, kalija, kalankę, alijošių ir dar tokią gėlę kurios pavadinimo nežinau, ji tokiais ilgais plonais lapais.
Atsakyti
sveikos, pas mane geliu irgi visokiu,bet gal ir ne i tema bus ,gal zinote kada geriausias laikas persodinti geles ,na zinote pagal menulio fazes,ar tai turi reiksmes ar ne. pavasari nepersodinau ,tai noreciau rudeni. dekoju
Atsakyti
QUOTE(malala @ 2006 08 16, 16:01)
sveikos, pas mane geliu irgi visokiu,bet  gal ir ne i tema bus ,gal zinote kada geriausias laikas persodinti geles ,na zinote pagal menulio fazes,ar tai turi reiksmes  ar ne.  pavasari nepersodinau ,tai noreciau rudeni. dekoju

Labutis. O mano "oranžerija" yra - storalapis, zamiokulkas, gebenė, sanpaulijų kokios 5 rūšys, klivija, stromantė, fikusas, dracena, ciklamenas, chlorofilas, dekoratyvinė žolė ir dekoratyvinis pipiras. Dar labai norėčiau anturio ir orchidėjos.
Atsakyti
Mano gėlynėlis 4u.gif juka, kaštonas, pinigų medis, orchidėjos dviejų rūšių, dracenos trijų rušių, fikusai trijų rūšių, bonsai medelis, kaktusai 5 rušių, citrina ir dar keletas gėlyčių kurių pavadinimų nežinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(malala @ 2006 08 16, 17:01)
sveikos, pas mane geliu irgi visokiu,bet  gal ir ne i tema bus ,gal zinote kada geriausias laikas persodinti geles ,na zinote pagal menulio fazes,ar tai turi reiksmes  ar ne.  pavasari nepersodinau ,tai noreciau rudeni. dekoju

Jei skaitai rusų kalba, ta yra labai fainas dalykėlis puslapyje www.oculus.ru. Ten yra gėlininko kalendorius, kuris atsinaujina kiekvieną mėnesį ir ten parašyta, ką kokią dieną geriausiai daryti ar nedaryti su augaliukais. smile.gif
O čia lietuviškas puslapiukas, kur galima gauti panašios informacijos:
http://geles.nkkm.lt
Sėkmės lotuliukas.gif
Atsakyti
Na ir as nusprendziau pasidziaugti savo gelynu:) Taigi pas mane auga: fikusas lirata,4 skirtingos karpazoles,didelis krotonas,viksvuole,2 skirtingos orchidejos,"kaledinid kaktusas"-slumbergerija, zamiokulkas, 6 nemazi kaktusai,2 nemazos jukos,alokazija,pachira ir 2 nolinos.
Va ir visas mano darzelis:)
Atsakyti
QUOTE(Getira @ 2006 08 17, 13:39)
Jei skaitai rusų kalba, ta yra labai fainas dalykėlis puslapyje www.oculus.ru. Ten yra gėlininko kalendorius, kuris atsinaujina kiekvieną mėnesį ir ten parašyta, ką kokią dieną geriausiai daryti ar nedaryti su augaliukais. smile.gif
O čia lietuviškas puslapiukas, kur galima gauti panašios informacijos:
http://geles.nkkm.lt
Sėkmės lotuliukas.gif

Labai dekui uz nurodytus puslapius, butinai pasinaudosiu,sekmes auginant gelytes . iki malonaus susirasymo
Atsakyti
gal kas nors auginate ciką? gavau dovanu bigsmile.gif ,jau seniai svajojau apie šią gėlę,bet dabar nelabai žinau kaip tiksliai ją pasirūpinti,gal kas galit padėti.
Atsakyti