Įkraunama...
Įkraunama...

Kebabų receptai



Ziuriu cia tiek daug receptu tai nusprendziau paklaust gal kas gaminasi kebabu? pasidalinkit ismintim cool.gif
Atsakyti
Tikro kebabo mesa marinuojama ilgokai ,po to veriama ant iesmo,kuris sukasi

apie savo asi ir mesa kepama sukdamasi ilgai ir letai.Nupjaustoma labai plonai

nuo iesmo ir dedama i plona pitta breada vadinama paploti.Kuris istepamas

cesnakiniu padazu,dedama kebabo mesa,pjaustytos salotos,svoguno

ziedai,pomidoro ir agurko skilteles,dar vienas astrusis marinuotas pipiriukas ir

viskas susukama i ta pitta breada.Tai yra tikrasis kebabas,namu salygomis gali

bandyti pasidaryti kazka panasuas,bet mesyte nebus su dumo kvapu.Bet kodel

nepaekspermentavus,gali ant groteliu pabandyti kepti,ir sudeti visus aprasytus

produktus.Sekmes,rasyk,kaip sekes. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramaske: 29 sausio 2005 - 15:36
As "naminiam kebabui" mesyte supjaustai plonais ilgais gavaliukais, na tokais "ale makaronais", pabarstau prieskoniais ir kepu keptuveje blush2.gif
Atsakyti
Okurioj parduotuvėj galima rast tų papločių kebabams?
Atsakyti
O as kepu lietini blyna keptuveje, po to ant jo tepu padazu, dedu pakepinta mesyte, pekino salota piaustyta, , viska susuku ir dar pakepu orkaiteje. Gaunasi kazkas panasaus i kebaba.
Atsakyti
turkiskas kebabas
reikia vistos fileciu,tandori prieskoniu,THYMES(cia angliskai) seklyciu,aliejaus(labai mazai),paprikos milteliu,BBQ prieskoniu.supjaustyti filetes ir pamarinuoti kokias dvi dienas.
dar padarau padaziuka tai majinezas su cesnako milteliais. ir as viska dedu i tortilos paplotelius.
labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
O kebabu ivairiu buna, netgi ne tik is pjaustytos mesos - ir is farso taip pat.. 4u.gif


500 g avienos arba jautienos faršo
1 raudonos paprikos
1 žalia paprika
pusė cukinijos
1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus
2 lauro lapeliai
druskos, pipirų, baziliko



Iš faršo, paskaninto druska, pipirais padaryti šiek tiek pailgus kukulius. Paprikas, cukiniją, sovūną supjaustyti stambiais gabalėliais. Kukulius pakaitomis su paruoštomis daržovėmis sumauti ant iešmo. Patepti aliejumi bei pabarstyti sutrupintais lauro lapeliais bei baziliku. Kepti orkaitės grilyje apie 10 min. Po iešmais padėti skardą riebalams nutekėti. Tinka patiekti su ryžiais. thumbup.gif

Atsakyti
Sveikos, mamytes smile.gif
Savaitgali savajam prisizadejau pagaminti kebaba su lavasu.. Apsiskelbiau, kad nieku darbas, o dabar sunerimau, ar tikrai sugebesiu, jei eksperimentuosiu... blush2.gif
Gal kuri zinot tikslesni recepteli, nei "i blyna ivyniota pakepta jautiena su darzovemis"?.. g.gif ax.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kootwella @ 2005 10 03, 12:35)
Sveikos, mamytes smile.gif
Savaitgali savajam prisizadejau pagaminti kebaba su lavasu.. Apsiskelbiau, kad nieku darbas, o dabar sunerimau, ar tikrai sugebesiu, jei eksperimentuosiu... blush2.gif
Gal kuri zinot tikslesni recepteli, nei "i blyna ivyniota pakepta jautiena su darzovemis"?.. g.gif  ax.gif
Aciu 4u.gif

labas smile.gif
na as iki dekretiniu metus tuos kebabus dariau pas turkus,tai tiesa sakant nelabai namu salygom ir padarysi, nes 1-reik gero tosterio2-mesa turi but kepama kaip saslas ant iesmo tik staciai kad visi riebaliukai varvetu cia yra pagr ax.gif zinai,namie net as daugiau nei metus ten pradirbus nepadaryciau tikrio skanaus kebabo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2005 10 03, 18:34)
labas smile.gif
na as iki dekretiniu metus tuos kebabus dariau pas turkus,tai tiesa sakant nelabai namu salygom ir padarysi, nes 1-reik gero tosterio2-mesa turi but kepama kaip saslas ant iesmo tik staciai kad visi riebaliukai varvetu cia yra pagr ax.gif  zinai,namie net as daugiau nei metus ten pradirbus nepadaryciau tikrio skanaus kebabo blush2.gif


O va maniškiui iškilo klausimas: ar ten mėsa kepama gryna, visai be nieko ta prasme, ar šiek tiek pamarinuota, paprieskoniuota g.gif
Ingakalni, tai kaip ten daroma išduok paslaptį, a? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2005 10 03, 18:34)
zinai,namie net as daugiau nei metus ten pradirbus nepadaryciau tikrio skanaus kebabo :geda2:


Oi tai beda... blink.gif Tikriausiai, teks vis delto kazkaip eksperimentuoti ir bandyti apgauti valgytojus biggrin.gif
Na, su mesyte gal kaip nors susidorociau, o kokie dar ingredientai be jos ieina i vidu???? ax.gif
Ingakalni, pasidalink savo svarbia patirtimi mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Kootwella @ 2005 10 04, 10:25)
Oi tai beda... blink.gif Tikriausiai, teks vis delto kazkaip eksperimentuoti ir bandyti apgauti valgytojus biggrin.gif
Na, su mesyte gal kaip nors susidorociau, o kokie dar ingredientai be jos ieina i vidu???? ax.gif
Ingakalni, pasidalink savo svarbia patirtimi  mirksiukas.gif

as nieko nesakau, bandyt gaslimam ir namie padarysi skanu kebaba, bet jis nebus toks koks bent pas mumis kebabinej buvo, bet dabar ir ten jau s mala ir jau man nebeskanu...
del mesos tai tikrai kalbant apie jautiena nieks ten jos grynos nededa, ji butu kieta ir siaip piniginiu atzvilgiu, tik sneka daug kad ten kumpis - ne velnio, pagrindas vis teik farsas. tai kad del mesos turi but farsas sluoksniuotai padarytas su kumpiu.plius ivairus prieskoniai, bazilika gali but ciobreliai su tais prieskoniais tai pagal skoni kiekvienam individualiai, dar i mesa dedami beje - manai, tai kad isdavike esu visu kebebu savininku, bet tie turkai tokie melagiai kad visai negeda isduot ju firminia paslapti schmoll.gif tai vat, bet siaip tai man svarbiausia yra kad kebebas butu gerai prispaustas ir ikaitintas, vat sito malonumo namie ir nera sad.gif taip pat padazas, pvz cesnakinis darosi labai paprastai:majonezas paprastas daznai pats pigiausias, cesnakas sutarskuojamas pagal skoni ir cesnakines druskos siek tiek, viska gerai sumaisai ir tau cesnakinis padazas...tiesas, ten kur as dirbau, sake kad kebabai skaniausi vilniuj, tai vat, kaip kitur as nzn...
Atsakyti