Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas, kraujas tuštinantis

Jeigu jau visai problematiska ir reikia labai skubios pagalbos, galima panaudot Microlax klizmute, velesni bet stabilesni poveiki duoda Duphalac'o sirupas (galima vartoti net ir kudikiams)
Kai primines problemos sutvarkytos: galima imtis maistiniu priemoniu: rytais ant tuscio skrandzio isgert stikline silto vandens su puses citrinos sultim, uzvalgyt ismirkytu dziovintu slyvu ziema, ir svieziu slyvu vasara, valgyt daugiau kruopu kosiu, sriubu, isgert butinai ~2L vandens per para, daugiau judet, ir reikaliukai susitvarkys.
Jeigu iplyso iseinamoji anga (labai skauda tustinantis) galima patepti vaikisku bepanteno tepaliuku, o jei kad turit saltalankio aliejumi, daug greiciau sugis.
Tai va tokie mano patarimai ir savo patirties ir savo vaiko patirties taip pat. rolleyes.gif

Ir dar: iseidama is ligonines po gimdymo nusipirkau tu zvakuciu, taciau nepraplestas pakelis taip ir guli, kadangi panaudojau auksciau isvardintas priemones.
Atsakyti
Na as buvau net isivarius hemoroju po gimdymo doh.gif dry.gif Bet padejo zvakutes "Hemorol"(ne taip skausmingai tustindavausi), o visa virskinima susitvarkiau panasiai kaip Auges rase - ryte ant tuscio skrandzio vandens stikline ir kelios slyvos-veikia kaip klizma laugh.gif Dar padeda obuoliai,jogurtas,kefyras..
Atsakyti
Pirmas mėnuo po gimdylo buvo kažkas tokio, valgau ir galvoju kaip poto turiningai laiką leisiu . Nežinau kaip Jums, bet man maistas, kuriame būdavo aguonų, įsiminė labiausiai. Buvau prisiekus, kad gyvenime daugiau nevalgysiu jokių kepinių su aguonom. Kelis kartus teko išbandyti Microlax klyzmutę, o po to viskas per laiką kažkaip susitvarkė. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos

Vasara i pabaiga, orai prastyn tai ir as atradau laiko pas jus uzbegti vel biggrin.gif
Turejau tokia problema po gimdymo t.y. ir viduriu uzkietejima ir sutrukinejusia isange (ginekologe sake, kad tai ne hemorojus). Auges patarimus galeciau patvirtinti, nes as taip vidurius irgi susitvarkiau. O as naudojau tepala PREPARATION H. Gal nepatogiau, kad tepti reikia, bet jis praktiskai per dvi dienas viska sutvarke, nora nezinodama ka daryt kankinausi vos ne visa men. Jo kaina apie14lt, ir nors skausmas dingsta greitai ji reikia naudoti 5dienas butinai. Gal kam pades smile.gif
Atsakyti
Padeda stikline kefyro ir juodos duonos riekele pries miega. Man taip pat kaip ir Chilli padejo ir zvakutes nuo hemorojaus wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Chilli @ 2004 08 13, 08:30)
Na as buvau net isivarius hemoroju po gimdymo doh.gif dry.gif Bet padejo zvakutes "Hemorol"(ne taip skausmingai tustindavausi), o visa virskinima susitvarkiau panasiai kaip Auges rase - ryte ant tuscio skrandzio vandens stikline ir kelios slyvos-veikia kaip klizma laugh.gif Dar padeda obuoliai,jogurtas,kefyras..

Bliamba, ash irgi turiu tokia pat problema:(
susivariau 2 mikroklizmutes, bet atsiprashant viskas kaip i uzpakali...
tai neishkentus pasidariau normalia kllizma, tai pagimdziau antra karta, bet nors tiek dziaugiuosi, ale jau antra diena ir jauciu, kad vel nieko nebu... negi daba man kasdien klizmuotis? jau butu virsh visko...
bandyciau slyvu, bet sako, kad maziui nelabai gerai, ka manot?
dar vandens ryte bandysiu, bet atrodo, kad nelabai ten ka pramush sad.gif
Atsakyti
wink.gif man vidurius sukietino MATERNOS naudojimas-nes ten daug geležies,dabar aš jos bjaurybės net į burną neimčiau-o variau 2 metus blink.gif
1/labai padeda ryte ant tuščio ir vakare einant gult alyvuogių aliejaus po did šaukštą/rezultatas ne greitas bet efektingas/
2/einant gulti 2 kivius suvaryti thumbup.gif
3/maiste-t.y visur barstyti selenų/kefyro stiklinę su 2 šaukštais selenų/sprangu,bet padeda
4/daug skysčių
na gal kas tiks ir padės wink.gif
Atsakyti
QUOTE (zyzė @ 2004 11 10, 18:59)
wink.gif man vidurius sukietino MATERNOS naudojimas-nes ten daug geležies,dabar aš jos bjaurybės net į burną neimčiau-o variau 2 metus blink.gif
1/labai padeda ryte ant tuščio ir vakare einant gult alyvuogių aliejaus po did šaukštą/rezultatas ne greitas bet efektingas/
2/einant gulti 2 kivius suvaryti thumbup.gif
3/maiste-t.y visur barstyti selenų/kefyro stiklinę su 2 šaukštais selenų/sprangu,bet padeda
4/daug skysčių
na gal kas tiks ir padės wink.gif

O kaip tos selenos atrodo ir kur ju buna pirkti?
ar vienu ar kokiuose kituose produktuose tinka?

ir dar norejau paklausti, ar nekenkia daznas naudojimas laisvinanciu zvakuciu ar klizmuciu, ash kolkas be ju po gimdymo dar neishsiverciu? ar nepripras organizamas, jau atrodo, kad ish viso neprakakosiu niekad?
Atsakyti
sveikos. gal galite pasidalinti patirtimi?? po gimdymo prasidejo kancios tualete. labai skauda tushtinantis, kartais net pakraujuoja. Girdejau kad tai dazna gimdziusios problema. ar tai tiesa, ir ar imanoma kaip nors ta "malonuma" palengvinti??
Atsakyti
Praktiskai visas sis malonumas kankina, tik neprisipazysta niekas smoke.gif Tai yra hemorojus. Turi stebeti savo mityba, kad neuzkietetu viduriai. Veliau susitvarkys, nors kai kam tenka apsilankyti ir pas proktologus mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, pas mane hemorojaus nebuvo smile.gif Laiminga as mamyte .
Gal tiesiog problemos del viduriu uzkietejimo? Pabandykit tustintis kuo dazniau ir niekada nebijokit eiti i tuoleta-bus lengviau. Nes kuo ilgiau nesitustini tuo viduriai kietesni. Ir aplamai netgi maitinancioms mamoms yra skirtos zvakutes, laisvinancios vidurius. Sekmes!
Atsakyti
pabandykit Microlax klizmutę, vaistinėje parduodama
Atsakyti