Kokie yra sunkumai, jei susiūta tarpvietė? Beje, ar sunkumų nebūna, jei tarpvietė, nebuvo siūta?
Ar skauda jei ant žaizdos patenka šlapimo?
Kokius maisto produktus vartoti norint išvengti vidurių užkietėjimo?
Ar galima gerti vidurius paleidžiančius vaistus?
QUOTE(išprotėjus @ 2008 07 20, 20:11)
Kokie yra sunkumai, jei susiūta tarpvietė? Beje, ar sunkumų nebūna, jei tarpvietė, nebuvo siūta?
Negalima sėdėti pilnai, reikia sėdėti viena puse užpakalio 10-14 dienų (bent taip rekomenduoja), kitaip tempia ir gali siūlė išsiskirti. Nuo šlapimo gali graužti žaizdą. Kai tarpvietė siūta, reikia po kiekvieno šlapinimosi ją apiplauti, kad geriau gytų ir siekiant išvengti kokios infekcijos.
Man asmeniškai buvo sunku kad negaliu normaliai sėdėti, ir skaudėjo ten kur siūta.
Bet laimei, sugijo viskas gana greitai, ir jau penktą dieną galėjau normaliai sėdėti. Tai pagaliau ir vaiką galiu maitinti ne vien iš gulimos padėties...
Kai siūta tarpvietė, labai sunku ir tuštintis, atrodo, tempia ten odą kažkaip. Tai aš naudodavau Microlax žvakutes, po vieną į dieną, kad nereiktų stenėt. Vaistų laisvinančiųjų negalima, nes jeigu vaiką maitinsi, jam vidurius paleis.

oi buvo ziauru eiti slapintis
,nes buvau siuta biski.man tai sake gerti tik vandeni visa savaite,jokiu arbatu su cukrum ir saldikliu,nes patenka i slapima cukraus ir uztat ir persia.

aš nežinau ar čia dėl kirpimo, bet šlapintis (pirmus kartus po gimdymo) tai baisus skausmas

na manęs nekirpo, bet buvo Cezaris, tačiau iki šiol jaučiu nemalonus pojūčius eidama lengvo reikaliuko
kažkai manau,,kad tai susiję su kateteriu, kurį įveda prieš operaciją....
viena Ak seselė man jį neištraukė, o tiesiog išrovė - švelnumo jokio - rezulatai išliko ilgam...tikiuosi po kiek laiko praeis...

Sveikutes,
Tustintis buvo SKAUDU, SUNKU, bet man gelbejo geruju bakteriju gerimas, tai saugu jei maitini leliuka pienuku.
Tustintis buvo SKAUDU, SUNKU, bet man gelbejo geruju bakteriju gerimas, tai saugu jei maitini leliuka pienuku.

man dare cezari....po operacijos antra diena liepe butinai padaryti "rimta"reikala...aha,lengva pasakyti....negalejau net atsisesti ant tuliko...vidurius pucia,o iskakot neimanoma..kaip stenesi kai skausmas toks....nezinau net kuria as ten diena atlikau ta reikala,bet va praejo beveik 2savaites ir tai daryti man vis dar sunku.....

QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 07 28, 19:32)
man dare cezari....po operacijos antra diena liepe butinai padaryti "rimta"reikala...aha,lengva pasakyti....negalejau net atsisesti ant tuliko...vidurius pucia,o iskakot neimanoma..kaip stenesi kai skausmas toks....nezinau net kuria as ten diena atlikau ta reikala,bet va praejo beveik 2savaites ir tai daryti man vis dar sunku..... 

peržiūrėk savo valgiaraštį, skysčių daug gerk, tik nepadaugink, jei pati maitini, žodžiu, proto ribose

aš net prilaikydavau siūles pradžioj

As irgi po cezario, GN tai dare klizma nes pai tai niekaip neisitustinau, bet ir dabar namie jau antra diena niekaip nepavyksta, nors atrodo ir tu skysciu geriu ir maista gi ziuri ka valgyti nes maitinu. kai buvau paskaitelej apie maitinima vaikiuko, tai sake kad nepavykus reikia isivirti slyvu sulciu ir truputuka pagerti aisku kieki protingai pasirinkti. tai siandien viriausi lauksiu rezultatu

Gerkite daug skysciu, valgykite zalias salotas. As tai pasidarau tokias salotytes: zali salotu lapai, krapai, puse pomidoriuko, truputis tuno ar virtos lasisos ir virtos bulvytes. Ir skanu ir sveika ir oi kaip padeda tie zalesai.
Nuo slyvu ir vaikiukui viduriukai gali "pasileisti", tai jau nelabai gal
Siaip labai gerai visus reikalus "Duphalac" sutvarko. I krauja jis nenukeliauja, tai galima maitinancioms mamytems. Buteliukas kainuoja 14lt. Kasryt ant tuscio skrandzio isgerti ir viskas jau tikrai susitvarkys. Del slapinimosi tai man nustojo persteti tik 3 savaite.

QUOTE(wwitalija @ 2008 07 21, 22:39)
aš nežinau ar čia dėl kirpimo, bet šlapintis (pirmus kartus po gimdymo) tai baisus skausmas

Aš kažkur skaičiau, kad patariama pirmus kartus šlapintis su vandeniu, taip ir dariau, tai ypatingo diskomforto nebuvo

QUOTE(Mamyte
@ 2008 07 27, 09:19)

jau baisu darosi, kai paskaitineji kiek turi iskenteti ir kiek problemu po gimdymo buna...
Juokas tos problemos

Dėl tuštinimosi... aš buvau nusipirkusi microlax, bet labai norėjosi natūraliai, tai ir gavosi po savaitės