Įkraunama...
Įkraunama...

Tas pat, namie šaltasis karas

QUOTE(Medinis @ 2007 07 17, 12:02)
Taip, man dabar niekas neįdomu, aš noriu pailsėti ir paskaityti knygą. Gali sutvarkyti pats. Taip, man nieko daugiau nereikia, aš viską turiu.

Pastebėjote - visi atsakymai prasideda "taip"...

Butu juokinga, jei nebutu graudu.. Bandziau ir toki varianta, tada gaunu morala didesni keturgubi, koks as per zmogus, kad man TAI nera svarbu. Kad nenoriu tureti geriau. Ir tada as dazniausiai apsiverkdavau, dabar jau nebeverkiu. Pasiekimas smile.gif Ir tada seka tyla.. Ir kam visa tai? Argi taip turi buti?
Atsakyti
QUOTE(saules @ 2007 07 17, 11:08)
Pasiekimas smile.gif Ir tada seka tyla.. Ir kam visa tai? Argi taip turi buti?

Taip, pasiekimas.. O ko jums dabar nervintis turi taip būti ar ne. Jūs turite savo gyvenimą. Savo vaiką. Savo pomėgius, norus. Tai ir gyvenkite jais. Dabar jūs pildote savo vyro norus ir laiminga nesijaučiat. Ar matote sprendimą?
Beje tyla - visai neblogas dalykas turint 4 metų vaiką ir skaudant gerklei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 07 17, 09:50)
Jei norėsite, aš po to sudarysiu sąrašą kam jums vyras reikalingas.

Oi laukiam laukiam, pakabinsiu namie matomoj vietoj, kad visad zinociau, kam tas vyras reikalingas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saules @ 2007 07 17, 11:08)
Butu juokinga, jei nebutu graudu.. Bandziau ir toki varianta, tada gaunu morala didesni keturgubi, koks as per zmogus, kad man TAI nera svarbu. Kad nenoriu tureti geriau. Ir tada as dazniausiai apsiverkdavau, dabar jau nebeverkiu. Pasiekimas smile.gif Ir tada seka tyla.. Ir kam visa tai? Argi taip turi buti?

Šiaip jau šiuo konkrečiu atveju pritariu Mediniui. Jis teisingai rašo. Į pastabas "Koks tu per žmogus, jei TAI nėra svarbu", galima atsakyti taip:

"Taip, man tai nesvarbu. Mano priortetai gyvenime yra kiti. Ir mano gyvenimiška filosofija yra kitokia. Nori apie tai padiskutuoti?"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peliauckų Jadzė: 17 liepos 2007 - 10:26
QUOTE(Medinis @ 2007 07 17, 09:50)
Tapkite laiminga. tiksliau - būkite laiminga. Ir tuomet kils mažiau klausimų apie vyro vietą jūsų gyvenime. Jei norėsite, aš po to sudarysiu sąrašą kam jums vyras reikalingas. Bet svarbu, kad jūs būtumėte laiminga. O tai nesunku.

Labai jau smalsu būtų pamatyti tą sąrašą, KAM saules reikalingas toks vyras? Kam aplamai vyrai reikalingi, tai mes žinom.
Lengva pasakyti - būk laiminga. O jei iki tos laimės trūksta svarbaus komponento - artimo ir mylinčio žmogaus? Vistiek kartok tūkstantį kartų - aš laiminga, ir tokia tapsi?
Atsakyti
QUOTE(Airinė @ 2007 07 17, 10:25)
Vistiek kartok tūkstantį kartų - aš laiminga, ir tokia tapsi?

Įmanoma
Atsakyti
QUOTE(Airinė @ 2007 07 17, 11:25)
Labai jau smalsu būtų pamatyti tą sąrašą, KAM saules reikalingas toks vyras? Kam aplamai vyrai reikalingi, tai mes žinom.
Lengva pasakyti - būk laiminga. O jei iki tos laimės trūksta svarbaus komponento - artimo ir mylinčio žmogaus? Vistiek kartok tūkstantį kartų - aš laiminga, ir tokia tapsi?

Matai, ne mums spręsti, ar saules reikalingas jos vyras, ar ne. Tą nuspręsti tegali ji pati. Jei kol kas gyvena, matyt, kol kas reikalingas. O jei gyvena ir reikalingas, tai reikia ieškoti išeities iš esamos situacijos. Jei ji nuspręs keisti situaciją iš esmės, tada bus galima patarinėti kita kryptimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peliauckų Jadzė: 17 liepos 2007 - 10:30
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 07 17, 11:25)
Į pastabas "Koks tu per žmogus, jei TAI nėra svarbu", galima atsakyti taip:

"Taip, man tai nesvarbu. Mano priortetai gyvenime yra kiti. Ir mano gyvenimiška filosofija yra kitokia. Nori apie tai padiskutuoti?"

Paryškintas klausimas per anksti. Tokį galima užduoti tik tuomet, kai esi tikras savo filosofija, kai tai yra tavo dalis. Nemanau, kad dabar būtų reikalinga diskusija tarp vyro ir žmonos. Reikalinga keisti patį gyvenimą, diskusija kol kas nesigaus. Pradžioje reikia paruošti dirvą.

Ir dar... Nereikia sakyti "man tai nesvarbu". Geriau - "svarbu, bet turiu ir kitų prioritetų". Kuo mažiau neigimo ir pretekstų barniams.
Papildyta:
QUOTE(Airinė @ 2007 07 17, 11:25)
Vistiek kartok tūkstantį kartų - aš laiminga, ir tokia tapsi?

Kartojimas savaime jau yra žingsnis į priekį. Nuo pačio kartojimo galbūt netaps, tuomet geriau kartoti "Hare Krišna", tai geriau paveiks. Bet Šis kartojimas galbūt padės <saules> rasti gyvenime tai, dėl ko ji ištiesų ir yra laiminga, bet dabar to nepastebi ar mano esant savaime suprantama. Ir labai svarbus dalykas - nereikia maišyti laimės ir džiaugsmo.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 07 17, 11:30)
Paryškintas klausimas per anksti. Tokį galima užduoti tik tuomet, kai esi tikras savo filosofija, kai tai yra tavo dalis. Nemanau, kad dabar būtų reikalinga diskusija tarp vyro ir žmonos. Reikalinga keisti patį gyvenimą, diskusija kol kas nesigaus. Pradžioje reikia paruošti dirvą.

Ir dar... Nereikia sakyti "man tai nesvarbu". Geriau - "svarbu, bet turiu ir kitų prioritetų". Kuo mažiau neigimo ir pretekstų barniams.

smile.gif Taip. Galima diskutuoti tada, kai pats gerai žinai, kas esi.

Kodėl neigimas būtinai turi būti įžanga į barnį? Nu, noriu dabar skaityti knygą ir dzin man dabar ant visų škurlių ir dulkių kartu sudėjus. Dzin. Tai kam reikia apsimetinėti, kad ne dzin. Ar tikrai reikalingas čia kompromisas? Nes, manau, kad per tą kompromisą autorė gali būti varoma eiti ten, kur ji eiti nenori.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 07 17, 12:29)
Matai, ne mums spręsti, ar saules reikalingas jos vyras, ar ne. Tą nuspręsti tegali ji pati. Jei kol kas gyvena, matyt, kol kas reikalingas. O jei gyvena ir reikalingas, tai reikia ieškoti išeities iš esamos situacijos. Jei ji nuspręs keisti situaciją iš esmės, tada bus galima patarinėti kita kryptimi.

Tai apie ka ir sneku, reikalingas man vyras apskritai. As nemegciau gyventi viena. Na bet visa laika sakiau kad geriau vienai nei su bele kuo.. Bet yra kaip yra. Na norisi is esamos situacijos pabandyti susidaryti "salygas" buti laimingai, ne tai kad laimingai, ne bent jau nesikaltoti kiekviena vakara, ir noreti grizti namo. Taip pat sudaryti teigiama aplinka vaiko augimui ir ugdymuisi, taip pat kad ir vyras butu laimingas. Ir vat as jau nebesugalvoju kaip ta padaryt. Ir vel ieskau patarimo. Na skirtis, taip visos drauges kaip su kaltu per galva kiekviena diena kala.. Na bet gal verta gi dar bandyt? Kazka keisti? Bet kaip kaip kaip? Jei i kalbas nesileidzia? Veiksmais kazkokiais? Nuryti vel viska, ir daryti taip kad butu gerai jam, tada bus gerai ir man?
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 07 17, 11:33)
Kodėl neigimas būtinai turi būti įžanga į barnį?

Jūs gi žinote, kad sutinkant galima atsisakyti.
"Ar eisi pagaliau namų tvarkyti????" - "Taip, eisiu, bet vėliau".
"Tau dzin ant manęs, ant šeimos ir viso gyvenimo???" - "Man tai labai svarbu, bet dabar noriu paskaityti knygą".
Papildyta:
QUOTE(saules @ 2007 07 17, 11:35)
Taip pat sudaryti teigiama aplinka vaiko augimui ir ugdymuisi, taip pat kad ir vyras butu laimingas.

Klaida. Blogas mąstymas. Jūs atsakinga už save ir už vaiką. Vyras pats atsakingas už save. Ir nebandykite priversti jo būti laimingu. Tapkite laiminga pati ir po to nurodykite šią temą, padarysime laimingu ir jūsų vyrą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saules @ 2007 07 17, 11:35)
Tai apie ka ir sneku, reikalingas man vyras apskritai. As nemegciau gyventi viena. Na bet visa laika sakiau kad geriau vienai nei su bele kuo.. Bet yra kaip yra. Na norisi is esamos situacijos pabandyti susidaryti "salygas" buti laimingai, ne tai kad laimingai, ne bent jau nesikaltoti kiekviena vakara, ir noreti grizti namo. Taip pat sudaryti teigiama aplinka vaiko augimui ir ugdymuisi, taip pat kad ir vyras butu laimingas. Ir vat as jau nebesugalvoju kaip ta padaryt. Ir vel ieskau patarimo. Na skirtis, taip visos drauges kaip su kaltu per galva kiekviena diena kala.. Na bet gal verta gi dar bandyt? Kazka keisti? Bet kaip kaip kaip? Jei i kalbas nesileidzia? Veiksmais kazkokiais? Nuryti vel viska, ir daryti taip kad butu gerai jam, tada bus gerai ir man?

Jei jauti, kad ne laikas skyryboms, jei jauti, kad skyrybos - ne išeitis, tai ir nesiskirk. Jei manai, kad šeimai išsaugoti turi padaryti viską, ką gali - daryk. Ne žmonių, savęs klausykis. Vyro daryti laimingu, tavo vietoj būdama, aš nesistengčiau. Lai pasirūpina savimi pats. O tu rūpinkis savimi ir vaiku. Pabandyk rasti gyvenimo prasmę be vyro. Tiesiog gyvenk gyvenimą, neleisk jam tekėti kažkur pro šalį. O vyras...Lai būna šalia. Tiesiog kaip dar vienas papildomas faktorius tavo gyvenime. Ne pagrindinis. O kaip bus toliau - laikas parodys.

Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2007 07 17, 11:37)
Jūs gi žinote, kad sutinkant galima atsisakyti.
"Ar eisi pagaliau namų tvarkyti????" - "Taip, eisiu, bet vėliau".
"Tau dzin ant manęs, ant šeimos ir viso gyvenimo???" - "Man tai labai svarbu, bet dabar noriu paskaityti knygą".

Žinai, tas "minkštumo-griežtumo" dozavimas labai priklauso nuo konkrečių žmonių ir konkrečių aplinkybių. Todėl, manau, kad galima ir pagal taviškę, ir pagal maniškę "metodiką" reaguoti. Priklausomai nuo situacijos smile.gif
Atsakyti