QUOTE(Luknė @ 2007 07 17, 00:02)
O aš tik tai ir aiškinu

Man asmeniškai trukdo ne žodžiai, bet
juos girdėdama suprantu požiūrį į gyvūną. Ir jei kažkas deda lygybės ženklą tarp manęs ir šuns, tarp mano vaiko ir kačiuko, tai mane įžeidžia(svrbu ne kad tarp mano, o apskritai tarp žmogau ir gyvūno, bet jūs klausiate apie mane konkrečiai). Iš tokio požiūrio galima sulaukti ir daugiau nemalonumų (tik nesiūlykit kalbėti po to kai sulauksiu, man atrodo geriau užbėgti tam už akių, kad nemalonumai neištiktų). Taigi galimi nemalonumai (kuriuos jau nežinau kiek kartų rašiau): antisanitarinės kapinės - aš galiu susirgti; visiškai mažaūgis šuniukas, kuris logiškai yra nepavojingas labai išgasdino mano mažą sūnelį, kuris dėl amžiaus logiškai, dar nemąstė ir galėjo susirgti, o kitą kart gal ir susirgs; nenorėčiau būti supažindinama nei su šunim, nei su katėm, man gražu į juos pažiūrėti, galiu pakalbinti, bet nenoriu susipažinti ir jie natūraliai bijodami, kad neužimčiau jų vietos liptų aukščiau, virš manęs...
Man nepriimtina, kad visa tai gali atsitikti ir su kitais žmonėm, bet jūs klausėte kas man asmeniškai trukdo.
Čia jau prifantazuota neblogai

O tu esi tikra, kad tą šunelį, kuris išgąsdino tavo vaiką, šeimininkai vadina savo vaiku, valgo su juo, miega ir t.t. Aš irgi prieš šunis be pavadžio, kurie paleižiami viešoje vietoje, bet visai nejaučiu jokios nepagarbos pvz, kaip mama, kai kitas savo šunelį vadina "vaikeliu"
O tai, kad nemyli apskritai jokių gyvūnų, ir juos tau patogu stebėti tik iš tolo, apie tave viską ir pasako. Taip, čia yra tavo teisė ir pasirinkimas ir jausmai. Tada tau visai nėra reikalo lįsti į šitą temą kur bendrauja gyvūnų mylėtojai
Ir nelabai tikiu, kad kiekvienas gatvėje puola tave pažindinti su savo šunimis ar katėmis
Ir tau yra bepročiai visi šunų ir kačių augintojai, kurie vedžioja savo augintinius į parodas, veisėjai, kurie veisia gyvūnus. Pati kačių parodoj mačiau kaip veisėjai bučiuoja savo augintinius, kabina sidabrines grandinėėles ant kaklo, o sfinksiukus (plikus ir rengia, kad nesušaltų). Tu tikriausiai iš viso pasibaisėtum išvydusi tokius vaizdus

Tau tas būtų nepriimtina ? Ir puiku, vadinasi tu niekada neisi į parodas ir niekas tau dėl to neprieštaraus

O gal man ar kitoms yra nepriimtinas tavo gyvenimo būdas ar mąstymas ir tavo mintys apie religiją

Bet tai yra tavo reikalas ir tavo gyvenimas. Gyvenk, kaip nori ir leisk, tai daryti kitiems.
Papildyta:
QUOTE(Silvute @ 2007 07 17, 08:29)
pasiskaityk, kad ir VICI pasisakymus. Jinai nori vedzioti savo suni palaida (nors tai ir neatitinka galiojanciu istatymu), o kam palaidai vedziojamas suo kelia problemu siulo kreiptis i psichologa. SAvo augintinio nora palakstyti laisvai ir savo nora tuo pasidziaugti, jinai iskelia auksciau kitu zmoniu ir lauzo taisykles.
Lygiai taip pat daro ir Manjana.
Neptinka taisykles - keisk jas. Bet ju lauzymas ir yra nepagarba aplinkiniams.
Taip Silvute tu teisi.

Bet ar tau ne visvien, kaip namuose jos vadina savo šunis. dėl manęs tegul prie stalo kartu sodina

Manęs tai nejaudina

O VICI šunelio aš ir palaido nebijočiau

Bet temos autorė čia kalba ne apie palaidus šunis, o aplamai pie gyvūnus