Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis tik gyvūnas

QUOTE(LaiLaa @ 2007 07 16, 22:50)
o ar tu gali man paaiškinti, nes niekaip neprisiprašau, kuo tau asmeniškai trukdo, kad merginos savo augintinius vadina savo vaikais blink.gif

O aš tik tai ir aiškinu doh.gif Man asmeniškai trukdo ne žodžiai, bet juos girdėdama suprantu požiūrį į gyvūną. Ir jei kažkas deda lygybės ženklą tarp manęs ir šuns, tarp mano vaiko ir kačiuko, tai mane įžeidžia(svrbu ne kad tarp mano, o apskritai tarp žmogau ir gyvūno, bet jūs klausiate apie mane konkrečiai). Iš tokio požiūrio galima sulaukti ir daugiau nemalonumų (tik nesiūlykit kalbėti po to kai sulauksiu, man atrodo geriau užbėgti tam už akių, kad nemalonumai neištiktų). Taigi galimi nemalonumai (kuriuos jau nežinau kiek kartų rašiau): antisanitarinės kapinės - aš galiu susirgti; visiškai mažaūgis šuniukas, kuris logiškai yra nepavojingas labai išgasdino mano mažą sūnelį, kuris dėl amžiaus logiškai, dar nemąstė ir galėjo susirgti, o kitą kart gal ir susirgs; nenorėčiau būti supažindinama nei su šunim, nei su katėm, man gražu į juos pažiūrėti, galiu pakalbinti, bet nenoriu susipažinti ir jie natūraliai bijodami, kad neužimčiau jų vietos liptų aukščiau, virš manęs...
Man nepriimtina, kad visa tai gali atsitikti ir su kitais žmonėm, bet jūs klausėte kas man asmeniškai trukdo.
Atsakyti
g.gif galvoju dabar, gal tegu autorė mus, šuniukų "mamytes" išvadina kalėmis, tada moderatorė užrakins temą ir baigsim šitą bobinčių. o tai trukt už vadžių, ir vėl iš pradžių...
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 07 17, 01:48)
g.gif galvoju dabar, gal tegu autorė mus, šuniukų "mamytes" išvadina kalėmis, tada moderatorė užrakins temą ir baigsim šitą bobinčių. o tai trukt už vadžių, ir vėl iš pradžių...

Jei šunis taip mylite, kuo gi žodis "kalė" taip labai įžeistų? Jūsų kalytės neįsižeidžia žmonėmis vadinamos?
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2007 07 13, 11:55)
Tai mes čia turime gerbti visus žmones? Kažkas kažkada išsireiškė, kad visi privalo gerbti šalį, kurioje gyvena. Pagarba iš principo, nesąmonė. Pagarbą visi ir viskas turi užsitarnauti. Nereikia ir kažkokių darbų, pakanka asmeninių bruožų, požiūrio. Kad tave gerbtų visi, nerealu. Pasirenki sritį, kurioje tobuliniesi, kažką darai ir bendrauji su žmonėmis, kuriems rūpi ta pati tema (-os). Tarp jų turi užsitarnauti pagarbą. Bet jeigu su kitais bendrauji pagarbiai, pripažysti savo klaidas, dažniausiai ir su tavimi elgiasi pagarbiai. Bet jeigu su manimi elgiasi kitaip, aš nesiruošiu gerbti tą žmogų. Tarkim tu, Luknė, bendrauji atsargiai, bet ne pagarbiai su visais mumis. O juk mes irgi žmonės. Pati nesilaikai savo taisyklių, kurias net aiškiai įvardinti nesugebi?

QUOTE(BlueBelton @ 2007 07 13, 14:01)
***** penktadienis ir 13 diena, o gal dar ir pilnatis, kad lūnatikai apsireiškia?  blink.gif  Kas čia išvis per tema  blink.gif  Koks kieno reikalas kas kaip ką vadina? Man pvz mano šuo yra daug svarbesnis už beveik 80% žmonių, nu ir ką?  biggrin.gif  O vaikų aš apskritai nemėgstu, tai ką dabar daryt?  biggrin.gif  Keliausiu į pragarą?  lotuliukas.gif  Nu ir gerai, fainai ten  tongue.gif  lotuliukas.gif

QUOTE(manjana @ 2007 07 16, 00:27)
Mokyklos teritorijoje šunis vedžioti galima, dar kartą kartoju. Jei šeimininkas susirenka savo šuns kakučius arba šuo ten net nekakoja  - tai kodėl kyla noras prie jo kabintis? Vien dėl to, kad tau tai atrodo kažkokia ypatinga vieta?
O jeigu šuo ten kakoja, tai geriau aiškiai ir rašyk, kad nori sudrausminti kakučių nerenkantį šeimininką. Nes dabar kyla painiava, atrodo kad nori kabinėtis prie visai nekalto žmogaus smile.gif
Tai maža kas kam gali atrodyti. Ar dėl to pagaliu šuniui per galvą reikia švaistytis? Nes "pasirodė"?
Šuo buvo per pusę kvartalo nuo to vaiko. Auklei teko gerokai pabėgėti...
Na tai parodyk man įstatymą, kuris sakytų, kad turiu gerbti visus žmones. Nes dabar liepi gerbti, o jokio pagrindo tam nematau smile.gif

QUOTE(*MAGIC* @ 2007 07 16, 21:41)
Na turbūt aš esu labai menko protelio žmogiukas, bet tikrai neįžvelgiu to nepagarbos akcentavimo ir deklaravimo... Iš visų postų supratau, tiek , kad dauguma pritaria, kad pagarba yra užsitarnaujama kažkokiais savo darbais ir poelgiais. Ir tikrai , kaip ir daugelis čia visiškai nesuprantu, kuo rūpinimasis augintiniais "kertasi" su pagarba žmogui...
Visiškai pritariu tam, kad visi mes turime labiau gerbti vieni kitus. Bet ta istorija apie gelbėjimą ir pasirinkimus, tai tikrai bent jau man nieko neatspindi ir neparodo.
Nes realioje situacijoje dažnai pasielgiame taip, kad nustebiname patys save, bepigu iš anksto postringauti.... Patiko toks posakis apie tokius svarstymus (o kas , jeigu...) - jei bobutė turėtų kiaušinius, tai jau būtų diedukas wink.gif

Aš įžvelgiu.
Atsakyti
QUOTE(*MAGIC* @ 2007 07 16, 20:41)
Na turbūt aš esu labai menko protelio žmogiukas, bet tikrai neįžvelgiu to nepagarbos akcentavimo ir deklaravimo... Iš visų postų supratau, tiek , kad dauguma pritaria, kad pagarba yra užsitarnaujama kažkokiais savo darbais ir poelgiais. Ir tikrai , kaip ir daugelis čia visiškai nesuprantu, kuo rūpinimasis augintiniais "kertasi" su pagarba žmogui...

pasiskaityk, kad ir VICI pasisakymus. Jinai nori vedzioti savo suni palaida (nors tai ir neatitinka galiojanciu istatymu), o kam palaidai vedziojamas suo kelia problemu siulo kreiptis i psichologa. SAvo augintinio nora palakstyti laisvai ir savo nora tuo pasidziaugti, jinai iskelia auksciau kitu zmoniu ir lauzo taisykles.
Lygiai taip pat daro ir Manjana.
Neptinka taisykles - keisk jas. Bet ju lauzymas ir yra nepagarba aplinkiniams.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 07 17, 01:48)

Na manau naturalu,jei vadiniesi suns mama,tai automatiskai tampi--kale,suniuko mama.Cia nieko nelogisko nera.As tikiuosi juk neisizeidei,juk vadiniesi suns mama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 07 17, 08:36)
Na manau naturalu,jei vadiniesi suns mama,tai automatiskai tampi--kale,suniuko mama.Cia nieko nelogisko nera.As tikiuosi juk neisizeidei,juk  vadiniesi suns mama biggrin.gif

kokias tau asociacijas sukelia žodis "kalė"? Jei juokies, reiškias tą žodį suprantam vienodai ir kalė yra - laisvo elgesio mergina/moteris, taip? Reiškias taip pavadindama nori kažką įžeisti, ar nea? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Luknė @ 2007 07 17, 07:34)
Aš įžvelgiu.

konfliktinėj situacijoj labai padeda įsiklausyti į oponentą cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 07 17, 00:02)
O aš tik tai ir aiškinu doh.gif  Man asmeniškai trukdo ne žodžiai, bet juos girdėdama suprantu požiūrį į gyvūną. Ir jei kažkas deda lygybės ženklą tarp manęs ir šuns, tarp mano vaiko ir kačiuko, tai mane įžeidžia(svrbu ne kad tarp mano, o apskritai tarp žmogau ir gyvūno, bet jūs klausiate apie mane konkrečiai). Iš tokio požiūrio galima sulaukti ir daugiau nemalonumų (tik nesiūlykit kalbėti po to kai sulauksiu, man atrodo geriau užbėgti tam už akių, kad nemalonumai neištiktų). Taigi galimi nemalonumai (kuriuos jau nežinau kiek kartų rašiau): antisanitarinės kapinės - aš galiu susirgti; visiškai  mažaūgis šuniukas, kuris logiškai yra nepavojingas labai išgasdino mano mažą sūnelį, kuris dėl amžiaus logiškai, dar nemąstė ir galėjo susirgti, o kitą kart gal ir susirgs; nenorėčiau būti supažindinama nei su šunim, nei su katėm, man gražu į juos pažiūrėti, galiu pakalbinti, bet nenoriu susipažinti ir jie natūraliai bijodami, kad neužimčiau jų vietos liptų aukščiau, virš manęs...
    Man nepriimtina, kad visa tai gali atsitikti ir su kitais žmonėm, bet jūs klausėte kas man asmeniškai trukdo.

Čia jau prifantazuota neblogai blink.gif O tu esi tikra, kad tą šunelį, kuris išgąsdino tavo vaiką, šeimininkai vadina savo vaiku, valgo su juo, miega ir t.t. Aš irgi prieš šunis be pavadžio, kurie paleižiami viešoje vietoje, bet visai nejaučiu jokios nepagarbos pvz, kaip mama, kai kitas savo šunelį vadina "vaikeliu" mirksiukas.gif
O tai, kad nemyli apskritai jokių gyvūnų, ir juos tau patogu stebėti tik iš tolo, apie tave viską ir pasako. Taip, čia yra tavo teisė ir pasirinkimas ir jausmai. Tada tau visai nėra reikalo lįsti į šitą temą kur bendrauja gyvūnų mylėtojai schmoll.gif
Ir nelabai tikiu, kad kiekvienas gatvėje puola tave pažindinti su savo šunimis ar katėmis biggrin.gif
Ir tau yra bepročiai visi šunų ir kačių augintojai, kurie vedžioja savo augintinius į parodas, veisėjai, kurie veisia gyvūnus. Pati kačių parodoj mačiau kaip veisėjai bučiuoja savo augintinius, kabina sidabrines grandinėėles ant kaklo, o sfinksiukus (plikus ir rengia, kad nesušaltų). Tu tikriausiai iš viso pasibaisėtum išvydusi tokius vaizdus blink.gif Tau tas būtų nepriimtina ? Ir puiku, vadinasi tu niekada neisi į parodas ir niekas tau dėl to neprieštaraus schmoll.gif O gal man ar kitoms yra nepriimtinas tavo gyvenimo būdas ar mąstymas ir tavo mintys apie religiją g.gif Bet tai yra tavo reikalas ir tavo gyvenimas. Gyvenk, kaip nori ir leisk, tai daryti kitiems. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Silvute @ 2007 07 17, 08:29)
pasiskaityk, kad ir VICI pasisakymus. Jinai nori vedzioti savo suni palaida  (nors tai ir neatitinka galiojanciu istatymu), o kam palaidai vedziojamas suo kelia problemu siulo kreiptis i psichologa. SAvo augintinio nora palakstyti laisvai ir savo nora tuo pasidziaugti, jinai iskelia auksciau kitu zmoniu ir lauzo taisykles.
Lygiai taip pat daro ir Manjana.
Neptinka taisykles - keisk jas. Bet ju lauzymas ir yra nepagarba aplinkiniams.

Taip Silvute tu teisi. mirksiukas.gif Bet ar tau ne visvien, kaip namuose jos vadina savo šunis. dėl manęs tegul prie stalo kartu sodina bigsmile.gif Manęs tai nejaudina schmoll.gif O VICI šunelio aš ir palaido nebijočiau hihihi.gif Bet temos autorė čia kalba ne apie palaidus šunis, o aplamai pie gyvūnus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaiLaa: 17 liepos 2007 - 07:59
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 17, 09:46)
kokias tau asociacijas sukelia žodis "kalė"? Jei juokies, reiškias tą žodį suprantam vienodai ir kalė yra - laisvo elgesio mergina/moteris, taip? Reiškias taip pavadindama nori kažką įžeisti, ar nea?  g.gif
Papildyta:

konfliktinėj situacijoj labai padeda įsiklausyti į oponentą  cool.gif

man kale tai suns mama,o laisvo elgesio mergina prostitute cool.gif nezinau kokias asociacijas kelia tas zodis tau,ma jis keliatokias kokias parasiau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 07 17, 09:12)
man kale tai suns mama,o laisvo elgesio mergina prostitute cool.gif nezinau kokias asociacijas kelia tas zodis tau,ma jis keliatokias kokias parasiau tongue.gif

teko bent kartą išgirsti tokį apibūdinimą "kalė intrigantė"? Senokai vartojamas cool.gif ( tokie žaidimai tinka vaikams, užsimiršai kur esi? )
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 07 16, 23:02)
Taigi galimi nemalonumai (kuriuos jau nežinau kiek kartų rašiau): antisanitarinės kapinės - aš galiu susirgti; visiškai  mažaūgis šuniukas, kuris logiškai yra nepavojingas labai išgasdino mano mažą sūnelį, kuris dėl amžiaus logiškai, dar nemąstė ir galėjo susirgti, o kitą kart gal ir susirgs; nenorėčiau būti supažindinama nei su šunim, nei su katėm, man gražu į juos pažiūrėti, galiu pakalbinti, bet nenoriu susipažinti ir jie natūraliai bijodami, kad neužimčiau jų vietos liptų aukščiau, virš manęs...

g.gif antisanitarinės kapinės g.gif kaip jos gali būti antisanitarinės? niekada negirdėjau, kad žmonių kapus kažkas dezinfekuotų g.gif man regis, kad pakasa į žemę ir tiek to vargo g.gif
supranto vaiko išgąstį ir žinau, kad tai rimta, tai patarimas vaikščiok ir nešiokis lazdą, jei jau jūs taip bijote... ką padarysi, teks jau kokiam nekaltam šunėkui gauti skūron nuo tavęs, jei išdrys prisiartinti prie tavo vaiko rolleyes.gif doh.gif
o kad neliptų aukščiau virš tavęs, tai atsisakyk visų draugų ir bičiulių, kurie augina gyvūnus...
viskas labai paprasta, nesuprantu kodėl darai iš viso to tragediją g.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2007 07 17, 08:56)
  Bet ar tau ne visvien, kaip namuose jos vadina savo šunis. dėl manęs tegul prie stalo kartu sodina  bigsmile.gif  Manęs tai nejaudina  schmoll.gif  O VICI šunelio aš ir palaido nebijočiau  hihihi.gif

deja, bet kaip jie su savo gyvunais elgiasi namuose, taip jie elgiasi ir visur kitur.
Ir tai, kad tu kazkokio suns nebijai, tai nereiskia, kad ir kitiems palaidai vedziojamas suo suteikia tik teigiamas emacijos.

Ar tik ne Sraunius minejo, kad mazu sunu jisai vengia labiau nei dideliu
Atsakyti