Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis tik gyvūnas

QUOTE(tati @ 2007 07 17, 10:59)
OT:
Mia, kodel tavo citatoje virs mano zodziu yra LaiLaa vardas?  g.gif

Akurat blink.gif jau dabar susimaišom su citatom, tai iš viso velniava bus biggrin.gif
Bet kaip čia taip gavosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 07 15, 22:50)
Čia hipotetinė situacija - galima vietoj gaisro paimti bet kokią kitą situaciją, kuri iš esmės tik išgrynina pačią problemą: kas yra svarbiau karštutiniu atveju - ar mylimas augintinis, ar negerbiamas žmogus?

Žiūrint, ką tas negerbiamasis yra pridaręs smile.gif Jeigu labai daug blogo būtų padaręs ir parodęs nepagarbos kitiems žmonėms, net nepamąstyčiau apie jį kaip apie žmogų ir ramia sąžine išgelbėčiau savo gyvūną. Augau džiunglių sąlygomis ir jos mane išmokė, kad kai kuriems žmonėms dėl jų pačių gerovės geriau negyventi, tuo pačiu ir aplinkiniams ramiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 17 liepos 2007 - 12:39
QUOTE(Indreaja @ 2007 07 17, 12:23)
Man jau liūdna, kai pagalvoji apie kitų šalių įstatymus, požiūrį į gyvūnus ir staiga prisimeni, kad gyveni Lietuvoje-gūdžiame kaime, kur šuo prie lenciūgo, katė pelėm gaudyt. viskas. ne einam pirmyn, o ritamės atgal.

va būtent. mąstymas vis dar "nuo žagrės", nesvarbu kad mieste gyvenam. suprantama kai šuo prie lenciūgo, purvinas ir blusuotas. nesuprantama, kad šuo rūpestingai prižiūrimas, gydomas, švarus, ir tikrai ne purvinesnis už žmogų. taipogi kad jį mylinčioje šeimoje svarbus ir gerbiamas, ir kad laikomas šeimos nariu. kad jo netektis -- žmogui didelė širdgėla.
nėr pas mus normalių gyvūnų auginimo tradicijų.
pvz. Anglijoj senais laikais buvo įstatymas "užmušti kurtą (greyhound), tas pats kas nužudyti žmogų, ir bausmė už tai -- kartuvės".
Pažiūrėkit meno kūrinius, paveikslus -- šuneliai visad šalia pasipuošusių damų ir solidžių džentelmenų (ir ant kelių, ir ant kilimėlių, ir ant prabangių sofų). JAV prezidentui Ruzveltui pastatytas paminklas kur šalia jo -- šuo (ot kur pompastika ir nepagarba, ane -- kodėl ne kokie nors patarėjai, žmona, vaikai ar kaimynai?). Lietuvoj niekad nieko panašaus nebuvo, užtat ir atrodo svetima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 17 liepos 2007 - 13:02
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 17, 08:43)
o kad neliptų aukščiau virš tavęs, tai atsisakyk visų draugų ir bičiulių, kurie augina gyvūnus...

O kodėl dėl šuns reikia atsisakyti bendravimo su žmogumi? blink.gif Gyvūnus paverčiame dievukais, stabais, savo gyvenimo išsižadame g.gif O juk kas bus blogiau šuniui, jei jis turės savo ramią vietą, ės tai kas jam tinka o ne žmonių duodamą maistą nuo stalo, nešokinės ant galvos sevčiams, nesėdės šalia ant sofos ir neės iš šeimininko lėkštės prie bendro stalo smile.gif Kas jam nuo to nutiks?

Pasitiko, uodegą pavizgino, paglostė kas norėjo ir užtenka to bendravimo, juk žmonės ateina su žmonėmis pabendrauti ax.gif Aš tikrai neinu pas draugų šunį, aš einu pas draugus. O kai ateina svečiai ir šuo puola nagais kabintis į rūbus, pėdkelnes, ir negali batų nusiauti, pasilenkti, nes šuo puola laižytis, tai man - nemalonu, kaip tuos gyvūnus bemylėčiau. Aš su žmonėm labai nemėgstu bučiuotis, tai kodėl mane turėtų šuo seilioti?). Gyvūno savininkas gali ir neleisti savo augintiniui lįsti į svečio lėkštę ar kabarotis jam ant galvos g.gif Pas mane daug gyvūnų, bet pvz. šuo nesėdi prie svečių ir nekaulija prie stalo maisto, kai pas mus žmonės.
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 17, 09:12)
Todėl puikiai suprantu ir kitus žmonės, kuriuos toji pati savybė veda iš pusiausvyros: paprašė pririšti šunį prie medžio, nepririšau, bet kurį laiką į savo kiemą be tvorų nebesivežiau.
Na ir pabaigai, jei tenka važiuoti kažkur poilsiauti ar tiesiog aplankyti gimines/draugus, atsiklausiam ar galima atsivežti šunį ir tik gavus leidimą ramia sąžine vežuosi.

Tai šaunu, kad žmogus paprašė ir tu atsižvelgei kaip galėjai (tegu ir nepririšai), o kai paprašai ar pasakai, kad nepatinka ir tau pasiūlo dingti, nes šuo - svarbiau, bent jau man asmeniškai yra nemalonu.
Ir pabaiga graži: turėdama ir mylėdama savo augintinį galvoji apie žmones thumbup.gif Juk nėra taip sunku nežiūrėti į viską iš šuns norų pozicijos, bet ir pagalvoti, kas priimtina (ar nepriimtina) žmonėms..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2007 07 17, 12:56)
O kodėl dėl šuns reikia atsisakyti bendravimo su žmogumi?  blink.gif Gyvūnus paverčiame dievukais, stabais, savo gyvenimo išsižadame g.gif O juk kas bus blogiau šuniui, jei jis turės savo ramią vietą, ės tai kas jam tinka o ne žmonių duodamą maistą nuo stalo, nešokinės ant galvos sevčiams, nesėdės šalia ant sofos ir neės iš šeimininko lėkštės prie bendro stalo smile.gif Kas jam nuo to nutiks?

tai jinai to nenori, ne aš gi mirksiukas.gif jei jinai netoleruoja draugų augintinių, tai jau jos problemos mirksiukas.gif man tai nieko, kad draugės šuo mane aplaižys, karsis ant galvos ant pečių, aš puikiai tai suprasiu, nes pati tokį auginu, aš tą turėjau omenyje, jei kažkas taip trukdo, tai ignoruok, nes piktinantis vistiek nelaimėsi g.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 07 16, 21:24)
O gal galėtum paaiškinti, kodėl tau būtina sūnų vadinti žiogeliu? Negi nematai skirtumo tarp jo ir pievoj straksinčių žiogų?  g.gif  O jeigu matai, tai ar nemanai, kad skirtingus daiktus verta vadinti skirtingai?

Bet tikrai g.gif Ir dar prie kitų kabinėjasi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 17, 10:26)
teko bent kartą išgirsti tokį apibūdinimą "kalė intrigantė"? Senokai vartojamas  cool.gif ( tokie žaidimai tinka vaikams, užsimiršai kur esi? )

blink.gif blink.gif blink.gif nesupratau,kas nepatiko,ar cia mane taip pavadinai blink.gif blink.gif blink.gif
Dar karta aiskinu,man zodis kale---suns mama,laisvo elgesio moteris---prostitute.Du skirtingi zodziai.Ko nesupratai g.gif Kaip kazkas minejo ar neissizeidzia suo kaip jo mama vaidinama kalaite,kale.bet suns mama ir yra ta kuri pagimde,o ne ta kuri augina,jei vadiniesi mama,tavo bedos,kaip nori taip vadinkis.
TURETUMEI ATSIPRASYTI.NES JAU PERZENGTOS VISOS RIBOS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 17 liepos 2007 - 13:37
QUOTE(Indreaja @ 2007 07 17, 13:23)
Dėl kakojimo ir rinkimo irgi nebūna problemų- šuo tuštinasi po savimi-lenciūgas metro ilgio. šunys retai pabėga, nes antaklis taip užrištas, kad būna suaugęs su pačiu šuns kaklu,pabegti šansų mažai o jeigu ir taip atsitiktų, mes pirmi iš laikraščių sužinotume tas naujienas. ir neegoistai tie kaimiečiai, leidžia savo šuniui auklėtis kaip jam patinka. gauna pieno vakarienei ir viskas. katės pelių prisigaudo. visi laimingi. gyvūnai "savo vietoj".

Jo, dar ir dabar, kai prisimenu, kaip mano močiutė `rūpindavosi` savo šunimis apsiverkti galiu, dar vieną iš mano mylimiausių numarino `besirūpindama`. Kaip tai padarė - nerašysiu, bet šuo mirdamas labai kankinosi, o ji net nelabai suvokė, nes jis tik buvo savo vietoj g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 17, 10:50)
blink.gif raminkis čiučiut su tokiom savo asociacijom blink.gif
tai klausyk dabar, jei kada paimsi vaiką iš vaikų namų ir jo tėvai bus pijokai ar žmogžudžiai, tai tu irgi automatiškai jau tapsi pijoke ir žmogžude, pagal tave taip rolleyes.gif ir aš į tave būtent taip ir kreipsiuos, ok? g.gif
jei kalės pagimdytą šuniuką pasiimu augintį aš ir labai pamilstu ir jau tampu kale blink.gif tu truputį logiškai pagalvok prieš rašydama, ką, nes nusišneki blink.gif

bash.gif bash.gif bash.gif bash.gif bash.gif jei tu paimi suni ar tu tampi jo mama. blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif tu tampi jo seimininke,augintoja,bet ne mama doh.gif tu gali savo suni vadinti kaip nori,man tas pats,man nekliudo ir nekliude,bet tu netampi jo mama.Ir nesulyginkime vaiko is vaiku namu ir gyvuno is prieglaudos,ar skiri ka rasai.Vaikui mama ir yra mama,nesvarbu pagimde ji ar ne,o suniui tik mama kale,o tu jei paimi globoti esi jo globeja ir t,.t.tMes zmones ne sunis,ne katinai,kad tai maisytumeme net su vaikais is vaiku namu paimtais.
As parasiau zodziu reiksmes---kale--suns mama,laisvo elgesio moteris--- prostitute,skiri reiksmes. doh.gif
Ka konkreciai nusisnekejau blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 07 17, 13:36)
bash.gif  bash.gif  bash.gif  bash.gif  bash.gif jei tu paimi suni ar tu tampi jo mama. blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif tu tampi jo seimininke,augintoja,bet ne mama doh.gif tu gali savo suni vadinti kaip nori,man tas pats,man nekliudo ir nekliude,bet tu netampi jo mama.Ir nesulyginkime vaiko is vaiku namu ir gyvuno is prieglaudos,ar skiri ka rasai.Vaikui mama ir yra mama,nesvarbu pagimde ji ar ne,o suniui tik mama kale,o tu jei paimi globoti esi jo globeja ir t,.t.tMes zmones ne sunis,ne katinai,kad tai maisytumeme net su vaikais is vaiku namu paimtais.
As parasiau zodziu reiksmes---kale--suns mama,laisvo elgesio moteris--- prostitute,skiri reiksmes. doh.gif
Ka konkreciai nusisnekejau blink.gif  blink.gif  blink.gif

ir dar siunti? blink.gif iš viso gėdos neturi blink.gif persiskaityk dar kartą savo vieną žinutę virš tos, kurią pacitavau... matai aš turiu nepykti ir džiaugtis, kad mane kale pavadini blink.gif doh.gif tvardytis tamstai reiktų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 17, 13:06)
tai jinai to nenori, ne aš gi mirksiukas.gif jei jinai netoleruoja draugų augintinių, tai jau jos problemos mirksiukas.gif man tai nieko, kad draugės šuo mane aplaižys, karsis ant galvos ant pečių, aš puikiai tai suprasiu, nes pati tokį auginu, aš tą turėjau omenyje, jei kažkas taip trukdo, tai ignoruok, nes piktinantis vistiek nelaimėsi g.gif

Tiesiog kiekvienas mes turime skirtingus prioritetus. Aš pvz. žiūriu į draugų norus, o ne šuns ar kokio kito gyvūno ax.gif
Aš laikau žiurkę, žinau kad daugeliui mano pažįstamų žiurkė yra atgrasus padaras. Žiurkė laikoma mano namų svetainėje, bet prieš ką kviesdama į svečius aš tą gyvūną išnešu su visu jos gyvenamuoju plotu biggrin.gif Ta žiurkė nepabėgs, nieko nepadarys, bet kodėl pas mane viešintis žmogus turi jaustis nejaukiai.
Man pvz. būtų nemalonu ir nejauku net pasakyti žmogui: tau nepatinka mano gyvūnas - ignoruok tu mane g.gif Dėl ko visa tai? Principas, tuščia ambicija? Juk tai išsižadėjimas draugų ar liepimas draugams išsižadėti (dėl pvz. šuns) g.gif o kodėl draugui nepasakyti : aš žinau, kad tau tai nepatinka ir padarysiu taip, kad jaustumeisi jaukiai. Liksiu viena ir vėl mylėsiu tą šunį kaip norėsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2007 07 17, 13:52)
Tiesiog kiekvienas mes turime skirtingus prioritetus. Aš pvz. žiūriu į draugų norus, o ne šuns ar kokio kito gyvūno ax.gif
Aš laikau žiurkę, žinau kad daugeliui mano pažįstamų žiurkė yra atgrasus padaras. Žiurkė laikoma mano namų svetainėje, bet prieš ką kviesdama į svečius aš tą gyvūną išnešu su visu jos gyvenamuoju plotu  biggrin.gif Ta žiurkė nepabėgs, nieko nepadarys, bet kodėl pas mane viešintis žmogus turi jaustis nejaukiai.
Man pvz. būtų nemalonu  ir nejauku net pasakyti žmogui: tau nepatinka mano gyvūnas - ignoruok tu mane g.gif Dėl ko visa tai? Principas, tuščia ambicija? Juk tai išsižadėjimas draugų ar liepimas draugams išsižadėti (dėl pvz. šuns) g.gif o kodėl draugui nepasakyti : aš žinau, kad tau tai nepatinka ir padarysiu taip, kad jaustumeisi jaukiai. Liksiu viena ir vėl mylėsiu tą šunį kaip norėsiu smile.gif

žinai, o aš neneščiau. nes mano namai, mano žiurkė. Jeigu kam atgrasi -- nežiūrėkit, nelįskit prie jos.
turėjau aš tokią vieną draugiašką -- ateina ir "o kodėl ta katė čia sėdi? išvyk ją lauk" sakau "o ką jinai tau daro? darskosi ar tu alergiją turi?". "man nepatinka katės". ir dar šalia to "kodėl pas tave tas kvailas paveikslas kabo?" "o kodėl tavo tėvai išsirinko tokią bjaurią komodą?". nu virš visko -- nepatinka mano namai, daugiau nekviesiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 17 liepos 2007 - 14:02