Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis tik gyvūnas

QUOTE(jolita.martyna @ 2007 07 17, 14:12)
ATSAKYKITE MAN I KLAUSYMA,KODEL TAIP ARSIAI PUOLATE?Kodel izeide zodis "kale".Juk auginantiems sunis tai naturalus zodis,terminas ir t.t.t jei jums isgirdus si zodi iskart mityse jos perkeltine prasme,tada jau blogai unsure.gif man net i galva neatejo,kad galima dar ir kitaip si zodi suprasti,as nevartoju savo kulturoje tokiu perkeltiniu zodziu cool.gif

nejuokink gerai... į galvą jai neatėjo, esu įsitikinus, kad parašei taip tyčia, nes ne pati prie to priėjei, o buvo šioje temoje ironiškai paminėta, kad iki pilno susipykimo tereikia mus, šunų mylėtojas kalėmis pavadinti rolleyes.gif taip kad nesigink dabar, per vėlu jau švelninti situaciją rolleyes.gif

ir iš viso ignoras tau, žema su tavimi diskutuoti protest.gif censored2.gif quiet.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 17, 16:39)
nejuokink gerai... į galvą jai neatėjo, esu įsitikinus, kad parašei taip tyčia, nes ne pati prie to priėjei, o buvo šioje temoje ironiškai paminėta, kad iki pilno susipykimo tereikia mus, šunų mylėtojas kalėmis pavadinti rolleyes.gif taip kad nesigink dabar, per vėlu jau švelninti situaciją rolleyes.gif

ir iš viso ignoras tau, žema su tavimi diskutuoti protest.gif  censored2.gif  quiet.gif

Nediskutuok jei tau zema,kas vercia.Beje jei pameni ir as gyvunus auginu,auginau ir auginsiu,tik ju nesuzmoginu tongue.gif Skiriasi musu poziuriai tai issikirkim ir nebediskutuokim as neverciu i mano postu atgrasiai atsakineti.
Ir beabejo bandau susvelninti diskusija musu,nes esu zmogus,negi losiuos nuo ryto iki vakaro,juk forume ne tik galima pykti viena ant kitos lieti,bet ir normaliai bendrauti. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 17 liepos 2007 - 14:42
QUOTE(Rasma @ 2007 07 17, 15:36)
O kodėl veržimąsis į namus? Šiaip tai kviečiama į svečius blink.gif
Vien mandagumo nepakanka, reikia gyvūno savininko noro irgi..jei į kiekvieną menką pastabą apie augintinį ar prašymą iškart žiūrima su nepasitikėjimu ir piktumu, tai nieko ir neišeis ax.gif

o kaip pavadinti tokią situaciją, kai vos pravėrus duris, dvimetrinė stambi žmogysta didelėm didelėm akim ima šaukti ir lekia į vidų mane pačią nustumdama? Ar labai patiktų tokie svečiai, pradžioj net nesupratu kas čia įvyko lotuliukas.gif Dabar jau ją pažįstu ir pati pasakau, kad palauktų kol uždarysiu šunį, tik per tikrinimus didesnio mandagumo iš žmogaus taip ir nepamatau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2007 07 17, 16:36)
O kodėl veržimąsis į namus? Šiaip tai kviečiama į svečius blink.gif
Vien mandagumo nepakanka, reikia gyvūno savininko noro irgi..jei į kiekvieną menką pastabą apie augintinį ar prašymą iškart žiūrima su nepasitikėjimu ir piktumu, tai nieko ir neišeis ax.gif

Auginau, auginu ir auginsiu šunį (ir ne tik), bet toli gražu ne visada pritariu kitiems šunų augintojams ax.gif
Aš būčiau turbūt priskiriama prie tų "neauginantys šunų" arba išvis net jų nemylinti, nes "nesužmoginu" g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 17, 14:30)
1) o jei turi, tai irgi turėtų derintis prie draugų pomėgių, jei jie širdingi draugai g.gif  todėl ir pasiūliau tuomet atsisakyti draugų, jei jau ant tiek stiprios jo ambicijos g.gif
2) nežinau ant kiek kvailas turi būti šuo, kad kartųsi ant kelių tam, kas jų nemėgsta, šunys puikiai viską jaučia g.gif todėl toks plėšimasis, kad nenoriu, kad tavo augintinis liptų man ant galvos yra kiek juokingas, jis ir nelips tongue.gif

1) vis vien siūlote kitam atsisakyti...o ar ne lengviau pačiam nusileisti? mirksiukas.gif lengviau..bet va irgi tos pačios ambicijos sužaidžia smile.gif
2) Tas ypatingas "jautimas" dažnai labai per daug sureikšminamas. Lipa kaip pasiutęs, nors aš labai aiškiai tą šunelį kaskart šimtus kartų nukeliu nuo sofos ar neleidžiu laižyti dukros veido, ėsti iš dukros lėkštės (vaikai valgydami neatidūs, iš jų lėkščių lengva maistą imti smile.gif ). Nemėgstu to, bet kažkodėl to nejaučia. Neklauskit koks šuo, nė vieno savininko nenoriu įžeisti..dabar manau, tai vieni iš populiariausių šunelių. Kaip aš sakau: kvailų šunų nebūna, būna tik kvaili šeimininkai... cool.gif
Atsakyti
Tai, tikrai, iš to ką rašo, susidaro įspūdis, kad jolita.martyna bei Rasma visai nemyli gyvūnų, ir jie joms yra ne daugiau kaip interjero dalis. Gal tas įspūdis ir klaidingas, nežinau. Pagaliau čia gi ne gyvūnų mylėtojų forumas, čia SM subforumas. O SM yra SM, ji uždeda neišdildomą antspaudą dalyviams.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2007 07 17, 15:36)
Aš būčiau turbūt priskiriama prie tų "neauginantys šunų" arba išvis net jų nemylinti, nes "nesužmoginu" g.gif

Turbūt pastebėjote ir jūs ir kiti, kad dauguma auginančių šunis tik tą ir akcentuoja, kad negalima šuns sužmoginti. Aš šiame forume ne kartą mačiau tokią frazę. Tačiau, manau, kalbam apie skirtingus dalykus. Aš šuns sužmoginimą suvokiu kaip kalbėjimąsi su juo gražiai, ar gėdinimą meiliais žodeliais, kai jis ką nors padarė, užuot tikslingai „davus į snukį“ (tie, kam reikia, supras šitą pasakymą), taip pat žmonės šunį sužmogina, kai miega su juo vienoj lovoj ir ėda iš vienos lėkštės beigi lakuoja nagus ar dar kaip išsidirbinėja, priskirdami jam žmogiškas savybės.
Tačiau tai, kad mes mylim savo gyvūnus ir sakom, kad miršta, juos laidojam, jų gedim, dresuojam, bendraujam su jais, kartais vaiku pavadinam, keliaujam ir kitaip užsiimam, tai nėra šuns sužmoginimas. Tai yra normalus šuns auginimas. Nelaikantieji šuns ar įsivaizduojantys šunį tik prie grandinės, niekada to nesupras. Taip pat nesupras, kaip galima šuns gydymui skirti šimtus, tūkstančius litų, rūpintis jo higiena ir išvaizda, aprengti megztuku, kai šalta. Nesupras, nes taip jiems nepriimtina, o šunų augintojams tai yra tiek normalu, kad jie negali nesuprasti, kaip kiti gali nesuprati tokių elementarių dalykų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 17 liepos 2007 - 15:04
QUOTE(Rasma @ 2007 07 17, 14:47)
1) vis vien siūlote kitam atsisakyti...o ar ne lengviau pačiam nusileisti? mirksiukas.gif lengviau..bet va irgi tos pačios ambicijos sužaidžia  smile.gif
2) Tas ypatingas "jautimas" dažnai labai per daug sureikšminamas. Lipa kaip pasiutęs, nors aš labai aiškiai tą šunelį kaskart šimtus kartų nukeliu nuo sofos ar neleidžiu laižyti dukros veido, ėsti iš dukros lėkštės (vaikai valgydami neatidūs, iš jų lėkščių lengva maistą imti smile.gif ). Nemėgstu to, bet kažkodėl to nejaučia. Neklauskit koks šuo, nė vieno savininko nenoriu įžeisti..dabar manau, tai vieni iš populiariausių šunelių. Kaip aš sakau: kvailų šunų nebūna, būna tik kvaili šeimininkai...  cool.gif

taikytis turi abi pusės, jei žiurkė nesiropščia ant galvos, tam kas jos nemėgsta, tai nematau reikalo ją išnešti, tegu pratinasi bent iš tolo toleruoti draugui svarbų hobby, draugo gyvenimą g.gif
gal dar jaunutis, tai nejaučia, maniškės abi kalytės, maždaug iki 1,5 metų buvo "kvailutės", o vėlai atskyrė kas yra kas ax.gif nežinau, gal ne visi šunys taip, bet kad kiek teko girdėti, tai dauguma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2007 07 17, 16:49)
Tai, tikrai, iš to ką rašo, susidaro įspūdis, kad jolita.martyna bei Rasma visai nemyli gyvūnų, ir jie joms yra ne daugiau kaip interjero dalis. Gal tas įspūdis ir klaidingas, nežinau. Pagaliau čia gi ne gyvūnų mylėtojų forumas, čia SM subforumas. O SM yra SM, ji uždeda neišdildomą antspaudą dalyviams.

Myliu gyvunus bet nevalgau is vieno bliudo. schmoll.gif Sunis auginu nuo mazens,tiek vyras tiek as dirbom dresuotojais,patirties tikrai turim,zinios visos yra,bet man suo ne interjero detale,man suo ir yra suo,taip as galiu jam issilieti skaudzia minute,bet kai ateina sveciai,suo turi buti vietoje,pas mane draugai myli gyvunus,bet jie turi netrukdyti bendravimui,kai lipa soka ir t.t.t.kalbu apie tokias veisles,kurie labai gyvybingi ir siuo atveju ju nepakeisi.Dabar suns neauginu,nes namie mazas vaikas ir dar darbas mano su vaikais,tai neimanoma,tiek suniui tiek man jo auginti
O kad gyvunus myliu,tai galiu pasakyti keleta pavyzdziu,pvz auginau katina kuri parsinesiau is gatves,buvo labai nusiures,isbadejes ir kniaukiantis,ismaudziau,issukavau ir auginau,kita kaciuka parsinese sunus,maziukas,bet deja,jam nelemta buvo isgyventi,sirgo,tai pas veterinara uzmigdziau,kad nesikankintu.Kai buvau nescia su pirmu vaiku,parsinesiau suniuka,maziuka,nemaitinta is sodu,paemiau is suns mamos,nes ji nebemaitino,o seiminikai ateidavo karta i savaite blink.gif paauginau ir parnesiau,nes nebuvo salygu jo auginti,bet..................kasdien nesdavau valgyti po 5 kilometrus,kasdien,nescia,ir su didziausiu pilvu ir paskutiniais menesiais.Tai cia ne meile,myliu,tik as myliu su protu,nesuzmoginu suns,kates ar zuvyciu.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2007 07 17, 14:49)

Aha, absoliučiai. Ir taip nemylint gyvūnų reikia paskirti didesnę dalį gyvenimo būtent jiems. Aš dar ir mazochistė (senai įtariau tai..nenoriu plėstis kodėl nes tai mano vienos reikalas).
Niekada nepamiršiu vieno atvejo iš praktikos, kai teko daryti Cezario pjūvį vienai kalaitei (dėl kurios šeimininkė tiesiogine žodžio prasme ėjo iš proto) ir gaivinti visą vadą. Tą pačią dieną eidama namo radau visus išgelbėtus šuniukus, klykiančius konteinerio dugne šalia gydyklos blink.gif Ir ta deklaruojama besąlygiška meilė (po ne vienos tokios mano patirties gyvenime) - tuščia vieta mirksiukas.gif . "Ne žodžiais, o darbais mes Tėvynę mylim" mirksiukas.gif lotuliukas.gif". Man daug mielesnis žmogus turintis sveiką požiūrį, nei nesveiką svaigimą kol "jam tai naudinga" mirksiukas.gif
Mačiau labai daug žmonių, mylinčių savo gyvūnėlius, prieš kuriuos (visiškai be ironijos sakau) - galiu nukelti kepurę išreikšdama pagarbą, nors nė vienas iš jų ir nebuvo "sužmoginęs" savo draugo g.gif Meilė tyli ir nereikalauja..turbūt teko girdėti.

O dėl uždėto antspaudo - tuščia jo mirksiukas.gif Aš myliu ir gyvūnus, ir žmones, jei kažkas per savo nusistatymą to nepastebi, tai tiesiog tuščiai kankinasi ir rūpinasi dėl manęs.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 07 17, 15:59)
Myliu gyvunus bet nevalgau is vieno bliudo. schmoll.gif Sunis auginu nuo mazens,tiek vyras tiek as dirbom dresuotojais,patirties tikrai turim,zinios visos yra,bet man suo ne interjero detale,man suo ir yra suo,taip as galiu jam issilieti skaudzia minute,bet kai ateina sveciai,suo turi buti vietoje,pas mane draugai myli gyvunus,bet jie turi netrukdyti bendravimui,kai lipa soka ir t.t.t.kalbu apie tokias veisles,kurie labai gyvybingi ir siuo atveju ju nepakeisi.Dabar suns neauginu,nes namie mazas vaikas ir dar darbas mano su vaikais,tai neimanoma,tiek suniui tiek man jo auginti

Man kažkodėl atrodo kad kalbama apie tuos pačius dalykus g.gif Aš taip pat su šunim iš vieno bliūdo nevalgau, neįkalbinėjo jo gerai elgtis, o atitinkamai parodau jo vietą, neleidžiu priekabiaut prie žmonių, kuriems tai nepriimtina ir t.t. Tai kur yra tada problema? Ko jūs tokia pikta? Kas jūsų nuomone yra šuns sužmoginimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 07 17, 15:59)
Sunis auginu nuo mazens,tiek vyras tiek as dirbom dresuotojais,patirties tikrai turim,zinios visos yra
<...>
Dabar suns neauginu,nes namie mazas vaikas ir dar darbas mano su vaikais,tai neimanoma,tiek suniui tiek man jo auginti

Va šitos vietos nesuprantu... patirtis ir žinios lyg ir yra, o kad galima vienu metu auginti ir vaiką, ir šunį turėti, nežinote...

Atsakyti