Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis tik gyvūnas

QUOTE(*VICI* @ 2007 07 18, 10:48)
ech jūs mamos... unsure.gif kitus moralizuojat, o ką pačios darote? vakar buvome prie ežero ir mano šuniukas buvo prie mūsų ar su mumis visą laiką, maždaug tik metrą ar 1,5 nuo mūsų nutoldavo, tai vienas vaikiūkštis vis pasiėmęs kastuvėlius artėdavo prie mūsų mojuodamasis mušti mūsų šuniuko blink.gif o motina vietoj to, kad pasakytų, jog ciucikas caca, geras, tai imdavo rėkti ant vaiko, kad nelįsk, neik, šuo įkas, šuo negeras blink.gif a tas mano vargšiukas šuo tik uodegytę vizgino, būtų tą vaiką tik palinksminęs, pažaidęs, o kai motinos toks požiūris, tai ir vaikas chuliganas auga blink.gif jei būtų priėjęs ir tvojęs šuniukui, tai su vyru už save nebūtume atsakę, nežinau ką būtume vaikui ir motinai padarę, bet tikrai vietoje nesėdėtume, nes kažkokius laukinius dabar augina, jokios meilės gyvajai gamtai nebeskiepija g.gif mamkos, gėdykitės, darote bloga pačios sau ir savo vaikams rolleyes.gif ir dar pradėęjo koliotis, kad prisirištume ir antsnukį 3 kg šuniukui uždėtume lotuliukas.gif  wacko.gif nors jai pačiai ir jos vaikui tramdomųjų reikia rolleyes.gif pati tą vaiką vis gaudydavo ir nešdavosi tolyn nuo mūsų šuns, ne mes šunį nuo jų dekio traukdavom doh.gif  rolleyes.gif

O žinai iš kur tie vaikai tokie? Tikrai nemažai pavyzdžių iš patirties, kai mamos/močiutės/tetos vaikus tokius išugdo... Nors mano šuo vaikus labai myli, stengiuosi gatvėj neleist kad lystų prie jų, bet kaip dažnai būna, kai šuo dar per keletą metrų nuo vaikų, o mama jau klykia - patrauk savo šunį, nelysk - jis įkas... Arba buvo kažkada kad einant pasivaikščiot viena babanė pradėjo šunį vaikytis su vežimu po pievą, nors šuo dar net prisiartinęs nebuvo. Ko vaikas gali išmokti iš tokio elgesio? Tik tai, kad kiekvienas šuo yra "potencialiai pavojingas", ir kad "geriausia gynyba" - puolimas.
Atsakyti
Visu pirma su sunimis i papludimius eiti draudziama. Mamai nebutu reikeje stresuoti ir gaudyti vaiko, jei jus suns nebutumete vedesi i papludymi ten kur su smeliuku zaidzia vaikai. Na o vaiku auklejimas, pedagogika jau kito skyrelio temos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 18 liepos 2007 - 10:02
QUOTE(gitulia @ 2007 07 18, 09:59)
Visu pirma su sunimis i papludymius eiti draudziama. Mamai nebutu reikeje stresuoti ir gaudyti vaiko, jei jus suns nebutumete vedesi i papludymi ten kur  su smeliuku zaidzia vaikai. Na o vaiku auklejimas, pedagogika jau kito skyrelio temos.

jokių draudžiančių ženklų ten nebuvo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2007 07 18, 10:59)
Visu pirma su sunimis i papludymius eiti draudziama. Mamai nebutu reikeje stresuoti ir gaudyti vaiko, jei jus suns nebutumete vedesi i papludymi ten kur  su smeliuku zaidzia vaikai. Na o vaiku auklejimas, pedagogika jau kito skyrelio temos.

Va, apie ką ir kalbama - oi kaip dar mūsų visuomenėje trūksta tolerancijos schmoll.gif Į kavinę šuns nesivesk, į parką nesivesk, kur žmonės maudosi - taip pat nesivesk.... Ir sakykit - kas atsitiks, jei tvarkingai prižiūrimas šuo sėdės tam pačiam paplūdimy, kur ir jūs savo šiknas dedat? g.gif Jei mano šuo sveikas, švarus, jo ekskrementus aš susirenku, tai vis tiek yra blogiau nei vandeny besišlapinantys vaikai, o neretai ir jų tėveliai? g.gif
Atsakyti
O tokiu zenklu ir nereikia, tai yra norma is visiems zinomu taisykliu ir papildomai zenklu statyti nebutina.
Gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklės Vilniaus mieste
"22. Draudžiama:
22.14. vedžioti šunis:
22.14.1. masinėse žmonių susirinkimo vietose, kapinėse, švietimo, sveikatos priežiūros įstaigų, vaikų lopšelių-darželių teritorijose, žaidimo ir sporto aikštėse, paplūdimiuose, skveruose;"
Atsakyti
Visu pirma su sunimis i papludimius eiti draudziama. Mamai nebutu reikeje stresuoti ir gaudyti vaiko, jei jus suns nebutumete vedesi i papludymi ten kur  su smeliuku zaidzia vaikai. Na o vaiku auklejimas, pedagogika jau kito skyrelio temos.

My.žti į vandenį irgi draudžiama, tačiau vis tiek visi tai daro, tik kažkodėl užkliūna vien į paplūdimius vedami šunys, nors dar nė karto nemačiau, kad šuo ką nors darytų į vandenį... tiesa pasakius aš savo šunį vengiu vesti į tankiai žmonių lankomas paežeres vien dėl tos pačios problemos - žmonių primy.žto vandens... pati irgi stengiuosi nesimaudyti... šlykštu...
Atsakyti
Visu pirma su sunimis i papludimius eiti draudziama. Mamai nebutu reikeje stresuoti ir gaudyti vaiko, jei jus suns nebutumete vedesi i papludymi ten kur  su smeliuku zaidzia vaikai. Na o vaiku auklejimas, pedagogika jau kito skyrelio temos.

o jus nemanote, kad tie draudimai tiesiog absurdiški? gal tiesiog ne drausti reiketu, o nustatyti normalias taisykles, atskirti papludimiu ar poilsio zonas, kur galetu zmones lankytis su savo augintiniais ir kur ne. manau butu isvengta daug nesusipratimu. ir pritariu toms, kurios mano, kad daznai ne suni aukleti reikia, o ta rekiancia moteriske, kuri ne savo balsu klykia savo vaikui, nedaryk to, nedaryk ano, nes ateis va tas suo ir tave sues schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 07 18, 09:39)
viso labo pasiūliau padiskutuoti apie augintinius, požiūrį į juos ir kaip tai gali būti nepriimtina likusiai visuomenės daliai, kurios nare, kad ir kaip "jinai nori" , kalytė niekada netaps.

teko girdėti posakį, kad visuomenės moralinio išsivystymo lygį galima pamatuoti pagal požiūrį į gyvūnus. ir todėl tas požiūris, kad augintinis TIK gyvūnas, ir nevertas žmogaus pagarbos, rodo kokia mūsų visuomenė visgi nebrandi. dėl to tampa negerbiami ir diskriminuojami gyvūnus auginantys žmonės, visaip ribojama jų laisvė ir jiems keliami sunkumai.
jau rašiau apie aklą merginą, kuri su šunimi-vedliu niekur negalėjo nueiti, nes mūsų visuomenėje nepriimtina šuns buvimas šalia žmogaus viešose vietose. rezultatas -- diskriminuojamas žmogus.
galima ir gyvenimiškesnį pavyzdį... įsivaizduokit noriu nuvažiuot vasarot į Nidą ar Palangą. su manimi šuo. dabar įsivaizduokit, iš kiek viešbučių būsių išvyta, į kiek kavinių neįleista, kiek kartų aprėkta pliaže. nes reikalas ne tame, kad žmogus aukščiau už šunį, o žmogus be šuns aukštesnis už žmogų su šuniu ir jo interesai kažkodėl svarbesni.
pažiūrėkit, viešbutis atsisakys įsileisti žmogų su šuniu, bet įsileis tokį, kur be šuns, nors tas kambary girtaus, visus kampus apvems. abejoju, ar administracija paprašytų jo susirinkti savo vėmalus ir tuščias bonkas.
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 07 18, 12:01)
jokių draudžiančių ženklų ten nebuvo tongue.gif

VICI nebenusišnekėkit, kur gyvenat mieste? tai ir laikyk savo šunį ant daugiabučio stogo biggrin.gif gi į gatvę-negalima, prie jokio vandens telkinio-net nesvajok,(tuo pačiu ir šuns gaila-žmonės kakotojai okupavę)parkai, ar panašūs į jos dariniai-ne Jums. Apleistose pievose irgi-negalima. Tas jorkas gi žvėris, papjaus dar vargšes mamas. Žodžiu įsisodinkim visus šunis į kokius vežimėlius, užmaukim kepurytes, gal nieks neatpažins topsecret.gif

Jeigu rimtai-aš nebeįsivaizduoju, kaip reikia vedžioti šunį, kad tiek jam ,tiek praeiviai būtų gerai. Gal po 50 metų kas nors pasikeis..gal..
Atsakyti
čia gal ir ne į temą, bet įdomu pasidarė bigsmile.gif . Ar yra kur išdėstytos taisyklės, kuriuo paros metu galima kaimynėms belstis į duris ir prašyti josios vaikui parodyti augintinį? g.gif Jei pati turiu vaiką, kuriam kitą rytą reikia anksti keltis į mokyklą, o kaimynė sumąsto patenkinti sūnaus norą pamatyti šunį po 22 val, kokį raštą galėčiau jai pakišti po nosim? g.gif Tikrai būčiau dėkinga už pagalbą ax.gif ( pusiau su šypsena klausiu)
Atsakyti
jo tikrai, atsivežėm ką tik išmaudytą, iš tolo kvepiantį šuniuką ir teko jį pamurkdyti netoli kranto, kur vanduo visas sudrumstas, sutaškytas, dumblas pakeltas rolleyes.gif šunys taip padarė? schmoll.gif vaikai... jiems tai viskas galima, jokios taisyklės negalioja doh.gif rolleyes.gif suprantu, kad vaikai, maži gi, kvaili, turi dūkti... bet kodėl gyvūnai tokiu atveju diskriminuojami?
gal irgi kokie deduliukai, pensininkai nori prie to ežero sau ramiai pagulėti, kad aplink nezuitų jokie mažvaikiai, nerėkautų, nedrumstų vandens, tik vargšai neturi sąlygų, nes daugiausia yra privežama į tokias vietas vaikų ir tenka taikytis...
kaip jums mamos, tokia situacija, a? g.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Nu kai pagalvoju aš esu kažkaip "per vidurį " šitos diskusijos. Nes kažkuriais momentais palaikau tiek vieną, tiek kitą pusę biggrin.gif Kaip sakoma nei baltasis, nei raudonasis tongue.gif
Bet jei jau prakalbom apie paplūdimius. Tai jau geriau šuo kartu besimaudantis, negu kai kurie žmonės doh.gif dabar paaiškinsiu sitauciją. gal pernai vasarą gulime mes prie ežeriuko, vaikai sau ramiai žaidžia vandeny( ne tik mano), kai kuriu žmonių šuneliai guli šalia šeimininkų pavesyje (nes karšta). Ir ateina prie kranto šeimynėlė 4 suaugę ir 2 vaikai. Tik iššoko iš rūbų, šampūnus ir muilus į rankas, ir į ežeriuką blink.gif Nusiprausė žmonės, galvas išsiplovė ir guli sau krante patenkinti unsure.gif Pilnas krantas putų, vaikučiams jau nėra kur žaisti, o ir suaugusiam į tokį vandenį lipti nemalonu schmoll.gif o man tai netgi šlykštu siaubingai blink.gif
O per vieną TV laidą girdėjau, kaip pasakojo vet gydytojas, kad nuo besimaudančio šuns,žmogus jokia liga per vandenį užsikrėsti negali schmoll.gif o į vandenį nei vienas šuo gamtinių reikalų neatlieka, nes tam reikalui jie turi stovėti tam tikroje padėtyje tongue.gif
Atsakyti