Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis tik gyvūnas

QUOTE(Dios @ 2007 07 19, 10:25)
čia šiandien "Klaipiedkoj" radau...
...
va tokia visuomenės kultūra gyvūnų atžvilgiu. Ir pakliūk tu man tokiems zyzalams į laikraštį...

O jėzusmarija blink.gif doh.gif Manęs tai gyvūnai nepykina, tik jei rodytų vabzdžius iš arti, va tada tai prastai būtų
Papildyta:
QUOTE(Dios @ 2007 07 19, 12:40)
va būtent  schmoll.gif  o liūdniausia kad laikraščiai dar spausdina

Tai kad čia Klaipėdos laikraštis, kaip supratau? Jie sau daug ką leidžia doh.gif cool.gif
Atsakyti
Lukne, o Tau skauda, kad kazkas savo augintini vaiku pavadina? Kad kapeli gelytem apsodina? Kad ant ranku nesioja ir meiliu vardu vadina? Kad augintiniu rupinasi, perka kuo geresni maista ar pas veterinara lankosi?
Gal geriau mest gyvunus i gatve - nei sert nereikes, nei laidot... Ir bus jie savo vietoj - "laisvej".
Stebina mane tokie zmones. Jei kazkas nemegsta gyvunu, tai nereiskia, kad kiti neturi teises ju myleti. Koks kieno reikalas, kaip as rupinuosi savo augintinias, jei as is tiesu jais rupinuosi? Butu juk daug blogiau, jei marinciau juos badu, musciau ar i gatve ismesciau.

P.S. o zmogus irgi yra tik gyvunas. Tik, sakyciau, jis sugeba buti blogesnis uz kitus gyvunus. Gyvunai zudo, kai yra alkani ar gindamiesi, o zmones? Kartais zmogus zmogu gali nuzudyti ir del 2 Lt ar visai be priezasties. Zmogus gyvunus zudo ne tik maistui, bet kartais tiesiog pramogai. O kiek gyvunu rusiu isnyko per ZMOGU?! Ar maza blogio yra padares planetai? Tai kodel mano gyvunas maziau vertas kapelio, uz koki bomza alkoholika (ar mano anyta)?
Atsakyti
Luknė,2007 07 12, 22:14
ir todėl manau neteisinga save vadinti pvz: šuns mama. Taip sumenkinamas motinos vardas.

Kažin, kuri labiau menkina motinos vardą:
1. Aš, kuri savo šunis vaikais pavadina, bet stengiasi dėl jų, dėl jų gerovės ir t.t. (Suknelėm nerengiu, swarovskiais nepuošiu - ne lėlė šuo aišku)
2. Ar ta, kuri uždusino savo vaiką ir išmetė į konteinerį?
3. Ar ta, kuri gimdo vaikus, kad gautų pašalpas ir jas pragertų, o vaikai namų namuose atsiduria galiausiai?

Nenoriu užgauti gyvūnėlius auginančiųjų jausmų, bet kiekvienam savo vieta.

Manęs tai neužgavo tongue.gif

QUOTE(Luknė @ 2007 07 12, 22:43)
Bet gyvūnai yra gyvūnai ir jie gaišta, o žmonės miršta ir žmonių vaikai yra žmonės, o nekačiukai ir šuniukai.

O kodėl aš negaliu sakyti, kad mano šuo mirė? Tai uždrausta įstatymu? Ar kam skauda ką nors, jei taip pavadinam?

QUOTE(Luknė @ 2007 07 13, 06:59)
Žiauru.. aš noriu atkripti dėmesį, į tai, kad žmogus turi susilaukti daugiau pagarbos, nei bet kuris kitas gyvūnas vien dėl to, kad jis yra žmogus.  Mylėti yra gerai, bet viskam yra ribos, nežinau kaip apie jas papasakoti tiem kas nenori jų matyti.

Koks žmogus, turi sulaukti pagarbos? Man kartais gėda, kad aš irgi esu žmogus, kaip ir tas yra žmogus, kuris žagino, kankino... kaip ir tas per kurį įvyko avarija ir žuvo 2 šeimos, kaip ir tas, kuris būdamas dar paauglys bobutę papjovė dėl 8 litų...
Ir juos reikia gerbti, vien dėl to, kad jie irgi homo sapiens?

Aš kitaip galvoju. Mano nuomone, pagarba yra užsitarnaujama.
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2007 07 18, 11:07)
My.žti į vandenį irgi draudžiama, tačiau vis tiek visi tai daro, tik kažkodėl užkliūna vien į paplūdimius vedami šunys, nors dar nė karto nemačiau, kad šuo ką nors darytų į vandenį... tiesa pasakius aš savo šunį vengiu vesti į tankiai žmonių lankomas paežeres vien dėl tos pačios problemos - žmonių primy.žto vandens... pati irgi stengiuosi nesimaudyti... šlykštu...

Vaizdelis šiemet iš Šventosios paplūdimio...
Palei pat jūra koks trimetis vaikiukas stato pilis... Užsimanė kakot, nusimovė kelnytes ir pakakojo... Tėvai visa tai matė, žiūrėjo ir juokėsi net susiriesdami. Na, atėjusi didesnė banga nuplovė viską... Komentarų manau nereikia, vistiek kalti šunys biggrin.gif

QUOTE(une @ 2007 07 18, 13:30)
pries pora metu, kai mano pyplys buvo vos dveju, prie jo net pasisokinedamas atbego suo. nemazas toks sakyciau. spek kokia maniskio reakcija buvo-pradejo klykt, nes baisiai issigando. ir man nusispjaut, kad seimininkas su sypsena is toli linksmai sauke- " jis nepiktas, tik pasidziaugt atbega"  blink.gif  mazos istorijos pabaiga- suo pribeges pasidziaugti apverte kita salia stovinti berniuka (apie 6m) , jis griuvo ir nusibrozdino veida , o maniskis didesni  tamsu suni pamates (anas buvo juodas) dar gerus metus verkslent imdavo.

Šitaip normalūs šunų augintojai nesielgia. Vienareikšmiškai kaltas šuns šeimininkas.

Atsakyti
QUOTE(Rida_R @ 2007 08 05, 17:38)
Vaizdelis šiemet iš Šventosios paplūdimio...
Palei pat jūra koks trimetis vaikiukas stato pilis... Užsimanė kakot, nusimovė kelnytes ir pakakojo... Tėvai visa tai matė, žiūrėjo ir juokėsi net susiriesdami. Na, atėjusi didesnė banga nuplovė viską...

Už pastabas, pasakytas tėvams analogiškoje situacijoje, Nidoje buvau iškoliota mastau.gif

Aš už sužmogintus gyvūnus ir protingus jų šeimininkus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2007 08 05, 18:10)
Aš už sužmogintus gyvūnus ir protingus jų šeimininkus  drinks_cheers.gif

Tai man irgi taip atrodo, kad galim žmoginti tuos savo šunis (na namie ar tarp tokių pat augintojų, na kad ir lauke, vadinti kaip tik norim ir t.t.), juk niekam nuo to nieko neskauda. Joks įstatymas nepažeidžiamas. O visa kita (vedžiojimas, š*** rinkimas ir pan.) turi būti taip, kaip priklauso.

Šiaip, kiek pastebėjau visuomenė tolerantiškėja. Lyginu, kai prieš 3 metus su pusmetiniu pr.buldogu buvau Palangoje ir šiemet su dviem suaugusiais pr. buldogais Šventojoje, tai vaikšant po centrą, nesusilaukėm nei priekaištų, nei vaikus kas isteriškai traukė iš kelio. Per 7 dienas, tik viena grupelė aplenkė didžiuliu lanku mus ir žiūrėjo su šleikštuliu veide.

Atsakyti
QUOTE(Rida_R @ 2007 08 05, 20:37)
Tai man irgi taip atrodo, kad galim žmoginti tuos savo šunis (na namie ar tarp tokių pat augintojų, na kad ir lauke, vadinti kaip tik norim ir t.t.), juk niekam nuo to nieko neskauda. Joks įstatymas nepažeidžiamas. O visa kita (vedžiojimas, š*** rinkimas ir pan.) turi būti taip, kaip priklauso.

Šiaip, kiek pastebėjau visuomenė tolerantiškėja. Lyginu, kai prieš 3 metus su pusmetiniu pr.buldogu buvau Palangoje ir šiemet su dviem suaugusiais pr. buldogais Šventojoje, tai vaikšant po centrą, nesusilaukėm nei priekaištų, nei vaikus kas isteriškai traukė iš kelio. Per 7 dienas, tik viena grupelė aplenkė didžiuliu lanku mus ir žiūrėjo su šleikštuliu veide.

ir tokiu pasitaiko? blink.gif blink.gif blink.gif o siaube! doh.gif juk tai tokie nuostabus sunys wub.gif
vat del s.............rinkimo ir neskirtu parkeliu sunim vedziot ir dresuot neperku suns verysad.gif nes nebutu tam laiko verysad.gif o kate super eina i dezute jokiu problemu
kas del gyvuneliu suzmoginimo tai mano katinas yra tikras, pilnavertis seimos narys ir nieks to nepakeis thumbup.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rikiki gaga @ 2007 08 05, 20:44)
ir tokiu pasitaiko? blink.gif  blink.gif  blink.gif o siaube! doh.gif juk tai tokie nuostabus sunys wub.gif

Oi, tai ir neparašiau iki galo doh.gif Tai šiemet taip pasitaikė tik vieną kartą. O prieš tris metus, kai dar ir šuo mažiukas buvo, sulaukėm ne vienos replikos, kad šuns viete prie būdos, kad tai šlykštus šuo ir pan. Man greičiau keista, kaip žmonės šitaip leidžia sau komentuoti? Gi visi mes skirtingi, skoniai mūsų irgi, bet vat kažkokie atsiranda leidžiantis sau daugiau doh.gif
Atsakyti
aš nesuprantu, koks skirtumas, nu nejau žmonės neturi ką veikti šitaip, kad gilinasi kaip šeimininkai su savo šunim bendrauja - sužmogina ar nesužmogina biggrin.gif Siaubelis, ot tundra ta Lietuva. Papasakosiu nutikimą, čia apie užsieniečių ir lietuvių bruožus. Einu gatve su savo trikoju šuneliu, jis siaučia, laksto patenkintas, nepanašu nei ,kad jam baisu nei skauda nei kitaip kažkaip nepatogu. Eina priešais lietuvių pora, suraukė antakius, girdžiu sako: ''nesuprantu kodėl nemigdo tokių padarų" (suprask ir šiaip baisus tai dar be kojos.. ) ir gryžtant iš pasivaikščiojimo, iš parkelio prasilenkinėjam su užsieniečių pagyvenusia porele, tai mus susitabdė, išsiklausinėjo, pakėlė Fuxių ant rankų ir pakštelėjo jam į kaktą biggrin.gif Aš buvau tikrai maloniai nustebinta, kad kažkas svetimas visai nesibaido (kaip lietuviai) užsikrėsti kirmelėm, kad šuo psichuotas ir įkas, nešlykštu ir pabučiuoti (aš tikrai nesakau, kad visi mano šunį bučiuoti turi biggrin.gif bent jau patylėtų, jau svarus žingsnis bus... tiesiog pvz.) ir t.t. Nekalbu jau apie malonią šypseną ir bendravmą. Čia tik esminis skirtimas kultūrų. Lietuviams niekada nebus gerai, kaip šeimininkai su šunimis elgiasi, ką jie namie veikia, kaip šunis vedžioja, renka šuns kakius ar nerenka, su antsnukiais ar ne, o jei laikaisi visų taisyklių visvien prikibs, dabar va ar sužmoginam gyvūnus ar ne ir t.t. biggrin.gif ir nesuprantu tikrai nuoširdžiai šitos temos, kam ji? Na ir koks skirtumas, kad žmogus kad ir valgo iš to paties bliūdo su šunim, kad ir dalinasi ta pačia pagalve, vadina' vaikeliu, dukryte ar sūneliu', nu bile jam gerai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 06 rugpjūčio 2007 - 08:25
Naaaaa,zmogus irgi zmogui nelygus, bet man taip pat is sono ziurint juokingai atrodo kai gyvunai yra "suzmoginami". Pati turiu visa zoo soda, bet kaip jau kazkas ir minejo, esu seimininke,o ne mama. Ypac tai liecia mano zirgus. Jie privalo gerbti zmogu, myleti, bet jei tik sokineciau aplink juos ir glostineciau, visa pagarba kaip mat isgaruotu, jie pasijustu bandoje beesantys auksciau,o tada jau butu bedos. Elementari gyvunu psichologija. Na, gal jau truputi nukrypau nuo temos...

Nezinau, bet man nemalonu ziuret, dabar berods per LNK rodo kazkokias laidas:"Japonijos sunys", "Amerijos sunys" ir pan...Ten rodo ka veikia zmones kai jau nebezino kaip daugiau save isreikst, tai sunis nuomuoja, kartu i baseinus vaiksto, vestuves rengia, relax uzsiemimus ir pan... Viena seimininke is tos meiles savo rotveilere tiek sere visokiais tortais, kol ta visai nutuko,o veterinarai pamate, kad jau ir sanariai islkype ir dar 100+1 sveikatos problema atsiradus, ta sunyte patare uzmigdyt...O tai cia tau ir meile... Va, cia ir ta fraze, kad MEILE TURI TURET RIBAS pasiteisina.
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2007 08 06, 10:56)
Nezinau, bet man nemalonu ziuret, dabar berods per LNK rodo kazkokias laidas:"Japonijos sunys", "Amerijos sunys" ir pan...Ten rodo ka veikia zmones kai jau nebezino kaip daugiau save isreikst, tai sunis nuomuoja, kartu i baseinus vaiksto, vestuves rengia, relax uzsiemimus ir pan... Viena seimininke is tos meiles savo rotveilere tiek sere visokiais tortais, kol ta visai nutuko,o veterinarai pamate, kad jau ir sanariai islkype ir dar 100+1 sveikatos problema atsiradus, ta sunyte patare uzmigdyt...O tai cia tau ir meile... Va, cia ir ta fraze, kad MEILE TURI TURET RIBAS pasiteisina.

Visiškai pritariu thumbup.gif Nors ir kaip bemylėčiau saviškius (kaip bežmoginčiau), šunų mados man nerūpi doh.gif Nors, jei kažkam rūpi - tai jų teisė - man nei šilta, nei šalta.

O vat gal reiktų iškelti analogišką temą iš kito galo? Taigi, kiek pastebėjau, kad labai populiaru sugyvuliinti/sužvėrinti žmones, meiliai vadinant: kiškučiais, zuikučiais, kačiukais, meškučiais...
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2007 08 06, 10:56)
..... bet jei tik sokineciau aplink juos ir glostineciau...

O tu apie žmones ar vaikus šitaip ? blink.gif amžiais šokinėji ir glostinėji?

O ,kad meilė turi turėti ribas, tai pritariu, bet čia jau esminė žmogaus problema ir ji susijusi tiek pat su gyvūnais kiek ir nesusijusi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 06 rugpjūčio 2007 - 10:23