Luknė,2007 07 12, 22:14
ir todėl manau neteisinga save vadinti pvz: šuns mama. Taip sumenkinamas motinos vardas.
Kažin, kuri labiau menkina motinos vardą:
1. Aš, kuri savo šunis vaikais pavadina, bet stengiasi dėl jų, dėl jų gerovės ir t.t. (Suknelėm nerengiu, swarovskiais nepuošiu - ne lėlė šuo aišku)
2. Ar ta, kuri uždusino savo vaiką ir išmetė į konteinerį?
3. Ar ta, kuri gimdo vaikus, kad gautų pašalpas ir jas pragertų, o vaikai namų namuose atsiduria galiausiai?
Nenoriu užgauti gyvūnėlius auginančiųjų jausmų, bet kiekvienam savo vieta.
Manęs tai neužgavo
QUOTE(Luknė @ 2007 07 12, 22:43)
Bet gyvūnai yra gyvūnai ir jie gaišta, o žmonės miršta ir žmonių vaikai yra žmonės, o nekačiukai ir šuniukai.
O kodėl aš negaliu sakyti, kad mano šuo mirė? Tai uždrausta įstatymu? Ar kam skauda ką nors, jei taip pavadinam?
QUOTE(Luknė @ 2007 07 13, 06:59)
Žiauru.. aš noriu atkripti dėmesį, į tai, kad žmogus turi susilaukti daugiau pagarbos, nei bet kuris kitas gyvūnas vien dėl to, kad jis yra žmogus. Mylėti yra gerai, bet viskam yra ribos, nežinau kaip apie jas papasakoti tiem kas nenori jų matyti.
Koks žmogus, turi sulaukti pagarbos? Man kartais gėda, kad aš irgi esu žmogus, kaip ir tas yra žmogus, kuris žagino, kankino... kaip ir tas per kurį įvyko avarija ir žuvo 2 šeimos, kaip ir tas, kuris būdamas dar paauglys bobutę papjovė dėl 8 litų...
Ir juos reikia gerbti, vien dėl to, kad jie irgi homo sapiens?
Aš kitaip galvoju. Mano nuomone, pagarba yra užsitarnaujama.