Įkraunama...
Įkraunama...

Vežimėlio pasirinkimo kriterijai ir strategija

O as isigijau Beby welt MOON ir labai patenkinta: didelis kietas neprapuciamas lopsys( kas man buvo svabiausia), labai manevringas ( 3 ratai) na gal siek tiek nestabilus, bet neteko nei kart net pakrypt, na graziai atrodo, kompaktiskas, patogu kad yra rankena ant lopsio virsaus, tai galima lenvai atskirai lopsi su vaikeliu nesti i svecius ar masina ( ka mes daznai darom). Jau vazinejam 3 men. ir manau dar 3 men. pratemsim su lopsiu. Na gal siek tiek brangokas, bet viskas kita liuks!

Manau ir rinktis reiktu pagal lopsi- kad jis butu didelis kietas stabilus- kad vaikutis komfortiskai guletu
Atsakyti
sveikos, as irgi jau greit busiu mama (vasarinukas bus ax.gif ) ir mastau apie vezima vis... labai sunku issirinkt kai pries tai nieko bendro su vaikais neturejau ir neisivaizduoju, nuo kada juos jau galima iskraustyt is lopsio i sedimaja dali? okio man reikia vezimo kad kita ziema, kai jam bus 1 metai, mum nekiltu problemu del lopsio dydzio... o gal jis jau nebegules lopsyje? g.gif nu zodziu esu pasimetus labai, neisivaisduoju ka rinktis... g.gif
Atsakyti
na as skelsiu:
Pati mama esu tris men. Ir per savo nepatirti labai nukentejau finansiskai. Nusipirkau 3 viename- lopsys, sportine dalis , autokedute, tinkanti ant to pacio remo . Sumokejau, aciu dievui, ne per daugiauisia - 1500 lt. ( pries tai masciau apie x- landeri, kurio kaina- virs 2000 lt). Ir ka- lopsi naudoju, sportine dalis man nereikalinga, kedute reikalinga, bet nebuvo verta pirkt pritaikyta tai serijai.
Tai aciu dievui, kad merga mano gime ziema, tai platus lopsys reikalingas, nes daug dekiu prisikraunu, dideli ratai pravaziuoja per pusnis. Kitaip buciau plaukus nusirovus, nes si, 3 viename sistema - apsurdas visiskas- apsikrauni didziausiais chlamais, is kuriu brangus lopsys naudojamas pusmeti, sportinuka naudot nesamone, nes svoris- 18 kg. doh.gif Nors name gyvenu viena koja, nezadu tampytis is masinos i masina su tokiu svoriu unsure.gif
Patarimas: kadangi tavo mazgiukas gims vasara, be jokiu abejoniu pirk SKETUKA, skirta nuo gimimo. Rekomenduoju Maclaren XLR. Jis labai kokybiskas, sedima- gulima plati, tad atsalus galesi vyniot i dekius, ir tilpsi. Jis ner pigus ( apie 1000 lt), bet sutaupysi, atskirai nepirkdama lopsio, tad nesigailesi, patikek. Nereikes kaip man, kvailelei, tampytis su 19 kg. XLR sveria 7.8 kg.

Uzsieny visos protingos mamos vezioja naujagimius sketukuose su gulima padetim, cia tik pas mus, provincijoj, vis supuojam vaikus tuose apsurdiskuose gargaruose doh.gif

p.s. jei jau negali be lopsio, pirk koki padeveta, pati paprasciausia, tik kad amortizacija gera butu. Pazadu, kad po to pusmecio, kol ji naudosi, ne paziuret i savo vezima negalesi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriena: 18 sausio 2009 - 18:54
QUOTE(Apsimetele @ 2009 01 18, 18:27)
sveikos, as irgi jau greit busiu mama (vasarinukas bus  ax.gif ) ir mastau apie vezima vis... labai sunku issirinkt kai pries tai nieko bendro su vaikais neturejau ir neisivaizduoju, nuo kada juos jau galima iskraustyt is lopsio i sedimaja dali? okio man reikia vezimo kad kita ziema, kai jam bus 1 metai, mum nekiltu problemu del lopsio dydzio... o gal jis jau nebegules lopsyje?  g.gif  nu zodziu esu pasimetus labai, neisivaisduoju ka rinktis...  g.gif

Is lopsio i sedima daly rekomenduojama iskraustyti kai leliuj yra 9 men. bet realiai nelabai rasi toki klecka kuris telpa i kieta lospi ir noriai jame talpinasi budamas 9 men. Manau optimaliausias wariantas kad kietam lopsi tilptu iki 6 men, nes apie 6 men jau gan twirtai sedi ir pradeda noret dairytis aplinkuj o ne gulinet. Juolab kad lopsiniam wezime jo nepasodinsi saugiai schmoll.gif Taigi skaiciuot siulyciau iki 6 men tilpt kietam lopseli. Konkreciai kazka patarti yra sunku, nes mes cia kalbam wis apie kriterijus, t.y. i ka atkreipti demesi... pirmiausia man atrodo kad swarbu laikas kada gimsta lelius, realiai gali pirkti tik lopsini wezima, o wasarai sketuka su gulima padetim - bet... tuo sketuku teks wazineti ir sekancia ziema - taigi reiktu pagalwoti ar su juo prawaziuosi wisur ten kur teks jums wazineti. Be to sketukai skirti daugiau wasarai, jie nera silti, net ir su wokeliais. g.gif As tawo wietoj budama, rinkciausi lopsini ir sportinuka 2in1 arba 3in1 bet cia reiktu paciai nuspresti, nes nei kur laikysit nei kur naudosit as nzn.
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2009 01 18, 19:49)
na as skelsiu:
Pati mama esu tris men. Ir per savo nepatirti labai nukentejau finansiskai. Nusipirkau 3 viename- lopsys, sportine dalis , autokedute, tinkanti ant to pacio remo . Sumokejau, aciu dievui, ne per daugiauisia - 1500 lt. ( pries tai masciau apie x- landeri, kurio kaina- virs 2000 lt). Ir ka- lopsi naudoju, sportine dalis man nereikalinga, kedute reikalinga, bet nebuvo verta pirkt pritaikyta tai serijai.
Tai aciu dievui, kad merga mano gime ziema, tai platus lopsys reikalingas, nes daug dekiu prisikraunu, dideli ratai pravaziuoja per pusnis. Kitaip buciau plaukus nusirovus, nes si, 3 viename sistema - apsurdas visiskas- apsikrauni didziausiais chlamais, is kuriu brangus lopsys naudojamas pusmeti, sportinuka naudot nesamone, nes svoris- 18 kg. doh.gif  Nors name gyvenu viena koja, nezadu tampytis is masinos i masina su tokiu svoriu unsure.gif
Patarimas: kadangi tavo mazgiukas gims vasara, be jokiu abejoniu pirk SKETUKA, skirta nuo gimimo. Rekomenduoju Maclaren XLR. Jis labai kokybiskas, sedima- gulima plati, tad atsalus galesi vyniot i dekius, ir tilpsi. Jis ner pigus ( apie 1000 lt), bet sutaupysi, atskirai nepirkdama lopsio, tad nesigailesi, patikek. Nereikes  kaip man, kvailelei, tampytis su 19 kg. XLR sveria 7.8 kg.

Uzsieny visos protingos mamos vezioja naujagimius sketukuose su gulima padetim, cia tik pas mus, provincijoj, vis supuojam vaikus tuose apsurdiskuose gargaruose doh.gif

p.s. jei jau negali be lopsio, pirk koki padeveta, pati paprasciausia, tik kad amortizacija gera butu. Pazadu, kad po to pusmecio, kol ji naudosi, ne paziuret i savo vezima negalesi smile.gif

airojoj naujagimį mačiau įmesta į parduotuvės vežimėlį, prie 15 laipsnių šilumos su vienu bodžiuku...šią žiemą londone vėjas žvarbus, o naujagimiai su vasarinėm kepurytėm, be pirštinių...užsienis ne rodiklis...o guldyti naujagimį į skėtuką...nu sorry, pati turiu 7 mėn vaiką, lopšiukas savo jau kaip ir atitarnavo, persėdom į sportinuką (nors ir yra pilnai gulima padėtis sportinuke, bet kai reikia miegoti vaikas vargsta,kiaurai perpučiamas, atviras, lauke kai blogas oras nelabai pavaikščiosi) automobilinė kėdutė atitarnavo, sistema 3 in 1 superinė, tik reikia ją naudotis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2009 01 18, 20:49)

Na siulyciau neuzmirsti kad tam jusu wadinamam UZSIENI skiriasi oro salygos, o del mamu protingumo galima ir pasigincyti mirksiukas.gif Nors pwz. Ispanijos siaureje (kur as dabar esu) jusu wadinamu sketuku mazokai ir tai juose sedi jau wyresni 2, 3 metu waikai silciausiuose wokeliuose. Nors wadinama ziema cia maximum 0, nakti iki minuso nukrenta temperatura. As manyciau, kad su sketuku ir siltu wokeliu neturint metuku waikuj lietuwiskoj ziemoj per salta, o ir saligatwiai pas mus ziema ne is pawyzdingai priziuretu, ko jau tikrai nepalyginsi su uzsieniu. g.gif
Taip kad dar nepersokot griowio o jau sakot OP mirksiukas.gif Gal kita ziema tik dziaugsites turedama sawo sportinuka drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omny: 18 sausio 2009 - 19:17
airojoj naujagimį mačiau įmesta į parduotuvės vežimėlį, prie 15 laipsnių šilumos su vienu bodžiuku

nu cia jau kazkokias baisybes rasot unsure.gif
, persėdom į sportinuką (nors ir yra pilnai gulima padėtis sportinuke, bet kai reikia miegoti vaikas vargsta,kiaurai perpučiamas, atviras, lauke kai blogas oras nelabai pavaikščiosi) automobilinė kėdutė atitarnavo, sistema 3 in 1 superinė, tik reikia ją naudotis

idomu, kaip ismokt, kad patiktu tapmytis diena is dienos 19 kg., ir dar priedo vezima is dvieju daliu, kurias reik susidet su vaiku ant ranku g.gif
bet kai reikia miegoti vaikas vargsta,kiaurai perpučiamas, atviras, lauke

sketukas sketukui nelygu, ar matet maclaren skeltuka? tai , kai kurie sketukai visiskai vasariniai, tai nieks nepraso tokio pirkt smile.gif
Be to, juk rasiau, kad man apsimokejo lopsys, nes vaikas gime ziema, merginos, kuriai patariu nepirkt lopsio vaikas gims vasara, o lopsys, kaip zinia, skirtas pusmeciui.
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2009 01 18, 21:27)

sketukas sketukui nelygu, ar matet maclaren skeltuka? tai , kai kurie sketukai visiskai vasariniai, tai nieks nepraso tokio pirkt smile.gif

Ziurint koks maclaren modelis, bet tikrai ne wisi ju sketukai tinkami LT ziemos oro salygoms ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omny: 18 sausio 2009 - 19:42
QUOTE(omny @ 2009 01 18, 20:37)
Ziurint koks maclaren modelis, bet tikrai ne wisi ju sketukai tinkami LT ziemos oro salygoms  ax.gif

be abejones, dauguma modeliu mums netiktu, bet paieskojus galima rast. neabejoju, kad tokiu sketuku turi ir kitos firmos ax.gif
Atsakyti
vežimą reik pirkti gerai apmąsčius kokiom sąlygom teks vežinėt, kiek naudosit ir kur naudosit - kiek teks nešipt, kokie atstumai važiavimo, kokios sąlygos kelių, ko norit iš vežimo ir pan.
Aš pvz turiu universlą, nes tokio ir norėjau. Nesiskundžiu. Gal persigalvosiu ir pirksiu skėtuką, bet tikrai ne tą tokį visai vasarinį ir perpučiamą, nes mėgstu keliaut, visur su pirmu vaiku važinėjau, reikalus tvarkydavau, tai aptogus vežimas buvo labia svarbus. Tąsydavau tą savo griozdą į antrą aukštą - ir nieko. Aišku, padejuodavau kaip sunku nešt.. Ale ką darysi.. Kiekvienas turi ir pliusų ir minusų...
Atsakyti
vežimą reik pirkti gerai apmąsčius kokiom sąlygom teks vežinėt, kiek naudosit ir kur naudosit - kiek teks nešipt, kokie atstumai važiavimo, kokios sąlygos kelių, ko norit iš vežimo ir pan.

o universalas, tai kas cia toks? blush2.gif
Tai kai tampai lopsi ziema , tai dar puse velnio,bet kaip tampyt sportinuka is dvieju daliu, kurio svoris 19 kg., zinant , kad aplink apstu sketuku po 6-7 kg. neisivaizduoju..Sadomazachizmas kazkoks verysad.gif
Is pradziu save grauziau, kad s.. nusipirkau, pries tai SM nepasikonsultavus, bet dabar matau, kad nieko nebuc pesus, visos mamos megsta tampytis, cia turbut nuo sovietmecio laiku islikus tradicija, kad moterim tinka tampyt bulviu maisus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2009 01 18, 20:24)
o universalas, tai kas cia toks? blush2.gif
Tai kai tampai lopsi  ziema , tai dar puse velnio,bet kaip tampyt sportinuka is dvieju daliu, kurio svoris 19 kg., zinant , kad aplink apstu sketuku po 6-7 kg. neisivaizduoju..Sadomazachizmas kazkoks verysad.gif
Is pradziu save grauziau, kad s.. nusipirkau, pries tai SM nepasikonsultavus, bet dabar matau, kad nieko nebuc pesus, visos mamos megsta tampytis, cia turbut nuo sovietmecio laiku islikus tradicija, kad moterim tinka tampyt bulviu maisus smile.gif

na, universlas toks ir yra, kur transformuojasi iš lopšinio į sportinį.. ir tampai viską su savim tongue.gif kodėl nenorėjau atsisakyt vežimo? Nes jis puikiai važiavo, vaikui jame buvo daug vietos. Kai sukdavau parke po 4val ir jis man ten miegodavo, tai buvo labai svarbu. Plius vežimas buvo tvirtas, o tai priduoda svorio vėl, talpus krepšys po vežimu. Aš juo buvau labai patenkinta, iškyrus, kai tekdavo jį vilkt į viršų. O skėtukai man nepatinka vien dėl mažų savo ratukų... schmoll.gif
Atsakyti