Įkraunama...
Įkraunama...

Vežimėlio pasirinkimo kriterijai ir strategija

QUOTE(Isila @ 2009 01 18, 21:29)
na, universlas toks ir yra, kur transformuojasi iš lopšinio į sportinį.. ir tampai viską su savim  tongue.gif kodėl nenorėjau atsisakyt vežimo? Nes jis puikiai važiavo, vaikui jame buvo daug vietos. Kai sukdavau parke po 4val ir jis man ten miegodavo, tai buvo labai svarbu. Plius vežimas buvo tvirtas, o tai priduoda svorio vėl, talpus krepšys po vežimu. Aš juo buvau labai patenkinta, iškyrus, kai tekdavo jį vilkt į viršų. O skėtukai man nepatinka vien dėl mažų savo ratukų...  schmoll.gif

Isila, tikrai yra sketuku lengvu su nemazais ratukais wink.gif Maclaren xlr turi visai nemazus ratus, mura irgi, tik nezinau, ar jie lengvi g.gif
Pikciau universala tik tuo atveju, jei gyvenciau kaime, name, ir niekur nekisciau nosies is savo teritorijos smile.gif)
Ai, beje, dar pridesiu, kad mano universalo ratai priekiniai nesisukioja doh.gif Tai va, meginos, nebukit tokios vistos, kaip as lotuliukas.gif
Atsakyti
na, universlas toks ir yra, kur transformuojasi iš lopšinio į sportinį.. ir tampai viską su savim  tongue.gif kodėl nenorėjau atsisakyt vežimo? Nes jis puikiai važiavo, vaikui jame buvo daug vietos. Kai sukdavau parke po 4val ir jis man ten miegodavo, tai buvo labai svarbu. Plius vežimas buvo tvirtas, o tai priduoda svorio vėl, talpus krepšys po vežimu. Aš juo buvau labai patenkinta, iškyrus, kai tekdavo jį vilkt į viršų. O skėtukai man nepatinka vien dėl mažų savo ratukų...  schmoll.gif

drinks_cheers.gif Man ir atrodo geriau kelis papildomus kg. nesiot i lauka ir namo- negu vaika su vezimuku lauke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2009 01 18, 22:36)
Isila, tikrai yra sketuku lengvu su nemazais ratukais wink.gif Maclaren xlr turi visai nemazus ratus, mura irgi, tik nezinau, ar jie lengvi g.gif
Ai, beje, dar pridesiu, kad mano universalo ratai priekiniai nesisukioja doh.gif  Tai va, meginos, nebukit tokios vistos, kaip as lotuliukas.gif

Mura yra ne sketukas, ir jo sworis panasiai kaip ir to kuri tu turi, na bet jo priwalumai nemazi kiti - didelis lopsys, gulima sportinuko padetis ir pan. Wat wat uz tai ir diskutuojam ka geriausia issirinkti kad nereiktu gailetis arba moket dwigubai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilexxx @ 2009 01 16, 22:03)
O kokia čia firma, kažkaip neįžiūriu  blush2.gif

4runner
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2009 01 18, 21:15)
užsienis ne rodiklis...o guldyti naujagimį į skėtuką...nu sorry, pati turiu 7 mėn vaiką, lopšiukas savo jau kaip ir atitarnavo, persėdom į sportinuką (nors ir yra pilnai gulima padėtis sportinuke, bet kai reikia miegoti vaikas vargsta,kiaurai perpučiamas, atviras, lauke kai blogas oras nelabai pavaikščiosi) automobilinė kėdutė atitarnavo, sistema 3 in 1 superinė, tik reikia ją naudotis smile.gif

drinks_cheers.gif Man pasiteisino 3 in 1 vezimelis. Tik beda del nenaudojamu daliu laikymo. Lopsys kietas, uzdaras, vaikui silciau jame. Galetu buti siek tiek didesnis (cia apie X-lander). Sportinis vezimelis tvirtas, platesnis, nei sketuku, stabilus. Vaikui jame tikrai geriau. Pagalvojau, geriau padesiu i nuosalesni kampa nenaudojamas dalis, nei isaugus lopsi pirksiu sketuka. Bet kiekvienas renkasi pagal save. Nemaza dalis mamu megsta keisti vezimelius - tik kas nepatiko ir jau naujas. Kitos pastovesnes - pripranta prie turimo ir benaudojant iziuri vis daugiau pranasumu. Cia, manau, kiekvienai mamai savo 4u.gif
Atsakyti
na, universlas toks ir yra, kur transformuojasi iš lopšinio į sportinį.. ir tampai viską su savim  tongue.gif ...

Na, radau biškutį laiko (t.y. tečiui palikau bendrauti tongue.gif ).
Norėčiau patikslinti Isila, universalo sportinę dalį tikrai netampai su savim ir taip per daug sveria. biggrin.gif Sakyčiau, "tampai" transformerį, nors koks ten tampymas, transformeris palyginti lengvesnis. Tai tiek apie universalus aplamai.
Norėčiau pasidalinti įspūdžiais po važinėjimosi su savo universalu (Riko Balerina). Kol jis stovėjo koridoriuje ir laukė savo laiko, nusileido padangos. Kai priputėme pastebėjome, kad vieno rato padanga lipa lauk nuo ratlankio. Kadangi turėjome garantiją (nors ir pirkome turguje), vyras nuvežė važiuoklę į turgų parodė ratą, tai jie už savaitės pakeitė mums ratą į naują, tai savaitėlę (gal daugiau, nes kol prisiruošėm į turgelį) važinėjomes tuo ką turėjome, šiaip tai visiškai netrūkdė, tik visualiai šiek tiek matėsi ir tiek. Taigi būna ir tokių nemalonumų su ratais, tiksliau su padangom. O kaip tai patikrinti perkant vežimėlį neįsivaizduoju. g.gif Juk neleis nuleisti visas padangas ir iš naujo pripusti hihihi.gif
Šiaip vežimėlis nors ir sunkokas, bet įsigudrinau visai nesunkiai tampyti jį per 7 laptelius iki lifto ir dar su mažyliu. Sunkiau buvo tik lipant iš požeminės perėjos, kur statesni laiptai su takeliais vežimėliui, tada ir pajauti vėžimėlio svorį. blink.gif Bet man jis visai patinka - ne blogai įveikdavome ant šaligatvio pripustą sniegą, šiaip jis atrodo visai šiltas, jame pakankamai vietos ir papildomoms antklodėlėms. Nors dedu tik savo šiltą avikailio liemenę ir vaiką į vokelį, be specialaus žieminio kombinezono, tik medvilnis ir veliurinis šliaužtai - ir mums visai šilta. cool.gif Be to vežimėlio gaubtą galima užsegti (su "mikro" ventiliacija), kad vėjas smarkiai nepustų.
Dar vienas dalykėlis jaudina - reguliojama rankena. Tikiuosi kniedės, kuriomis ji pritvirtinta, atlaikys kopinėjimą laiptais. unsure.gif Reikės kas kart tikrinti, ar kniedės dar tvirtai laikosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš kaip tik renkuosi vežimėlį ir jau kitą savaitę manau nusipirksim smile.gif Pagrindiniai kriterijai: bent du pripučiami ratai (4 pripučiami arba 2 pripučiami ir 2 guminiai), ratukų manevringumas (kad suktųsi apie savo ašį), kietas lopšiukas (mūsų atveju, vyras galės ratukus palikti rytais laiptinėje apačioje, o man teks nusinešti tik patį lopšiuką, o vakare ratukus vėl užneš į viršų), sportinės dalies arba rankenos permetimas į abi puses, mums dar aktuali spalva, kad tiktų ir mergytei, ir berniukui, bei sąlyginai nedidelė kaina.
Taigi renkamės tarp Classic 560 Lt, Diamond 740 Lt, Millenium 790 Lt, X-Trail 737 Lt, Coneco V3 690 Lt.
Atsakyti
[quote=Axxa,2009 03 04, 14:02]
kokios cia firmos vezimelius ziurite?
as dar turiu laiko taigi noriu issirinkti tinkamiausia...
labai patiko MC MURA 3, ir dar X- LANDER, kainos ju nemazos, bet jei tai gera karieta atgaileciau ax.gif
Atsakyti
Na ir vėjelis šiandien buvo. Mūsų "Balerina" atlaikė thumbup.gif ir atrodo neprapūčiama. rolleyes.gif tfu tfu tfu
Mums tik gaubtas kurį laiką "durniuoti" pradėjo. Krenta žemyn ir nepastatysi atgal. Tai vyras priveržė varžtukus, tai vėl puikiausiai veikia - keliomis pozicijomis užsifiksuoja. Gerai, kad gaubto mechanizmas paprastas, jei išeitų iš rikiuotės, tai lengva atstatyti. Manyčiau vertėtų pasirenkant vežimėlį atkreipti dėmesį į gaubto mechanizmą mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš savo kriterijus išvardinau ką tik naujai užvestoj temoj, bet čia noriu paantrinti universalų mėgėjoms. Prieš beveik 5m. pirkau pirmąjį (ir kolkas vienintelį) savo vėžimėlį: tuomet labai nesigilinau, nuvažiavom penktą dieną po gimdymo pas kažkokį žmogelį, vežantį vežimėlius iš berods Lenkijos ir nusipirkom pirmą patikusį vežimėlį. g.gif Buvau jauna, kvaila, neatsargi, neskaičiau taip aktyviai supermamos ir galvos nesukau dėl visokiausių smulkmenų biggrin.gif Ir kas keisčiausia, pataikiau išsirinkt tikrai gerą variantą: 4-ių pripučiamų ratų universalą.
Ratai nesisukiojo nei vieni, bet man tas visiškai nekliuvo, užtat važiavau kur norėjau, per kokį nori gruntą, apirusius šaligatvius, sode.
Lopšys daiktas tikrai patogus: tiek pirmom savaitėm mašinoj su juo veždavau, tiek iš lauko miegančią parsinešt patogu. Nepamenu nuo kelinto mėnesio (turbūt nuo 6-o), atėjus rudeniui, važiuodavau į lauką miegot jau be lopšio, o paklojus čiužinuką (tas vežimėlis turėjo tokias apsaugas iš šonų, į kurių vidų dėdavosi lopšys). Tokiame apšiltintame vežime maniškė parke pramiegojo visas įmanomas lauke būti pirmosios žiemos dienas. Išbūdavo po 2 val., jau net mano (o vėliau mano mamos) visi kaulai peršaldavo belaukiant kol atsibus... Sulaukus pirmųjų metų pavasarį smagiai sėdėdavo transformuotame sprotinuke, pati jį stumdavo, o vasarą su juo keliavom prie jūros. Taigi skėtuko kaip ir neprireikė.
Vienintelis jo minusas - svoris (bet tada gyvenau antrame aukšte ir sukandus dantis partempdavau vežimą su vaiku) mirksiukas.gif Dabar jau savęs gaila būtų, išlepau... tai ir ieškau lengvesnio biggrin.gif
Atsakyti
Tai tai cia pasiskaitinejau ir ziuriu,kad yra cia tokiu nemegstanciu "transformeriu". O mes turejom Hoco firmos. tai pradzioj rasiau,kodel toki rinkomes... Tai jokiu problemu nebuvo. Ir talpus ir lengvas ir krepsys nemazas ir lopsiukas didelis... O svarbiausia 4 dideli raai,tik nepripuciami,bet as pries pri[uciamus,nes tik vargo kiek girdejau su jais... Ir svarbiausia,kad kaina jo padori thumbup.gif o tai,kad ten radau pasisakyma,kad transformeri pirktu tik jei gyventu kaime,tik cia visiskas briedas. musiskis tikrai super atrode,ne koks gargaras,o gyvenome klp ir prie jusros su tokiu nebuvo problemu nuvykti,nes ga lengvas su lopsiu 11kg. zinoma yra db ir lengvesniu,bet tada jau lbbaisi kaina blush2.gif o sportine dalis sveria 7kg ir jo plotis kaip sketuko visur telpa ir nugarele visiskai gulima,del to galiu pasakyti,kad Hoco striker vezimukas tikrai ilgalaikis. thumbup.gif
Atsakyti
Na va, aciu, Apache, uz reklama Hoco, kazkaip ju buvau nepastebejus, o rodos atitinka mano reikalavimus thumbup.gif Tik del svorio... g.gif Pardaveju puslapyje raso, kad su lopsiu sveria 13,6kg.. Reikia nuvaziuot paziuret kaip realiai atrodo
Atsakyti