Įkraunama...
Įkraunama...

Taupymo ypatumai

Studentavimo laikais laikydavau mirksiukas.gif bet dabar man kažkaip neskanu iš šaldytuvo

drinks_cheers.gif MB irgi nesenai atrado sita "stebukla",kad saldytuve duona ilgiau nepelyja...tai ir krauna ten duona,batonus doh.gif o man neskanu,salta,kieta doh.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir aš į taupančiųjų būrelį unsure.gif

Mano taupymo programa tokia(bent jau paskutinį mėnesį pavyksta išsilaikyti):
1)Visada darau pirkinių sąrašą, tai apsaugo mane nuo nereikalingų pirkinių
2)Kadangi apsiprekinu Norfoj, tai einu pirkti ryte iki 10 arba vakare po 20 val. taip sutaupau 3% nuo pirkinių sumos.
3)Visada nauduojuos nuolaidų kertele, tai prideda man dar 2-3% nuolaidos(priklauso nuo to kiek išleidau praeitą mėnesį)
4)Visada kreipiu dėmesį į akcijas, jei kokiems produktų grupėms iš sąrašo yra akcija, tada perku geresnius jei apsimoka.
5) Kaip ir daugėlis iš jūsų, pasitaikius akcijoms buitinei chemijai ir ilgo galiojimo prekėms(tik dažnai naudojamoms), apsiperku į priekį.

P.S. Paskaičiavau, kad nuo lapkričio pradžios pavyko sutaupyti apie 80 litų. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pigalica @ 2008 11 25, 17:03)
P.S. Paskaičiavau, kad nuo lapkričio pradžios pavyko sutaupyti apie 80 litų. rolleyes.gif

Šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 11 25, 19:40)
Šaunuolė  thumbup.gif

nepatinka kazko man norfa, nerandu ten nieko...bet gal butu verta iprast g.gif kas siuo metu gero norfose? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delfija: 25 lapkričio 2008 - 18:02
QUOTE(Tisan @ 2008 11 25, 17:27)
drinks_cheers.gif  MB irgi nesenai atrado sita "stebukla",kad saldytuve duona ilgiau nepelyja...tai ir krauna ten duona,batonus  doh.gif  o man neskanu,salta,kieta  doh.gif

Tai dali reik atsideti i duonine-pusryciams, vakarienei. O kitai dienai isimti vakare-ryte bus silti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfija @ 2008 11 25, 18:01)
nepatinka kazko man norfa, nerandu ten nieko...bet gal butu verta iprast  g.gif kas siuo metu gero norfose? g.gif

man tai Norfa Norfai nelygi, vienos fainos, kitos nelabai ax.gif šalia manęs yra faina Norfa, ten mėsa šviežia labai gera, pvz. ir vaisiai bei daržovės visai neprasti smile.gif
Atsakyti
Man irgi kai kurios Norfos patinka. Va kai gyvenome Justiniškėse, ten labai patiko didelis pasirinkimas ir mėsos produktai švieži.
O va Pašilaičių labai nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
na ir man vienos norfos patinka,kitos nelabai,tai vaziuojam i ta kuri patinka smile.gif
patinka man,kad ten yra nebrangiu buitines chemijos prekiu,visokiu valikliu,sveitikliu..be to pienas pats pigiausias tik 1.79 bigsmile.gif tiesiog atsirenkam,man kiekvienoj pardej(maxej,iki,rimi) yra tokiu prekiu,kurios labai patinka ir kuriu kitur nera,tai kartais taip ir varau is norfos i maxe ir iki hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Tisan @ 2008 11 25, 18:36)
tai kartais taip ir varau is norfos i maxe ir iki  hihihi.gif

drinks_cheers.gif ale kaip nusikali po tokiu kelioniu doh.gif Parejus nieko nesinori schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Pigalica @ 2008 11 25, 17:03)

Mano taupymo programa tokia(bent jau paskutinį mėnesį pavyksta išsilaikyti):
1)Visada darau pirkinių sąrašą, tai apsaugo mane nuo nereikalingų pirkinių
2)Kadangi apsiprekinu Norfoj, tai einu pirkti ryte iki 10 arba vakare po 20 val. taip sutaupau 3% nuo pirkinių sumos.
3)Visada nauduojuos nuolaidų kertele, tai prideda man dar 2-3% nuolaidos(priklauso nuo to kiek išleidau praeitą mėnesį)
4)Visada kreipiu dėmesį į akcijas, jei kokiems produktų grupėms iš sąrašo yra akcija, tada perku geresnius jei apsimoka.
5) Kaip ir daugėlis iš jūsų, pasitaikius akcijoms buitinei chemijai ir ilgo galiojimo prekėms(tik dažnai naudojamoms), apsiperku į priekį.

o cia nuolaida visiems taikoma, apsipirkimui iki 10 ir vakare po 20 val? mes retai uzsukam i norfa, bet jei tikrai nuolaidos taikomos tokios taip isvardinai gal vertetu ir dazniau pradeti prekintis g.gif
Atsakyti
norfoj nesu buvusi blush2.gif
o siaip taupau taip:
1) turiu finansini plana metams i prieki - kada is kur ir kokios pajamos, tas pats su islaidom. kad ji galeciau susidaryti pradzioj vedziau islaidu skaiciavima ax.gif
2) trys saskaitos banke - busto paskolos, taupymo ir korteles (einamoji). gavus pinigus, visada permetu atitinkamas pinigu sumas i paskoline arba taupymo saskaita, korteles saskaitoj palikdama tik einamosios paskaiciuotoms islaidoms - sunkiau isleist, kai ner po ranka visada - pirma reik persivedinet, o is taupymo saskaitos nelengvai ranka tekyla persivedinet i kortele rolleyes.gif
3) turiu sarasus visu drabuziu/batu ir t.t., ko man reikia turet, salia sarasiuks, ka dar reiktu isigyt - apsaugo nuo pinigu metymo skudurams, kurie po to spintoj gules...
4) ant saldytuvo kabo sarasiukas maisto produktu, ko visada reikia turet namie - lengva sudarinet saras pries einant i parduyotuve
5) i parduotuve - tik su sarasu. isimtys retos rolleyes.gif daznaiusiai apsipirkineju mazoje parduotuveleje salia namu (ir salia dar darzoviu kioskas yra).
6) akciju metu apsiperku alkoholio (dar turiu nuo vasario menesio brendzio biggrin.gif ), skalbimo ir valymo priemoniu, visokiu dantu pastu, saldytu maisto produktu, ilgo laikymo maisto produktu. aisku, maisto produktu neprisisandeliuoju be proto rolleyes.gif
7) mokausi deretis - pirkdama uz didesne suma ko nors, klausiu, kokia nuolaidu sistema taiko - paprastai paaiskeja, kad nors kazkiek procentu taiko - o nuo poros tukstanciu sumos jau keliasdesimt litu jau ir sutaupyta ax.gif o buna ir ne vienas simtas rolleyes.gif
8)bandau metalinius litus i taupykle mesti, bet pas mane ju kazkaip atsiranda be rpoto daug - jei visus mesciau, po kelis simtus kas menesi galeciau sumest doh.gif lotuliukas.gif tai kol kas nustojau tai daryti blush2.gif
9) dar atsiminaiu - turiu nuolaidu korteliu - maksimos, geros akys, zygio batai, danija ir t.t. dar sakiau reiks iki isigyt, siaip dabar iki retai lankausi, bet naujoj vietoj arciau namu bus iki, tai isigysiu nuolaidu kortele ax.gif
vienu zodziu, jei dar ka prisiminsiu - parasysiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 25 lapkričio 2008 - 20:44
ale kaip nusikali po tokiu kelioniu doh.gif Parejus nieko nesinori

drinks_cheers.gif taip, bet ka darysi ...

o cia nuolaida visiems taikoma, apsipirkimui iki 10 ir vakare po 20 val? mes retai uzsukam i norfa, bet jei tikrai nuolaidos taikomos tokios taip isvardinai gal vertetu ir dazniau pradeti prekintis

jei neklystu,nuolaida taikoma visiems norfos nuolaidu korteles turetojams,jei neturi korteles,tai ir nuolaidos negausi smile.gif siaip tomis valandomis iki 10 ir po 20,yra ta vadinamoji momentine nuolaida,berods 4 proc nuo pirkiniu sumos,o siaip dar papildomai yra nuolaida priklausanti nuo sukauptu tasku korteleje,taigi kartais ta nuolaida bendroj sumoj gali siekti ir apie 5-6 proc,tai jau visai neblogai bigsmile.gif
Atsakyti