Įkraunama...
Įkraunama...

Taupymo ypatumai

Norfoj taip vadinamos "Praktiškos valandos" taikomos visiems be išimties
user posted image
Taip pat perkant kaupiama nuolaida kitam mėnesiui
user posted image
Smulkiom raidėm parašyta kam netaikoma nuolaida cool.gif

P.S. Pamiršau parašyti, kad kai kurios daržovės pas mus atkeliauja iš kaimo, tačiau kartais jų pritrukus tenka ir nusipirkti ax.gif
Atsakyti
Panos, su tom nuolaidų kortelėmis visada laimi, todėl pas mane yra jų visokių. Gaila, tik, kad prie manęs nėra Norfos, o kažkur važiuoti nesinori, nes kuras irgi kainuoja.
Pvz., Urmo bazėje Žuvies skyriuje yra gyvūnų prekių skyrelis, tai tą nuolaidą, kurią gaunu, visada į "Pifo" labdaros taupyklę sumetu ar tiesiog pardavėjai pasakau, kad grąža pati sumestų.
Ir likusio maisto niekad neišmetu, o nunešu prie konteinerio vargšams valkataujantiems gyvūnams ir paukščiams.
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 11 26, 09:23)
Ir likusio maisto niekad neišmetu, o nunešu prie konteinerio vargšams valkataujantiems gyvūnams ir paukščiams.

...ir vargsai valkataujantys gyvunai puotauja prie jusu atnestu likuciu, sunys siepia dantis i nesancius siuksles zmones, o pauksciai skraido virs galvos buriais plius isnesioja po kiemus kas liko... doh.gif kazkada kaimyne tokia buvo, tai gailestingumas gyvunams, bet apie aplinkinius visai negalvojama cool.gif
Atsakyti

stengiuos taupyti,gyventi taip,kad maisto nereiketu ismesti....
Atsakyti
Aš stengiuosi prigaminti tiek, kad netektų išmesti. Jei kartais kokie gabaliukai lieka, viską vežu į kaimą. O dėl maisto likučių palikimą prie konteinerių, man taip pat nepatinka.... dry.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 11 26, 08:47)
...ir vargsai valkataujantys gyvunai puotauja prie jusu atnestu likuciu, sunys siepia dantis i nesancius siuksles zmones, o pauksciai skraido virs galvos buriais plius isnesioja po kiemus kas liko...  doh.gif kazkada kaimyne tokia buvo, tai gailestingumas gyvunams, bet apie aplinkinius visai negalvojama  cool.gif

ne puotauja schmoll.gif , aš nematau kas suėda, nes l anksti ryte nunešu ir suprantama, jei turiu ką nešti, o tai ne visada.
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 11 26, 08:23)

Viskam turi būti ribos. Oi, kaip aš tokių kaimynių nekenčiu, o turiu visas tris - gretimam name bash.gif
Dar galima iš dalies suprasti tuos, kurie likusį maistą įvynioja, prieš mesdami į šiukšlių dėžę - valkatos ras - bus jiems. Bet jau valkataujantiems gyvūnams ir paukščiams... O paskui ir būna pilnas kiemas kačių ir šunų benamių blusėtų su nežinia kokiom ligom, o priedo jiems - ir balandžių bei žuvėdrų, kirų (prie jūros gyvenu), dėl kurių palanges lauko valyt kas porą dienų reikia doh.gif
Mano nuomone, valkataujantiems gyvūnams vieta - atitinkamuose priežiūros centruose ir karantinavimo tarnybose
Atsakyti
gal jau galima grįžti prie temos apie taupymo ypatumus? ar dar bus norinčių pasisakyti, kad, pvz., karantinavimo tarnybose reikėtų patalpinti valkataujančius gyvūnus šeriančias kaimynes ar tuos gyvūnus lauk išmetusius žmones? cool.gif
Atsakyti
Jei matau man reikalingą daiktą, pagrinde maisto produktus ir jam pritaikyta akcija, tipo moki už vieną - gauni du, tai pasiimu.
Atsakyti
QUOTE(eiven @ 2008 11 26, 09:10)
Viskam turi būti ribos. Oi, kaip aš tokių kaimynių nekenčiu, o turiu visas tris - gretimam name  bash.gif
Dar galima iš dalies suprasti tuos, kurie likusį maistą įvynioja, prieš mesdami į šiukšlių dėžę - valkatos ras - bus jiems. Bet jau valkataujantiems gyvūnams ir paukščiams...  O paskui ir būna pilnas kiemas kačių ir šunų benamių blusėtų su nežinia kokiom ligom, o priedo jiems - ir balandžių bei žuvėdrų, kirų (prie jūros gyvenu), dėl kurių palanges lauko valyt kas porą dienų reikia  doh.gif
Mano nuomone, valkataujantiems gyvūnams vieta - atitinkamuose priežiūros centruose ir karantinavimo tarnybose

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Pas mus ir toks yra - meta žuvų atliekas, kitą maistą po langais ir svarbiausia, ne po savo umn.gif buvo daėję iki to, kad žiemą mūsų (ne savo) laiptinės duris atidarė, kad gyvūnėliai nesušaltų doh.gif Tai jei tokie rūpestingi, tai pasiimkit tuos kačiukus ar dar kažką į namus ir auginkit, nes kiekvienas gyvis turi turėti šeimininką.
O gaminti reikia stengtis tiek, kad išmest netektų arba panaudoti tai kas liko ax.gif Va jei dar kas pamokintų kaip galima panaudoti tai kas liko būtų visai liuks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vasaros lietus* @ 2008 11 26, 22:00)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Pas mus ir toks yra - meta žuvų atliekas, kitą maistą po langais ir svarbiausia, ne po savo umn.gif buvo daėję iki to, kad žiemą mūsų (ne savo) laiptinės duris atidarė, kad gyvūnėliai nesušaltų doh.gif Tai jei tokie rūpestingi, tai pasiimkit tuos kačiukus ar dar kažką į namus ir auginkit, nes kiekvienas gyvis turi turėti šeimininką.
O gaminti reikia stengtis tiek, kad išmest netektų arba panaudoti tai kas liko ax.gif Va jei dar kas pamokintų kaip galima panaudoti tai kas liko būtų visai liuks thumbup.gif

Kai pas mus lieka kokios nors kruopu koses, tai i ja imusu kiausini, idedu sauksta miltu ir viska ismaisau. Is sios mases kepu blynelius. Visi mano pazistami vaikai begalo juos megsta. Sis patiekalas labai tinka vaikams nemegstantiems kosiu.
Atsakyti
sveikos smile.gif ta "krize" gasdina visus, net ir tuos, kuriu, regis, dar nepaliete ir nesiruosia paliesti.
mes su vyru uzdirbam pakankamai, menesio pajamos siekia apie 7tukst. litu, taciau taupom visada, taupem net ir tada, kai niekas apie krizes nekalbejo.
ka darom? jeigu kokio nors daikto norim, bet jis nera labai butinas ir skubus, laukiam akciju(pvz pirkdami telika, saldytuva ir pan). kai kuriuos maisto produktus, tokius, kurie isstovi ilgai, perkam irgi daznai akciju metu(miltai, cukrus, makaronai).
tikrai niekada nesipurtom optimos linijos produktu, norfos pieno ir pan. pikdami daznai pasiziurim i svori, nes kartais preke gali atrodyti pigesne, taciau jos svoris gali buti mazesnis. taip pat ziurim i galiojimo laika, nes ilgesnio galiojimo preke gali ilgiau isguleti saldytuve, priesingu atveju daug daiktu tiesiog ismetam.
taupom net atostogu metu. jeigu norim savaitgali praleisti prabangiai, renkames kur nors druskininkuose 4* viesbuti, taciau vykdami i pazintine kelione po egipta, zinodami, kad viesbutyje nedrybsosim visa diena, renkames poros zvaigzduciu viesbuti, keliones perkam pas vietinius.
namuose visur isissukom taupancias lemputes, kadangi gyvenam nuosavame name, tai apsisiltinome sienas,pasistateme gera dujini peciu, kuris sildo pagal tam tikras programas(nakti uztenka 15 laipsniu silumos, kai bunam darba, irgi palaikoma nedidele temperatura, o kai bunam namie, sildomes daugiau).
turim savo darza, todel vasara visada auginam siek tiek darzoviu, uogu, vaisiu. daug konservuoju ziemai.
rubus, batus daznai perkam per ispardavimus arba vokietijoje, nes ten rubai pigesni.
stengiames kuo reciau lankytis restoranuose(yra zmoniu, kurie ten valgo kasdien), o daugiau pasigaminti namuose.
taip per menesi sugebam gyventi is vieno algos, o kito alga pasideti taupymui.
Papildyta:
dar noriu patarti kaunietems(kaip kituose miestuose nzn). as labai megstu vistienos krutinele, taciau maximose visose labai brangu(apie 22lt/kg). taciau lygiai tokia pat krutineles file urmo bazeje kainuoja 11.80lt/kg. tai labai verta ten apsilankyti. beje, tai galioja ir kitoms mesoms, zuvims. megstu lasisa, taciau parduotuveje labai brangu. bazeje, zuvies turguje, rudoji lasisu mesa(man tai ji tokia pat kaip ir kitos rukytos lasisos) kainuoja 10lt/kg. nusipirkus toki kieki, galima uzsisaldyti saldiklyje dali, kad nesugestu, nes parduoda tik po kila.
dar zymiai pigesni vaisiai, darzoves drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyrika: 26 lapkričio 2008 - 21:37