Įkraunama...
Įkraunama...

Taupymo ypatumai

QUOTE(prieblanda @ 2008 12 04, 19:12)
matėt akip atrodo bomžas, renkantis butelius šiukšliadėžėj? rūbai niekad neskalbti, pats nesiprausęs ir pan. ot taip ir atrodė.
mano tėtė visada sakydavo, kad svarbiausia, jog rūbai būtų švarūs ir nesuplyšę  cool.gif

Po langais stovi lankytoju nestokojanti siuksliadeze. Tai apsirengimas ziurint kurio bomzo. Yra labai stilingu, yra ir siaip sau. Tik veidai isduoda... O cia jau is arti reik ziuret. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 12 04, 20:49)
Man irgi panasiai buve gyvenime, teko labai nemaloniai nustebti blush2.gif

Kokybiski daiktai yra brangesni, bet ilgiau ir tarnauja smile.gif man psichologiskai sunkiausia moketi daugiau, kai matau, kad yra pigesnis ir labai panasus daiktas. Pirmiausia sita taisykle patikrinau su batais blush2.gif o paskui jau atradau, kad labai daug kur galioja blush2.gif

reikia ziureti del ko jis pigesnis - del to, kad vardas nezinomas ar kad savybes skiriasi mirksiukas.gif ne visada kas brangu yra gerai ir atvirksciai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 12 04, 19:49)
Man irgi panasiai buve gyvenime, teko labai nemaloniai nustebti blush2.gif

Kokybiski daiktai yra brangesni, bet ilgiau ir tarnauja smile.gif man psichologiskai sunkiausia moketi daugiau, kai matau, kad yra pigesnis ir labai panasus daiktas. Pirmiausia sita taisykle patikrinau su batais blush2.gif o paskui jau atradau, kad labai daug kur galioja blush2.gif

Na yra net toks liaudies posakis "Pigią mėsą šunys ėda". lotuliukas.gif

P.S.Jaučiu, teks ir man kaip šuneliui pasimaitinti verysad.gif
Atsakyti
iš internetinės tautosakos: "klausiau tevo ar tikrai bus krize? sako nejuokauk krize bus tik turtingiems o mum bus pize" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2008 11 26, 22:36)
sveikos smile.gif ta "krize" gasdina visus, net ir tuos, kuriu, regis, dar nepaliete ir nesiruosia paliesti.
mes su vyru uzdirbam pakankamai, menesio pajamos siekia apie 7tukst. litu, taciau taupom visada, taupem net ir tada, kai niekas apie krizes nekalbejo.
ka darom? jeigu kokio nors daikto norim, bet jis nera labai butinas ir skubus, laukiam akciju(pvz pirkdami telika, saldytuva ir pan). kai kuriuos maisto produktus, tokius, kurie isstovi ilgai, perkam irgi daznai akciju metu(miltai, cukrus, makaronai).
tikrai niekada nesipurtom optimos linijos produktu, norfos pieno ir pan. pikdami daznai pasiziurim i svori, nes kartais preke gali atrodyti pigesne, taciau jos svoris gali buti mazesnis. taip pat ziurim i galiojimo laika, nes ilgesnio galiojimo preke gali ilgiau isguleti saldytuve, priesingu atveju daug daiktu tiesiog ismetam.
taupom net atostogu metu. jeigu norim savaitgali praleisti prabangiai, renkames kur nors druskininkuose 4* viesbuti, taciau vykdami i pazintine kelione po egipta, zinodami, kad viesbutyje nedrybsosim visa diena, renkames poros zvaigzduciu viesbuti, keliones perkam pas vietinius.
namuose visur isissukom taupancias lemputes, kadangi gyvenam nuosavame name, tai apsisiltinome sienas,pasistateme gera dujini peciu, kuris sildo pagal tam tikras programas(nakti uztenka 15 laipsniu silumos, kai bunam darba, irgi palaikoma nedidele temperatura, o kai bunam namie, sildomes daugiau).
turim savo darza, todel vasara visada auginam siek tiek darzoviu, uogu, vaisiu. daug konservuoju ziemai.
rubus, batus daznai perkam per ispardavimus arba vokietijoje, nes ten rubai pigesni.
stengiames kuo reciau lankytis restoranuose(yra zmoniu, kurie ten valgo kasdien), o daugiau pasigaminti namuose.
taip per menesi sugebam gyventi is vieno algos, o kito alga pasideti taupymui.
Papildyta:
dar noriu patarti kaunietems(kaip kituose miestuose nzn). as labai megstu vistienos krutinele, taciau maximose visose labai brangu(apie 22lt/kg). taciau lygiai tokia pat krutineles file urmo bazeje kainuoja 11.80lt/kg. tai labai verta ten apsilankyti. beje, tai galioja ir kitoms mesoms, zuvims. megstu lasisa,  taciau parduotuveje labai brangu. bazeje, zuvies turguje, rudoji lasisu mesa(man tai ji tokia pat kaip ir kitos rukytos lasisos) kainuoja 10lt/kg. nusipirkus toki kieki, galima uzsisaldyti saldiklyje dali, kad nesugestu, nes parduoda tik po kila.
dar zymiai pigesni vaisiai, darzoves  drinks_cheers.gif

Jūsų šeimą galima tik pagirti - šaunuoliai thumbup.gif Labai norėčiau, kad ir mes su vyru taip gyventume... blush2.gif Dedu visas pastangas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 12 04, 18:49)
o paskui jau atradau, kad labai daug kur galioja blush2.gif

kur dar tai pasiteisino?
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 11 27, 02:52)
Jau seniai isitikinau,kad pasiturintys ar turtingi zmones todel ir turtingi,kad moka taupyti.Jie izvelgia kitokius prioritetus. Akivaizdus pavyzdys-Lyrikos postas. O biedniokai gyvena sia diena-"juk gyvenam tik viena karta!"-,kol gyvenimas neprivercia ismokti nors kiek pataupyti.

Na gerai, jei yra is ko taupyti, o jei ne...Tarkim 4-iu asmenu seima turi ptagyventi is 2000 lt - 350 paskola, 250 butas, 120+60 draudimas, 190 darzelis, 100 pietus mokykloj, lieka 930 lt-maistui, vaistams (nuo depresijos smile.gif ) , groziui tpsakant ir visam kitam. Tai zinokit kita karta nusispjauni ir nueini ledu i MDonalda ar silkiniu blyneliu i kinieniecius, na aisku nuostolis kisenei, bet vemti norisi nuo taupymo.
Grizti namo, ir vel taupai, nes kito pasirinkimo nera.
As nebijau taupyti, pripratusi esu,nebijau likti be atostogu (ir taip nelabai kur vaziuojam), bijau del psichines bukles, nes ta itampa labai jau ''kerta'' per smegenis. unsure.gif

QUOTE(Delfija @ 2008 11 27, 10:35)
na taip kartais reikia taupyti tam kad isgyventum, kartais tam kad sutaupytum...turbut cia diskusija kazkiek issiskiria... g.gif galbut reiketu uzvest tema...pvz. kaip isgyvent uz 2000-3000 Lt. atitinkamai kur gyveni ar turi paskolu... g.gif na bet cia tik pamastymui, nesupykit  4u.gif

Nepykstam tongue.gif pritariam. bigsmile.gif

QUOTE(prieblanda @ 2008 12 04, 19:12)
kam čia kompleksai?  huh.gif  ar aš sakiau, kad reikia vaikščioti super prabangiai apsirengus ar Gariūnų dizainerių apranga? ten seniokas vaikščiojo atrodydamas kaip bomžas. matėt akip atrodo bomžas, renkantis butelius šiukšliadėžėj? rūbai niekad neskalbti, pats nesiprausęs ir pan. ot taip ir atrodė.
mano tėtė visada sakydavo, kad svarbiausia, jog rūbai būtų švarūs ir nesuplyšę  cool.gif

Na mes suauge aisku pavaiksciosim su tais paciais rubais, kelnem, susiusim, sulopysim, apsiusim, pukelius nudepiliuosim, ir vel kaip nauji cool.gif . Bet batai plysta, kazkodel netinkamiausiu momentu doh.gif . O vaikai auga kaip ant mieliu bigsmile.gif tik nuperki ir uz keliu menesiu striukum bukum. As isigudrinau is kelniu daryti bridzus sunui, o kitus isaugtus rubelius - gerus tinkamus naudoti deti i SM isparduotuve. smile.gif ( P.S. perka ir dar padekoja uz gerus , pigius rubelius)
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2008 12 05, 10:13)
Na gerai, jei yra is ko taupyti, o jei ne...

drinks_cheers.gif kitiems ir be krizės jau ne pyragai yra unsure.gif
Jei man nereiktų dykaduonio sūnaus išlaikyti, tai rolleyes.gif , bet ką daryti, yra kaip yra, niekas jo pasaulyje negali priversti darbintis, jokia krizė verysad.gif
Atsakyti

Papildyta:
dar noriu patarti kaunietems(kaip kituose miestuose nzn). as labai megstu vistienos krutinele, taciau maximose visose labai brangu(apie 22lt/kg). taciau lygiai tokia pat krutineles file urmo bazeje kainuoja 11.80lt/kg. tai labai verta ten apsilankyti. beje, tai galioja ir kitoms mesoms, zuvims. megstu lasisa, taciau parduotuveje labai brangu. bazeje, zuvies turguje, rudoji lasisu mesa(man tai ji tokia pat kaip ir kitos rukytos lasisos) kainuoja 10lt/kg. nusipirkus toki kieki, galima uzsisaldyti saldiklyje dali, kad nesugestu, nes parduoda tik po kila.
dar zymiai pigesni vaisiai, darzoves drinks_cheers.gif
[/quote]

taip taip tikrai verta. mes ten daznai nuvaziuojam savaitgali ivairios mesytes, vaisiu, darzoviu savaitei nusipirkt, tikrai pigiau, o kokybe tikrai pakankamai gera thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ija27 @ 2008 12 04, 20:40)
reikia ziureti del ko jis pigesnis - del to, kad vardas nezinomas ar kad savybes skiriasi  mirksiukas.gif ne visada kas brangu yra gerai ir atvirksciai  ax.gif

drinks_cheers.gif
Čia lygiai tas pats, kaip nepirkti daikto dėl to, kad jis kinietiškas tongue.gif Ypač batų... o kad 90% batų pagaminti Kinijoje (įskaitant ir tuos, ant kurių parašyta MADE IN ITALY), nedaug kas žino cool.gif

QUOTE(Cleo_25 @ 2008 12 04, 21:58)
Jūsų šeimą galima tik pagirti - šaunuoliai  thumbup.gif Labai norėčiau, kad ir mes su vyru taip gyventume...  blush2.gif Dedu visas pastangas  4u.gif

drinks_cheers.gif
Aš vis norėdavau palikti vieną atlyginimą taupymui, bet vis kokių nenumatytų išlaidų atsiranda doh.gif Mums labai pasiteisino 10% algos atidėjimas bigsmile.gif

Beje, kur Vilniuje yra Kauno bazėms analogiška vieta? Na, tarkim, dėl tos pačios paukštienos? Turguje pirkti mėsą man baisoka unsure.gif
Atsakyti
Aš irgi bandau vis atidėti 10 proc. 2 kartus lyg ir pavyko. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 05 gruodžio 2008 - 20:05
tie 10 proc. atidetu tikrai labai nesijaucia 4u.gif
Atsakyti