Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos-3

QUOTE(tokom @ 2008 01 17, 17:05)
Gal netiksliai suformulavau klausymą. Kaip "flencuoti", auginti tai aš žinau liezuvis.gif Tačiau norėjau paklausti, gal žino paslapčių, kaip tas "kasas" užsiauginti? Ar reikia po kelias sodinti į vazoną, gal ankstyvas parnesimas i kambarį ir šviesos "dozė" padeda...  g.gif
Pavyzdžiui, man niekada nepavyko turėti štai tokio grožio  schmoll.gif
grožio

Manau, jog dar ir nuo veislės priklauso. Aš stambiažiedes pilnavidures sodinu po keletą viename vazone ir kartą pakerpu viršūnes, kad geriau šakotųsi. Kaskados būna ilgos, bet retokos. Galima sodinti ir po vieną, o viršūnes kirsti keletą kartų, bet tada susivėlina žydėjimas. O tokių rūšių, kaip nuotraukoje, tuščiavidurės, plunksniškais žiedlapiais palergonijos užaugina labai tankias su gausybe žiedų kaskadas, bet jos būna trumpesnės.
Atsakyti
Vadinasi mano klaida, kad per mazai augaliuku sodinu i viena vazoneli g.gif O siaip koks mazdaug tankumas turetu buti??? (Atsiprasau jei mano klausimai ikyrus blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(tokom @ 2008 01 17, 16:05)
Gal netiksliai suformulavau klausymą. Kaip "flencuoti", auginti tai aš žinau liezuvis.gif Tačiau norėjau paklausti, gal žino paslapčių, kaip tas "kasas" užsiauginti? Ar reikia po kelias sodinti į vazoną, gal ankstyvas parnesimas i kambarį ir šviesos "dozė" padeda...  g.gif
Pavyzdžiui, man niekada nepavyko turėti štai tokio grožio  schmoll.gif
grožio

As negaliu pamatyti grozio verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(tokom @ 2008 01 17, 15:33)
Vadinasi mano klaida, kad per mazai augaliuku sodinu i viena vazoneli  g.gif  O siaip koks mazdaug tankumas turetu buti??? (Atsiprasau jei mano klausimai ikyrus  blush2.gif )

Pelargonija reikia sodinti tankiai. Jos nemėgsta daug erdvės. Pas mane net apie 10 kelmų buvo vienam lovy. 4u.gif
Atsakyti
Aciu, mergaites! Dabar jau mastysiu apie balkono padailinima liezuvis.gif Greiciau tas pavasaris ateitu hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tokom: 17 sausio 2008 - 15:50
biggrin.gif Tuoj vėl visos susirgsim gėlių auginimo manija lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aš šiandien jau Kristinoskristinos ūkį apžiūrėjau. Laukiu, kol saulutė išlys, tada pradėsiu sėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 01 17, 16:41)
:... Laukiu, kol saulutė išlys, tada pradėsiu sėti biggrin.gif

schmoll.gif Na jau ne nezadu seti, paskutiniai pora metu man kazkokie nesekmingi, ka paseji tas nedygsta, o jei isdygsta "nugaista"... verysad.gif
O gal kas zinote gelininku ukiu, kurie prekiautu Vilniuje ir uz jo ribu, nes kazkaip Senukuose ir Ermitaze prekiaujamu "mazyciu" pelargoniju spalvos dazniausiai neatitinka tikroves ir siaip kartais uztaikai kad tokiu "paliegeliu" uzvezta doh.gif

Atsakyti
QUOTE(tokom @ 2008 01 17, 12:10)
išdykėle, sakykit, o kada ir kaip pradėti sodinti bei formuoti svyrančias pelargonijas pirktas dar mažuliukes parduotuvėje. Jau kelinti metai svajoju apie svyrančias pelargonijas balkone kurios krenta tiesiog kekemis ir nežinia kokio ilgio tos "kasos".  wub.gif

Kasų ilgis tikrai priklauso nuo veislės. Kaskadinės iš mažo daigelio per vasarą užauga labai ilgos. Jos dažniausiai būna tuščiavidurės, bet labai gausiai žydi. Aš irgi vieną kartą pavasarį nulaužiu viršūnes kad labiau šakotūsi.
Nemoku įkelti iš savo albumo nuotraukos blush2.gif , bet jame yra ir raudona kaskadinė pelargonija loveliuose po langais.
Pavasarį turėsiu parduoti visų mano albume esančių pelargonijų daigų, tame tarpe ir kelių spalvų kaskadinių. Pati prekiausiu Kaune, o į Vilnių galėsiu perduoti per vaikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 17 sausio 2008 - 22:11
įkeliu išdykėlės nuotrauką 4u.gif :
user posted image

negaliu šita atsižiūrėt:
user posted image
Atsakyti
Labai ačiū Srauniau 4u.gif Kai grįš vaikai, prašysiu kad pamokintų blush2.gif
Tiesa, Vilniuj daigų galima nusipirkti "Jūsų sodui" šiltnamiuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 18 sausio 2008 - 00:11
išdykėle labai gražios, vešlios gėliukės wub.gif Jetau man jau pavasariu pakvipo lotuliukas.gif
Atsakyti
Išnaujo įkėliau išdykėlės nuotraukas - fotki.com nelabai draugauja su forumais 4u.gif Spausti nuotrauką smile.gif
user posted image user posted image user posted image user posted image

Laukiu pavasario blush-anim-cl.gif
Atsakyti