Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos-3

QUOTE(laurindre @ 2008 01 17, 16:44)
Pelargonija reikia sodinti tankiai. Jos nemėgsta daug erdvės. Pas mane net apie 10 kelmų buvo vienam lovy. 4u.gif

Mazdaug kokiu atstumu viena nuo kitos sodinti? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(išdykėlė @ 2008 01 18, 01:09)
Labai ačiū Srauniau   4u.gif Kai grįš vaikai, prašysiu kad pamokintų  blush2.gif
Tiesa, Vilniuj daigų galima nusipirkti "Jūsų sodui" šiltnamiuose.

O kur sitie siltnamiai yra?
Atsakyti
QUOTE(irmaMO @ 2008 01 18, 14:19)
O kur sitie siltnamiai yra?

čia turbūt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 18 sausio 2008 - 14:24
QUOTE(irmaMO @ 2008 01 18, 14:19)
Papildyta:

Pamatavau, lovelis 55 cm. Ir lygiai 10 kelmu. Taip ir sodini. g.gif Šiaip iš šakelių dauginti tiek daug nesišakoja. Kadangi aš sėju dažniausiai pati, (nes per žiemą laikyti nėra kur, o kasmet tiek prisipirkti sakyčiau brangu), tai šakojasi tikrai labai daug thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 01 18, 14:32)
... Kadangi aš sėju dažniausiai pati, (nes per žiemą laikyti nėra kur, o kasmet tiek prisipirkti sakyčiau brangu), tai šakojasi tikrai labai daug thumbup.gif

bigsmile.gif prasom papasakoti placiau mirksiukas.gif Kokios firmos sekla perki, daigumas ir etc... g.gif nes gi man oj oj oj jei taip tankiai reikia sodinti apie 40 stukiu reiks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tokom @ 2008 01 18, 14:55)
bigsmile.gif  prasom papasakoti placiau  mirksiukas.gif Kokios firmos sekla perki, daigumas ir etc...  g.gif nes gi man oj oj oj jei taip tankiai reikia sodinti apie 40 stukiu reiks  doh.gif

g.gif Nelabai yra ką pasakoti. Šiemet sėklų nebepirksiu, nes mano užpernykštės labai gerai sėklas brandina. Jau dabar pilnai esu jomis aprūpinta. biggrin.gif biggrin.gif
Užpernai pirkau Agrofirmos sėklas ( iš 7 išdygo 2), būtų gal truputį daugiau buvę, bet labai nekantravau ir kelias nuspaudžiau, Pernai sėjau Nojaus sėklų - išdygo apie 50 proc. Vokiškos išdygo visos, bet auginimo eigoje Sūnus viską sumaišė, tai net nežinau, kokios jos turėjo būti.
Stipriausios pasirodė užpernykštės, nes ir jas pernai sėjau ir vėl sėklų iš jų daugiausiai užderėjo thumbup.gif Ir žydėjo jos geriausiai. thumbup.gif Šiemet vėl sėsiu biggrin.gif biggrin.gif
Štai tokios pas mane.[attachmentid=127681]
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 01 18, 18:14)
:Štai tokios pas mane.[attachmentid=127681]

Super thumbup.gif

Pries pora metu zonale pelargonkas siunciausi is UK. Daigumas buvo super! Sakau gal ir siemet siustis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmaMO @ 2008 01 18, 15:19)

QUOTE(laurindre @ 2008 01 18, 15:32)
Pamatavau, lovelis 55 cm. Ir lygiai 10 kelmu. Taip ir sodini. g.gif

Tep tep. 4u.gif Kazkur esu skaicius, jei retai susodini, augina saknyna, o ne gelyna. O jei tankiai, tai gelyna, t. y. ziedus.
As irgi mazdaug kas 7cm sodinu ir dviem eilem.

Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 01 18, 19:14)
g.gif Nelabai yra ką pasakoti. Šiemet sėklų nebepirksiu, nes mano užpernykštės labai gerai sėklas brandina. Jau dabar pilnai esu jomis aprūpinta. biggrin.gif  biggrin.gif
Užpernai pirkau Agrofirmos sėklas ( iš 7 išdygo 2), būtų gal truputį daugiau buvę, bet labai nekantravau ir kelias nuspaudžiau, Pernai sėjau Nojaus sėklų - išdygo apie 50 proc. Vokiškos išdygo visos, bet auginimo eigoje Sūnus viską sumaišė, tai net nežinau, kokios jos turėjo būti.
Stipriausios pasirodė užpernykštės, nes ir jas pernai sėjau ir vėl sėklų iš jų daugiausiai užderėjo thumbup.gif Ir žydėjo jos geriausiai. thumbup.gif Šiemet vėl sėsiu biggrin.gif  biggrin.gif
Štai tokios pas mane.[attachmentid=127681]

O tai kaip uzsiauginat seklas?
Atsakyti
Vaje kaip tankiai sodinat. Aš į pakabinamą 19cm skersmens vazonėlį sodinu 3 daigus, į 15cm skersmens -1, o į 80 cm ilgio lovelius (tokie nuotraukose) po 6 daigus daugintus š šakučių.
Mano turimos veislės nei viena sėklų nenokina schmoll.gif Peržydi, žiedai nubyra ir viskas. Anksčiau esu turėjusi baltą kuri nokino, bet nusibosdavo juos skabyti, taigi nepasilikau. Bet žinoma, jei jau pirkt sėklas, tai geriau savo susinokinti - vis susitaupo thumbup.gif
"Jūsų sodui" šiltnamiai yra greta Pagirių šiltnamių. Žinau kaip nuvažiuoti, bet nežinau kaip paaiškinti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 19 sausio 2008 - 12:27
Va, ką radau prie nepabaigtų apipavidalint darbų ( Į foną nekreipkit dėmesio blush-anim-cl.gif )
Atsakyti
Mano prieš dvi savaites nuraškyti ūgliai ir sukišti į vandenį taip ir stovi- jokių šaknų pėdsakų nesimato mad.gif dar kiek pakentėsiu ir turbūt mesiu į kompostą juos ir visą lovio turinį.
Tik va bus pavasarį klausimas, kur pirkt daigelius, nes iš Senių gautas vaizdas dažniausiai neatitinka pirkto nei turinio, nei spalvos unsure.gif

Srauniau, gražu. Pavasariu kvepia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sparow @ 2008 01 24, 12:18)
Mano prieš dvi savaites nuraškyti ūgliai ir sukišti į vandenį taip ir stovi- jokių šaknų pėdsakų nesimato mad.gif dar kiek pakentėsiu ir turbūt mesiu į kompostą juos ir visą lovio turinį.

doh.gif Tai, kad labai labai jau per anksti tokiems darbams.
Mano pazistama pernai dare eksperimenta - kovo menesi nuskabe ugliukus ir sukiso i vandeni saknims isleisti. Nu ir ka ? Visos supuvo. doh.gif Ta pati padare balandi - visos geriausiai isisaknydino.
Cia ji taip kompaktines augina. Ir aplamai , sake, nieko per anksti nereik skubet, gamta dar miega ir is to skubejimo gaunasi tik snipstas.
As tai be kovo-balandzio gelyciu neliesiu. schmoll.gif
Atsakyti