Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos-3

QUOTE(laurindre @ 2008 03 10, 15:31)
Šitom patarčiau neleisti žydėti kol kas. Jei nori, kad krūmelis didesnis būtų ir ateityje daugiau žiedų, bei šakelių turėtų, nuskabyti viršūnėles, tada šakosis pats augalėlis daugiau. 4u.gif

Tik norėjau pasitikslinti dėl nuskabymo:reik nuskabyti tiesiog pačias šakeles , kurių viršūnė baigiasi lapeliu? (sorry, už tokį neišmanymą, bet esu gėlių auginimo naujokė biggrin.gif ) Ir dar, mano kai kurie sodinukai turi dar tik po 4 lapelius, o kiti jau kokius 7-8, tai kada pradėti skabyti? blush2.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(*Drugelis* @ 2008 03 14, 15:36)
Tik norėjau pasitikslinti dėl nuskabymo:reik nuskabyti tiesiog pačias šakeles , kurių viršūnė baigiasi lapeliu? (sorry, už tokį neišmanymą, bet esu gėlių auginimo naujokė  biggrin.gif  ) Ir dar, mano kai kurie sodinukai turi dar tik po 4 lapelius, o kiti jau kokius 7-8, tai kada pradėti skabyti?  blush2.gif  4u.gif

Tokiu mazyciu nereik skabyti. Te auga. Skabomos jau paaugusios arba pernykstes, kai norima pasiplencuoti. O savasias galesit paskabyt kai pauges i auksti, kai noresit, kad jau sakotusi.
As tai nugnybiu pacia virsunele, ir jau nuo tos vietos ji nebeauga tolyn, o leidzia naujus ugliukus is pazasteliu, taip sakodamasi placiau i sonus. Kitos mergaites nuskina ne pacia virsunele, o galiuka su keliais nareliais [sakele] ir kisa i zeme, ir taip turi nauja plenciuka. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Drugelis* @ 2008 03 14, 14:36)
Tik norėjau pasitikslinti dėl nuskabymo:reik nuskabyti tiesiog pačias šakeles , kurių viršūnė baigiasi lapeliu? (sorry, už tokį neišmanymą, bet esu gėlių auginimo naujokė  biggrin.gif  ) Ir dar, mano kai kurie sodinukai turi dar tik po 4 lapelius, o kiti jau kokius 7-8, tai kada pradėti skabyti?  blush2.gif  4u.gif

Taip, skabyti reikia virsuneles. Sakeles augs tik tose vietose, kur yra lapelis - ties nareliu, kitus sakeles tikrai neislys, na dar nebent is saknu, kas retai pasitaiko. Isivaizduoju, kaip gaila skabyti toki jauna augaleli. Pernai ir man taup buvo, kai nusipirkau, labai norejau pamatyti ziedelius, todel sulaukiau pirmuju ziedeliu, pasidziaugiau, o kitus jau nuskyniau. Zinoma geriau skinti, kai augalelis didesnis, tada ir virsunele dar galima ismeigti i zeme, tuomet jau turime du augalelius.
Belieka dabar tik tau paciai pasirinkti. Kisant i zeme turetu buti bent jau 3 lapeliai 4u.gif
Atsakyti
AČIŪ mergaitės už patarimus smile.gif

P.S. o du žiedeliai jau sužydėjo visu gražumu wub.gif
Atsakyti
Apziurejau vakar savo palergoniju daigelius, pirktus Senukuose, prigijo visi 14 daigeliu thumbup.gif
Jau paauge nemazai, tai dabar skaitau apie tuos nugnybimus virsuneliu, matyt teks pasidarbuot savaitgali.
Atsakyti
Labutis. Prisijungsiu ir as prie pelargoniju myletoju wub.gif
Nuo praejusiu metu neislaikiau nei vienos pelargonijos, [patingejau, o ir vaikutis mazas. O siemet jau 15vnt. nusipirkau Senukuose. Kol kas auga graziai. Bet nebuvo pirkt svyranciu g.gif , reikes dar karteli uzsukt i senukus.
man tai turbut pacios graziausios geles. Megstu jais papuost namu aplinka. wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
VIsada laukiam ir naujoku, ir senbuviu. 4u.gif
Atsakyti
Kur visos palergonijos dingusios g.gif lotuliukas.gif

Pas mane kai kuriu palergoniju lapai pagelto, tikrai ju neperliejau, kame saknys g.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif vakar susodinau 5 ir visas skirtingas pelargonijas doh.gif ysivaizduoju kai suzydes visas krumas skirtingais ziedais wub.gif bigsmile.gif a kas kiek laiko reikia persodint jas? blush2.gif
Atsakyti
As pirkau raudonas ir baltas, bandysiu derinti, nors gal ivairios ir graziau atrodytu.
Apziurejau, kad pagelte tie lapai senesni, apatiniai, o tie kur nauji tai neblogai atrodo, o nuo sausros gali pgelsti g.gif ir dar, ziedukus kelis radau uzsimezgusius bet jie jau nudziuve g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zajončku @ 2008 03 27, 10:56)
Apziurejau, kad pagelte tie lapai senesni, apatiniai, o tie kur nauji tai neblogai atrodo, o nuo sausros gali pgelsti  g.gif ir dar, ziedukus kelis radau uzsimezgusius bet jie jau nudziuve  g.gif

Sunku atsakyti nematant augalo, bet jei pagelto tik seni lapai, o jauni auga gražūs - nieko tokio. Ar tie daigeliai ne maži?Užsimezgę žiedeliai galėjo būti dar ant motininio augalo, o kai trūko maisto medžiagų, jie nudžiūvo. Kai augaliukas pats išaugins žiedyną, tada ir pražys.
Atsakyti
a mano viena ir neisgyveno verysad.gif pradejo gelst nuo apatiniu lapu, taip ir nugelto... bet vietoj jos nusipirkau 3 thumbup.gif
Atsakyti