Įkraunama...
Įkraunama...

ar žindymas jums malonus procesas, ar ne

Apklausa: žindymas jums (664 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(MarryJane @ 2009 02 05, 16:16)
lotuliukas.gif
zinai as ir paskaicius tavo posta uzsimaniau riebiai nusispjaut  lotuliukas.gif 2 pirmos dienos...  lotuliukas.gif Man tos "2 pirmos dienos" truko beveik 3 men ir tik po geru 5 men viskas pradejo stotis i savo vezias ir pamazu pajutau zindymo proceso malonuma. Todel dabar niekada nesmerkiu ir pilnai suprantu tas mamas kurios duoda vaikams misinuko wink.gif
Sveikinu ir dziaugiuos del tavo mazytes , kad ji "pradėjo kas valanda ir daugiau daryti tarpus...ramutėlaitis, kokių reta...kaip lėlytė pavalgo, pakakoja ir miega arba žvalgosi lotuliukas.gif ant kūno nė vienos strijos, o bemaitindama aš taip atsipalaiduoju, kaip niekad..." Bet zinok tikrai ne visoms taip buna wink.gif Buna istisai rekia, nekakoja savaite, nemiega naktim ir t.t. ir pan. O kur dar tokie faktoriai kaip cezaris, sunkus gimdymas, pogimdyvine depresi, dar keli kiti vaikai ir t.t. Taip kad tos "pastangos" ne visu vienodos, vienoms uztenka pasistengt kelias paras, kitoms reikia stengtis kelis menesius, del to ne visos istveria, ir  kazi ar tu pati istvertum.
Linkiu kuo didziausios kantrybes ateityje ir kad toliau tau viskas klostytusi kuo puikiausiai  4u.gif

na žinok nežinau kodėl, bet man einasi taip kaip noriu...norėjau neskausmingo gimdymo-gavau...norėjau maitint- maitinu...daug kas sakė, kad darbo ir žindymo niekaip nesuderint-suderinu ir po darbo grįžtu daug labiau pailsėjus nei namuos sėdėdama ax.gif taigi pasidariau išvadą, kad daug kas nuo žmogaus priklauso...o dėl pastangų-tai pirmiausia aš stengiuosi dar iki visko įdėt pastangų, kad po to šiek tiek lengviau būtų rolleyes.gif pvz. ėjau į pamokėles žindymo, dėl to nei vieno spenelio man nenugraužė...visiškai man jų neskaudėjo bigsmile.gif dėl to po dviejų dienų ir pradėjau jaust malonumą žindymo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 02 05, 19:17)
na žinok nežinau kodėl, bet man einasi taip kaip noriu...norėjau neskausmingo gimdymo-gavau...norėjau maitint- maitinu...daug kas sakė, kad darbo ir žindymo niekaip nesuderint-suderinu ir po darbo grįžtu daug labiau pailsėjus nei namuos sėdėdama ax.gif taigi pasidariau išvadą, kad daug kas nuo žmogaus priklauso...o dėl pastangų-tai pirmiausia aš stengiuosi dar iki visko įdėt pastangų, kad po to šiek tiek lengviau būtų rolleyes.gif pvz. ėjau į pamokėles žindymo, dėl to nei vieno spenelio man nenugraužė...visiškai man jų neskaudėjo bigsmile.gif dėl to po dviejų dienų ir pradėjau jaust malonumą žindymo bigsmile.gif

Kristinita, saunuole, kad suderinai darba su zindymu 4u.gif Gal galetum placiau aprasyt? Turiu keleta nebaigtu darbu irgalvoju kaip juos cia ivykdyti "neotchodia" nuo maitinimo.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2009 02 05, 19:32)
Kristinita, saunuole, kad suderinai darba su zindymu  4u.gif  Gal galetum placiau aprasyt? Turiu keleta nebaigtu darbu irgalvoju kaip juos cia ivykdyti "neotchodia" nuo maitinimo..  4u.gif

na pas mane yra taip: keliuosi 1,5 valanda anksciau, viską susiruošiu ir prieš išvažiuodama nusitraukiu (maitinčiau vaikiuką, bet jis valgo ilgai-tai vyras jį ryte maitina). Nuvykstu darban ir tris val. dirbu-tada bėgu nusitraukt (užtrunka su viskuo 20min. ).ir taip visą darbo dieną lakstau. jei trumpiau dirbu išeina 2kart nusitraukt, jei ilgiau-tris. grįžus iš karto dedu vaiką prie krūties ir maitinu tiek kiek jis nori bigsmile.gif taip ir užmiegam...naktį vėlgi stataus kas trrys val. žadintuvą...tai jei vaikas ima maitinu jei ne-nusitraukiu...pienuką šaldau į indelius pagal numerius, kad vyras žinotų...žodžiu suderinimo sėkmė bent jau pas mane priklauso pagrinde nuo gero pientraukio ax.gif jis pas mane su šaldytuvu bigsmile.gif o ir kolektyvas supratingas...viena kolegė atsisuka į mane ir sako:ei, bėk greičiau-trys val. jau prabėgo lotuliukas.gif šiaip jei mažius valgytų trumpiau-tai norėčiau, kad jį vyras vežiotų...bet, kad jis tinginukas rolleyes.gif iš po lėto, pamažu...su pagugavimais ir pasišypsojimais lotuliukas.gif bet va kas keisčiausia, kad per dieną jis mažiau suvalgo nei aš pritraukiu-tai šiokį tokį pertekliuką pradėsiu kaup šaldymo kameroj bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 02 05, 19:51)
na pas mane yra taip: keliuosi 1,5 valanda anksciau, viską susiruošiu ir prieš išvažiuodama nusitraukiu (maitinčiau vaikiuką, bet jis valgo ilgai-tai vyras jį ryte maitina). Nuvykstu darban ir tris val. dirbu-tada bėgu nusitraukt (užtrunka su viskuo 20min. ).ir taip visą darbo dieną lakstau. jei trumpiau dirbu išeina 2kart nusitraukt, jei ilgiau-tris. grįžus iš karto dedu vaiką prie krūties ir maitinu tiek kiek jis nori bigsmile.gif taip ir užmiegam...naktį vėlgi stataus kas trrys val. žadintuvą...tai jei vaikas ima maitinu jei ne-nusitraukiu...pienuką šaldau į indelius pagal numerius, kad vyras žinotų...žodžiu suderinimo sėkmė bent jau pas mane priklauso pagrinde nuo gero pientraukio ax.gif jis pas mane su šaldytuvu bigsmile.gif o ir kolektyvas supratingas...viena kolegė atsisuka į mane ir sako:ei, bėk greičiau-trys val. jau prabėgo lotuliukas.gif šiaip jei mažius valgytų trumpiau-tai norėčiau, kad jį vyras vežiotų...bet, kad jis tinginukas rolleyes.gif iš po lėto, pamažu...su pagugavimais ir pasišypsojimais lotuliukas.gif bet va kas keisčiausia, kad per dieną jis mažiau suvalgo nei aš pritraukiu-tai šiokį tokį pertekliuką pradėsiu kaup šaldymo kameroj bigsmile.gif

O ta nutraukta pieneli tai kita diena vyras vaikeliui sumaitina?
Na, sakyciau tikrai iseitis mamoms, kurios vietoj prieziuros atostogu turi dirbti. Sekmes ir linkiu kuo ilgiau ismaitinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 02 05, 18:51)

saunu, maniskis pirmus tris menesius valgyt reikaludavo kas 40-60 min, taip kad neisivaizduoju kaip galeciau suderinti maitinima ir darba. o dar plius vaiko valgymas trukdavo apie 30 min...
atsakant i temos klausima - pirmi trys menesiai man buvo nemalonus, nes vaikas reikalaudavo valgyti labai daznai ir nespedavau pagaminti maisto ir pavalgyti, spedavau tik padaryti, tada pusvalandi maitinu ir valgau atsalusi maista. pirmus tris menesius ka tik pagaminto maisto tikriausiai ir neteko ragauti... bet cia tik valgymas, o sunkaisuai buvo is judraus gyvenimo ritmo pereiti i maitinimo rezima, kas reiskias ne maziau pusvalandzio sedeti ir zindyti, o kartais tai trukdavao ir 50 min. tada pailsi 40 min ir vel tas pats. man tai buvo kankyne. prisimenu, kad per savaite numeciau 7 kg. nakti vaikas valgydavo kas 1.5-2 val. atvirai pasakysiu - man tikrai buvo sunku ir labai norejau bent keleta maitinimu pakeisti misinukais, bet sau pasizadejau, kad pakentesiu bent iki 6 men ir tada kaip dievas duos kantrybes, nes sventai tikejau, kad mano zirniui taip bus geriausia ir nenorejau, kad sumazetu pieno. bet nuo triju menesiu maitinimas tapo nebe kancia, nes vaikas ismoko valgyti greitai, dabar maitinimas kartais ne 5 minuciu netrunka ir nevalges islaukia dabar jau ir 3 valandas. manau, kad iki 10 men tureciau maitinti, gal net ir iki metu.
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 02 05, 20:51)

blink.gif
nepyk, bet man tai cia kazkokia nesamone atrodo (cia tik mano nuomone!). Idomu kiek taip istempsi, aisku linkiu kuo ilgiau 4u.gif Bet kad vaikutis greitu laiku kruties nebeims - tai faktas.
Zinoma, cia viskas nuo zmogaus priklauso: jei turi uztektinai sveikatos, jegu, energijos ir salygas tam - tai pirmyn thumbup.gif . As matai to nesuprantu, nes neesu patyrus. Manes irgi daug kas nesuprato, kai kankinausi pati ir kankinau vaika bandydama ji po menesio tarpo vel prie kruties pripratint. Bet svarbu kad as laimejau sita kova ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 02 05, 20:17)

as irgi vaiksciojau i n pamokeliu, apie neskausminga gimdyma, sekmnga zindyma ir t.t. Bet gimdymas buvo tragiskas, speneliai nugrauzti iki mesos, pienas po menesio beveik dingo, po to vaikas kruties atsisake doh.gif . O apie kazkoki tai ejima i darba tai net pagalvot negalejau, nes daugiau kai menesi negalejau sedet doh.gif o kur dar pogimdyvine depresija ir nemiga nuo issekimo pirmus kelis menesius doh.gif
Dabar man viskas klojasi puikiai, bet vis tiek prisiminus visus tuos sunkumus pikta kad taip viskas isejo. ir niekaip negaliu pamirst doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2009 02 06, 18:18)
blink.gif
nepyk, bet man tai cia kazkokia nesamone atrodo (cia tik mano nuomone!). Idomu kiek taip istempsi, aisku linkiu kuo ilgiau  4u.gif Bet kad vaikutis greitu laiku kruties nebeims  - tai faktas.
Zinoma, cia viskas nuo zmogaus priklauso: jei turi uztektinai sveikatos, jegu, energijos ir salygas tam - tai pirmyn  thumbup.gif . As matai to nesuprantu, nes neesu patyrus. Manes irgi daug kas nesuprato, kai kankinausi pati ir kankinau vaika bandydama ji po menesio tarpo  vel prie kruties pripratint. Bet svarbu kad as laimejau sita kova  ax.gif .

esmė tame, kad Jūs esate iš dalies teisi, sakydama, kad krūties neims...jau dabar pastebiu, kad kai yra vakare laaabai alkanas, krūtį įkišus spjauna ir klykia...nes prprato prie butelio, kuris lengviau pieną išskiria...dėl to jis krūtį ima tada, kada nėra baisiai išalkęs verysad.gif bet man nėra kitos išeitis...dabar aš pagrinde orientuojuosi, kad bent jau mano pieną gaut...o kad krūtį ne visada ims-tai jau susitaikiau...o temsiu, kiek galėsiu...kol į durnyną iveš lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jura_j @ 2009 02 05, 22:16)
O ta nutraukta pieneli tai kita diena vyras vaikeliui sumaitina?
Na, sakyciau tikrai iseitis mamoms, kurios vietoj prieziuros atostogu turi dirbti. Sekmes ir linkiu kuo ilgiau ismaitinti  4u.gif

jo sumaitina vyras biggrin.gif ačiū už palaikymą bigsmile.gif 4u.gif aš tai manau, kad tempsiu, bet žiū, kad vyrui sunku blink.gif sako negalvojo, kad taip sunku bus blush2.gif bert kame sunkumas negaliu suprast blink.gif vaikas tai visai ramus g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 02 06, 20:22)
esmė tame, kad Jūs esate iš dalies teisi, sakydama, kad krūties neims...jau dabar pastebiu, kad kai yra vakare laaabai alkanas, krūtį įkišus spjauna ir klykia...nes prprato prie butelio, kuris lengviau pieną išskiria...dėl to jis krūtį ima tada, kada nėra baisiai išalkęs verysad.gif bet man nėra kitos išeitis...dabar aš pagrinde orientuojuosi, kad bent jau mano pieną gaut...o kad krūtį ne visada ims-tai jau susitaikiau...o temsiu, kiek galėsiu...kol į durnyną iveš lotuliukas.gif
Papildyta:
jo  sumaitina vyras biggrin.gif ačiū už palaikymą bigsmile.gif  4u.gif aš tai manau, kad tempsiu, bet žiū, kad vyrui sunku blink.gif sako negalvojo, kad taip sunku bus blush2.gif bert kame sunkumas negaliu suprast blink.gif vaikas tai visai ramus g.gif

nu aisku maloniau is kruties maitint, bet tokiu atveju svarbu kad MP gauna. Man ir teko menesi "pasidziaugt" nusitraukinejimo "malonumais' kai mazius kruties atsisake. Nors kai pripranti tai visai nieko. Yra ir pliusu: visada matai kiek suvalgo, ilgiau pamiega, gali kitas pamaitint. Svarbu kad pienas nedingtu. O cia jau manyciau nuo pientraukio kokybes priklauso. Man tai atvirksciai - padaugejo nusitraukinejant thumbup.gif

O vyrui tai isivaizduoju kad pradeda atsibost. Juk vyrai tam nesutverti lotuliukas.gif Jis gi nennesiojo, negimde, neturi to motinystes instinkto, tik tevystes smile.gif
Atsakyti
Kalbant apie zindymo jausma, tai man jis nei malonus, nei nemalonus, toks labai savotiskas su niekuo nepalyginamas jausmas, gal labiau link malonaus smile.gif Tiesiog gera, kai viskas gerai ir sklandziai vyksta, kad vaikiukas gauna MP ir tiek. Ir siaip, zindymas yra vienintelis budas susitvarkyti su verkianciu klykianciu leliuku (ar tai butu diegliukai, ar kapriziukai), jeigu netureciau MP, nezinau kas padetu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Migliukas81 @ 2009 03 04, 15:49)
Kalbant apie zindymo jausma, tai man jis nei malonus, nei nemalonus, toks labai savotiskas su niekuo nepalyginamas jausmas, gal labiau link malonaus smile.gif Tiesiog gera, kai viskas gerai ir sklandziai vyksta, kad vaikiukas gauna MP ir tiek. Ir siaip, zindymas yra vienintelis budas susitvarkyti su verkianciu klykianciu leliuku (ar tai butu diegliukai, ar kapriziukai), jeigu netureciau MP, nezinau kas padetu  ax.gif

drinks_cheers.gif
man taip pat - darbas, nei malonus, nei nemalonus. Tiesiog žinai naudą ir dirbi, kad leliui gerai būtų. mirksiukas.gif
Atsakyti
o man labia patika zindyti, aisku pirmus menesiukus nebuvo taip malonu, bet dabar - super, maitinciau ir maitinciau.
Atsakyti