Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

Sveikutes,

Noreciau paklausti gydytojos. Turiu virsuje du "vampyrinius" kreivus dantukus ir labai noreciau juos issitiesinti, kaip butu galima tai padaryti be breketu. Ir kiek tai kainuoja?O jei su breketais kiek per trumpiausia laika galima issitiesinti.
Aciu
Atsakyti
Mano bendradarbei siandien stato implantus 4 virsuje ir 4 apacioje, klinikoje "EURODENT" Vilniuje prie Saruno viesbucio. Tai jai dare tik kompiuterine tomografija ir daugiau nieko nereikejo (bent jau ji man taip sake). Man operacija numatyta taip pat birzelio pradzioje, bet kolei kas sugyde viena skylute (daugiau nebuvo), po savaites darys higienini valyma, o kas toliau - nezinau. Su implantologu kalbeta vasario menesi, tai jis sake ateiti geguzes menesi tada ir tarsimes del implantacijos konkreciau. Keista, kad cia besilankancios moterys mineja, kad reikia laukti puse metu, o man sake kad uztenka 5 menesiu, mano seseriai 4, bendradarbe lauke 2 menesius. Kaip jus manote is kur tokie skirtumai? Gal tai priklauso nuo gydytojo? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Dėl terminų. Man tai sakė taip: praėjus 4 mėn. po danties išrovimo, implantuoja, o dar po 2 mėn. deda ant implanto dantuką. Taigi, iš viso gaunasi 6 mėn. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruda @ 2006 04 22, 16:14)
Dėl terminų. Man tai sakė taip: praėjus 4 mėn. po danties išrovimo, implantuoja, o dar po 2 mėn. deda ant implanto dantuką. Taigi, iš viso gaunasi 6 mėn. smile.gif

Man sake, kad praejus 5-6 menesiams implantuoja, dantuka uzdeda dar po 5-6 menesiu. Nes virsuje ilgas gijimo procesas. Bet, manau, pagyvensim - pamatysim. g.gif g.gif g.gif

Ka tik sutikau savo bendradarbe, kuriai penktadieni state implantus. visas veidas sutine, negi ir as tokia busiu? Gal tada geriau implantuotis liepos pradzioje, kai atostogausiu? g.gif
Atsakyti
Taip, būna sutinę. Gal ne visas veidas, bet smarkiai..jei implantuoja viršutiniame žandikaulyje, tai sutinimai labiau pastebimi blush2.gif kažkur 3 dienas sutinimas tikrai laikosi, o po to ima slūgti..
Bet aš tai biuletenio neimsiu, eisiu į darbą..didelis čia daiktas..nu ką darysi..visgi šiokia tokia intervencija ir natūralu, kad po jos org-mas reaguoja..negi dabar užsidaryt namie g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 04 24, 16:05)
Taip, būna sutinę. Gal ne visas veidas, bet smarkiai..jei implantuoja viršutiniame žandikaulyje, tai sutinimai labiau pastebimi blush2.gif kažkur 3 dienas sutinimas tikrai laikosi, o po to ima slūgti..
Bet aš tai biuletenio neimsiu, eisiu į darbą..didelis čia daiktas..nu ką darysi..visgi šiokia tokia intervencija ir natūralu, kad po jos org-mas reaguoja..negi dabar užsidaryt namie g.gif

Na, matot jai istate 8 implantus, tai gal del to ir sutino taip baisiai. g.gif O siaip tai dantu implantacijos atveju biuletenis nepriklauso (ben jau man taip sake). Nors siaip tai ir as galvoju eiti i darba, nes liepos menesi noresiu vaziuoti i savo sudyba. Nemegstu buti namie per atostogas.
Atsakyti
Man visai pasisekė ir nepasisekė tuo pačiu..aš galvojau, kad man reiks ilgai laukti implantavimo, nes eilės didelės..vietų tik birželio pabaigoje yra, bet šiandien važiavau galutinai visko sutart ir viena moteris atsisakė savo laiko, nes jai sveikatos būklė netinkama atlikt implantaciją..tai man jau implantacija numatyta kitą savaitę..gavau antibiotikų receptą, reiks pradėti gerti implantacijos dienos rytą (pirma vaisto dozė- dviguba), gavau lapelį, kuriuos tyrimus atlikt (reik pilno kraujo tyrimo, nustatant kraujavimo ir krešėjimo laiką, kraujo grupė, Rh, šlapimo tyrimas ir šeimos gydytojo išvadų dėl kontraindikacijų operacijai). Sutarėm tiek dėl kainos, tiek dėl to kaip bus daroma..po komp. tomografijos paaiškėjo, kad mano žandikaulis per plonas srieginiams implantams, kt. implantų irgi neuždėt..čia man bloga žinia, taigi išlaidos didėja..man dės dirbtinį kaulą, tvirtins jį kažkokiom membranomis ir sriegiukais prie mano tikro žandikaulio ir gijimas bus daug ilgesnis..sakė, kad kažkur ne anksčiau kaip po 5 mėn. vėl bus nedidukė operacija, o tada jau bus galima protezuot. Bet tai ką..reik ryžtis..be dantų negyvensi..aš pradėjau ne tik kompleksus justi, bet ir diskomfortą valgant..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 04 25, 13:46)
Man visai pasisekė ir nepasisekė tuo pačiu..aš galvojau, kad man reiks ilgai laukti implantavimo, nes eilės didelės..vietų tik birželio pabaigoje yra, bet šiandien važiavau galutinai visko sutart ir viena moteris atsisakė savo laiko, nes jai sveikatos būklė netinkama atlikt implantaciją..tai man jau implantacija numatyta kitą savaitę..gavau antibiotikų receptą, reiks pradėti gerti implantacijos dienos rytą (pirma vaisto dozė- dviguba), gavau lapelį, kuriuos tyrimus atlikt (reik pilno kraujo tyrimo, nustatant kraujavimo ir krešėjimo laiką, kraujo grupė, Rh, šlapimo tyrimas ir šeimos gydytojo išvadų dėl kontraindikacijų operacijai). Sutarėm tiek dėl kainos, tiek dėl to kaip bus daroma..po komp. tomografijos paaiškėjo, kad mano žandikaulis per plonas srieginiams implantams, kt. implantų irgi neuždėt..čia man bloga žinia, taigi išlaidos didėja..man dės dirbtinį kaulą, tvirtins jį kažkokiom membranomis ir sriegiukais prie mano tikro žandikaulio ir gijimas bus daug ilgesnis..sakė, kad kažkur ne anksčiau kaip po 5 mėn. vėl bus nedidukė operacija, o tada jau bus galima protezuot. Bet tai ką..reik ryžtis..be dantų negyvensi..aš pradėjau ne tik kompleksus justi, bet ir diskomfortą valgant..

laikysiu kumščius už tave smile.gif

o tau implantuos 1 dantuką, kurį (pvz. 6,7,8)?

nes neturiu šeštų dantų, tai gal man reikėtų g.gif
Atsakyti
Apatiniame žandikaulyje du implantuos:6 ir 7.
8-as protinis pokreivis iš tos laimės, kad vietos yra išaugo, bet kol sveikas, tai jam nieko nedaro..bet protezuoti irgi nebeišeina..protinis negali būti kaip atrama tilteliui
Atsakyti
Man reikia 6 danties virsuje. Bet anksciau as be 2 apatiniu dantu (5 ir 6) isgyvenau 10 metu. Juos istrauke, kai buvau 16, gyvenom ne taip jau gerai, todel protezuotis galejau tik kai pati uzsidirbau. Tai kai uzdejo tilta buvo tikras kosmaras, dantys paprasciausiai "trukde", o mazdaug po menesio pripratau ir viskas buvo gerai. Dabar strauke danti virsuje, tai tiesiog kosmaras negaliu be jo ir viskas. Tedel laukiu nesulaukiu, kad ji vel turesiu.
Atsakyti
Na stai geguzes 26 diena einu pas G. Gumbeleviciu konsultacijai del implanto. Eile pas ji. Taip ilgai dar niekad neteko laukti. Siandien registratore rode kaip daug siuo metu jis daro operaciju. Tai vat.
Atsakyti
Visur eilės blink.gif Kaune artimiausią laiką man pasiūlė tik birželio 18 d., bet čia geriausiu atveju..man gerai, kad buvo atsisakyta imlantacijos laiko anksčiau ir buvo "langas" implantavimo tvarkaraštyje rolleyes.gif
Atsakyti