Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

QUOTE(sprinza @ 2008 05 21, 13:26)
O kuo skiriasi implantas nuo protezo?
Aktualu vieno danties statymas, negadinant gretimų dantų (ne tiltas).

Implantas - tik dirbtinė danties šaknis. Ant jos dar tvirtinamas vainikėlis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 05 21, 18:54)
Implantas - tik dirbtinė danties šaknis. Ant jos dar tvirtinamas vainikėlis smile.gif

manau implanta visada spesi isideti, o jei is dantuku dar kas like, tai protezuoti reiketu, pavienes karuneles.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ricci @ 2008 05 22, 18:19)
manau implanta visada spesi isideti, o jei is dantuku dar kas like, tai protezuoti reiketu, pavienes karuneles.. g.gif

Esat teisi, bet yra tokių situacijų, kai implantas - vienintelė išeitis. Pas mane vienam danty kanale buvo palikta adata, kurios nebuvo įmanoma išimti dėl kanalo kreivumo; ant tokio danties karūnėlės neuždėsi. Arba supūliavo blogai sugydytas dantis. Tiesiog visaip būna ir, manau, gydytojnai geriau žino problemų sprendimus. g.gif
Atsakyti
Pas mane 6-to danties visai nėra, tad manau, kad išeitis tik implantas unsure.gif
Oi kaip aš bijau tų svetimkūnių doh.gif
Atsakyti
o tarpas, kur nera sesto dantuko, virsuj ar apacioj?
apatiniai kruminiai yra blogiausiai tinkantys implantavimui, nes ten dazniausiai buna nepakankamai kaulo ir labai arti nervas, nuo kurio reikia laikytis toliau blink.gif
Atsakyti

sveiki, labai tikiuosi, kad galesit padėti su info, man nusimato prieš implantų įstatymą dar ir kaulo persodinimo operacija. gal kam atliko tokią VIC-e.auginu mažyli ir kaip tik tuo momentu būsiu viena, tai rūpi kokia ten operacija ir kas svarbiausia kokia savijauta po jos.nes kai paskaičiau operacijos aprašymą, kurią gavau per konsultacija, net silpnoka pasidarė, pasirodo, ne tik des kaulą , bet ir iš pačios ims, įsivaizdavau, kad priauginimo, o pasirodo persodinimo operacija schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adero @ 2008 05 24, 12:49)
sveiki, labai tikiuosi, kad galesit padėti su info, man nusimato prieš implantų įstatymą dar ir kaulo persodinimo operacija. gal kam atliko tokią VIC-e.auginu mažyli ir kaip tik tuo momentu būsiu viena, tai rūpi kokia ten operacija ir kas svarbiausia kokia savijauta po jos.nes kai paskaičiau operacijos aprašymą, kurią gavau per konsultacija, net silpnoka pasidarė, pasirodo, ne tik des kaulą , bet ir iš pačios ims, įsivaizdavau, kad priauginimo, o pasirodo persodinimo operacija schmoll.gif  schmoll.gif

Man dare VIC'e kaulo persodinimą (augmentaciją) rudenį, tai tikrai nieko baisaus- daro lengvą narkozę, nes operacija pakankamai rimta, kad dar ir kentėtum biggrin.gif Iš žandikaulio (bent jau man) išpjovė kaulo gabaliuką ir persodino į implantui ruošiamą vietą, viską gražiai susiuvo ir pažadino- pora valandėlių ir namučio. Kaip po įprastos procedūros. Tik tiek, kad geriau grįžti su kieno nors palyda arba taksi, nes visgi narkozę ir šokas organizmui. Ir vienas nemalonus vaizdelis, kuris tikrai laukia- didoka mėlynė ant skruosto po dienelės- dviejų.... mirksiukas.gif O daugiau- laukia paprastos higieninės skalavimo procedūros, antibiotikai ir nuo skausmo vaistukai, bet labai greitai viskas gyja, neverta jaudintis biggrin.gif
Jei dar bus klausimų- pasistengsiu padėt.
Atsakyti
QUOTE(*Vanille* @ 2008 05 24, 21:44)
Man dare VIC'e kaulo persodinimą (augmentaciją) rudenį, tai tikrai nieko baisaus- daro lengvą narkozę, nes operacija pakankamai rimta, kad dar ir kentėtum biggrin.gif Iš žandikaulio (bent jau man) išpjovė kaulo gabaliuką ir persodino į implantui ruošiamą vietą, viską gražiai susiuvo ir pažadino- pora valandėlių ir namučio. Kaip po įprastos procedūros. Tik tiek, kad geriau grįžti su kieno nors palyda arba taksi, nes visgi narkozę ir šokas organizmui. Ir vienas nemalonus vaizdelis, kuris tikrai laukia- didoka mėlynė ant skruosto po dienelės- dviejų....  mirksiukas.gif O daugiau- laukia paprastos higieninės skalavimo  procedūros, antibiotikai ir nuo skausmo vaistukai, bet labai greitai viskas gyja, neverta jaudintis biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(*Vanille* @ 2008 05 24, 21:44)
Man dare VIC'e kaulo persodinimą (augmentaciją) rudenį, tai tikrai nieko baisaus- daro lengvą narkozę, nes operacija pakankamai rimta, kad dar ir kentėtum biggrin.gif Iš žandikaulio (bent jau man) išpjovė kaulo gabaliuką ir persodino į implantui ruošiamą vietą, viską gražiai susiuvo ir pažadino- pora valandėlių ir namučio. Kaip po įprastos procedūros. Tik tiek, kad geriau grįžti su kieno nors palyda arba taksi, nes visgi narkozę ir šokas organizmui. Ir vienas nemalonus vaizdelis, kuris tikrai laukia- didoka mėlynė ant skruosto po dienelės- dviejų....  mirksiukas.gif O daugiau- laukia paprastos higieninės skalavimo  procedūros, antibiotikai ir nuo skausmo vaistukai, bet labai greitai viskas gyja, neverta jaudintis biggrin.gif

Tai man po paprastos vieno danties implantacijos dvejinosi vaizdas. Gerai, kad doctor.gif įspėjo, kad į operaciją nevažiuočiau mašina (pati už vairo). Kažkaip grįžau su mikriuku. g.gif Nors tikrai viską darė su vietine nejautra.
Mama buvo užsimaniusi mane lydėti, bet aš maniau, kad viskas bus OK. Bet man tai visai šakės; šeimos gydytoja uždraudė bet kokius antibiotikus metams laiko (išskyrus būtiniausius atvejus, pvz. ekstrines operacijas). Nes man nuo dantų gydymui paskirtų antibiotikų buvo alerginė reakcija. Žodžiu, savatę nuo klozeto "nenulipau". Dabar vėl išėjau į darbą, bet problemos dar visai neišnyko. g.gif Viskam reikia laiko. Kai aš tų antibiotikų esu mažai vartojusi- tai ir nežinau, kokiems esu alergiška, o kokiems- ne. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 25 gegužės 2008 - 16:55
labai ačiū jums už atsakymą, tikrai labai padėjote.buvo ir atkalbančių, kad dabar nedaryčiau, vaikutis mažas...bet ko laukti, kol dar labiau kaulas ištirps... rolleyes.gif būsim su mažium abu be dantų bigsmile.gif ... man jau taip stresas palikti savo aukselį, kuriam tik 5,5 mėn ir jau nebenori su niekuo pasilikti kaip tik su manim, bus ašarų kai auklė bus tom trims valandoms verysad.gif o dar galvoju jei tokia savijauta bus po operacijos, kad ir po jos reikes ko pagalbos prašyti kad pabūtų su juo....ir šiaip prisipažystu, labai jau baisiai aprašoma ta operacija, na, o kad mėlynė, na kaip nors....išgyvensiu... rolleyes.gif svarbiausia, kad nebūtų labai bloga po operacijos, su mašina tai teks nevažiuoti....netoli gyvenu, gal ir pėstute...gal tik dešimt min kelio...
o , būsiu dar įkyri savo klausimais, po tos rolleyes.gif super "malonios"procedūros rolleyes.gif nebuvo koksai šalutinis poveikis, na sugebėsiu savo vyrui naktį mišiniuką padaryti ir sumaitinti?man operacija apie 19.30 baigsis.nesinori prašyti , kad naktį kas pabūtų..... nebuvo labai silpna, nepykino, padidejęs mieguostumas, suprantu, kad šiek tiek vis gi silpnesnis žmogelis būsi po viso to schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adero @ 2008 05 25, 18:13)
labai ačiū jums už atsakymą, tikrai labai padėjote.buvo ir atkalbančių, kad dabar nedaryčiau, vaikutis mažas...bet ko laukti, kol dar labiau kaulas ištirps... rolleyes.gif būsim su mažium abu be dantų bigsmile.gif  ... man jau taip stresas palikti savo aukselį, kuriam tik 5,5 mėn ir jau nebenori su niekuo pasilikti kaip tik su manim, bus ašarų kai auklė bus tom trims valandoms verysad.gif o dar galvoju jei tokia savijauta bus po operacijos, kad ir po jos reikes ko pagalbos prašyti kad pabūtų su juo....ir šiaip prisipažystu, labai jau baisiai aprašoma ta operacija, na, o kad mėlynė, na kaip nors....išgyvensiu... rolleyes.gif svarbiausia, kad nebūtų labai bloga po operacijos, su mašina tai teks nevažiuoti....netoli gyvenu, gal ir pėstute...gal tik dešimt min kelio...
o , būsiu dar įkyri savo klausimais, po tos  rolleyes.gif super "malonios"procedūros  rolleyes.gif nebuvo koksai šalutinis poveikis, na sugebėsiu savo vyrui naktį mišiniuką padaryti ir sumaitinti?man operacija apie 19.30 baigsis.nesinori prašyti , kad naktį kas pabūtų..... nebuvo labai silpna, nepykino, padidejęs mieguostumas, suprantu, kad šiek tiek vis gi silpnesnis žmogelis būsi po viso to  schmoll.gif

Man asmeniškai šalutinio poveikio jokio nebuvo, gėriau nuskausminamuosius, todėl labai gerai jaučiausi. Aišku, kai viduje dviejose vietose rimti susiuvimai, tai yra fizinis nepatogumas- valgyti nieko negali iš pradžių, paskui- tik labai lengvą, skystą maistą (siūlau iš anksto apsirūpinti lengvais maisto produktais- jogurtukais, košytėm, sultinuku) ir reikia dažno skalavimo (dantų valyti neįmanoma- sunku prasižioti), tiesiog yra laikinas fizinis apribojimas. Bet silpnumo neturėtų būti, man darbingumas grįžo kitą dieną pilnai. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Dar kartą ačiū ,Vanille.net neįsivaizduojat kaip padėjote savo atsakymais bigsmile.gif .galėsiu nesinervindama laukti skirtos operacijai datos ,manau , būdama pati mama mane suprantat, kad ne kiek dėl savęs jaudinaus, kiek dėl savo mažiaus.na, o dabar tik gal kartu juoktis su juo bus sunkiau ax.gif t ax.gif sėkmės pačiai
Atsakyti