Įkraunama...
Įkraunama...

Jagdterjeras

QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 10 23, 20:13)
beja,galiu pasakyt dar viena fakta apie dok,kuris jus visas dar labiau supykdys..jus puolat mane cia dabar,bet nera to blogo,kas neisietu y gera ,uz tai kaip sita temele atsigavo  thumbup.gif  o tas dalykas paie kuri sakiau,tai  yra,akd siais laikais ir nupirk suniukui dok galima belekada,svarbu turet geru pazinciu ir pinigeliu..taigi katrias gal iir nezinot ar suniuko tevu dok tikri ar va gauti pamokejus truputi pinigelio geriem pazystamiem..
ir iskart pasakau nepluskit manes su pamastymais,kad as ruosiuos taip daryt,tik norejau pasakyt kaip buna.vadinas pirkadamas suniuka negali but tikras,kad jo teveliu dok yra tikri,nes musu LT YRA IR TOKIU "bajeriu""

Nu ne, matot, dokumentuose yra surašytos keturios protėvių kartos, kinologų draugija (tiek LT, tiek kitose šalyse) registruoja visas vadas. Tad bet kada galima pasitikrinti, ar tikrai tokie šunys buvo kergti tarpusavyje, kiek palikuonių jie turėjo, kokie jų vardai ir net šeimininkų pavardės mirksiukas.gif
Pvz.: mano merginos kilmė atrodo šitaip http://www.wolfdog.o...se/p7663-5.html Tai nėra dokumentai, bet šita informacija kilmės dokumentuose visų šunų yra. Tarkim, jums kyla abejonė dėl mano šuns dokumentų tikrumo, jūs skambinate į Čekiją ir klausiate ponios Novoveskos, ar jos kalė Julie buvo kergta su patinu Agar Reolup, jei taip, kiek ir kokių palikuonių jie turėjo ir ar tikrai jų tarpe buvo tokia Harmonia ir kas jos palikuonys biggrin.gif Ir taip su kiekvienu dokumentuose minimu šunimi. Negi manote, kad ir juos visus galima nupirkti? biggrin.gif Be to, Lietuvos kinologų draugijos išduodami dokumentai turi savas slaptas žymes, tad padirbtus šuns dokumentus kaip mat galima iššifruoti.
Beje, jei jūsų kalytė tikrai turėjo dokumentus, tik jų jums nedavė, tai galite išsiimti naujus. Kiekvienas grynaveislis šuniukas yra pažymimas tatuiruote ar mikroschema, pagal ją kinologų draugijoje atsivertus tokią knygą, kurioje surašyti visi Lietuvoje gimę ar į Lietuvą importuoti jagdterjerai (kiekviena veislė turi tokią knygą), galima atsekti jūsų kalytės kilmę ir už kokius 50 litų (nors dėl kainos pakartotinai išimamų dokumentų negaliu garantuot) išsiimti naujus dokumentus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2010 10 23, 20:16)

dekui uz straipsni mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 10 23, 20:18)
o kokia teise jus turit muus vet taip vadint? jis tirkai nera nei kerpem apauges,nei ka...jis yra gerbeiams vet ir nemanau,akd jam reiktu meluot..

Pasakykit, prašau, jo pavardę. Jei jis toks gerbiamas, tai neturėtų būti bėda. Nors šiaip pagal vetus iš sos gyvūnų Žalgirio g. tai turiu įtarimą.

QUOTE(Daiva D. @ 2010 10 23, 20:25)
Gerbiamosios, negaiškit laiko. Jūsų oponentė nelabai protinga; galbūt atsipeikės, apturėjus nuostolių iš pirmos vados, kai niekam negalės iškišti šuniukų net už dyka. Bet ne anksčiau. Tokio tipo žmonių, lygiai su tokiom pat šnekom jau yra buvę. Ir net tos raudos dėl piktų lietuvių lygiai tokios pačios, kalbėti su ja beprasmiška.

Nu jama mane šiandien kilniaširdiška nuotaika kažkokia, saulė įjudėjo į skorpioną, sako, tokią dieną ir neįmanomi dalykai tampa įmanomais... To ir tikiuosi...
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 10 23, 20:26)
Nu ne, matot, dokumentuose yra surašytos keturios protėvių kartos, kinologų draugija (tiek LT, tiek kitose šalyse) registruoja visas vadas. Tad bet kada galima pasitikrinti, ar tikrai tokie šunys buvo kergti tarpusavyje, kiek palikuonių jie turėjo, kokie jų vardai ir net šeimininkų pavardės  mirksiukas.gif 
Pvz.: mano merginos kilmė atrodo šitaip http://www.wolfdog.o...se/p7663-5.html Tai nėra dokumentai, bet šita informacija kilmės dokumentuose visų šunų yra. Tarkim, jums kyla abejonė dėl mano šuns dokumentų tikrumo, jūs skambinate į Čekiją ir klausiate ponios Novoveskos, ar jos kalė Julie buvo kergta su patinu Agar Reolup, jei taip, kiek ir kokių palikuonių jie turėjo ir ar tikrai jų tarpe buvo tokia Harmonia ir kas jos palikuonys biggrin.gif Ir taip su kiekvienu dokumentuose minimu šunimi. Negi manote, kad ir juos visus galima nupirkti? biggrin.gif Be to, Lietuvos kinologų draugijos išduodami dokumentai turi savas slaptas žymes, tad padirbtus šuns dokumentus kaip mat galima iššifruoti.
Beje, jei jūsų kalytė tikrai turėjo dokumentus, tik jų jums nedavė, tai galite išsiimti naujus. Kiekvienas grynaveislis šuniukas yra pažymimas tatuiruote ar mikroschema, pagal ją kinologų draugijoje atsivertus tokią knygą, kurioje surašyti visi Lietuvoje gimę ar į Lietuvą importuoti jagdterjerai (kiekviena veislė turi tokią knygą), galima atsekti jūsų kalytės kilmę ir už kokius 50 litų (nors dėl kainos pakartotinai išimamų dokumentų negaliu garantuot) išsiimti naujus dokumentus  4u.gif

Ta moteris pardavusi sake,kad bent kada galesim pas ja atsiimt(aisku sumokejus) musu kalytes dok.
aisku dabar vel laukiu jusu didelio pykcio priepolio ant manes po sio sakinio,nes matau,kad po kiekvieno mano zodzio jum visom uzverda kraujas..
Papildyta:
QUOTE(Daiva D. @ 2010 10 23, 20:25)
Jūs tik per pilnatį kliedit, ar visada?

Gerbiamosios, negaiškit laiko. Jūsų oponentė nelabai protinga; galbūt atsipeikės, apturėjus nuostolių iš pirmos vados, kai niekam negalės iškišti šuniukų net už dyka. Bet ne anksčiau. Tokio tipo žmonių, lygiai su tokiom pat šnekom jau yra buvę. Ir net tos raudos dėl piktų lietuvių lygiai tokios pačios, kalbėti su ja beprasmiška.

Nereikia cia manes yzeidinet ir vadint durna! jus irgi ne visazine... jeigu mokat skaityt,tai sakiau,kad as uzsidirbt net negalvoju!
Atsakyti
QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 10 23, 20:32)
Ta moteris pardavusi sake,kad bent kada galesim pas ja atsiimt(aisku sumokejus) musu kalytes dok.
aisku dabar vel laukiu jusu didelio pykcio priepolio ant manes po sio sakinio,nes matau,kad po kiekvieno mano zodzio jum visom uzverda kraujas..

Nėra tų dokumentų, aš netikiu biggrin.gif
O jeigu jie vis tik per kažkokį stebuklą yra, tai turbūt žinot, kad jūsų šuo priklauso ne jums? Mat, dokumentuose įrašomas šuns savininkas, plius dar yra tokia šuns pirkimo-perdavimo sutartis, ten irgi įrašomos abi šalys. Tai jūsų pardavėja gali taip fik fik, viską ten gražiai savo vardu susirašyt ir šunį sau pasiimt smile.gif Ir dar apkaltint jus vagyste biggrin.gif
Bet nėra tų dokumentų, tai jūs nepergyvenkit.
Atsakyti
Zostaute parades nesakysiu,nes ir taip cia jau visos mane puolat,nenoriu kist cia ir artimuju..galiu pasakyt,kad jis dirba vet,prie kalvariju turgaus..
Atsakyti
QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 10 23, 20:35)
Papildyta:
Nereikia cia manes yzeidinet ir vadint durna! jus irgi ne visazine... jeigu mokat skaityt,tai sakiau,kad as uzsidirbt net negalvoju!

Tai kodėl nepasiimat dokumentų, nenueinat į dvi parodas ir nepasidarot veislinių šunų veisėja? g.gif Juk tiek nedaug tereikia, kad jūsų kalytės vaikai gautų dokumentus. Kraujo jūsų ir panašių į jus žodžiai mums jau seniai nevirina, nesusireikšminkit.
Pasakykit, kodėl tada jūs norit kergti savo kalytę? Galit pavardinti priežastis? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 10 23, 20:41)
Zostaute parades nesakysiu,nes ir taip cia jau visos mane puolat,nenoriu kist cia ir artimuju..galiu pasakyt,kad jis dirba vet,prie kalvariju turgaus..

Na tai paprasta, vadinasi žmogus iš Vetos... Kažkuris iš šių http://www.veta.lt/v...a/musu-komanda/ ... Netikiu. Reikia gal oficialiai paklausti, ar tikrai jų veterinarai rekomenduoja tokį dalyką. Siaubinga antireklama klinikai... Jūs gal tyčia šmeižtu užsiimat? g.gif
Beje, tame pačiame klinikos puslapyje yra parašyta priešingai: Yra keli mitai, sulaikantys šeimininkus nuo kastracijos:

Pasikeis gyvūno charakteris. Po kastravimo nebelieka hormonų verčiančių gyvūną intensyviai ieškoti partnerio, jis tampa ramus, gali pagerėti apetitas, todėl per daug šeriamas gali nutukti, kas sąlygoja vangumą, nejudrumą. Todėl svarbu sureguliuoti mitybą, geriausia pirkti pašarą, skirtą kastruotiems gyvūnams;
Reikia leisti patelei bent kartą susilaukti palikuonių. Naujausi tyrimai parodė, kad norint išvengti vėžinių procesų, kates reikia kastruoti iki pirmos rujos, kales galima kastruoti po pirmos rujos praėjus 3 – 4 mėnesiams.
Kastracija yra psichologinė trauma gyvūnui. Žmogus dažnai pritaiko savo mąstymą ir stereotipus, jis suvokia negalėjimą daugintis, kaip nepilnavertiškumą. Tuo tarpu gyvūnas nesupranta savo nevaisingumo, tiesiog po kastracijos nebeveikia lytiniai hormonai, verčiantys jį ieškoti partnerio poravimuisi, jis gyvena pilnavertį, įdomų ir ramų gyvenimą.

Nuoroda čia: http://www.veta.lt/v...oti/kastracija/

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žostautė: 23 spalio 2010 - 19:48
QUOTE(žostautė @ 2010 10 23, 20:42)
Tai kodėl nepasiimat dokumentų, nenueinat į dvi parodas ir nepasidarot veislinių šunų veisėja?  g.gif  Juk tiek nedaug tereikia, kad jūsų kalytės vaikai gautų dokumentus. Kraujo jūsų ir panašių į jus žodžiai mums jau seniai nevirina, nesusireikšminkit.
Pasakykit, kodėl tada jūs norit kergti savo kalytę? Galit pavardinti priežastis?  g.gif

nematau reikalo kazko sakyt,nes ielini kart mane cia visos uzsipulist..isvadinsit bizniere,aferiste,durne ir pan.. aciu man to nereikia..
tikrai nemanaiu,kad cia viskas taip liudnai pasibaigs...as net negalejau normalei nei vienai atsakyt,paaiskint,ne sprie kiekvieno mano zodzio jus cia tik kabinejates..
jeigu ymanoma istirnkit viska..nebesirodysiu daugiau cia..man nereikia kad nepazystami zmones,manes net nepazinodami visaip isvadintu ir isplustu..
Atsakyti
QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 10 23, 20:46)
nematau reikalo kazko sakyt,nes ielini kart mane cia visos uzsipulist..isvadinsit bizniere,aferiste,durne ir pan.. aciu man to nereikia..
tikrai nemanaiu,kad cia viskas taip liudnai pasibaigs...as net negalejau normalei nei vienai atsakyt,paaiskint,ne sprie kiekvieno mano zodzio jus cia tik kabinejates..
jeigu ymanoma istirnkit viska..nebesirodysiu daugiau cia..man nereikia kad nepazystami zmones,manes net nepazinodami visaip isvadintu ir isplustu..

Na palaukit, tai jūs ko norėjot, palaikymo? Kaip paklausėt, taip jums atsakė, beje, labai mandagiai dar palyginus. Tai atsakykit "normalei", kam jūs norit tą kalytę kergti? g.gif
Aš tai labai tikiuosi, kad moderatoriai nepaklausys jūsų pageidavimo ir nieko neištrins, nes be jūsų dar ir kitų tokių "veisėjų" yra, gal bent keletas pakaitę atsisakys minties daugint bedokumentinius šunis..
Atsakyti
QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 10 23, 19:46)
nematau reikalo kazko sakyt,nes ielini kart mane cia visos uzsipulist..isvadinsit bizniere,aferiste,durne ir pan..

Taip. Ir dar melage:
QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 10 23, 19:35)
jeigu mokat skaityt,tai sakiau,kad as uzsidirbt net negalvoju!

Mokam skaityti. Skaitom:
QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 10 22, 15:41)
pamastem,kad visai neblogai butu,kad ir 1k  y metus uzsidirbt..

Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 10 23, 20:44)
Tai kodėl nepasiimat dokumentų, nenueinat į dvi parodas ir nepasidarot veislinių šunų veisėja?  :hm  Juk tiek nedaug tereikia, kad jūsų kalytės vaikai gautų dokumentus. Kraujo jūsų ir panašių į jus žodžiai mums jau seniai nevirina, nesusireikšminkit.
Pasakykit, kodėl tada jūs norit kergti savo kalytę? Galit pavardinti priežastis?  :hm
Papildyta:

Na tai paprasta, vadinasi žmogus iš Vetos... Kažkuris iš šių http://www.veta.lt/v...a/musu-komanda/ ... Netikiu. Reikia gal oficialiai paklausti, ar tikrai jų veterinarai rekomenduoja tokį dalyką. Siaubinga antireklama klinikai... Jūs gal tyčia šmeižtu užsiimat?  :hm
Beje, tame pačiame klinikos puslapyje yra parašyta priešingai: Yra keli mitai, sulaikantys šeimininkus nuo kastracijos:

Pasikeis gyvūno charakteris. Po kastravimo nebelieka hormonų verčiančių gyvūną intensyviai ieškoti partnerio, jis tampa ramus, gali pagerėti apetitas, todėl per daug šeriamas gali nutukti, kas sąlygoja vangumą, nejudrumą. Todėl svarbu sureguliuoti mitybą, geriausia pirkti pašarą, skirtą kastruotiems gyvūnams;
Reikia leisti patelei bent kartą susilaukti palikuonių. Naujausi tyrimai parodė, kad norint išvengti vėžinių procesų, kates reikia kastruoti iki pirmos rujos, kales galima kastruoti po pirmos rujos praėjus 3 – 4 mėnesiams.
Kastracija yra psichologinė trauma gyvūnui. Žmogus dažnai pritaiko savo mąstymą ir stereotipus, jis suvokia negalėjimą daugintis, kaip nepilnavertiškumą. Tuo tarpu gyvūnas nesupranta savo nevaisingumo, tiesiog po kastracijos nebeveikia lytiniai hormonai, verčiantys jį ieškoti partnerio poravimuisi, jis gyvena pilnavertį, įdomų ir ramų gyvenimą.

Nuoroda čia: http://www.veta.lt/v...oti/kastracija/

na m atot gal tada mano cia pasenusios zinios :( nes apie tai esam siiap kalbeja pries kokius 5metus :hm zodziu visu labai atsirasau..
Atsakyti
QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 10 23, 20:46)

jo jo, lengviausia taktika pabėgti...
nu tai jeigu jūs žinot ką, kodėl ir kam visa tai darot, jeigu tuo tikit visa širdim - na tai "kovokit" už savo tiesą. O jūs iškart "bėgu...".
superinis "veisėjas", kuris deda į krūmus, aš tai pati nuo tokio maučiau kuo toliau
Atsakyti