QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 10 23, 20:13)
beja,galiu pasakyt dar viena fakta apie dok,kuris jus visas dar labiau supykdys..jus puolat mane cia dabar,bet nera to blogo,kas neisietu y gera ,uz tai kaip sita temele atsigavo
o tas dalykas paie kuri sakiau,tai yra,akd siais laikais ir nupirk suniukui dok galima belekada,svarbu turet geru pazinciu ir pinigeliu..taigi katrias gal iir nezinot ar suniuko tevu dok tikri ar va gauti pamokejus truputi pinigelio geriem pazystamiem..
ir iskart pasakau nepluskit manes su pamastymais,kad as ruosiuos taip daryt,tik norejau pasakyt kaip buna.vadinas pirkadamas suniuka negali but tikras,kad jo teveliu dok yra tikri,nes musu LT YRA IR TOKIU "bajeriu""

ir iskart pasakau nepluskit manes su pamastymais,kad as ruosiuos taip daryt,tik norejau pasakyt kaip buna.vadinas pirkadamas suniuka negali but tikras,kad jo teveliu dok yra tikri,nes musu LT YRA IR TOKIU "bajeriu""
Nu ne, matot, dokumentuose yra surašytos keturios protėvių kartos, kinologų draugija (tiek LT, tiek kitose šalyse) registruoja visas vadas. Tad bet kada galima pasitikrinti, ar tikrai tokie šunys buvo kergti tarpusavyje, kiek palikuonių jie turėjo, kokie jų vardai ir net šeimininkų pavardės

Pvz.: mano merginos kilmė atrodo šitaip http://www.wolfdog.o...se/p7663-5.html Tai nėra dokumentai, bet šita informacija kilmės dokumentuose visų šunų yra. Tarkim, jums kyla abejonė dėl mano šuns dokumentų tikrumo, jūs skambinate į Čekiją ir klausiate ponios Novoveskos, ar jos kalė Julie buvo kergta su patinu Agar Reolup, jei taip, kiek ir kokių palikuonių jie turėjo ir ar tikrai jų tarpe buvo tokia Harmonia ir kas jos palikuonys

Beje, jei jūsų kalytė tikrai turėjo dokumentus, tik jų jums nedavė, tai galite išsiimti naujus. Kiekvienas grynaveislis šuniukas yra pažymimas tatuiruote ar mikroschema, pagal ją kinologų draugijoje atsivertus tokią knygą, kurioje surašyti visi Lietuvoje gimę ar į Lietuvą importuoti jagdterjerai (kiekviena veislė turi tokią knygą), galima atsekti jūsų kalytės kilmę ir už kokius 50 litų (nors dėl kainos pakartotinai išimamų dokumentų negaliu garantuot) išsiimti naujus dokumentus