Įkraunama...
Įkraunama...

Bėga kur nori

QUOTE(nataliuncik @ 2008 06 07, 15:53)
Kol vaikas mažas ir iki galo nesupranta visko, eidama per gatve VISADA imu vaiką ant ranku, o eidama šaligatviu(jei niekaip negalima apeit) STIPRIAI laikau vaiką už rankos, bet visada kartoju, niekur nebėk nuo manęs, čia mašinos važiuoja. Ir prie kelio vaikui net galvon nešovė bėgt nuo manęs. Čia jau tavo kaltė, kad tu arba mažai arba visai nekalbi su savo vaiku ir neaiškini tokiu svarbiu dalyku

Nešovė i galva tokia mintis, nes STIPRIAI laikai vaika uz rankos - kaip gi jis istruks smile.gif. Ta pati ir as darau. Kalbu ir as su vaiku, ir aiskinu viska, kas reikia. Taciau kai rodomas atviras vaiko ignoravimas - tada imamasi kitu priemoniu. O manes tai tu nekaltink dalykais, kuriu nezinai biggrin.gif. 4metu vaikas pas mane vaiksto be jokio ranku laikymo - zino, kad negalima gatveje lakstyti. As kalbu apie 1,5 - 2metu pypliukus
Papildyta:
QUOTE(Astutelama @ 2008 06 07, 18:07)
na pas mus ir ta pati problema na o del pavadelio mes ji turime ir jis labai gerai ....kol vaikutis mazas  ir gerai kaip daug vaikuciu uzseni galima pamatyti penkis vaikus vedancia mama su pavadeliu kaip visus susaugosi rankos tik dvi

Pavadelis gal ir patogu, bet man per ziauriai atrodo kazkaip - kaip koki ciuciuka vediesi ar koki kita gyvuneli schmoll.gif. Man tai psichologiskai nepriimtina smile.gif
Atsakyti
pas mus truputi kitaip... katinai suniukai pauksciai... ir visa kelione baigta... po puse valandos prastovi... visa tai ji 'miau" vadina lotuliukas.gif ir jau kis kis kis sako... tik pamato... viskas butu tvarkoj jei " bet kai skubi kur neatitrauksi... nes poto verkia puse valandos... tai tenka laukti...
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2008 06 07, 19:06)
Gal ir patogu, bet man tai asocijuojasi su GYVUNAIS ant pavadėlio, man tai baisu ir nepriimtina.  schmoll.gif Aš taip pat su keturiais vaikais(būna ir daugiau, bet dažniausia tiek) išeinu į lauką ir normaliai, jie duoda vienas kitam rankytes ir einam iki žaidimu aikštelės, ten reikia tik prižiūrėt juos. O jei reikia kur nors eit kitur, tada planuoju savo išvykas. Ir viskas, pavadėliu nereikia smile.gif

nesusišnekat akivaizdžiai g.gif gal pasitikslinkit apie kokio amžiaus mažylius šnekat kad aiškiau būtų,nes dabar viena apie 4-mečius,kita apie 1,5-metukinius. Mažumėlę geras skirtumas šiaip ax.gif

mano pusantrų metų padaužos neįmanoma suvaldyti,nieko jis neklauso,viskas jam vienodai. todėl gatvėmis važinėja vežime. laisvė lakstymui tik ten kur daugiau mažiau saugu. šiandien maždaug 10 min vyko scena:jis nori eiti į gatvę,aš jį vedu tolyn. griuvinėjo,klupinėjo,klykė,vėl griuvo,ropojo,vėl klykė ir t.t. ir pan. Susigadinom abu nuotaiką ir tiek auklėjimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agno @ 2008 06 09, 00:01)
nesusišnekat akivaizdžiai  g.gif  gal pasitikslinkit apie kokio amžiaus mažylius šnekat kad aiškiau būtų,nes dabar viena apie 4-mečius,kita apie 1,5-metukinius. Mažumėlę geras skirtumas šiaip  ax.gif

mano pusantrų metų padaužos neįmanoma suvaldyti,nieko jis neklauso,viskas jam vienodai. todėl gatvėmis važinėja vežime. laisvė lakstymui tik ten kur daugiau mažiau saugu.  šiandien maždaug 10 min vyko scena:jis nori eiti į gatvę,aš jį vedu tolyn. griuvinėjo,klupinėjo,klykė,vėl griuvo,ropojo,vėl klykė ir t.t. ir pan. Susigadinom abu nuotaiką ir tiek auklėjimo  doh.gif

Kalba ėjo APLAMAI apie vaikus, kurie nenori būt vedami už rankos, bėga kur tik užsimano. Dėl amžiaus, žmones nėra tokie skirtingi, kaip atrodo ir tam tikro amžiaus vaikams dažniausiai būdingas tam tikras elgesys. Pirmaisiais gyvenimo metais kūdikis praktiškai neskiria savęs nuo aplinkos, antraisiais - dar dažnai tapatinasi su motina, tik maždaug tarp pusantrų - trejų metu amžiaus susiformuoja vaiko "aš" kaip atskiro individo suvokimas, tik maždaug ketverių-penkerių metu amžiaus vaikas supranta, kad kito žmogaus žinios apie konkrečia situacija gali skirtis nuo paties vaiko žyniu apie ta pačia situacija (iki tol vaikas mano, kad jeigu jis nemato mamos, tai ir mama jo nemato), tik pradėję lankyti mokykla vaikai įsisąmonina taisyklių reikšme ir išmoksta jų laikytis...

O gal taip tada pabandyk? smile.gif http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 09 birželio 2008 - 09:22
QUOTE(agno @ 2008 06 09, 00:01)
nesusišnekat akivaizdžiai  g.gif  gal pasitikslinkit apie kokio amžiaus mažylius šnekat kad aiškiau būtų,nes dabar viena apie 4-mečius,kita apie 1,5-metukinius. Mažumėlę geras skirtumas šiaip  ax.gif

Anksciau si mano temele buvo skyrelyj nuo 1 metu iki 3 mirksiukas.gif ,todel visiems buvo aisku,kad kalbam apie tokio amziaus vaikucius.Dabar kazkodel temele atkele cia,gal todel,kad dukryte jau nebe toj amziaus grupej biggrin.gif .
Todel tikslinu,kad tema buvo apie vienmecius-dvimecius vaikucius mirksiukas.gif
Atsakyti
Maniskis kai einam per gatve tai jau pats duoda rankyte.
Atsakyti
QUOTE(Zuikis-Puikiss @ 2008 06 17, 15:38)
Maniskis kai einam per gatve tai jau pats duoda rankyte.

Šaunuolis thumbup.gif , tai parodo, kad vaikas gerai išauklėtas ir supranta gresianti pavoju kelyje
Atsakyti
Mnao dukryte tik izengus pro lauko duris i lauka pati paduoda man rankyte smile.gif Kartais pati paleidziu jos rankyte,kad mokytusi graziai eiti viena,bet po minteles ji vel kimbasi man i ranka smile.gif Vos tik mazyliai ismokus vaikscioti visad ja laikydavau lauke uz rankos,o jei ir bandydavo pabegti graziai pritupus pasakydavau,kad mamos rankyte laikyti BUTINA smile.gif Jau senai neturejom delto problemos smile.gif
Atsakyti
Sveiki.Maniskis irgi taipat elgiasi kai tik iseiname is buto ir prasideda:laiptais nulipa/uzlipa pats(kartais neiskentus del skubejimo paimu ir nunesu besidraskanti ir besikandziojanti zemyn/aukstyn),poto ir lauke,aina visur pats apie jo ranka tai tik svajones kada nori tada jis ir paduda bet retas atvejis.Na galiu nesiskust bet aciu dievuj kad eina is paskos arba salia bet apie ranka tai ner kalbos,tenka per prievarta sugriebt kai reiia pereit kelia blink.gif verysad.gif na tada jau buna sakes-"alpstam",griunam ant zemes,isterikuojam ir kuo garsiau rekiam doh.gif .taipat leidziu ir po alas palakstyt bet i prieki jei taip neduos rankos tai jau misliju nupirkt is nesusitvarkymo ta vaikiska "pavadeli" kur maciau prekybos centruose unsure.gif nors jis mano akimis klaikus dalykas ir bjauriai atrodo ant vaiko bet jau vis geriau spet sutramdyt lekianti vaika pries judria gatve nei gaudyt isterikuojanti vaika per pesciuju pereja verysad.gif
Atsakyti
Aktuali ir man si temele, oi kiek vargo mes turim su panele, eina kur jai reikia, rankos niekaip neduoda ir i "ate ate" visai nereguoja eitu ir nueitu savo keliu, kai kur gamtoj gal ir nieko, sunku kai tai yra gatve arba prekybos centras doh.gif
Atsakyti
maniskis nuo pat pirmu dienu rankos nedave,o ir dabar(10metu)saltas unsure.gif
Atsakyti
Maniškė neseniai išmoko vaikščiot, tai labai rūpi laisvai palakstyt. Pasivaikščiot einam dažniausiai į gamtą, tai leidžiu ganytis kiek tik nori, nėr reikalo gatvių dūmais kvėpuot. O jei einam kur su reikalais, sėdi vežime cool.gif
Atsakyti