Įkraunama...
Įkraunama...

Autokėdutės

Na, musu vaikai nuo mazens auto kedutese, bet ne ant priekiniu sediniu. Todel, kad yra oro pagalves. Manau, net paciam maziausiam saugu ant galines sedynes, tik ne tokioje keduteje, o toje , kur tokia mazulyte, vaikas joje guli kojas iskeles smile.gif, na, Chicco ar kitokia. Tokia, kaip lopsys. Iki 9 kg.
Taip ir veziojuosi savo mazius: sukraunu abu masinos gale, ant priekines sedynes zaisliukai, "pagrauzimai", buteliukai surikiuoti. Jei mazasisi pradeda koncertuoti, tai viska is eiles padavineju ;D.
Atsakyti
MAMAT, tikrai kazka ne taip supratau. o kaip tada? Ant galines sedynes, nugreztas i sedyne? O jei atpila, uzspringsta? Jei pradeda bliauti, tai ne negali paziureti, ar kas nutiko, ar siaip- melancholija uzplauke wink.gif. Jei kas maniskiams budavo, tai viena ranka vaira laikau, kita vaika pasiekiu, jei sustoti ner galimybes. Be to, ir vaikui idomiau, juk mato mama, veiksma masinoje...O ant priekines sedynes - cia ne mano issigalvojimas. Pas mus taip rekomenduoja. Tik turi nebuti oro pagalves. Bet tada vaiko akiratis vis tiek platesnis, nei zvelgiant i galine sedyne: ir mama mato, ir daugiau erdves masinoje apzvelgia.
Atsakyti
Taip, teisingai Mama2to parašė, ant galinės sėdynės "atbulai" dedama kėdutė iki vaikas svers atitinkamai, pagal kėdutės standartus, t.y. kiekviena kėdutė turi savus standartus, kada vaikai gali būti sodinami veidu važiavimo kryptimi. Dažniausiai nurodomas kg. skaičius, kurį vaiaks pasiekia apie 1 m. amžiaus. Jei mašina be oro pagalvių, tai galima kėdutę tvirtinti ir priekinėje sėdynėje, tačiau yra didelė rizika..visuomet geriau gale..Aš dabar vaiką vežioju "Fisher Price" kėdutėje, nes baisiai lengva "pritvirtinti" vaiką joje wink.gif, patogios sėdėjimo - gulėjimo padėtys, su žaisliuku priekyje kurį kelionės metu galima tampyti į visas puses, ai , šiaip patogi..
Atsakyti
Kai viena vaziuoju, tai visada sodinu vaika ant priekines sedynes (ir kai buvo kudikis ir dabar, kai 1 m. 3 men.), nes ir vaikas mama mato, jam ramiau, galiu paduot zaisliuka ar koki duoniuka kad neverktu, mato kaip sneku su juo. Man atrodo kaip tik verkdamas vaikas susilpnina vairuojancios mamos reakcija, ji nervinasi, sukinejasi atgal kad kaip nors nuramint, ka nors paduot, tai dvigubai didesne rizika negu vezant ant priekines sedynes.
Atsakyti
Cia as apie springimus ir atpylimus dejavau ;D. Nugi nedrasu man butu vaika vezti masinoje taip, kad as jo nematyciau- ant galines sedynes, nugrezta nuo mamos. Jei jis miegotu, galvociau- ar gyvas ??? Jei sukniurktu- gal skauda ??? Jei guguotu ir staiga nurimtu - gal atpyle ir paspringo ??? Tiesa, apziurejau savo kedute Chicco. Tai ant jos yra nupiesta, kaip ja tvirtinti nuo 0 iki 10 kg., ir kaip nuo 10 iki 20. Tai mazajam reikia tvirtinti gulimoj padetyje. Tai, jei kas, smugi jaustu ne galva, o visu kunu mazius slinktu i prieki staigiai. Nors kai keliavom su keliu savaiciu ir su dvieju menesiu leliuku i tolimesnes keliones, tai pirkom ta lopsi Chicco, kazkaip dar saugesnis atrode. ;D
Atsakyti
o pasakykite kuo blogai yra vaika lopsyje veztis? Ir visos tos kedutes yra didelis issigalvojimas. Masinos atsirado kada, o kada atsirado kedutes. Tuo labiau, kad paskaicius taisykles susidaro vaizdas, kad vaika keduteje reikia veztis ir taxi ( gerai kai kurios firmos turi) ir mikriukuose ir autobusuose. Kaip jus tai isivaizduojate ? Ilipa paniute i ekspresa Vilnius - Palanga ir klauso vairuotojo - o kur kedute, as su mazu vaiku  ;D

Siaip kiek domejausi, pati saugiausia masinos vieta yra uz keleivios sedynes gale. Tai jei ten pritvirtinsi vaika ir dar nugara i vaziavimo krypti, tai kaip paziureti ar tam vaikui viskas gerai, ar jam nereikia elementariai ciulptuko paduoti...

Beje, gerai pas jus kai yra visai kitoks ir pragyvenimo lygis, ir prekiu pasirinkimo lygis. O tai kai as su mazaja pirmaisiais men pasirodydavau parduotuveje ir teiraudavausi apie kedutes, i mane ziuredavo kaip i ateive, arba i kaip i beprote kuri su lele vaiksto (gime 1650kg - cia jau kaip prie dideliu priskiriama). Jau nekalbant apie tai, kad kaip reiktu ja aprengti, kad jinai nesusaltu ir kad ja butu  galima itaisyti keduteje.
Tai, kad pirma didele kelione pas senelius i ariogala vyko lopsyje. Ir taip vazinejomes iki vasaros - tada jau persedome i kedute.
As uz jas tik del keliu dalyku - visu pirma del komforto
Atsakyti
na nepritariu Tau, Silvute, visiskai, kad auto kedutes issigalvojimas ir tiek. vaiko saugumas masinoje yra pirmas dalykas. lopsys ir kedute net nesulyginami dalykai. isivaizduok tik trumpam nelaimes atveji. pati buvau i toki patekus. galiu papasakot tik tiek, kad net jei vaika butu laikes suauges zmogus ant ranku kuo stipriausiai ar dar kaip nors-neaisku ,kaip viskas butu pasibaige. gal ne blogiausiai, bet... o cia zinoma tik siuo konkreciu-mano atveju. taip kad...
mazylis visada sedi-guli savo keduteje. o vyresnelis jau isaugo savo.  kol kas  segasi suagusiuju, bet dar toks dirzas prie jo prisisega,kad pritaikytu vaikui ji. na nemoku paaiskinti. bet ant dienu ir jam bus nupirkata kedute jo amziui.
as tai sakau, jei mamos, kuri dvejojate ar toks daiktas is esmes reikalingas, ar gal uztektu lopsio, net nesvarstykite-butinai isigykite.
Atsakyti
Niu nezinau kaip cia galima atbula iki 1 metu vezhtis keduteje ar lopsyje  ???

Saviski atbulai prisegtu lopsiu-kedute ant galines sedynes veziojau iki 7 men. Toliau iki 9 men tik ant priekines, nes ja galima atlenkti normaliai.
Taigi vaiko kojos ilgu ilgiausios jau  ;D nesedes jis 4 val ant ausu kojas uzsikabines.... Niu gal koks ir ishsedes, tik jau ne maniskis  ;)

Nuo 9 men vezioju veiduku i prieki, normalioje stacioje autokeduteje ir pritvirtinta ji galineje sedyneje uz keleivio nugaros.
Ramumo delei pratestavau primityviai: kai prisegiau kedute, visa jega ir staigiu judesiu lupau ja lauk  ;D (niu netestuosiu gi su vaiku kedeje stabdydama...) Tada supratau kaip reikia teisingai dirzhu ilgi sureguliuoti ir susegti (pas mus ne JAV ir spec padejeju toje srityje nera gi..) Atrodo dabar prisegta teisingai ir kai teko neperseniausiai labai staigiai stabdyti su vaikiuku - kedute is savo vietos neskrido (tikiuosi smugio testo neteks ishbandyti tfutfutfu...)

Tik vat turiu kita beda. Prisegu vaikiuka saugos dirzhais keduteje. Ir taip tvirtai itempti dirzai. O mazhas fokusininkas profesionaliai sugeba viena ranka ishnerti ish dirzhu  ;D.
Uzhvakar stebejau kaip 'atlieka' issilaisvinimo ish grandiniu triuka: sulenkia rankyte, delna uzhkisha uz saugos dirzho. Tada ishkvepia kiek tik pajegia ir uzhkisha visa dilbi su alkune. Po to tik SHMAKSHt ranka aukshtyn ir jau laisvas.... >:( (zhinia kita rankyte irgi gali taip pat ishtraukt - laiko klausimas kada ims taip daryti ir dar kojytes prisegtos lieka, bet stabdymo metu jau trauma galima)

Ar nedaro jusu vaikiukai tokiu pokshtu?
Dabar kai tik ishgirstu pasiruosiamaji ishkvepima, pradedu ikalbinet: 'mama prisisegus, tetis.. , ir vaikas t.b. su dirzhu prisegtas' - nusileidzia kol kas ikalbinejimams...
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ Pirmadienis, 15 Rugsėjo 2003, 3:46)
o pasakykite kuo blogai yra vaika lopsyje veztis? Ir visos tos kedutes yra didelis issigalvojimas. Masinos atsirado kada, o kada atsirado kedutes. Tuo labiau, kad paskaicius taisykles susidaro vaizdas, kad vaika keduteje reikia veztis ir taxi ( gerai kai kurios firmos turi) ir mikriukuose ir autobusuose.

Silvute> taip gali sneketi tik zmogus, niekad nedalyvaves avarijoje. Papasakosiu savo - gal suprasi. Vaziavom su vyru ziema, buvo slidus kelias, sustojo jis kelkrasty [gyvenvietej] kazko pasieskoti. Tiktai bumbt!!! Galvojau skrandi isspjausiu... Buvau nescia, uz menesio turejau gimdyt. Ant keliu laikiau 2 metu sunu. Sedejau uzpakalinej sedynej. Vaikas pabande "isskrist" per priekini langa unsure.gif . I masinos uzpakali atsitrenkusi kita masina nevaziavo greitai, tiesiog manevruodama slydo, sumete, trenkesi sonu i musu masinos uzpakali (jei butu priekiu ivaziavus - kazin ar cia kalbeciau, nes bagazinej dar ir duju balionas buvo). Kitaip sakant veiksmas vyko nedideliu greiciu, bet jo uzteko, pajusti, kad smugio momentu vaika (daiktus, krepsius ir tt...) is ranku PALEIDI, nes tai yra NETIKETA!!! Po to karto skubiai ieskojom kedutes, ir dabar turim vel trecia maziuka, su juo nuo gimimo tik KEDUTEJ keliaujam. Apsispreskit pacios - ar vaikas svarbiau, ar keli sutaupyti litai?
Atsakyti
Keisti man toie, kurie sako, kad automobilines kedutes- prekybininku issigalvojimas. Tai gal ir saugos dirzai tik automobilio papuosimui skirti rolleyes.gif? Ar cia jau kitas reikalas? Man rodos, kad tas pats wink.gif O juk kokio dvimecio, ar juo labiau kudikelio saugos dirzais nesupanciosi (nebent noretum ji pasmaugt unsure.gif..).
Stai tada ir pravercia automobiline kedute!
P.S.: tai, kad tu vairuoji atsargiai, toli grazu nereiskia, kad kelyje esi saugus wink.gif
P.P.S.: siulau pasidomet, kiek vaiku, ir kodel zusta tik del tokio tevu poziurio i auto kedutes.
Atsakyti
O dabar, kai jau issiliejom, prasysim ir mes patarimo smile.gif
Norim savo pupai toki sosta nupirkt smile.gif Kokia patartumet rinktis? Asmeniskai man, ta iki metu, atrodo patogesne dar nesedinciam mazuliui, bet po metu vel reiks kazka pirkt, ir, kiek suprantu, ta, kuri skirta nuo gimimo iki ketveriu unsure.gif? Tai mastau, kad gal iskart ta pirkt?
Ir idomu, kaip ten su kainom yra?
Is anksto aciu wink.gif
Atsakyti
Mes tai iskart ta didesne, nuo 0 iki gal 15 kg, nepamenu, pirkom. Kadangi ji 7-niu padeciu ir su papildoma pagalvele kudikiams, tai tiko ir kol visai maziukas buvo. Labai jau daug ji atsilosia ir vaikelis tikrai joje ne sedi, o guli. Bet va kiek mokejom, uzmusk nepamenu! unsure.gif
Atsakyti