Manau, kad auto kėdutėje svarbiausia jos saugumas. Ir tik išsirinkus kelias, atitinkančias saugumo reikalavimus, jau galima rinktis pagal firmą, patogumą ar grožį.

Iš tiesų, tai ne visai teisios tos, kurios sako, kad visų firmų kėdutės vienodai saugios. Kai rinkome savo mažajai nemažai apie tai domėjausi ir internete buvau suradusi ne mažai info, beje ne kėdučių gamintojų puslapiuose, o nepriklausomų testotuojų ar pan.
Visų pirma, pigesnė nuo brangesnė skiriasi tuo, kad saugumo testai daromi ne su visomis pagamintomis kėdutėmis. Pavyzdžiui, pagamina partiją iš 1000 kėdučių, tai testuoja tik 10 ar 20. Jeigu jos praeina testą, laikoma, kad ir likusios saugios. Tuo tarpu, kitų firmų testuojamos VISOS KĖDUTĖS be jokių išimčių. Tik, deja, jos būna brangesnės.
Tas pats saugumas reikalauja nepirkti dėvėtos kėdutės, na nebet iš pažįstamų žmonių, kurie tikrai nemeluos, ar kėdutė nebuvo prisegta avariją patyrusiam automobilyje. Nes net nesant akivaizdžių pažeidimų, tokios kėdutės rekomenduojam nebenaudoti. Ir dar vienas įdomus aspektas. Bent jau Masi - cosi rekomenduoja savo nešioklę naudoti ne ilgiau kaip 5 metai nuo jos pagaminimo. Mat praėjus ilgesniam laiko tarpui kinta medžiagų, iš kurių ji pagaminti savybės, o tai įtakoja jos saugumą. Taigi, jeigu nusprendėte pirkti dėvėtą, pasidomėkite, kada ji pagaminti
Trečia nepirkte didesnės auto kėdutės. Kuo ilgiau vaikutis turėtų važinėtis nešioklėje, ar didesnėje kėdutėje, kurią galima tvirtinti, kad vaikas važiuotų "atbulomis". Mat vaikučių iki 9 mėnesių nėra sutvirtėję kaklo raumenys ir pasodinus veidu į eismo kryptį staigiau stabdant gali lūžti kaklo slanksteliai

mano dukriukas, nors kojos jau tabaluoja, vis dar važinėja nešioklėje. Nors jau matyt neužilgo teks pirkti ir kitą didenę kėdutę.
Ir dar, nesvarbu, kiek keliaujate, toli ar arti, mano įsitikinimu vaikutis visada turi būti auto kėdutėje, kuri dar ir teisingai prisegta turėtų būti
Tai man buvo svarbiausia, kai rinkau kėdutę savo dukrytei ir rūpinausi saugiomis jos kelionėmis