Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo testų rezultatai

man jau 23 sav tai suvartojau tas tabletes i manksti, pasidariau tyrimus ir geri thumb_yello.gif man pazistama daktare sake, kad nestumo pabaigoj daznai gali buti taip, kad blogas slapimo tyrimas ir to nereikia lb bijoti... mirksiukas.gif
Atsakyti
Siaubas, nu bet jau cia taip lemta buvo, pas gydytojus net 2 ejot
Atsakyti
sveikos,
labai gerai padeda spanguoliu arbata (as ja geriau su medumi), ir skani ir sveika smile.gif
Atsakyti
Svarbiausia gerti daug skysciu 4u.gif Man irgi pradzioj nebuvo geri tyrimai, bet kai emiau priverstinai vartoti daug skysciu, tyrimai tapo geri thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Juditab @ 2009 10 15, 13:38)
labas.. man irgi taip buvo... is pradziu iki 3 men nestumo paskiria zvakutes i maksti, jos tikrai nera kenksmingos.. veliau jei vistiek blogas slapimas bus gali israsyt pagert tableciu...
as naudojau ir ta ir ta, bet vasara valgydavau labai daug arbuzo tai buvo kelis menesius slapimas geras, dabar kai tiek daug arbuzo nebesuvartoju vel tenka naudot tas zvakutes doh.gif

ka jus turite omeny, blogas slapimo tyrimas? nuo ko tos zvakutes? Pas mane slapime atrado daug baltymu, bet jokio gydymo neskyre, vel kartosiu tyrima.. jus cia pie ta pati?
Atsakyti
man irgi įdomu apie ką kalba eina, kad šlapimas blogas? taigi jisai ten ne pagal vieną parametrą tiriamas. bet jeigu yra leukocitų, tai patarčiau nenumoti ranka - uždegimas gali būti priešlaikinio gimdymo priežastimi. būtinai reikia pasidaryti šlapimo pasėlį ir pasitikrinti kas ten per uždegimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blndz @ 2009 11 14, 19:14)
man irgi įdomu apie ką kalba eina, kad šlapimas blogas? taigi jisai ten ne pagal vieną parametrą tiriamas. bet jeigu yra leukocitų, tai patarčiau nenumoti ranka - uždegimas gali būti priešlaikinio gimdymo priežastimi. būtinai reikia pasidaryti šlapimo pasėlį ir pasitikrinti kas ten per uždegimai  4u.gif

o kas tas paselis? 4u.gif kaip ji daro? ax.gif
pas mane irgi leukocitu padaugejoi,tai prirase zvakutes ir sake ziuresim ar pades...bet kad gi jau laiko nebera ziureti pades ar ne... doh.gif na bet jei tai butu buve pavojinga,tai turbut butu rimciau i tai gine paziurejus...
Atsakyti
sveikos 4u.gif

žiūriu, daugumai baltymo atsirado į nėštumo pabaigą, kai jau vaikelis jau subrendęs. O man jo aptiko tik 11 savaitę doh.gif Dabar kartosiu kt. savaitę vėl tyrimą. Nors, atrodo, viską dariau kaip reikiant (tik nežinojau, kad vata reikia užkimšt), bet vistiek kažkas negerai buvo. O ką daryt, jei vėl pasikartos baltymas? Juk nelaikas gimdyti 12 sav. doh.gif O kraujospūdis šoktelėjęs buvo šį kartą (gal kad laiptais lipau ir pėsčiomis nemažą kelio gabalą atėjau), nors dažniausiai būna normalus. tik jokio tinimo nėra.

Su nerimu lauksiu dabar kitos savaitės atsakymų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvytė Mū @ 2009 11 28, 22:45)
žiūriu, daugumai baltymo atsirado į nėštumo pabaigą, kai jau vaikelis jau subrendęs. O man jo aptiko tik 11 savaitę  doh.gif Dabar kartosiu kt. savaitę vėl tyrimą. Nors, atrodo, viską dariau kaip reikiant (tik nežinojau, kad vata reikia užkimšt), bet vistiek kažkas negerai buvo. O ką daryt, jei vėl pasikartos baltymas? Juk nelaikas gimdyti 12 sav.  doh.gif O kraujospūdis šoktelėjęs buvo šį kartą (gal kad laiptais lipau ir pėsčiomis nemažą kelio gabalą atėjau), nors dažniausiai būna normalus. tik jokio tinimo nėra.

Su nerimu lauksiu dabar kitos savaitės atsakymų  doh.gif

Na preeklampsija gali ir anksti prasidėti. Jeigu yra įtarimų, nusipirkit buitinį spaudimo matavimo aparatą ir matysit kokia padėtis, tiesiog matuokitės kiekvieną dieną. Kartais antrą trimestrą tas spaudimas pakrenta, o paskui vėl ima kilt trečią trimestrą, tiesiog su preeklampsija svarbiausia pačiai tą spaudimą stebėt ir jeigu kyla virš 150/100 iš kart maut į ligoninę.
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 11 29, 01:36)
ir jeigu kyla virš 150/100 iš kart maut į ligoninę.

ačiū už atsakymą 4u.gif
na, mano "didysis" spaudimas šį kartą buvo 135 / 80 regis g.gif
bėda ta, kad turiu tik vieną inkstą, todėl tikėtina, kad jis jaučia padidėjusią apkrovą dabar unsure.gif

rimtai, reiks nusipirkti spaudimo matavimo aparatą ir stebėt ramioj būklėj, kaip reaguoja ne į baltų chalatų aplinką. Nes realiai visiškai nejaučiu, kad būtų aukštas spaudimas.
Atsakyti
Baltymai šlapime.

Baltymų molekulės yra pakankamai didelės, tad filtruojantis kraujui inkstuose į šlapimą jie beveik nepatenka.

Sergant inkstų ligomis atsiranda baltymų šlapime ir jų kiekis rodo inkstų pažeidimo laipsnį.

Šlapimas, kuriame yra baltymų (tokia būklė vadinama proteinurija), rodo pakitimus inkstuose dėl uždegimų, ar kitus pažeidimus, dėl kurių “filtras” tapo laidus.

Baltymų šlapime gali atsirasti ir pakilus temperatūrai ar padidėjus fiziniam krūviui, tačiau tokia proteinurija esti laikina.
Atsakyti
Šiek tiek info apie baltymą:
Paprastai šlapime būna labai mažai baltymų, nes jie kaip koloidai nepereina pro inkstų „filtrą“. Baltymo norma šlapime - iki 10mg. Baltymų padaugėja dėl inkstų uždegimo, alerginių, psichinių, nervų, infekcinių, širdies ligų ir kitokios patologijos. Ypač daug baltymų su šlapimu išsiskiria, kai sergama nefroze. Baltymai šlapime - proteinurija. Pagal priežastis, dėl kurių šlapime atsiranda baltymų skiriama renalinė ir ekstarenalinė proteinurija. Renalinė proteinurija gali būti organinė ir funkcinė, o organinė pagal išskyrimo mechanizmą - gelgelių ir kanalėlių. Gelgelių proteinurijos priežastis - nedidelis inkstų „filtro“ laidumas. Pro inkstų „filtrus“ pereina visos mažos molekulinės masės medžiagos, esančios kraujo plazmoje. Inkstų „filtro“ laidumą padidina glomerulonefritas, infekcinis ir toksinis inkstų parenchimos pažeidimas, inkstų kraujo apykaitos nepakankamumas, sulėtėjusi inkstų hipermija. Kanalėlių proteinurija atsiranda susilpnėjus baltymų reabsorbcijai inkstų kanalėliuose. Reabsorbcija dažniausiai sutrinka, kai pažeidžiamas kanalėlių epitelis. Realinė funkcinė proteinurija yra laikinas reiškinys, sukeltas tam tikrų veiksnių - įtempto raumenų darbo, sušalimo, nėštumo ir t.t. Ji nustatoma ir naujagimiaims prmomis gyvenimo dienomis. E kstarenalinė proteinurija atsiranda karščiuojant, dėl iškrypusio stuburo, po fizinio krūvio ir kt. Proteinurija dažniausiai yra įvairių inkstų ligų simptomas. Šlapime esantis baltymų kiekis ne visada susijęs su inkstų paželdimo laipsniu. Sunku atskirti, iš kur baltymai yra patekę į šlapimą. Dauguma šlapime aptinkamų baltymų yra seruminiai. Be jų, dar gali būti albumozių - baltymų skilimo produktų. Jų į šlapimą patenka, kai sergama skrandžio ir žarnyno opalige, piktybiniais navikais.
Atsakyti