Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip įpratinti vaiką miegoti savo lovoje?

na musu istorija tokia, kad kai buvo leliukas miegojo savo loveleje salia musu lovos, poto jau lovoje be grotu, bet salia musu lovos, nes nebuvo kur jos statyti kitur. Kai persikrausteme kitur gyventi, atsirado jos kambarys, bet kazkaip pabijome naujoj vietoj ir is karto i nauja kambari, todel lova pastateme salia musu - miegamajame.
Nupirkome didele nauja lova, pataliukus grazius, bet dar nebuvo ciuzinio, o nora miegoti naujoj lovoj jau rode doh.gif Ir kai suejo 3 metukai, pati pasiprase, kad galetu pereiti i ta nauja lova, bet salyga buvo jog as gulesiu salia doh.gif Taigi taip gulejau salia jos kol uzmigdavo apie 5 menesius biggrin.gif. Jau ir pabodo man tas visas ritualas, todel pradejom aiskinti, kad dideles mergaites uzmiega jau pacios ir po truputi kazkaip pavyko. Uztekdavo tik paskaityti pasaka, duoti bucki, palikti naktine lempute ir viskas. Salia musu miegamajame girdedavo kaip as ten bunu ir ramiai uzmigdavo. thumbup.gif
Bet va dabar kai laukiuosi ir sakau, kad leliukai miega savo loveleje, bet musu kambari,nes gali ir verkti ir valgyti nakti noreti, pradejo vel prasytis i musu lova doh.gif Kolkas (tfu tfu tfu) dar pavyksta isaiskinti, kad ji jau tam per didele, ziuresim kaip bus toliau cool.gif
Atsakyti
Mes pažadam ryte prizą, jeigu neateis naktį pas mus į lovą. Tai visai gerai veikia thumbup.gif
Atsakyti
Man buvo bėda, o ne dukrytei, kai perėjo į savo kambarį ir į savo lovą. Ilgai maitinau pati, tai tuomet nebuvo klausimo kur miega. Maniau, kad verks, prašysis atgal, o ji iki šiol nenori naktį miegoti su mumis. Netgi, kai ji sirgo, ir atsinešiau į savo lovą, ji negalėjo ramiai miegoti, vis prašėsi į savo lovelę.
Gal nuo vaikų priklauso g.gif . Bet ir vėlai iš mūsų lovos išlipo, tik prieš trečiąjį gimtadienį. Matyt atėjo laikas ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(renka1982 @ 2010 01 28, 01:23)
na galvojau kad as viena esu su tokia prpblema kad 6m vaikas lenda ir nori miegoti kartu . gal zinote kokiu patarimu

ne viena tokia tikrai.yra daug tokiu mamyciu ir teveliu,kurie vargsta su mazyliais.bet as tikrai nepergyvenu.as gerai jauciuosi kai mano mazylis miega salia lovyteje.bet vasara jau ruosiames pratinti,kai truputuka atsils tada ir uzsiimsime tuom.ruosiames isdazyti graziom jo megiamom spalvytem kambariuka,nupirksim lovyte masina,kuria jis jau pats issirinko.tiesiog sukursim jam grazia silta aplinka,aisku gal pora naktyciu ir teks kartu pamiegot,bet tikrai zinau kad pripras.ir visai man neatrodo nesveikai kai vaikuciai braunasi pas tevelius i lovyte,kai ateis laikas jie patys iseis miegot i savo lovyte.mano broliukas mazasis irgi prie mamos iki septyniu metu,bet kai pradejo eit i mokykla,gal pats jau susiprato,tai pasiprase savo kambariuko.ir ka normalus uzaugo,dabar savo seima turi ir nera kazkoks nukrypes ar pan.taigi mamytes nepergyvenkit.
Atsakyti
na taip gal tai ir teveliu problema bet ka daryti jai jau taip atsitiko....... 4u.gif
Atsakyti
Miega ir uzmiega visada savo lovyteje. Pasakem ,kad jau per didelis su teveliais miegoti, visi trys i viena lova netilpsim, tai nera vaikui kur dingti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(neducio mamyte @ 2010 02 06, 16:37)
na taip gal tai ir teveliu problema bet ka daryti jai jau taip atsitiko....... 4u.gif

nieko nedaryti,viskam savas laikas,tukstantis vaiku tukstantis charakteriu,vieni greiciau pasipraso kiti veliau.
Atsakyti
kai uzmiega bandykit nunest i jo lova, as taip dariau su savo mergyte ,priprato ir dabar kai ateina i musu lova tik keliom minutem , nori savo lovos. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raimute5: 12 vasario 2010 - 10:29
O vat perskaiciau pasisakymus ir lb nustebau radusi kategoriskus pasakymus, kad patys kalti bla bla bla.
Mano mergina nu niekaip net i kalbas nesileidzia apie tai kad miegoti viena savo kambari.Taip ji miega savo lovoj ir visada miegojo tik savo lovoj, bet musu kambari veliau brolio kambari.o va padarem jai kambari grazu kokio ji norejo su baldakimais, nauja patalyne, net sinsilus nupirkom.Nu nemiega ji viena nors tu ka.Jau 7 metai, o nuo pietu kur as miegosiu su kuo as miegosiu.Vakare reikia gultis ir ji nieko nedaro, kaip graudinasi, asaroja.Paguldau skaitau pasaka ja, o ji verkia, kalbuosi ir graziuoju ir piktuoju o ji verkia kol raudoti pradeda.Neisleidzia i jokias apsoliuciai kalbas.
Na ka pastatem jos kambari dar viena lova ir brolis miega jos kambari, nors ir nera labai laimingas.
Buvom pas psichologe, liepe pavirkdyt keleta naktu sako apsipras.Na as juk negaliu savaitem nemiegoti?Bandem savaite, tai as vaiksciojau kaip gumine.Ji tik uzmiega(laikydama mano ranka) as pasijudinu eiti ji jau sedi lovoj ir taip visa nakti.Tai ar cia miegas? Neuroze ne tik sau bet ir jai ivarysiu.
Taip kad negalima sakyti kategoriskai-teveliai patys kalti.
O geriausiai mano uosviene sako-UZAUGS-NEDARYS.
Atsakyti
o as ta visai nesuku sau galvos kad mano pana miega musu miegamajam, dziaugiuos, kad pradejo bent atskiroj lovoj miegot. Pries menesi atsikraustem i naujus namus, dabar turi savo kambari, bet kolkas ten jos visi daiktai isskyrus lova. As galvojau, kad bus labai sunku priprantint vienai savo lovoj miegot, bet viskas gavos lengviau nei tikejaus.
Kaip jau minejau, atsikelem i naujus namus, nupirkom jai nauja lova. Pirmom naktim reikdavo salia jos atsigult, pasekt pasakele. Tai uzeme gal kokia savaite, paskui as savo lova pastumiau truputuka arciau, kad savo istiesta ranka pasieciau jos rankyte, tai mes susikabindavom, as jai sekdavau pasaka ir ji uzmigdavo, tai uzeme keleta vakaru, o paskui jau kaip ji prasydavo mano rankos, sakydavau, kam mamytei labai skauda rankyte, negaliu istiest ir tt, ir priprato uzmigt ir miegot viena. Nakti pabunda, pasipraso ant puoduko ir toliau miega. Del kito kabario nesuku sau galvos, kad ir 2 metus dar tegu miega pas mus kambary.
Atsakyti
nupirkom lovą, bet vis dar vagstam, nes iš vakaro užmigdyti turiu, o ryte atskuodžia. bet kai paklausi, kur jos lovytė, tai parodo, kad ten , o miegoti pas mamą nori. dar teks pavargti
Atsakyti
[quote=ERA,2010 02 14, 00:44]
O vat perskaiciau pasisakymus ir lb nustebau radusi kategoriskus pasakymus, kad patys kalti bla bla bla.
Mano mergina nu niekaip net i kalbas nesileidzia apie tai kad miegoti viena savo kambari.Taip ji miega savo lovoj ir visada miegojo tik savo lovoj, bet musu kambari veliau brolio kambari.o va padarem jai kambari grazu kokio ji norejo su baldakimais, nauja patalyne, net sinsilus nupirkom.Nu nemiega ji viena nors tu ka.Jau 7 metai, o nuo pietu kur as miegosiu su kuo as miegosiu.Vakare reikia gultis ir ji nieko nedaro, kaip graudinasi, asaroja.Paguldau skaitau pasaka ja, o ji verkia, kalbuosi ir graziuoju ir piktuoju o ji verkia kol raudoti pradeda.Neisleidzia i jokias apsoliuciai kalbas.
Na ka pastatem jos kambari dar viena lova ir brolis miega jos kambari, nors ir nera labai laimingas.
Buvom pas psichologe, liepe pavirkdyt keleta naktu sako apsipras.Na as juk negaliu savaitem nemiegoti?Bandem savaite, tai as vaiksciojau kaip gumine.Ji tik uzmiega(laikydama mano ranka) as pasijudinu eiti ji jau sedi lovoj ir taip visa nakti.Tai ar cia miegas? Neuroze ne tik sau bet ir jai ivarysiu.
Taip kad negalima sakyti kategoriskai-teveliai patys kalti.
O geriausiai mano uosviene sako-UZAUGS-NEDARYS.

O as kategoriska siuo klausimu ...vistiek galvoju kaip ipratinat vaika miegoti taip ir yra po to,o kuo didesnis vaikas tuo gudresnis...tiesiog naudojasi jumis.
Atsakyti